با سهم ۱۵درصدی از کل تولید جهان ثبت شد:
خاورمیانه، دومین صادرکننده مفتول آلومینیومی جهان
جغرافیای تولید مفتول آلومینیومی وابستگی زیادی به دسترسی به شمشهای آلومینیومی اولیه بهعنوان ماده اولیه تولید این محصول دارد. همانطور که پیشتر اشاره شد عمده مفتول آلومینیومی برای ساخت سیم و کابل مصرف میشود که مستلزم خلوص بسیار بالایی است؛ چرا که وجود کوچکترین ناخالصی که عموما بهصورت آخال و رسوب در ساختار مفتول ایجاد میشود، سبب پاره شدن مفتول در حین فرآیند کشش میشود. از این رو، عموما از شمشهای خالص اولیه برای تولید مفتول آلومینیومی استفاده میشود تا کیفیت مطلوب را برای مصارف الکتریکی داشته باشد. بدین ترتیب، دسترسی به شمشهای اولیه برای واحدهای تولیدکننده مفتول از اهمیت بالایی برخوردار است و همین امر توسعه ظرفیتهای مفتولسازی را در نواحی تولیدکننده آلومینیوم اولیه بیشتر از سایر نقاط بههمراه داشته است.
براساس اطلاعات نشان داده شده در نمودار، در بین نواحی مختلف جهان، چین و پس از آن خاورمیانه شاهد بیشترین رشد تولید مفتول آلومینیومی بودهاند؛ بهطوری که میزان رشد متوسط سالانه تولید مفتول در چین حدود ۱۶ درصد و در خاورمیانه این رقم حدود ۱۵ درصد بوده است. پس از این ۲ منطقه، اروپای شرقی با نرخ رشد متوسط سالانه ۶ درصدی، بیشترین شتاب در افزایش تولید را طی سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ داشته است. طی سالهای گذشته در چین و متأخرتر در منطقه خاورمیانه، ظرفیتهای مفتولسازی عظیمی توسعه یافتهاند که بهاتکای نیروی انسانی ارزانقیمت و قیمت تمامشده پایینتر نسبت به سایر نقاط، موفق به فروش و متعاقبا تولید بیشتر شدهاند. البته ناگفته نماند که علاوه بر نیروی انسانی ارزان قیمت که عمدتا سهم قابل توجهی در ساختار هزینهها دارد، دریافت یارانههای هنگفت برای تولیدکنندگان چینی و همچنین انرژی ارزانقیمت در خاورمیانه از دیگر عوامل موفقیت این دو منطقه بوده است.
در خاورمیانه، بزرگترین شرکت تولیدکننده مفتول، شرکت میدال بحرین است که حجم فروش خارجی بسیار وسیع آن، بحرین را در میان بزرگترین صادرکنندگان این محصول در سطح قرار داده است. ظرفیت تولید مفتول این شرکت در بحرین، برخلاف بسیاری دیگر از تولیدکنندگان مفتول، بسیار بیشتر از ظرفیت مصرف مفتول برای تولید سیم و کابل آن است؛ در حالی که چنین اختلافی در ظرفیتهای تولید و مصرف در سایر نقاط خاورمیانه بهچشم نمیخورد. شاید بتوان جدیدترین ظرفیت مفتولسازی در خاورمیانه را مربوط به احداث ظرفیتی در عربستان دانست که بهطور انتفاعی مشترک با شرکت میدال بحرین احداث شده است.
ارسال نظر