شماره روزنامه ۶۰۴۶
|

  • سال برداشت مسکن‌ملی

    دنیای اقتصاد: متولی بخش مسکن روز گذشته در جریان تشریح آخرین وضعیت «طرح یک میلیون مسکن در هر سال دولت سیزدهم» به پرسش «دنیای‌اقتصاد» درباره اینکه «چرا خانه‌اولی‌ها اثر طرح را احساس نمی‌کنند؟» این پاسخ را ارائه داد: «ساخت مسکن، زمان‌بر است و طرح در ۴۸ماه پیش‌بینی شده بود؛ درحالی‌که تا الان ۳۳ماه گذشته است، بنابراین طرح نهضت ملی کار دولت چهاردهم در مهار تورم مسکن را راحت می‌کند.» قیمت مسکن از ابتدای این طرح تاکنون ۲.۵برابر شده است.
  • فرجام ۳۰۰ هکتار برای اموات تهران

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: ظرفیت بهشت زهرا به عنوان بزرگ‌ترین آرامستان کشور رو به اتمام است و از سال‌ها قبل مسوولان مربوطه به فکر گسترش یا ایجاد آرامستان دیگری برای تهران افتادند اما این روزها با به شماره افتادن ظرفیت بهشت زهرای تهران بار دیگر البته این بار به صورت جدی مساله ساخت آرامستان جدید در دستور کار قرار گرفته است.
  • تایید گزارش «دنیای اقتصاد» در آمار بانک مرکزی

    دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان فرود تورمی مسکن که در تاریخ ششم تیر ماه منتشر شد خبر از کاهش تورم مسکن طی خرداد ماه امسال داد؛ مطابق این گزارش نرخ تورم نقطه‌‌‌‌‌‌‌‌‌به‌‌‌‌‌‌‌‌‌نقطه مسکن در پایان بهار به سطح ۹.۷‌‌‌درصد رسید که این رقم کمترین میزان رشد تورم مسکن طی ۶.۵ سال اخیر بود. همچنین در گزارش دنیای اقتصاد اعلام شد که متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان در خرداد امسال با رشد خفیف یک درصدی نسبت به اردیبهشت همراه بود. دیروز بانک مرکزی گزارش تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در خرداد ماه سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد که این گزارش مهر تاییدی بر هر ۲ رقم اعلامی از سوی دنیای اقتصاد بود.
  • سطح قیمت آپارتمان‌‌‌های اطراف تهران

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: رکود خریدهای سرمایه‌‌‌ای در بازار مسکن شهر تهران با شدت کمتر در حومه‌‌‌های پرتقاضای اطراف پایتخت نیز احساس می‌شود، اما این نقاط پیرامونی به‌ویژه پرند و پردیس، فعلا یک تفاوت مشخص با تهران دارد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، سطح قیمت واحدهای مسکونی در شهرهای پرند و پردیس بر اساس «قیمت پیشنهادی» فروشنده‌‌‌ها، همچنان فاصله معناداری با قیمت آپارتمان‌‌‌های تهران دارد.
  • تله زمین‌رایگان مقابل دولت

    دنیای اقتصاد: دولت چهاردهم برای حل دو بحران در شهرهای ایران احتمالا همچون دولت‌های قبل به تله «زمین ارزان» برخورد می‌کند. جمعیت شهرنشین در ایران ۷۶درصد است؛ درحالی‌که این شاخص در جهان ۵۶درصد است.شهرنشین‌ها علاوه بر «تراکم جمعیتی» با بحران «ابرهزینه مسکن» نیز روبه‌رو هستند. حل این چالش‌ها با «حومه‌تراشی» یا همان ساخت مسکن در پیرامون شهرهای اصلی غیرممکن است چون ۸ آسیب به دولت، ملت و شهرداری‌ها وارد می‌کند. یک مطالعه رسمی سه توصیه به رئیس‌جمهور جدید دارد که یکی از آنها به بازار مسکن تهران مربوط است.
  • اجاره‌‌بها در ۵ منطقه تهران

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: آپارتمان اجاره‌‌ای در ۵ منطقه میانی و جنوبی شهر تهران از «۲۵۰ میلیون تومان پول پیش و ۸.۵ میلیون تومان اجاره‌‌بهای ماهانه» تا «بالای یک میلیارد تومان رهن کامل» وجود دارد و به متقاضیان اجاره پیشنهاد می‌شود. سطح مبالغ «اجاره پیشنهادی» صاحب‌‌خانه‌‌ها ارقامی است که اگر «بخش ماهانه» آن را مبنای بررسی قرار دهیم، ‌‌ در این صورت مشخص می‌شود مستاجرهایی که در این مناطق به دنبال اجاره آپارتمان هستند، تاحدودی می‌توانند بر اساس سطح دستمزدها از پس آن بربیایند. هر چند میانگین اجاره‌‌بهای پیشنهادی بالای ۱۰ میلیون تومان در فایل‌‌های مربوط به این مناطق، یعنی «اختصاص تقریبا همه حداقل حقوق برای پوشش هزینه مسکن.»
  • دولت برنده در بازار مسکن

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در هیچ‌یک از برنامه‌های تبلیغاتی‌شان، برنامه مشخصی برای بخش مسکن ارائه ندادند؛ مسعود پزشکیان صرفا با «ادامه مسکن‌سازی دولتی» اعلام مخالفت کرده و سعید جلیلی نیز دوپهلو درباره «مداخله دولت در بازار مسکن» صحبت کرده است.این بی‌برنامگی برای «درد بزرگ خانوارها» از یکسو نگران‌کننده است، چون می‌تواند به «کج‌روی دولت جدید با توصیه‌های غیرکارشناسی» منجر شود؛ اما از سوی دیگر می‌تواند «فرصت اصلاحات اساسی در سیاست‌های بخش مسکن» را فراهم بیاورد. گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» با هدف ارائه نسخه درست و کامل به دولت آینده برای «بازگرداندن بخش مسکن به رونق غیرتورمی»، یک میزگرد با حضور سه صاحب‌نظر اقتصاد مسکن و اقتصاد شهری برگزار کرد. چکیده تحلیل‌های این نشست، رئیس‌ دولت چهاردهم را متوجه «کارنامه ناتمام مسکن‌مهر و قطع دسترسی دهک‌های کم‌درآمد به مسکن‌ملی» می‌کند و در عین حال، شرط پایان فقر مسکن و احیای رفاه ملکی را «ثبات اقتصادی و تنش‌زدایی از روابط خارجی» می‌داند. صاحب‌نظران برای درون بخش مسکن نیز ۴سیاست پیشنهاد کرده‌اند.
  • گران‌ترین آپارتمان‌‌‌‌های بازار اجاره

    دنیای‌اقتصاد-گروه مسکن و شهری: مناطق۱ و۳، کانون گران‌ترین آپارتمان‌‌‌‌های اجاره‌‌‌‌ای به حساب می‌‌‌‌آیند. فایل‌‌‌‌هایی که در حال حاضر در این منطقه برای اجاره عرضه شده است، اختلاف سطح اجاره‌‌‌‌بها در شمال‌‌‌‌شهر با میانه شهر و همچنین مناطق پایین را نشان می‌‌‌‌دهد. متوسط مبالغ اجاره در این فایل‌‌‌‌ها به صورت «پول‌پیش بالای نیم میلیارد تومان» و همچنین «اجاره‌‌‌‌بهای ماهانه بالای ۳۰ میلیون‌‌‌‌تومان‌‌‌‌» است. بر این اساس مشخص می‌شود هر مترمربع واحد مسکونی در بازار اجاره مناطق ۱ و۳ با استناد به وضعیت فایل‌‌‌‌های موجود در این بازار، با میانگین مبلغ نزدیک به ۶۰۰‌هزار تومان اجاره‌‌‌‌بهای ماهانه (بدون دریافت رهن) از سمت موجر عرضه می‌شود. این در حالی است که متوسط اجاره‌‌‌‌بهای ماهانه آپارتمان در شهر تهران حدود ۳۰۰ تا ۳۳۰‌هزار تومان به ازای هر مترمربع است و در مناطق پایین، کمتر از ۲۵۰‌هزار تومان در «اجاره‌‌‌‌بهای پیشنهادی» است. در نبض بازار امروز، آپارتمان‌‌‌‌های اجاره‌‌‌‌ای آماده برای اجاره دادن در محله‌‌‌‌های منتخب مناطق ۱ و۳ ارائه شده است.
  • گسل دولتی در بازار اجاره

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: اجاره‌بها در سطح کشور طی بهار امسال ۴۲درصد نسبت به فصل مشابه در سال گذشته افزایش پیدا کرد؛ هرچند در خرداد، سرعت رشد هزینه‌ اجاره‌نشین‌ها به میزان خفیف نسبت به میانه فصل افت کرد. در حال حاضر تورم اجاره مسکن در کانال ۴۰درصد است، اما «سقف دولتی تعیین‌شده برای رشد تابستانی اجاره‌بها» ۲۵درصد تعیین شده است. این گسل دولتی در بازار اجاره به سه شکل روی رفتار سمت عرضه اثرگذار خواهد بود. بررسی‌های «دنیای‌‌اقتصاد» از رخداد خرداد بازار اجاره، نقش ۴عامل را نشان می‌دهد.
  • یک برداشت از بازار آپارتمان‌‌های غرب تهران

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: یک جمله برای شرح وضعیت بازار فروش آپارتمان در منطقه ۵ تهران می‌تواند این باشد: ‌‌ «قیمت پیشنهادی در فایل‌‌های فروشنده‌‌ها بالای مترمربعی ۱۰۰ میلیون تومان است.» ماه گذشته میانگین قیمت آپارتمان فروش‌‌ رفته در بازار مسکن تهران زیر ۹۰ میلیون تومان بود که البته با توجه به نسبتی که بین قیمت قطعی آپارتمان در منطقه ۵ با کل شهر وجود دارد، به احتمال خیلی زیاد در ماه گذشته میانگین قیمت آپارتمان‌‌هایی که در منطقه ۵ معامله شدند، بالای ۱۰۰ میلیون تومان در مترمربع بوده است. با این حال و در شرایطی که هنوز آمار رسمی از قیمت قطعی آپارتمان‌‌ها در مناطق ۲۲ گانه مربوط به کارنامه معاملاتی خرداد اعلام نشده است، تصویر مربوط به نبض «قیمت پیشنهادی» آپارتمان‌‌ها در فایل‌‌های منطقه ۵ را می‌توان از جدولی که در این گزارش تهیه شده است، مورد سنجش و بررسی قرار داد. فایل‌‌ها مربوط به هفته‌‌های اخیر است و البته عمده آنها برای دو هفته گذشته است.
  • ۲ بازی‌ساز تورم مسکن

    دنیای اقتصاد: بازار مسکن «پساخرداد» از لنز دو صاحب‌نظر اقتصادی، جهت‌یابی شد. غلامرضا سلامی در تحلیل «فرود تورم مسکن در ماه گذشته» وزن یک عامل از میان ۶متغیر اثرگذار را بالا توصیف می‌کند؛ اما درباره تداوم نقش آن در آینده تردید دارد. علیرضا توکلی‌کاشی نیز از بازی‌سازی دلار در بازار مسکن می‌گوید.
  • کیفیت زندگی از وین تا دمشق

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: طبق تازه‌‌‌ترین گزارش واحد اطلاعات اکونومیست در مورد شاخص زیست‌‌‌پذیری شهرهای جهان، وین، پایتخت اتریش، برای سومین سال متوالی، عنوان قابل سکونت‌‌‌ترین شهر جهان را از آن خود کرد. این گزارش که به بررسی شرایط زندگی در ۱۷۳ شهر منتخب جهان می‌‌‌پردازد، بر اساس ۵ معیار کلیدی، شامل ثبات، مراقبت‌‌‌های بهداشتی، فرهنگ و محیط‌‌‌زیست، آموزش و زیرساخت شهری، به رتبه‌‌‌بندی این شهرها می‌‌‌پردازد. وین در چهار دسته از این پنج دسته‌بندی، یعنی ثبات، بهداشت و درمان، آموزش و زیرساخت، نمره کامل ۱۰۰ را دریافت کرد. این دستاورد نشان‌‌‌دهنده سطح بالای امنیت، کیفیت خدمات درمانی، سیستم آموزشی پیشرفته و زیرساخت‌‌‌های شهری مدرن در این شهر است. با وجود اینکه وین در زمینه فرهنگ و محیط‌زیست نمره ۹۳.۵ را دریافت کرد که کمی پایین‌‌‌تر از نمره کامل است، اما همچنان در این زمینه نیز عملکرد قابل قبولی داشته و از جمله شهرهای برتر جهان به شمار می‌‌‌رود.
  • پایان رکود مسکن آمریکا؟

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: آیا رونق قیمتی تازه در بازار جهانی مسکن در راه است؟ در ماه آوریل، یکی از نماگرهای معتبر قیمت املاک در جهان (به جز چین)، حاکی از رشد سالانه بیش از ۳‌درصد بود. همچنین قیمت خانه در آمریکا نسبت به سال قبل ۶.۵‌درصد رشد کرده است، نرخ رشد قیمت در استرالیا ۵‌درصد بوده و قیمت مسکن در پرتغال نیز در حال اوج‌‌‌گیری است. در سایر کشورها نیز بازار با وجود مدت‌‌‌ها دست وپنجه نرم کردن با نرخ بهره بالا، به طور شگفت‌‌‌انگیزی قدرتمند است.
  • اصلاح طرح ترافیک با الگوی پنج کشور

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: سال‌هاست که کارشناسان حوزه حمل‌ونقل تاکید دارند که با توجه به افزایش جمعیت تهران، رشد وسایل نقلیه شخصی، ایجاد مراکز خرید متعدد و شکل‌گیری بازارهای بزرگی همچون محدوده بازار در تهران دیگر اجرای طرح ترافیک در محدوده مرکزی شهر، گره‌گشای وضعیت ترافیک و بهبود تردد خودروها نیست، بلکه باید چاره‌ای اندیشید تا طرح فعلی ترافیک، اثرگذارتر از قبل باشد و حتی پیشنهادهایی مبنی بر حذف محدوده طرح ترافیک به میان آمد اما حالا به‌نظر می‌رسد با توجه به مصوبات بالادستی، شهرداری تهران اولین اقدامات اجرایی جراحی در طرح ترافیک را برداشته است و حداکثر تا انتهای سال‌جاری بعد از ۴ دهه تکلیف طرح ترافیک مشخص می‌شود. طرح ترافیک با توجه به اثرات منفی‌ای که داشته همچون ایجاد شب مردگی، خالی کردن مرکز شهر از سکونت و تمرکز ادارت در مرکز شهر به استخوانی درگلو تبدیل شده است.
  • مظنه قیمت آپارتمان‌های شرق

    دنیای‌اقتصاد، گروه مسکن و شهری: نبض «قیمت پیشنهادی» فروشنده‌های آپارتمان در یکی از دو منطقه پروزن در معاملات خرید خانه شهر تهران بیانگر «نزدیک شدن این منطقه به سطح میانگین قیمت کل شهر» است. جدول امروز نبض بازار مسکن به فایل‌های در نوبت فروش در منطقه ۴ اختصاص دارد. میانگین قیمت پیشنهادی در این فایل‌ها برای واحدهای مسکونی با مساحت ۸۵ مترمربع و عمربنای ۷ سال ساخت، مترمربعی ۹۱ میلیون تومان است. این سطح قیمت پیشنهادی به میانگین قیمت قطعی مسکن شهر تهران نزدیک است. هر چند مقایسه قیمت پیشنهادی یک منطقه با قیمت قطعی کل شهر، به لحاظ دو فاکتور متفاوت، نمی‌تواند تحلیل دقیقی از نسبت قیمت‌ها ارائه کند، اما همین فاصله، به نوعی، تصویری از تغییرات درونی قیمت مسکن در بازار املاک پایتخت است. منطقه۴ و منطقه ۵ در طول سال‌های گذشته همواره وزن بالای ۲۰ درصد از کل معاملات فروش آپارتمان در تهران را داشتند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر