شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

  • تا مرد سخن نگفته باشد...

    دنیای اقتصاد: داستان امیر قلعه‌نویی این‌طوری است که اگر واقعا چیزی نگوید و مصاحبه‌های کمتری انجام بدهد، پکیج شخصیتی و حرفه‌ای او در مجموع قابل دفاع‌تر خواهد بود. به هر حال امیر قدیمی‌ترین مربی شاغل در سطح اول فوتبال ایران است، تنها مربی لیگ برتر به شمار می‌رود که از کسب هزار امتیاز عبور کرده، به‌طور کلی هم میل به فوتبال تهاجمی دارد که این برای عموم مردم جذاب است. با این حال وای به روزی که او تصمیم به انجام مصاحبه بگیرد؛ اینجاست که شگفتی‌ها یک به یک از راه می‌رسند!
  • عجیب‌ترین گزینه پرسپولیس!

    دنیای اقتصاد: در روزهایی که پرسپولیسی‌ها سخت به دنبال پیدا کردن سرمربی هستند و فقط اسامی مختلفی مطرح می‌شوند، شنیدن نام کارلوس کی‌روش از آن اتفاقاتی بود که حتی قابل شوخی کردن هم نیست! روز گذشته درحالی در یک برنامه صبحگاهی صداوسیما نام سرمربی پرتغالی به عنوان گزینه هدایت سرخ‌پوشان مطرح شد که هیچ عقل سلیمی آن را باور نمی‌کند. اولا که کارنامه کی‌روش در سال‌های اخیر آن‌قدر مملو از ناکامی بوده که ذاتا کاندیدای مناسبی محسوب نمی‌شود. ثانیا او همچنان یک چهره گران‌قیمت در دنیای فوتبال مطرح می‌شود. از همه مهم‌تر هنوز هواداران پرسپولیس فضای مسمومی که وی در زمان هدایت تیم ملی برای پرسپولیس برانکو – تنها به دلیل کینه شخصی با مربی کروات – درست کرد را از یاد نبردند. آخرین حضور کی‌روش در فوتبال ایران توام شد با تجربه سنگین‌ترین شکست ملی تاریخ‌مان در جام‌جهانی؛ با این شرایط او چه آورده‌ای می‌تواند برای پرسپولیس داشته باشد؟
  • مجازات دور زدن سقف قرارداد

    دنیای اقتصاد: فدراسیون فوتبال در نظر دارد مانند فصل گذشته دستورالعمل‌هایی را برای باشگاه‌های لیگ برتری در نظر بگیرد و بر همین اساس نیز اقدام به تعیین سقف بودجه ۳۲۵ میلیاردی و ضمانت اجرایی برای این قانون کرده است. باشگاه‌ها باید در قراردادهای دو و چند ساله خود با بازیکنان‌شان، هر سال حداکثر ۳۰ درصد به رقم قرارداد اضافه کنند و مانند پارسال اجازه انتقال بیش از این میزان به سال بعد را ندارند. این قانون برای جلوگیری از دور زدن قانون سقف قرارداد مصوب شده است. ضمن اینکه کارگروه نظارت بر قراردادها برای فصل آینده این اختیار را به کمیته انضباطی داده تا در صورت تخطی هر یک از تیم‌ها از سقف قرارداد، باشگاه متخلف را به جریمه نقدی و کسر امتیاز محکوم کند. البته باشگاه متخلف به کسر امتیاز محکوم خواهد شد و هیچ امتیازی به تیم‌های رقیب داده نمی‌شود.
  • نویر در کنار بوفون

    دنیای اقتصاد: دیدار آلمان و اسکاتلند در افتتاحیه یورو ۲۰۲۴ با برتری قاطعانه ۵‌بریک ژرمن‌ها خاتمه یافت که مانوئل نویر با حضور در این بازی به چند رکورد شخصی مهم رسید. کاپیتان مانشافت در کنار جیجی بوفون با ۸ مرتبه، رکوردداران حضور در بازی‌های اصلی ملی‌(یورو و جام‌جهانی) در بین دروازه‌بانان اروپایی هستند. نویر همچنین به رکورد ۳۵ بازی در ترکیب اصلی در رقابت‌های یورو و جام جهانی رسید و از این نظر پس از کریستیانو رونالدو (۴۳) و پائولو مالدینی (۳۶) قرار گرفت. در ادامه رقابت‌های یورو امروز از ساعت ۱۶:۳۰ لهستان به مصاف هلند می‌رود، اسلوونی و دانمارک از ساعت ۱۹:۳۰ مقابل یکدیگر می‌ایستند و آخرین بازی هم از ساعت ۲۲:۳۰ میان صربستان و انگلیس برگزار می‌شود.
  • افتخار؛ بالاتر از دایی بودن

    دنیای‌اقتصاد: برای سال‌های متمادی بزرگ‌ترین دستاورد فوتبال ملی ایران و یکی از مهم‌ترین رکوردهای تاریخ، حدنصاب علی دایی در به ثمر رساندن بیشترین تعداد گل ملی بود. کمتر از ۳سال پیش، کریستیانو رونالدو این مهم را پشت سر گذاشت و بامداد یکشنبه هم نوبت به لیونل مسی رسید تا با شهریار برابر شود. چه افتخاری بزرگ‌تر از اینکه تنها دو فوق‌ستاره دنیای فوتبال توانستند از پس این رکورد برآیند؟
  • توفان در نیمه‌شب!

    دنیای اقتصاد: این مدت در مورد پرونده فساد در فوتبال ایران که سر نخ اولیه آن را مدیران جدید باشگاه مس رفسنجان در اختیار مقامات قضایی قرار دادند زیاد صبحت شده، اما داستان بامداد جمعه چیز دیگری بود؛ ویدئویی که رسانه عادل فردوسی‌پور در هم‌صحبتی او با رضا جاودانی منتشر کرد و اطلاعاتی تکان‌دهنده در دل داشت.
  • جذابیت یورو شروع شد

    دنياي اقتصاد: یورو ۲۰۲۴ از شب گذشته با دیدار آلمان میزبان برابر اسکاتلند رسما آغاز شد. رقابتی که طی یک ماه می‌تواند تعطیلی فوتبال باشگاهی را طوری پوشش دهد که خاطر هیچ طرفدار فوتبالی از آن وقفه مکدر نشود.
  • بازهم امیدمان به خداست!

    دنياي اقتصاد: وضعیت سخت‌افزاری فوتبال ایران طی سال‌های اخیر پیشرفت خاصی نداشته و مورد صحبت، تنها لزوم استفاده از کمک‌داور ویدئویی نیست. وقتی اکثریت قریب ‌به ‌اتفاق ورزشگاه‌های موجود حتی پایین‌ترین استانداردهای بین‌المللی را پاس نمی‌کنند، باید هم نگران شد که خدای‌نکرده اتفاق بدی برای کسی رخ ندهد. به همین دلیل هم رئیس فدراسیون از عدم شروع فصل جدید لیگ برتر تا زمان تکمیل همه شرایط سخن گفته است. وعده‌ای که به کرات از مهدی تاج شنیده‌ایم!
  • در انتظار تعیین فینالیست‌ها

    دنياي اقتصاد: دقیقا دو هفته پس از پایان رقابت‌های لیگ برتر، امروز نیمه‌نهایی جام حذفی برگزار می‌شود. جایی که از چهار تیم باقی مانده، دو تیم راهی فینال می‌شوند. از ساعت ۱۹:۴۵ در اصفهان شاهد دوئل خارجی‌ها خواهیم بود؛ سپاهان که با همه ستارگانش قافیه رقابت در لیگ را خیلی زود واگذار کرد، باید به مصاف گل‌گهر برود که فصل متوسطی را پشت سر گذاشته است. احتمالا این مسابقه به نوعی شیشه عمر ژوزه مورایس و ماریو اوزونیدیس خواهد بود. دو سرمربی خارجی که احتمال دارد درصورت ناکامی، ایران را ترک کنند. دیگر جدال این مرحله هم در اراک خواهد بود که آلومینیوم میزبان مس رفسنجان است. هردو تیم از غول‌کش‌های امسال جام بودند که اولی پرسپولیس را کنار زد تا به این مرحله برسد و مس هم استقلال و تراکتور را حذف کرد.
  • وریا سر حرفش ایستاد

    دنياي اقتصاد: در حاشیه برگزاری کلاس مربیگری A آسیا، وریا غفوری کاپیتان سابق استقلال که توصیه‌اش برای اخراج جواد نکونام از هدایت آبی‌ها بسیار حاشیه‌ساز شده بود، گفت: «هر چه درباره استقلال گفتم ‌نظراتم بود. نظر هر کسی محترم است. من هم به هلدینگ یک توصیه داشتم و امیدوارم که خروجی اتفاقات در انتها باعث پیشرفت تیم شود. اگر می‌خواستم شخصی صحبت کنم اصلا طور دیگری صحبت می‌کردم و بحث من اصلا شخصی نبود. اگر نیاز باشد که روزی شخصی صحبت کنم شفاف‌سازی خواهم کرد. به عنوان یک دوستدار استقلال نظرات خود را بیان کردم و امیدوارم تاثیر و خروجی خوبی برای این تیم بزرگ داشته باشد. شدیدا این را رد می‌کنم که خصومت شخصی وجود دارد. ما حق نداریم خصومت شخصی خود را نسبت به تیم بزرگی همچون استقلال وارد کنیم. هیچ بازیکن و مربی‌ای حق ندارد سهمی بخواهد چون این تیم برای مردم است.»
  • نایب قهرمان شخم می‌خورد

    دنياي اقتصاد: خبر شوکه‌کننده فوتبال اروپا، استعفای ادین ترزیچ از هدایت دورتموند بود. با وجود اصرار مدیران باشگاه برای ادامه همکاری با این سرمربی جوان، ترزیچ به اطلاع آنها رساند که دیگر تمایلی برای هدایت این تیم ندارد. پس از جلسه‌ای که در باشگاه دورتموند برگزار شد، سران این تیم تصمیم گرفتند با استعفای ترزیچ موافقت کنند. این پایان دومین دوران حضور ترزیچ روی نیمکت دورتموند بود تا او پس از ۵ سال حضور به عنوان دستیار و حدود دو فصل و نیم فعالیت در نقش سرمربی با آمار ۱۲۸ بازی، ۷۵ برد، ۲۴ تساوی و ۲۹ باخت، وستفالن را ترک کند. نکته اینجاست که مارکو رویس و متس هوملس، دو ستاره باتجربه دورتموند که با ترزیچ به مشکل خورده بودند هم تیم را ترک خواهند کرد تا تغییرات اساسی در تیم نایب قهرمان لیگ قهرمانان به وجود بیاید.
  • رسوب فساد در فوتبال

    دنياي اقتصاد: حتی اگر هوادار جدی فوتبال هم نبوده باشید، حتما خبرهایی به گوش‌تان خورده در مورد اینکه طی هفته‌های گذشته یک موج بزرگ و قابل توجه مبارزه با فساد در این حوزه به پا شده است؛ موجی که دامنه‌اش از برخی مربیان و خبرنگاران تا مدیران ارشد فدراسیون فوتبال را در برگرفته و به‌طور مشخص منجر به بازداشت رئیس پیشین کمیته داوران و چند تن دیگر از مسوولان شده است. پس موضوع بسیار جدی، عمیق و مهم است. در کنار خرسندی از اینکه امروز چنین عزمی به پا شده، شواهد و قرائن نشان می‌دهد شوربختانه این موضوع مهم در تمام سال‌های گذشته مورد اهمال و غفلت قرار گرفته بود. بیایید چند نکته را برای آگاهی از عمق فاجعه مرور کنیم.
  • مثل ایتالیایی‌ها جسور باشید

    دنیای اقتصاد: اگر تصور می‌کنید که سقوط احتمالی مس رفسنجان یکپارچگی جدول را به‌هم می‌ریزد، بیایید یک بار دیگر ماجرای معروف کالچوپولی را با یکدیگر مرور کنیم. البته که تفاوت زیادی میان این دو پرونده وجود دارد و بزرگ‌ترین آن هم این است که مدیران جدید باشگاه مس افشاکننده فساد بزرگ رخ داده بودند، اما سال ۲۰۰۶ در ایتالیا چه گذشت؟ چهارم جولای یعنی روزی که ایتالیا باید در نیمه‌نهایی جام‌جهانی به مصاف آلمان میزبان می‌رفت، دادستان فدراسیون فوتبال آتزوری دادخواست سقوط چهار تیم اصلی محکوم در رسوایی Match-Fixing را ارائه کرد. وقتی که مکالمات تلفنی مدیران یوونتوس، میلان، فیورنتینا و لاتزیو توسط پلیس ایتالیا لو رفت، مشخص شد که این باشگاه‌های فوق متهم به تقلب در انتخاب داور بازی‌هایشان هستند.
  • هیچِ هیچِ هیچ!

    دنیای اقتصاد: مسابقات مرحله پیش‌مقدماتی جام‌جهانی در منطقه آسیا در حالی برای تیم ملی ایران به پایان رسید که شاگردان امیر قلعه‌نویی در آخرین بازی خود برابر ازبکستان تن به تساوی بدون گل دادند. صعود هر دو تیم به مرحله بعدی و نهایی انتخابی از قبل قطعی شده بود و مسابقه جنبه تشریفاتی داشت. شاید فقط ایران دوست داشت با توجه به تساوی دور رفت، در این مسابقه تیم حریف را شکست بدهد و به نوعی قدرت‌نمایی کند، اما چنین اتفاقی رخ نداد. این مسابقه اما «هیچ»های دیگری هم برای ایران داشت؛ از جمله اینکه تیم ملی برای نخستین‌بار از زمان بازگشت امیر قلعه‌نویی در یک بازی موفق به گلزنی نشد، دیگر اینکه ازبکستان پس از ۱۲ سال موفق شد برابر تیم ملی ایران کلین‌شیت کند و دروازه‌اش را بسته نگه دارد، بعد هم اینکه تماشاگران و ناظران حتی فوتبال چندان خوبی هم ندیدند. تیم ملی البته در نیمه دوم کمی بالا کشید و یک بار هم تیر دروازه رقیب را لرزاند، اما به‌طور کلی شاگردان قلعه‌نویی فقط یک ضربه داخل چارچوب داشتند و این نمی‌توانست چندان راضی‌کننده باشد؛ مخصوصا که برخی هواداران حاضر روی سکوها در پایان مسابقه نارضایتی‌شان را در قالب شعارهای اعتراضی نشان دادند.
  • فردا؛ آغاز یک ماه هیجان‌انگیز

    دنیای اقتصاد: ۱۸ سال بعد میزبانی خاطره‌انگیز از جام‌جهانی، آلمانی‌ها یک بار دیگر پذیرای برگزاری یک تورنمنت بزرگ فوتبال شده‌اند. رقابتی که از ساعت ۲۲:۳۰ فردا رسما با دیدار این تیم برابر اسکاتلند و سوت کلمن تورپن فرانسوی آغاز می‌شود. مثل جام‌جهانی ۲۰۰۶، قرار است ورزشگاه آلیانز آره‌نا میزبان افتتاحیه باشد و فینال هم در المپیک برلین برپا شود. نسبت به آن مسابقات، تنها یک استادیوم به ۹ تای قبلی اضافه شده که آن هم دوسلدورف آره‌نا است. آخرین بار آلمان غربی در سال ۱۹۸۸ میزبان یورو بود و شهر مونیخ نیز در سال ۲۰۲۱ از چند بازی یورو ۲۰۲۰ که به‌طور غیرمتمرکز در چندین کشور برگزار شد، میزبانی کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر