شماره روزنامه ۶۱۴۵
|

ویژه نامه

  • گروه‌های سنی ۲۷ تا ۳۵ سال اعتماد کمتری به صنعت بیمه دارند

    اعتماد مردم به شاخص توانمندی صنعت بیمه ۳. ۰۲ (از ۵)بوده و به این معناست که اعتماد عمومی‌به توانمندی صنعت بیمه در حد مناسبی است. همچنین اعتماد مردم به خیرخواهی صنعت بیمه ۲. ۸۲ (از ۵) و اعتماد به پایبندی صنعت بیمه ۲. ۸۵ (از ۵) است که بیانگر اعتمادی بالاتر از سطح متوسط به صنعت بیمه کشور است.

    طرح تحقیقاتی بررسی میزان اعتماد عمومی‌به بیمه‌های بازرگانی در راستای بررسی زمینه‌های تحقق یکی از محورهای آیین نامه شماره ۷۱ شورای عالی بیمه مبنی بر تقویت اعتماد عمومی‌به صنعت بیمه و افزایش آگاهی عمومی‌نسبت به خدمات بیمه‌ای و شیوه عرضه آن توسط پژوهشکده بیمه اجرا شد.
  • صنعت بیمه «بستـه سیاستـی» می‌خواهد

    گروه بنگاه‌ها: شرکت بیمه ایران معین به دنبال مصوبه هیات وزیران در خصوص فعالیت بیمه گری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در سال ۱۳۸۲ در منطقه آزاد کیش به ثبت رسید و فعالیت خود را از اواخرسال ۸۳ آغاز کرد. گفته می‌شود بیمه ایران معین برای متحول شدن خدمات بیمه سنتی و تبدیل آن به خدمات بیمه ای نوین در مناطق آزاد ثبت و تاسیس شده و ایجاد اطمینان و آرامش خاطر برای مردم و فعالان اقتصادی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی از اهداف اصلی این شرکت است. ابراهیم حمیدی رییس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه ایران معین، در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد به تشریح عملکرد این شرکت پرداخت که درادامه می‌آید:

    ‌ نظر شما در مورد آیین‌نامه توانگری مالی شرکت‌های بیمه چیست؟
    قبل از هر چیز باید اشاره کنم یکی از اصلی‌ترین مولفه‌هایی که باعث می‌شود صنعت، پویا باشد و به مشتریان خود بهترین محصولات را با کمترین قیمت‌ها ارائه دهد، این است که ساختار بازار آن رقابتی باشد.
  • سبک «مدیریت مشارکتی» الگوی ماست

    یونس مظلومی‌مدیرعامل بیمه رازی تنها بیمه‌گرایرانی حاضر در دومین گردهمایی فعالان تجاری ایران - اروپا بود که با تمرکز بر خدمات بازار مالی و ارتباط تجاری،در شهر ژنو برگزار شد. وی در این همایش به شاخصه‌های مهم حضور صنعت بیمه ایران در عرصه بین‌المللی و ایجاد محیط مناسب کسب و کار برای شرکت‌های بیمه ایرانی به منظور ارتقای حضور در بازار‌های پیشرفته اشاره کرد. مظلومی‌اعتقاد دارد اولین رویکرد صنعت بیمه ایران در دوره پسا تحریم باید گرفتن Credit Ratings یا رتبه اعتبار از موسسات معتبر بین‌المللی باشد. زیرا بعد از آن می‌توانیم در قبولی اتکایی فعالیت‌های خود را توسعه دهیم و در کنار واگذاری اتکایی و خرید بیمه ازسایر کشورها قبولی اتکایی یا فروش بیمه به بازار بین المللی داشته باشیم.
  • افزایش ظرفیت ریسک پذیری صندوق ضمانت صادرات ایران به ۵ میلیارد دلار

    در آستانه روز بیمه، سید کمال سید علی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات، در گفت وگو با دنیای اقتصاد از افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری سرمایه صندوق خبر داد و افزود: این افزایش سرمایه تاثیر زیادی بر توان و ظرفیت ریسک پذیری شرکت در رویکرد حمایتی از صادرات خواهد داشت.

    او بازبینی نرخ‌های پوشش و ارائه خدمات بیمه ای در راستای افزایش رقابت پذیری صادرات ایران را به عنوان یکی دیگر از تحولات اخیر بر شمرد که منجر به گسترش فعالیت‌های بیمه اعتبار صادراتی می‌شود. به گزارش روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات، وی گسترش همکاری‌ها میان صندوق ضمانت صادرات ایران با ECA خارجی را عاملی برای تسهیل تجارت متقابل دانست و عقد موافقت نامه با چهار موسسه همتا را درهمین راستا ارزیابی کرد.
  • مدیریت مبتنی بر مشارکت سازمانی

    محمد ابراهیم تحسیری مدیرعامل بیمه معلم، تنها مدیرعاملی بود که برنامه‌های خود را برای دوره پسا تحریم اعلام کرد. او چرخش بیمه معلم به سوی توسعه بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری را حاصل تفکر و هم اندیشی مدیران ارشد این شرکت دانست و با پیش بینی دستیابی به توافق هسته ای و امید به رونق اقتصادی در دوران پس از تحریم به این نتیجه رسید که بازار سرمایه کشور روزهای طلایی را پیش روی دارد و در فضای کسب‌وکار جدید شاهد گسترش فعالیت‌های تجاری در ایران خواهیم بود. او معتقد است هدایت ذخایر حق بیمه‌های عمر و سرمایه گذاری به بورس، البته با رعایت آیین نامه سرمایه گذاری شورای عالی بیمه ضمن رونق این بازار، عایدی قابل ملاحظه‌ای نصیب بیمه‌های بازرگانی می‌کند.
  • مدیریت اقتضایی

    دنیای اقتصاد- لیلا اکبرپور: دومین میزگرد تخصصی دنیای‌اقتصاد با محور «توانمندی مدیریتی» ۹ آذرماه برگزار شد و آقایان سیدمحمد آسوده مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان، هادی اویار حسین مدیرعامل بیمه پارسیان، مجید صفدری مدیرعامل بیمه ما عبدالرسول عطایی مدیرعامل بیمه کوثر، مسعود حجاریان مدیر عامل بیمه ملت، ابراهیم کاردگر مدیرعامل بیمه آسیا، مهدی سامری عضو هیت مدیره بیمه تجارت، یونس مظلومی مدیرعامل بیمه رازی شرکت کنندگان در این میزگرد بودند.
    کارشناسان حاضر در جلسه توانمندی مدیریتی را متاثر از عوامل مختلفی چون بازار رهبری قیمت، قوانین دست و پاگیر، نبود توجه که مسوولان ارشد به مقوله بیمه و عرضه محصولات سنتی به بازار می‌دانستند.
  • عوامل موثر بر توانگری مالی بیمه‌گران

    طبق قانون، صندوق تامین خسارت‌های بدنی مسوول جبران تعهدات شرکت‌های بیمه در زمان ورشکستگی است. حال این سوال مطرح می‌شودکه آیا آیین‌نامه توانگری مالی مصوب شورای عالی بیمه می‌تواند به موقع از این اتفاق جلوگیری کند؟علی جباری، مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی در گفت و گو با دنیای اقتصاد به تشریح وظایف صندوق و تاثیر آیین نامه توانگری مالی پرداخت. او گفت: «به‌‌رغم پیش‌بینی و اعلام سطح توانگری مالی شرکت‌های بیمه ای در غالب گزارش‌های حسابرسی منتشره توسط موسسات حسابرسی، بعضا بدون توجه به گزارش حسابرس اقدام به تعیین سطح توانگری مالی شرکت‌ها می‌شود.
  • دانش و تجربه کمبود نیروی انسانی را جبران می‌کند

    گروه بنگاه‌ها: بیمه کارآفرین اولین شرکت بیمه خصوصی در ایران است که توانست مجوز تاسیس خود را ازبیمه مرکزی ایران بگیرد. از سال ۱۳۸۲ که بیمه کارآفرین پا به عرصه بیمه‌گری گذاشته است، عبدالمحمود ضرابی مدیریت عامل این شرکت را برعهده دارد. توانمندی مدیریتی، یکی از محورهای اصلی همایش امسال بیمه و توسعه در روز بیمه است. ضرابی درخصوص راز مدیریت ۱۴ ساله اش بربیمه کارآفرین، در ادامه تجربه سه دهه مدیریت در صنعت بیمه می‌گوید: «به خرد جمعی احترام می‌گذارم و به سپردن کار به کاردان اعتقاد دارم. طی سال‌های گذشته بیمه کارآفرین همواره از نیروهای متخصص استفاده کرده و امروز بخشی از این تجربه به نیروهای تحصیل کرده جوان منتقل شده است.
  • حرف تـازه

    مجید صفدری مدیرعامل شرکت بیمه «ما» در موضوعات مدیریتی حرف های جدیدی در صنعت بیمه دارد. او می گوید : بیمه گری دو بال دارد. یکی بال فنی که عملیات بیمه گری را انجام می‌دهد و بال دومش هم سرمایه گذاری است که با مدیریت درست منابع توان ایفای تعهدات را درآینده داشته باشیم. صفدری از معدود مدیرانی است که درب اتاقش به روی بیمه گذاران باز است و تقریبا تنها کسانی که بدون وقت قبلی می توانند او را ببینند بیمه گذاران و زیان دیدگان هستند. خود او دراین خصوص تعبیر جالبی دارد و می گوید: این همان اثرگذاری بر روح و قلب مشتری است و این تغییری است که در شرکت بیمه «ما» بوجود آمده است.
  • آیین‌نامه ۹۰ بلوغ تصمیم‌گیری را زیر سؤال برد

    حسین کریم خان زند، مدیرعامل بیمه نوین در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد به تشریح مدل مدیریتی تلفیقی پرداخت. او دربخشی از گفته‌هایش به نقش سهامداران در مدیریت شرکت‌های بیمه اشاره کرد و گفت: نقش سرمایه‌گذاران که یکی از عناصر اصلی بازار سرمایه و دنیای تجارت‌اند، غیر قابل انکار است. امروزه در دنیای کسب و کار صحبت از حاکمیت شرکتی و بهبود عملکرد شرکت‌هاست. با اهمیت پیدا کردن مباحث مربوط به حاکمیت شرکتی در بنگاهداری، سهام داران نیز یکی از مکانیسم‌های کنترل بیرونی بر نظام راهبردی شرکت‌ها شناخته می‌شوند که به عنوان ذینفع توان تاثیرگذاری بالقوه بر فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های مدیران را دارا هستند.
  • لازمه نظارت برتوانگری مالی مدیریت ریسک است

    نایب رییس هیات مدیره و مدیر عامل بیمه دانا، لازمه نظارت بر توانگری مالی را، وجود مدیریت کارآمد سیستم کنترل ریسک در شرکت‌های بیمه دانست. دکتر بیژن صادق طی گفت‌وگویی افزود: در این رابطه مقررات جدی وجود ندارد و شرکت‌های بیمه در کشور نیز هنوز اهمیت و ضرورت حیاتی آن را احساس نکرده‌اند. مشروح این گفت وگو به شرح زیر است:

    به نظر شما اگر بخواهیم در تعریف سیستم، شاخص و مدل توانگری مالی- آن گونه که در مقررات و آئین‌نامه‌ها آمده است- تجدید نظر کنیم، به کدام جنبه‌ها و معیارها باید بیشتر توجه کنیم و چرا؟

    نخست باید تاکید کنم همین که صنعت بیمه دارای یک آیین‌نامه منسجم توانگری مالی‌است و شرکت‌ها از زیر ذره‌بین نهاد ناظر می گذرند، از زحمات بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه بوده و جای خوشحالی دارد.
  • صنعت بیمه و پارادوکسی به نام «روابط عمومی»

    حوزه روابط عمومی‌در ایران یکی از پردغدغه‌ترین بخش‌هاست. تعریف‌های گوناگونی از روابط‌عمومی‌تبیین و اعلام شده است. برخی، روابط‌عمومی‌را یک هنر و برخی دیگر یک علم می‌دانند. براساس تعریف انجمن جهانی روابط‌عمومی، روابط عمومی‌بخشــی از وظـایف مــدیریت سازمان و عملی است ممتد، مداوم و طرح‌ریزی شــده که از طریق آن افراد و سازمان‌ها می‌کوشند تا تفــاهم و پشتیبانی‌ کسانی را که با آنها سروکار دارند بــه دست آورند. امروز بیشتر سازمان‌ها به اهمیت فعالیت‌های روابط عمومی پی‌برده و آن را در تشکیلات خود گنجانده‌اند.
  • اتاق بازرگانی آماده همکاری با شرکتهای بیمه خارجی

    اتاق بازرگانی آماده همکاری با شرکتهای بیمه خارجی برای ورود به صنعت بیمه ایران است . صنعت بیمه ایران نیاز به سرمایه خارجی ندارد بلکه بیشتر نیازمند تجارب بین المللی است . سیستم قانونی و نظارتی در ایران باید به روز شود تا نیاز کشورهای دیگر برطرف گردد. ایران باید بتواند، حوزه کارگزاری‌ها را گسترش بیشتری دهد، زیرا کارگزاری‌ها در واقع موتور نوآوری بوده و می‌توانند باعث رشد در صنعت بیمه شوند. به گزارش روابط عمومی و تبلیغات بیمه رازی، پانل فرصت های همکاری بین المللی با صنعت بیمه ایران در حاشیه بیست و دومین همایش بیمه و توسعه با حضور یونس مظلومی، مدیرعامل بیمه رازی، علی اکبر اولیا، رئیس سندیکای بیمه گران، محمد مهدی بهکیش، اقتصاددان، هامان بدر، عضو هیات مدیره شرکت بیمه ایسکان، حسن ناصر، عضو هیات مدیره شرکت ناسکو، جرج کابان از فعالان اقتصادی و عضو UIB ، محمد آکوب از شرکت بیمه تکافل برگزار شد.
  • لغو مصوبه دولت چرا؟

    چالش‌های کلیدی صنعت بیمه کمبود منابع مالی و نیروی انسانی متخصص است و طی دو سال گذشته تمام هم و غم بیمه مرکزی ایران کنترل، نظارت و شناسایی انحرافات مالی شرکت‌های بیمه بوده است. این در حالی است که افزایش سرمایه به منظور ارتقای سطح توانگری شرکت‌های بیمه یکی از خواسته‌های نهاد ناظر است و در عین حال فرصت شرکت‌هایی که سرمایه‌ای کمتر از ۲۵۰ میلیارد تومان دارند، یعنی کف سرمایه‌ای که هیات دولت تصویب کرده را ندارد، در پایان سال ۹۴ تمام می‌شود.

    هر چند اکثر کارشناسان اقتصادی برنامه افزایش سرمایه را یکی از نکات مهم آیین‌نامه توانگری مالی مصوبه شورای عالی بیمه می‌دانند اما خود محمدابراهیم امین رییس کل بیمه مرکزی ایران با چرخشی ناگهانی در سخنرانی روز بیمه‌اش از دولت خواستار لغو مصوبه سرمایه ۲۵۰ میلیارد تومانی شد و گفت: مزیت کاهش سرمایه اولیه بیمه‌های بازرگانی به ۱۰۰ میلیارد تومان رشد اشتغالزایی است زیرا یک شرکت بیمه با این سرمایه حداقل سیصد پرسنل و یک هزار نماینده می‌خواهد.
  • رونمایی از نخستین سامانه باشگاه مشتریان در صنعت بیمه کشور

    دومین سالگرد تاسیس شرکت بیمه سرمد با حضور دکتر اسماعیل للـه گانی مدیرعامل بانک صادرات ایران، دکتر حجت الله صیدی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی، دکتر محمدرضا جاوید مدیر عامل گروه توسعه اقتصادی رستا، اسکویی مدیر عامل آرمان صادرات سپهر، حسینی‌نسب مدیر عامل همیاری غدیر، حبیب میرزایی معاون نظارت بیمه مرکزی، مهندس علی اکبر اولیاء دبیر کل سندیکای بیمه گران، اعضای هیات مدیره و مدیران ستادی بانک‌های صادرات، شهر و بیمه سرمد به منظور تقدیر از بیمه گذاران، نمایندگان و کارگزاران برتر این شرکت، چهارم آذرماه در هتل هما تهران برگزارشد.
  • جایگاه نقد و نظر در صنعت بیمه

    غلامعلی ثبات: قبل از آنکه در سال ۱۳۷۳ دکتر عبدالناصر همتی از معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما به بیمه مرکزی بیاید، صنعت بیمه آنچنان نام و نشانی در رسانه‌‌ها نداشت و عمده فعالیت رسانه‌ای این صنعت محدود به انتشار فصلنامه صنعت بیمه بود که بیمه مرکزی منتشر می‌کرد و چند نشریه داخلی که چهار شرکت بیمه دولتی تهیه و توزیع می‌کردند. در آن وضعیت، تقریبا همه نوشته‌‌های فعالان صنعت بیمه جنبه کاملا حرفه‌ای و تخصصی داشت و در جهت ارتقای این حرفه و انتقال تجربه بیمه‌گری کشور‌های پیشرفته، ترجمه یا تدوین می‌شد.
  • سناریوی جدید سهامداری

    ابراهیم کاردگر، نایب رئیس هیات مدیره ومدیرعامل بیمه‌آسیا در یک گفت و گوی دو ساعته با دنیای اقتصاد به تشریح آیین‌نامه توانگری مالی و برنامه اصلاحی بیمه‌آسیا برای ارتقای سطح توانگری از طریق پرتفوی و افزایش سرمایه پرداختند. نکته قابل توجه گفته‌های کاردگر، نبود مکانیزمی برای ترغیب و یا حتی مجاب نمودن سهامداران برای تحقق برنامه افزایش سرمایه شرکت‌های بیمه بود. کاردگر در پاسخ به این پرسش که بازده سرمایه گذاری در صنعت بیمه پایین است و سهامدار انگیزه ای برای افزایش سرمایه ندارد، گفت: برای حل این موضوع باید با وسعت دید بیشتری به صنعت بیمه نگاه کرد.
  • پورتفوی محور نیستیم

    دانش آموخته اقتصاد در دانشگاه علامه طباطبایی است. سال‌ها در حوزه‌های مرتبط با بازار سرمایه در سازمان‌ها و نهادهای بزرگ کشور فعالیت داشته است و اکنون مدیریت بیمه سینا را به عهده دارد. «امین شیرکانی» از مدیران جوان صنعت بیمه است که با نیم نگاهی به گفتار و شیوه مدیریتی اش به خوبی می‌توان بارقه‌های یک مدیر موفق صنعت بیمه را در او نظاره کرد.

    در اتاق کارش حاضر می‌شویم و به گرمی‌به پرسش‌های دنیای اقتصاد پاسخ می‌گوید. ابتدا از دیدگاهش درباره آیین‌نامه توانگری مالی شرکت‌های بیمه می‌پرسیم که توضیح می‌دهد: این آیین‌نامه مصوبه شورای عالی بیمه است که نقاط ضعف و قوت خودش را دارد، اما نقاط قوت آن بیشتر است.
  • دارایی‌های نامشهود

    دنیای اقتصاد- لیلا اکبرپور: روزنامه دنیای اقتصاد به مناسبت ۱۳ آذر روز بیمه و برگزاری بیست و دومین همایش بیمه و توسعه، دو میزگرد با موضوع توانگری مالی و توانمندی مدیریتی که دو محور اصلی همایش امسال بودند، برگزار کرد. شرکت‌کنندگان اولین میزگرد با موضوع توانگری مالی عبدالمحمود ضرابی مدیرعامل بیمه کارآفرین و رسول تاجدار مدیر عامل بیمه البرز بودند.

    عبدالمحمود ضرابی دارای مدرک کارشناسی حسابداری صنعتی و کارشناسی ارشد مدیریت است که سوابق شغلی ای مانند مدیر مالی شرکت سهامی بیمه ایران- عضو هیات مدیره و مدیر عامل ۶ شرکت بیمه ملی شده - معاون مالی و اداری شرکت سهامی بیمه ایران - عضو انجمن حسابداری ایران- عضو جامعه حسابداران رسمی ایران- عضو اتاق بازرگانی بین‌الملل- عضو شورا و هیات رییسه اتاق بین‌الملل و تدریس در دانشگاه را درکارنامه خود دارد.
  • سیاست انقباضی

    گروه بنگاه ها: میزگرد تخصصی چالش های شبکه فروش در صنعت بیمه با حضورعلی رضا نخستین مرتضوی مدیرعامل یک شرکت خدمات بیمه ای و نماینده ممتاز یکی از شرکت های قدیمی بیمه و علی رفعتی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی کارگزاران رسمی کشوربرگزارشد . دراین نشست رتبه بندی نمایندگان و کارگزاران که به عنوان یک ماموریت از سوی بیمه مرکزی ایران به انجمن حرفه ای صنعت بیمه سپرده شده است ، بررسی شد .

    به نظر شما انجمن حرفه ای صنعت بیمه براساس چه شاخص هایی باید شبکه فروش را رتبه بندی کند؟
    نخستین مرتضوی: اعتقاد دارم تفاوت‌ها و ویژگی‌های هر صنف در رتبه‌بندی می‌تواند ارزش‌های عملیاتی صنف را به خوبی نشان دهد چون یکی از شاخص‌های مورد استفاده در رتبه‌بندی استفاده کاربردی از آمار است.
بیشتر