شماره روزنامه ۶۰۴۲
|

  • پیروز اولین مناظره

    دنیای اقتصاد: مناظره زودهنگام بایدن و ترامپ، آبروریزی برای دموکرات‌ها بود. بر اساس نظرسنجی سی‌ان‌ان، ۶۷درصد ترامپ و ۳۳درصد هم بایدن را پیروز این مناظره معرفی کرده‌اند. بیشتر تحلیل‌ها و اخبار رسانه‌های آمریکایی هم نشان می‌دهد که بایدن بازنده این مناظره بوده است. تپق زدن‌های او و فراموشی و تمام نکردن جملات بیش از هر چیز در این مناظره به چشم آمد. دموکرات‌هایی که تا دیروز ترس آن را داشتند که با صدای رسا خواستار کناره‌گیری بایدن شوند، حالا صدایشان قوی‌تر از قبل شده است.
  • مرد خوبی است اما باید کناره‌گیری کند

    «توماس فریدمن» منبع: نیویورک‌تایمز
    من به تنهایی در اتاق هتلی در لیسبون مناظره بایدن و ترامپ را تماشا کردم و گریه‌ام گرفت. نمی‌توانم لحظه دلخراش‌تری را در دوران زندگی‌ام در رقابت‌های ریاست‌جمهوری آمریکا به یاد بیاورم، دقیقا به‌دلیل آن چیزی که این رقابت‌ها فاش کرد: «جو بایدن»، یک مرد خوب و یک رئیس‌جمهور خوب، حق نامزد شدن دوباره ندارد. «دونالد ترامپ»، یک مرد بدخواه و یک رئیس‌جمهور کوته فکر، نه چیزی یاد گرفته و نه چیزی را فراموش کرده است. او همان دروغگویی است که همیشه بود و به هیچ وجه به آنچه برای رهبری آمریکا در قرن بیست‌ویکم نیاز است، نزدیک نیست.
  • میانه‌روها در رأس نهادهای کلیدی اتحادیه اروپا

    دنیای‌اقتصاد: رهبران اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه سه سیاستمدار ارشد را برای ریاست نهادهای این اتحادیه برای پنج سال آینده انتخاب کردند که نشان‌دهنده تعهد به اوکراین و نیاز به ثبات در میان ناآرامی‌های انتخاباتی در اروپا و احتمالا ایالات متحده است. در نشستی در بروکسل، دولت‌های عضو اتحادیه اروپا موافقت کردند که «اورسولا فون‌درلاین» محافظه‌کار آلمانی را برای دومین دوره در رأس کمیسیون قدرتمند اروپا، شاخه اجرایی این بلوک معرفی کنند. «متینا استویس گریدنف» در گزارش ۲۷ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، «آنتونیو کاستا» یک سوسیالیست و تا همین اواخر نخست‌وزیر پرتغال، به عنوان رئیس شورای اروپا انتخاب شد که شامل ۲۷ رئیس دولت می‌شود و بین پیشینه سیاسی و جغرافیایی خانم «فون‌درلاین» موازنه ایجاد می‌کند. «کاجا کالاس» نخست‌وزیر استونی، فردی که به‌عنوان یک «باز» علیه روسیه شناخته می‌شود؛ مقامی بود که به‌عنوان دیپلمات ارشد این بلوک انتخاب شد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    ثروت در توسعه‌ بیشتر دامنه‌ قدرت عاریه‌ای در جذب وفاداری‌های قبیله‌ای، به‌ویژه درتلاش‌های قطر برای برقراری پیوندهای شجره‌نامه‌ای با خاندان آل ثانی به‌منظور اثبات مشروعیت خود درخلیج‌فارس مهم باقی ماند. در شبه‌جزیره‌ عربستان (از جمله در قطر)، تاریخ شفاهی به‌دلیل سنت‌های قوی در منطقه و سطوح پیش‌تر پایین سواد، بر مرجع سنتی آرشیوی اولویت داشت و نتیجه‌ آن سکوت سوابق عمدتا نانوشته است. بنابراین یک گرایش رایج در خلیج‌فارس، فقدان «دانش محلی» برای بسیاری از جوانان به‌منظور دست‌کاری جزئیات پیوندهای نسب‌شناختی‌شان وافزایش سنت‌های «ابداعیِ» میراث نسب‌شناختی است که بسیاری از ساکنان را به کشور مدرن پیوند می‌دهد.
  • روزهای خوب فاراژ

    دنیای اقتصاد: جمعیت ۸۰۰ نفری درحالی‌که صحنه رقابت در «کلاکتون آن سی» یک شهر ساحلی و رنگ و رو رفته انگلیسی را روشن می‌کردند، تشویق می‌شدند و اشعار یکی از آهنگ‌های «امینم» با صدای بلند شنیده می‌شد: «حدس بزن کی برگشت، دوباره برگشت؟» پاسخ، نایجل فاراژ، حامی رئیس‌جمهور سابق دونالد ترامپ، مبارز برگزیت و شناخته‌شده‌ترین اخلالگر سیاسی بریتانیاست که رهبری یک حزب شورشی جدید را بر عهده دارد که علیه مهاجرت موضع می‌گیرد و وعده می‌دهد که انتخابات عمومی قریب‌الوقوع بریتانیا را تغییر دهد. فاراژ که پیش از این هرگز به عضویت پارلمان بریتانیا انتخاب نشده بود، برای نمایندگی منطقه کلاکتون نامزد شده است و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که او شانس زیادی برای برنده شدن دارد.
  • نایروبی در آشوب

    دنیای اقتصاد: پس از تصویب افزایش مالیات از سوی قانون‌گذاران کنیایی که به گفته منتقدان هزینه زندگی میلیون‌ها نفر را بالا می‌برد، هزاران تظاهرات‌کننده به خیابان‌های نایروبی، پایتخت کنیا سرازیر و عده‌ای وارد پارلمان شدند و برای مدت کوتاهی ورودی آن را به آتش کشیدند. «عبدی لطیف زهیر» و «دکلان والش» در گزارش ۲۵ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، در جریان اعتراضات، پلیس با شلیک گاز اشک‌آور و اسلحه، پایتخت را به آشوب کشاند. به گفته عفو بین‌الملل و چندین سازمان مدنی برجسته کنیا، حداقل پنج نفر به ضرب گلوله کشته و ۳۱نفر دیگر زخمی شدند. «کمیسیون مستقل حقوق بشر کنیا» ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد افسران پلیس درحالی‌که معترضان به سمت آنها حرکت می‌کنند، تیراندازی می‌کنند.
  • آسانژ در سرزمین مادری

    دنیای‌اقتصاد: بنیان‌گذار ویکی‌لیکس که در دادگاهی در ایالات متحده در سایپان در غرب اقیانوس آرام محکوم شد، اکنون به استرالیا بازگشته است. پس از بیش از یک دهه درگیری حقوقی، بنیان‌گذار ویکی‌لیکس دادگاهی در سایپان را ترک کرد و سوار هواپیمای خانگی به مقصد استرالیا شد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، جولیان آسانژ، بنیان‌گذار ویکی‌لیکس، روز چهارشنبه به نقض قانون جاسوسی ایالات متحده اعتراف و آزادی خود را بر اساس توافق‌نامه‌ای تضمین کرد. او با کت و شلوار مشکی به همراه وکیلش جنیفر رابینسون و کوین راد سفیر استرالیا در ایالات متحده در دادگاه حاضر شد.
  • روزنامه‌نگار آمریکایی به ۲۰سال زندان محکوم شد

    دنیای‌اقتصاد: ایوان گرشکویچ از وال‌استریت ژورنال با خواندن نامه‌ها و آثار کلاسیک روسی ۱۵ماه زندان را تحمل کرده است؛ درحالی‌که مقامات به‌طور علنی هیچ مدرکی دال بر جاسوس بودن او ارائه نکرده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ایوان گرشکویچ در نزدیک به ۱۵ماه حبس خود در زندان لِفورتوو مسکو، آثار کلاسیک ادبی روسی مانند «جنگ و صلح» را شخم زده و از طریق نامه‌نگاری و پست با پدرش در ایالات متحده در ارتباط بوده است. او سعی می‌کند با ورزش یک‌ساعته روزانه، خود را در فرم نگه دارد. دوستانی که با او ارتباط دارند، گرشکویچ، خبرنگار وال‌استریت ژورنال را به‌رغم خشمگین بودن از ولادیمیر پوتین، مثبت، قوی و به ندرت دلسرد توصیف می‌کنند. او روز چهارشنبه به دادگاه رفت و با اتهام جاسوسی به ۲۰سال زندان محکوم شد که او، کارفرمایش و وزارت خارجه ایالات متحده به‌شدت این موضوع را تکذیب می‌کنند.
  • ستون امنیت در خاورمیانه و مذاکرات صلح قبرس

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    آقای کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس، پیام خوش‌بینانه‌ای درباره مشکل قبرس ارسال می‎کند و اعتقاد دارد به‎رغم مشکلات، موانع و چالش‎هایی که هر روز به‎دلیل ناسازگاری ترکیه با آن روبه‎رو هستیم، هرگز از تلاش برای آزادی کشورمان و اتحاد مجدد آن روی‌گردان نخواهیم شد. در فاصله چند متری از سیم خاردارهایی که کشور ما را تقسیم کرده است، می‎خواهم پیام خوش‌بینی را به همه ارسال کنم. وی با تاکید بر آمادگی طرف قبرس برای گفت‎وگو مدعی شد ما از گفت‎وگو نمی‎ترسیم و نگران گفت‎وگو نیستیم. ما می‌دانیم که چه می‌خواهیم، می‌دانیم به کجا می‌خواهیم برویم و امیدوارم که یا پاسخ مثبتی از طرف ترکیه دریافت شود یا از طرف خود دبیرکل دعوت شود. سخنان او در حالی است که رئیس‌جمهور قبرس بارها تاکید کرده بود طرف یونانی قبرس هرگز درباره راه‎حل دو دولتی با شرایط مبهم برابری حاکمیتی، مذاکره نخواهد کرد.
  • شکست آزمایش موشک مافوق ‌صوت کره‌شمالی

    یونهاپ: رئیس ستاد مشترک ارتش کره‌جنوبی خبر داد، کره‌شمالی یک موشک بالستیک نامشخص به سمت دریای ژاپن پرتاب کرد. این خبرگزاری گزارش داد که این پرتاب توسط ارتش کره‌جنوبی شناسایی شده است؛ اما جزئیات بیشتری درباره این موضوع وجود ندارد. یونهاپ همچنین به نقل از ارتش کره‌جنوبی گزارش داد که به نظر می‌رسد پرتاب موشک بالستیک پیونگ‌یانگ که مشخصات آن در دسترس نیست، شکست خورده است. همچنین تلویزیون ژاپنی ان‌اچ‌کی به نقل از یک منبع دولتی گزارش داد که به نظر می‌رسد موشک کره‌شمالی در خارج از منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن فرود آمده است. رئیس ستاد مشترک ارتش کره‌جنوبی دیروز تایید کرد که به نظر می‌رسد پرتاب پیونگ‌یانگ شکست خورده است. ارتش کره‌جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «امروز، در ۲۶ژوئن، حدود ساعت ۵:۳۰صبح به وقت محلی کره‌شمالی یک موشک بالستیک نامشخص از منطقه اطراف پیونگ‌یانگ به سمت دریای شرقی پرتاب کرد که احتمالا ناموفق بوده است. نهادهای کره‌جنوبی و ایالات متحده به بررسی‌ها ادامه می‌دهند.» یونهاپ به نقل از یک منبع نظامی می‌گوید که به نظر می‌رسد پیونگ‌یانگ یک موشک مافوق‌صوت را آزمایش کرده باشد؛ اما گمان می‌رود این آزمایش شکست خورده است؛ زیرا موشک قبل از سقوط تنها حدود ۲۵۰کیلومتر (۱۵۵مایل) پرواز کرد.
  • فاجعه در راه است

    محافظه‌کاران به مدت ۱۴سال بر سیاست بریتانیا تسلط داشته‌اند و از طریق بحران پس از بحران، از جمله برخی از بحران‌های ساخته خودشان، قدرت را حفظ کرده‌اند. اکنون درحالی‌که بریتانیایی‌های ناراضی برای حضور در پای صندوق‌های رای آماده می‌شوند، محافظه‌کاران با چشم‌انداز «بی‌ربطی» مواجه هستند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آنها می‌توانند کمترین سهم خود را در پارلمان در یک قرن اخیر کسب کنند. پس از پنج سال دولت پرتلاطم، پایگاه آنها از هم پاشیده است. «جاش هولدر» در گزارش ۲۴ ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، برخی از آنها به «چپ» می‌روند؛ درحالی‌که این حزب حدود ۲۰ درصد از حزب کارگر فاصله دارد.
  • آینده غزه در چهار سناریو

    نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید جنگ در نوار غزه به زودی وارد مرحله جدیدی می‌شود. بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «مرحله شدید جنگ با حماس در شرف پایان است. این به آن معنا نیست که جنگ در شرف پایان است، بلکه جنگ در مرحله شدید خود در شرف پایان است.» اگرچه بیش از نیمسال از کشتار وحشتناک در غزه می‌گذرد، اما نتانیاهو به سرعت دو چیز را روشن کرد: الف) آتش بس در غزه در دسترس نیست. ب) نبرد بعدی ممکن است در لبنان با حزب‌الله – به عنوان متحد حماس- باشد. «پاتریک کینگزلی» در گزارش ۲۴ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، چهار راه برای تغییر موضع اسرائیل در غزه وجود دارد.
  • صدای پای فاشیسم در آلمان

    دنیای‌اقتصاد: بیورن هوکه، ایدئولوگ جناح راست، از صحنه کوچک یک میخانه در شهر جنگلی در شرق آلمان، اواخر سال گذشته با داستان محاکمه قریب الوقوع خود، انبوهی از پیرواش را به یک سور دعوت کرد. او با گفتن «همه چیز برای آلمان» در یک گردهمایی سیاسی، به‌دلیل نقض قوانین آلمان که شعار نازی‌ها بود، با اتهاماتی روبه‌رو شد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، با وجود نزدیک شدن به تاریخ دادگاه او به جمعیت نگاه کرد و با پوزخندی مغرورانه به آنها اشاره کرد و پرسید: «همه چیز برای....؟» و مردم فریاد زدند: «آلمان». پس از یک دهه تعیین حدود و مرز برای سخنرانی سیاسی در آلمان، هوکه، رهبر حزب آلترناتیو برای آلمان دیگر نیازی نداشت مرزها را خودش رعایت کند، جمعیت این کار را برای او انجام داد.
  • آسانژ از قفس پرید

    دنیای‌اقتصاد: آسانژ با اعتراف به گناه در ازای آزادی و پایان دادن به درگیری با ایالات متحده موافقت کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، جدا از مشکلات لحظه آخری، این معامله به نبرد طولانی‌ای پایان می‌دهد که بنیان‌گذار ویکی‌لیکس به‌دلیل افشای اسرار دولتی در دهه۲۰۱۰ آغاز کرده بود.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    قطر از اوایل قرن بیستم وفاداری قبایل را به‌ویژه از کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس و به‌طور گسترده‌تر در خاورمیانه جذب کرده است. همان‌طور که «علی الشاوی» استاد دانشگاه قطر توضیح می‌دهد، قطر به قبایل مسکن و مشاغل رایگان از جمله خدمت در ارتش ارائه می‌دهد. او توضیح می‌دهد که «دولت قطر خواهان جذب قبایل به قطر، جدا از کشورهای همسایه‌ای مثل عربستان و امارات است.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر