شماره روزنامه ۶۱۱۸
|

  • دو هدف همایش صنعت ساختمان

    دنیای اقتصاد: صنعت ساختمان در ایران به عنوان یکی از مولدترین و اشتغال‌زاترین بخش‌‌‌های اقتصاد در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده روبه‌رو شده است. همین امر سبب شده تا بسیاری از فعالان صنعت یاد‌شده نسبت به ادامه فعالیت خود دلسرد شوند یا در مواجهه با مشکلات به آینده با تردید بنگرند. در این میان بخشی از فعالان حوزه با تاسیس انجمن صنعت ساختمان که دومین جلسه آن در ۸ مهرماه سال‌جاری با حضور جمعی از فعالان باسابقه «زنجیره این صنعت» برگزار شد به بررسی راهکارهای موجود برای حل مشکلات این صنف پرداختند و در جهت تبیین سیاست‌‌‌های انجمن و هدف‌گذاری آن به گفت‌وگو نشستند.
  • تاریخ‌‌‌سازی بیمه ملت با ثبت نسبت توانگری ۴۸۸ درصد

    بیمه ملت برای پنجمین سال پیاپی، در سال ۱۴۰۳ عنوان توانگرترین شرکت بیمه کشور را کسب کرد و موفق شد رکورد سال گذشته خود را ارتقا دهد و به نسبتی معادل ۴۸۸‌درصد دست یابد.
  • تغییر نگاه ایرانیان به خودروهای شرق آسیا

    از زمان آغاز حضور جدی کشورهای شرق آسیا در بازار خودروی ایران، به دلیل تبلیغات مسموم رسانه‌‌ای، مردم ایران دید خوبی نسبت به خودروهای تولید این کشورها (به استثنای ژاپن) نداشتند. اما به تدریج و با گذشت زمان، ذهنیت عامه مردم نسبت به کلیه کالاهای با مبدا شرق آسیا تغییر کرد. تا جایی که امروز این محصولات همپای خودروهای ایرانی در خیابان‌‌های ایران حضور دارند و اکثریت قریب به اتفاق مصرف‌کنندگان از تصمیم خود برای خرید این خودروها رضایت دارند.
  • تشکلی صنفی با رویکرد ملی

    ناصر زجاجی/عضو انجمن صنعت ساختمان
    متاسفانه در سال‌های اخیر صنعت ساختمان ایران بسیار مهجور واقع شده است. همین امر سبب شده تا صنعت ساختمان به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌‌‌های اقتصاد ایران و به نوعی اشتغال‌زاترین قسمت آن، از تحقق استعدادهای خود باز بماند. بنابراین هدف از برگزاری جلسه‌‌‌هایی نظیر آنچه طی هفته گذشته، انجمن صنعت ساختمان برگزار کرد می‌تواند به بهبود همدلی و همکاری میان فعالان صنعت کمک بسیاری کند.
  • سرنوشت استخراج در معادن پر خطر

    دنیای اقتصاد - سارا اصغری: حادثه معدن طبس با ۵۱ کشته به پایان رسید، اما موضوعی که همچنان باید مورد پیگیری قرار گیرد، موضوع ایمنی معادن است که اگر پس از حادثه معدن زغال‌‌سنگ یورت در استان گلستان در سال ۱۳۹۶ مورد توجه قرار می‌‌گرفت، امکان داشت هم‌‌اکنون شاهد اتفاقی مشابه در معدن طبس نبودیم؛ البته باید توجه داشت که معادن زغال‌‌سنگی بسیاری در کشور وجود دارند که ممکن است حوادثی این‌‌چنینی در انتظار آنها کمین کرده باشد. در چنین شرایطی است که احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد تعطیلی سه‌ماهه معادن پرخطر با پرداخت حقوق از سمت تامین اجتماعی را مطرح می‌کند، پیشنهادی که فعالان معدنی با آن مخالف هستند و معتقدند که می‌توان اقدامات ایمنی را همزمان با فعالیت معدنی در پیش گرفت.
  • گره کور بی‌تعادلی بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: ناترازی بانک‌ها در سال‌های اخیر به یکی از موضوعات بحث‌‌برانگیز میان مقامات و کارشناسان اقتصادی و بانکی تبدیل شده است. این ناترازی نه تنها ناشی از عملکرد خود بانک‌هاست، بلکه رد پای دولت نیز در این معضل به‌‌وضوح مشاهده می‌شود. در این راستا، روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با استناد به اظهارات کارشناسان این حوزه، به بررسی تاثیر رفتار دولت بر ناترازی بانک‌ها و سایر عوامل موثر بر آن پرداخته است. به‌‌ویژه، تا زمانی که بانک مرکزی استقلال لازم را به‌‌دست نیاورده، تاثیر رفتار دولت بر عملکرد و بحران بانک‌ها غیرقابل انکار خواهد بود.
  • دور باطل تسهیلات و تعهدات بانکی

    میثم حقیقی/کارشناس بانکی
    در سال‌های اخیر، نظام بانکی کشور با چالش‌‌های متعددی در زمینه تعهدات بانکی و تسهیلات روبه‌رو شده است. به‌ویژه با اجرای سیاست‌‌های کنترل مقداری دارایی و ترازنامه‌‌ای توسط بانک مرکزی، بانک‌ها به سمت توسعه ابزارهای تعهداتی نظیر ضمانت‌‌نامه‌‌ها، اعتبارات اسنادی، اوراق گام و سایر ابزارهای مشابه حرکت کرده‌‌اند. اما این رویه‌‌ها، در کنار افزایش تعهدات، منجر به شکل‌‌گیری دور باطلی از تسهیلات‌‌دهی شده است که در نهایت فشار مضاعفی بر منابع بانکی وارد کرده و اقتصاد ملی را دچار بحران‌های جدیدی کرده است.
  • مسیر بهبود صنعت بیمه

    پرویز خسروشاهی ، رئیس‌کل بیمه مرکزی در یادداشتی هدف غایی صنعت بیمه در ایران را یادآور شد و تاکید کرد ، هدف اصلی بیمه جلب رضایت و اعتماد مردم به صنعت بیمه و بیمه مرکزی است. سخنان تکمیلی او در این راستا به شرح زیر است.
  • رکوردشکنی احیای مستقیم در فولاد هرمزگان

    سرپرست معاونت بهره‌‌‌برداری شرکت فولاد هرمزگان گفت: واحد احیای مستقیم فولاد هرمزگان طی ۶ماه نخست امسال موفق شد علاوه بر رکوردشکنی با تولید بیش از ۹۹۳‌هزار تن آهن اسفنجی، نرخ مصرف آب به میزان ۷.۵ درصد، برق ۱۳درصد و گاز به میزان ۹‌درصد را به ازای تولید هر تن آهن اسفنجی نسبت به سال‌های قبل کاهش دهد.
  • غفلت از صنعت ابزار؛ رکن اساسی تولید

    رئیس اتحادیه ابزارفروشان با اشاره به ظرفیت‌‌‌های صنعت ابزار در توسعه و رشد اقتصادی کشور، به بیان برخی از محدودیت‌ها و چالش‌‌‌های موجود در این صنعت پرداخته است. مهدی باقرپور به موانعی اشاره می‌کند که از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی برای تامین یا ثبت‌سفارش ابزارآلات ایجاد شده است. متن گفت‌‌‌وگوی ما با رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی اتاق اصناف تهران را در ادامه می‌‌‌‌‌‌خوانید.
  • صندوق سرمایه‌گذاری کراد فاندینگ و نقدشوندگی

    علی اسلامی بیدگلی / شاهین کرزبر
    در حال حاضر کراد فاندینگ تامین مالی جمعی (crowd funding) به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی کوتاه‌‌مدت شرکت‌ها به شدت مورد توجه بنگاه‌‌های تولیدی و بازرگانی قرار گرفته و متقاضیان این ابزار در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات و محدودیت‌های سیستم بانکی به شدت افزایش یافته‌‌اند.
  • استقرار سامانه بهره‌وری در بیمه ایران

    علیرضا مقدسی عضو هیات‌مدیره بیمه ایران ضمن اشاره به اقدامات انجام شده جهت اجرای ماده ۷۳ قانون خدمات کشوری و آیین‌نامه اجرایی آن، به موضوع نظام‌مند شدن پرداخت پاداش بهره‌وری برای واحد‌‌های اجرایی و ستادی پرداخت و گفت: با تلاش‌های انجام شده در اداره کل برنامه‌ریزی و بودجه امکان ارزیابی بهره‌وری واحد‌‌های اجرایی در بیمه ایران عملیاتی شده بود و لازم بود برای تکمیل چرخه ارزیابی علمی، همزمان با به‌روز کردن شاخص‌های قبلی، سنجش خدمات واحد‌‌های ستادی نیز راه‌اندازی شود.‌‌ به همین جهت با استفاده از تجربه داخلی و مشاور متخصص در سه‌ماه نخست امسال این امکان فراهم شد.
  • نقطه‌ضعف نسل Z در شرکت‌ها

    نزدیک به دو سال است که می‌‌شنویم مدیران شرکت‌ها از سختی‌‌های کار با نسل زد شکایت می‌کنند. اما حالا دیگر صرفا در حد حرف و شکایت نیست. به گزارش فورچون، رهبران سازمان‌ها دست به کار شده‌‌اند و نیروی کار جوانی را که عملکرد خوبی ندارد یا به درستی با روال و مناسبت‌‌های اداری آشنا نیست، به سرعت و تنها چند ماه پس از استخدام اخراج می‌کند.
  • بیل‌‌‌گیتس: مایکروسافت اگر امروز متولد می‌‌‌شد...

    بیل گیتس می‌‌‌گوید، اگر مجبور بود کارش را از اول شروع کند، با راه‌‌‌اندازی یک استارت‌آپ «متمرکز بر هوش مصنوعی» وارد میدان نبرد هوش مصنوعی می‌‌‌شد. موسس میلیاردر مایکروسافت در مصاحبه با CNBC گفته: «امروز، یک نفر می‌تواند فقط با چند ایده کلی، میلیاردها دلار برای یک شرکت جدید هوش مصنوعی جذب سرمایه کند.»
  • ساختمان‏‏‌های اداری نیویورک مسکونی می‏‏‌شوند

    در خیابانی سنگفرش‌‌‌‌شده که زمانی مقر باشکوه غول‌‌‌های مالی آمریکا بود و با بورس اوراق بهادار نیویورک یک دقیقه پیاده فاصله دارد، ساختمان اداری بزرگی تغییر کاربری داده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر