راهبردهای افزایش تجارت میان ایران و نیکاراگوئه
محمدرضا کرباسی، معاون امور بینالملل اتاق ایران در این دیدار بر وجود نقاط مشترک میان اقتصاد دو کشور تاکید کرد و گفت: با وجود شباهتها میان اقتصاد دو کشور، حجم تجارت ایران و نیکاراگوئه رضایتبخش نیست. ایران نیازمند برخی کالاهایی است که در نیکاراگوئه تولید میشود و نیکاراگوئه هم به محصولات ایرانی نیاز دارد، اما متاسفانه درهای تجارت دو کشور به روی هم باز نشده است. وی به تلاشهای اتاق ایران برای پیدا کردن راهکارهای توسعه همکاری و افزایش میزان صادرات به نیکاراگوئه اشاره کرد و گفت: ایران در حوزه خدمات فنی - مهندسی شناخته شده است و در این بخش به کشورهای آمریکای لاتین و حوزه مشترکالمنافع صادرات دارد. بخشخصوصی ایران آماده است با همکاری همتایان خود در نیکاراگوئه در زمینههای مختلف همکاری کند. کرباسی گفت: نیکاراگوئه در بخش کشاورزی فعال است ولی نیازمند خدمات فنی مهندسی برای فرآوری محصولات کشاورزی است که این موضوع زمینه را برای همکاری دو کشور فراهم میکند. ایران نیازمند قهوه و پنبه و گوشت است و نیکاراگوئه در صادرات این محصولات فعال است. کرباسی تصریح کرد: اتاق ایران آماده است مقدمات تبادل هیات میان دو کشور را فراهم کند. وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ وزیرخارجه کشورمان به همراه یک هیات تجاری به نیکاراگوئه سفر کردند که در جریان این سفر مذاکرات خوبی انجام شد اما پیگیریهای مناسبی برای ادامه تبادل هیاتهای تجاری انجام نشد. در این راستا از اتاق بازرگانی نیکاراگوئه درخواست میکنیم که یک هیات تجاری به ایران اعزام کند. معاون بینالملل اتاق ایران مساله مهم برای تجارت دو کشور را موضوع حملونقل کالا عنوان کرد و افزود: ایران گوشت گاو را از کشورهای مختلفی وارد میکرد ولی اکنون بهدلیل مشکلات حمل دریایی، بیشتر از کشورهای همسایه واردات انجام میشود. برای واردات گوشت حلال نیز یک موسسه تحت نظارت اتاق ایران فعالیت دارد که برای صدور مجوز حلال آماده است و میتواند برای بررسی کشتارگاههای نیکاراگوئه و ارائه مجوزهای لازم همکاری کند. کرباسی همچنین از فعالان بخشخصوصی نیکاراگوئه دعوت کرد که در سفر وزیرخارجه این کشور به تهران او را همراهی کنند تا زمینه توسعه مبادلات میان دو کشور بهصورت عملیاتی مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه ماریو بارکرو بالتودانو، سفیر نیکاراگوئه در تهران تاکید کرد: روابط اقتصادی دو کشور غیر از مبادلات تجاری باید شامل پروژههای سرمایهگذاری باشد. بارکرو بالتودانو بازار نیکاراگوئه را بسیار گسترده خواند و تصریح کرد: نیکاراگوئه میتواند تمام کشورهای منطقه آمریکای لاتین و آمریکای شمالی را تحت پوشش قرار دهد. از سوی دیگر اولین شریک تجاری نیکاراگوئه آمریکا است، هرچند روابط سیاسی خوبی میان دو کشور وجود ندارد. وی همچنین از سفر وزیرخارجه نیکاراگوئه به ایران در ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) خبر داد و تصریح کرد: در طول این سفر تمایل داریم بازدیدی هم از اتاق ایران داشته باشیم زیرا این سفر میتواند فرصت خوبی برای افزایش تجارت فراهم کند.
سفیر نیکاراگوئه در تهران با تاکید بر لزوم یافتن راهکارهای نقلوانتقال مالی میان دو کشورعنوان کرد: سویا و کنجاله سویا در زمره یکی از مهمترین اقلام وارداتی ایران است که میتواند از نیکاراگوئه تامین شود. مکزیک در زمینه گوشت و تاسیس کشتارگاهها با نیکاراگوئه همکاری داشته است و ایران هم میتواند از این الگو نمونهبرداری کند. وی ادامه داد: از توانمندیهای ایران در زمینه نانوتکنولوژی نیز نباید غافل بود. ایران از امتیازات خوبی در این زمینه برخوردار است که میتواند به نیکاراگوئه کمک کند. بارکرو بالتودانو گفت: نیکاراگوئه با اغلب کشورهای دنیا موافقتنامه تجاری دارد و از طرفی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر نیز امکان همکاری میان دو کشور وجود دارد.
ارسال نظر