شماره روزنامه ۶۱۱۲
|

  • اردن هاب لجستیکی منطقه می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: اردن و امارات در حال اجرای توافق کلان سرمایه‌گذاری‌های مشترک ۵.۵میلیارد دلاری به‌منظور تبدیل اردن به هاب لجستیکی منطقه‌ای هستند. هاب لجستیکی؛ ناحیه‏‏‏‏‌ یا منطقه‌ای است که به فعالیت‌های لجستیکی مرتبط با حمل‌ونقل، مرتب‏‏‏‏‌سازی، ارسال و توزیع کالا برای ترانزیت داخلی و بین‌المللی اختصاص‌داده می‌شود. در همین‏‏‏‏‌حال سایر کشورهای منطقه نیز با عقد قراردادهای مختلف به‌دنبال ارتقای سهم تجارت خود با سایر کشورهای دنیا هستند و در مسیر توسعه اقتصادی باثبات گام برمی‌دارند. بدون‌تردید این پروژه‌ها تاثیر بسزایی بر محیط ژئواکونومیک ایران و دیپلماسی اقتصادی کشور دارند و می‌توانند این کشورها را در جایگاه رقیب جدی ایران بنشانند.
  • مخالفت بخش‌خصوصی با حذف روش‌های قبلی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه در مورد بازار ارز توافقی به‌صورت پایلوت اقداماتی صورت‌گرفته که احتمالا اگر خلأ یا مشکلی هست برطرف شود، گفت: این روش هم باید به روش‌های قبلی اضافه شود و محدودیتی در روش واگذاری ارز و کوتاژ بین صادرکننده و وارد‌کننده ایجاد نشود.
  • لزوم تشکیل ستاد ملی گذر برای افزایش ترانزیت خارجی

    دنیای‌اقتصاد: معاون خدمات تجاری سازمان توسعه‌تجارت افزایش ترانزیت در کشور را در گرو ایجاد خطوط منظم تردد و تشکیل شرکت‌های مشترک بین‌المللی دانست.
  • سرشماری عمومی کشاورزی۱۴۰۳ از آبان‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌ماه آغاز می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز آمار ایران از آغاز سرشماری عمومی کشاورزی سال‌۱۴۰۳ در آبان ماه امسال با دستور رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهوری خبر داد و گفت: به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور قطع برای اجرای برنامه هفتم توسعه به آمار‌های جدید سرشماری کشاورزی نیاز داریم.
  • رشد ۱۴‌درصدی تجارت غیرنفتی با کشورهای اسلامی

    دنیای‌اقتصاد: تجارت غیرنفتی ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در نیمه اول سال‌جاری با ۱۴‌درصد افزایش به ۳۲.۲میلیارد دلار رسید.
  • افسانه‌زدایی از روایت ترکیه

    دنیای اقتصاد: در سال‌های پس از جنگ‌جهانی دوم، ترکیه تا شوک نفتی سال‌های ۱۹۷۴-۱۹۷۳، سیاست‌های رشد درون‏‏‏‏‌گرا را دنبال کرد و بعد از آن تعدیل داخلی را به تعویق انداخت و به یک وام‏‏‏‏‌گیرنده بزرگ تبدیل‌شد. بحران بدهی ترکیه در سال‌۱۹۷۷ آغاز شد، پس از سال‌۱۹۸۰، این کشور مجموعه‌ای جامع از اقدامات را برای ایجاد ثبات ارائه کرد. تغییر جهت نسبتا موفق ترکیه به سمت سرمایه‌گذاری‌های عمومی در امور اجتماعی منتج به رشد صادرات به رهبری تولید در دهه‌۱۹۹۰ شد.
  • ضرورت توجه بیشتر مسوولان امنیتی به ساختارهای نظارتی معادن

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به موضوع جان باختن کارگران معدن طبس گفت: انتظار می‌رود مسوولان امنیتی و بازرسی کشور توجه بیشتری به ساختارهای نظارتی معادن و سایر واحدهای تولیدی داشته باشند. به گزارش «ایسنا» صمد حسن‌‌‌‌‌‌زاده اظهار کرد: امروزه در این شرایط سخت اقتصادی باید از تمامی فعالان اقتصادی تجلیل کنیم که همیشه در تمامی دوران‌‌‌‌‌‌ تاریخ، ثروت، اقتصاد، اشتغال و امنیت را برای کشور آفریده‌‌‌‌‌‌اند. وی افزود: آنچه که جامعه صادرات و اقتصاد کشور را تهدید می‌کند، بازپرداخت و تعهدات ارزی در مقابل صادرات است، هرچند که تلاش‌های بسیاری از سوی وزارتخانه انجام می‌گیرد اما نیاز به توجه بیشتر دارد.
  • چشم‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌انداز همکاری بریکس در حوزه انرژی از نگاه وزیر نیرو

    دنیای‌اقتصاد: عباس علی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آبادی که بنا به دعوت رسمی و با هدف شرکت در نشست وزرای انرژی‌بریکس و رویداد هفته انرژی روسیه به مسکو سفر کرده‌است، در گفت‌وگو با خبرنگار «ایرنا» گفت: تحولات در حوزه انرژی بسیار گسترده و بااهمیت است و چنانچه کشورهای عضو این گروه در زمینه رصد تحولات و هوشمندسازی حوزه انرژی همکاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشته باشند، قادر خواهند بود که با سرعت بیشتری در راستای تحولات گام بردارند.
  • ضرورت تفویض حداکثر اختیارات به بخش غیردولتی

    دنیای‌اقتصاد: سیاست اصلی وزارت صمت، تفویض حداکثر اختیارات ممکن به بخش غیردولتی است. قائم‌مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سیاست اصلی وزارت صمت، تفویض حداکثر اختیارات ممکن به بخش غیردولتی است، گفت: در این راستا امروزه بسیاری از فعالیت‌ها و خدمات توسط خانه‏‏‏‏‏‏‏‏‌های صنعت انجام می‌شود. محمدصادق مفتح، اظهار کرد: تشکل‌ها به‌عنوان مرکز تجمع فعالان اقتصادی می‌توانند بهترین، صادق‏‏‏‏‏‏‏‏‌ترین و موثرترین مشاور مدیران ارشد کشور باشند و تا به امروز کشور از پیشنهادات تشکل‌ها بهره‏‏‏‏‏‏‏‏‌های بسیاری برده است که امیدواریم این همکاری تداوم یابد. به گزارش «ایسنا» وی افزود: وزارت صمت آمادگی دارد کارگروه‌های مشترک در سطح ملی و استان‌ها تشکیل شود و اموری با قابلیت واگذاری به بخش‌های غیردولتی را بررسی‌کرده و عملی کند.وی اذعان کرد: آذربایجان‌شرقی یکی از بزرگ‌ترین قطب‏‏‏‏‏‏‏‏‌های تولید صنعت، معدن و تجارت کشور باید به‌عنوان پایتخت اقتصادی کشور نام‌برده شود.
  • روند بازرسی بر اقلام تنظیم‌بازار تشدید می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی با اعلام تشدید بازرسی بر اقلام تنظیم‌بازار در طرح «شمیم ماه‌مهر»، افزود: چنانچه شرکت‌های بسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی ضوابط توزیع را رعایت نکنند، بازرسان علاوه‌بر برخورد قانونی، از توزیع محموله گوشت تنظیم‌بازار جلوگیری می‌کنند.
  • نگاه کوچک به بنگاه‌های کوچک

    دنیای اقتصاد: صنایع کوچک و متوسط ما در حوزه صادرات ضعیف هستند، بخش بزرگی از این کاستی از آنجا نشأت می‌گیرد که صادرات ایران غیرمتنوع است. بی‌توجهی سیاستگذار به تنوع‌بخشی به سبد صادراتی و تولید محصولات متنوع متناسب با نیاز بازارهای جهانی، این ضعف را تشدید کرده است.
  • چگونگی تسهیل شرایط ترخیص‌کالاهای وارداتی بررسی شد

    دنیای‌اقتصاد: اعضای کارگروه شورای گفت‌وگو طبق مصوبه نشست صدوبیست‌‌‌‌‌‌وچهارم صحن اصلی شورا، چگونگی تسهیل در شرایط ترخیص‌کالاهای وارداتی را بررسی کردند. در تازه‌‌‌‌‌‌ترین نشست کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو مشکلات فعالان اقتصادی ناشی از تاخیر در ارائه اسناد حمل برای رفع تعهدات ارزی مورد بررسی قرارگرفت. این موضوع در نشست صد و بیست‌‌‌‌‌‌وچهارم شورای گفت‌وگو با حضور وزیر اقتصاد، نمایندگان سازمان توسعه‌تجارت، بانک‌مرکزی و دبیرخانه شورای گفت‌وگو بررسی شد. طبق مجموعه مقررات ارزی کشور، هرکدام از اقدامات مربوط به فرآیند تجاری باید در مهلت تعیین‌‌‌‌‌‌شده انجام شود و چنانچه بیش از زمان قانونی به طول بینجامد، محرومیت‌‌‌‌‌‌ها و جریمه‌‌‌‌‌‌هایی برای فعالان اقتصادی منظور می‌شود.
  • ۱۱۲‌هزار ‌میلیارد ‌تومان درآمد وصولی گمرک و واریزی به خزانه

    دنیای‌اقتصاد: درآمدهای وصولی گمرک و واریزی به خزانه در نیمه اول سال‌جاری به ۱۱۱‌هزار و ۶۳۳‌میلیارد ‌تومان رسید. به گزارش روابط‌عمومی گمرک ایران، رضوانی‌‌‌‌‌‌‌‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: این میزان درآمد وصولی و واریزی به خزانه در ۶ ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۳۹‌درصد افزایش داشته‌است.
  • تامین بیش از ۳۳‌میلیارد دلار برای واردات

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای فروردین تا ۴ مهر ماه ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۳‌میلیارد و ۱۰۲‌میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده‌است. بانک‌مرکزی از اول فروردین ماه تا ۴ مهر ماه امسال برای کالاهای اساسی و دارو ۷‌میلیارد و ۲۱۰‌میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۷‌میلیارد و ۶۸۹‌میلیون دلار، برای خدمات ۸۱۳‌میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷‌میلیارد و ۳۹۰‌میلیون دلار، ارز تامین کرده‌است.
  • بررسی سازوکار فرآیند احراز هویت و مالکیت صاحبان‌کالا

    دنیای‌اقتصاد: در نشست شورای راهبری استقرار سامانه جدید گمرک هوشمند که با حضور دکتر رضوانی‌‌‌‌‌‌‌‌فر؛ معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران برگزار شد، درخصوص مراحل مختلف فرآیند احرازهویت از طریق سامانه جدید گمرک هوشمند بحث و تبادل‌‌‌‌‌‌‌‌نظر شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر