عضو شورای ملی زعفران اعلام کرد
جذابیت بالای معاملات آتی زعفران برای صادرکنندگان
شریعتی مقدم بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰ صادرکننده بزرگ وجود دارند که رسالت اصلی صادرات را برعهده دارند، تعداد ۶۰ واحد بستهبندی هم هستند که اقدام به توزیع داخلی و همچنین صادراتی میکنند. عضو شورای ملی زعفران گفت: در صورتی که بورس کالا موفق شود به هر نحوی بازیگران اصلی تولید و تجارت زعفران را جذب کند و تا حدودی مشکلات آنها از طریق بورس کالا برطرف شود به نظر میرسد که عرضه این محصول در بورس و معاملات آتی زعفران با عملکرد مثبتی همراه میشود؛ چراکه نوسانات بازار و کیفیتهای غیراستاندارد در سطح بازار لطمههای شدیدی را به واحدهای بستهبندی و صادرات وارد کرده است. وی با بیان اینکه میتوان با استفاده از قراردادهای آتی به روند معاملات زعفران نظم بخشید، گفت: یکی از کارکردهای این معاملات در بورس کالا در حوزه صادرات است. هم اکنون صادرکنندگان به دلیل تحولات بازار طی بازههای زمانی مختلف با ریسکهای نوسان قیمتی مواجه هستند که یکی از جنبههای مثبت معاملات آتی امکان پوشش ریسک نوسانات قیمت زعفران برای ماههای آینده است که به این ترتیب صادرکنندهها از طریق این ابزار میزان آسیبپذیری خود را در برابر تغییرات قیمتی در بازار کاهش میدهند.
او افزود: زعفران که بهعنوان کالای ارزشمند و ایرانی تلقی میشود نیازمند انواع اقدامات برای احیا و افزایش جایگاه و برند ایران در دنیاست که ایجاد ابزار مالی و استفاده از ظرفیت بورس کالا نیز میتواند در بهبود اوضاع این صنعت کمککننده باشد.
وی معتقد است تاکنون بورس کالا و برخی فعالان بازار تلاش زیادی برای بهبود معاملات و واقعی شدن قیمتها انجام دادهاند، اما در ادامه باید راهکارهای میانی برای ورود تجار، فعالان و شرکتهای این حوزه به بورس کالا پیدا شود. شریعتیمقدم در پایان با بیان اینکه بورس کالا در زمینه صادرات زعفران میتواند نقش موثری داشته باشد، گفت: در شرایط فعلی به دلیل وجود مشکلات در بخش صادرات همچون نوسان نرخ ارز، نقش بورس کالا در امر صادرات بیشتر به ایجاد شفافیت قیمتی و تاثیرگذاری بر روند صادرات برمی گردد تا قیمتها برای همگان مشخص باشد.
ارسال نظر