شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

ویژه نامه سراسری «چهاردهمین همایش تعالی سازمانی »

  • جایزه ملی تعالی سازمانی؛ نشان افتخار سازمان‏های سرآمد ایرانی

    دوشنبه نهم اسفند ماه چهاردهمین همایش تعالی سازمانی با حضور وزیر صنعت معدن تجارت، رییس سازمان ملّی بهره‏وری ایران، معاونان وزیر، جمعی از مدیران عامل شرکتهای سرآمد کشور و مدیران سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد. در این همایش نتایج یکسال تلاش مرکز تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی ارائه و جایزه ملّی تعالی سازمانی به سازمان‌ها و شرکت‌های سرآمد کشور اعطا شد. به گزارش دنیای اقتصاد،جایزه ملی تعالی سازمانی از سال ۱۳۸۲ با هدف ارتقای نظام‌های مدیریتی و بهبود عملکرد بخش‌های مختلف اقتصادی و عمومی و بر اساس الگوی ملّی تعالی سازمانی آغاز شد.

  • تعالی سازمانی؛ محرک ارتقای کارایی در بخش‏های اقتصادی و عمومی

    مهدی اسماعیلی رخ
    مدیر مرکز تعالی سازمانی ؛ سازمان مدیریت صنعتی

    در سال‏های اخیر‏، نوآوری و ارتقای مستمر کیفیت، ارتباطات بین‏المللی، ظهور شرکت‏های چابک و تغییرات فناوری، انتظارات مشتریان را بالا برده و رقابت را بیش از پیش دشوار کرده است. بخش‏های مختلف اقتصادی در کشورمان نیز برای حفظ و توسعه موقعیت خود ناگزیر از رقابت با رقبای قدر داخلی و بین‌المللی خواهند بود و لذا لزوم ارتقای کیفیت و رقابت‏پذیری در تولید، خدمات و حتی بخش عمومی از طریق بکارگیری نظام‏های مدیریتی موثر بیش از پیش مطرح شده است و در این راستا انتخاب بهترین نظام‏ها و رویکردها از میان انبوهی از روش‏ها و تکنیک‏های مدیریتی، اهمیت می‌یابد.

  • الگوبرداری از دیگران، میانبری برای تعالی در شرکت‌های ایرانی است

    به گزارش دنیای اقتصاد در چهاردهمین همایش تعالی سازمانی وزیر صنعت با بیان اینکه بهره‌وری خمیر مایه تعالی سازمانی است گفت: باید بررسی شود که چرا در برخی بخش‌ها بهره‏وری نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه تا حدی کاهش نیز یافته است. وی تاکید کرد: بهره‌وری در بخش کشاورزی نیز در حال افزایش است ولی در مجموع وضعیت ملی بهره‌وری خوب نیست. وزیر صنعت با تاکید بر اینکه باید ریشه‌های این کاستی را بیابیم ادامه داد: بهره‌وری نیروی کار بهتر از بهره‌وری سرمایه در کشور است و دوستان همت کنند، با یک روش اجرایی، بهره‌وری را مورد مطالعه قرار دهند.

  • سرآمدی از طریق تولید با هدف صادرات

    معاون وزیر صنعت و رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در مراسم اعطای جایزه ملّی تعالی سازمانی از تلاش‌های شرکت‌های حاضر در پویش ملّی تعالی سازمانی تقدیر کرد. دکتر منصور معظمی با اشاره به اینکه همگان می‏دانیم که میزان بهره‏وری پایین است، گفت: همه می‏دانیم میزان بهره‏وری و جذب سرمایه‏گذار در کشور پایین است اما سوالی که باید مطرح کنیم این است که چگونه میزان بهره‏وری و میزان سرمایه‏گذاری و امنیت سرمایه‏گذار با توجه به پتانسیل‏های موجود در کشور بالا رود؟ وی با تاکید بر اینکه تولید ناخالص ملی موجب افزایش قدرت و رفاه می‏شود، خاطرنشان کرد: بالا رفتن میزان رفاه در کشور موجب کاهش ناهنجاری‏ها و ایجاد رضایت در میان مردم خواهد شد.

  • سهم ارتقای بهره وری در رشد اقتصادی

    رئیس سازمان ملی بهره‏ وری ایران در «چهاردهمین همایش تعالی سازمانی» با بیان آمار و ارقام بهره وری در کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی گفت: رسیدن به سهم ۳۵ درصدی بهره وری از رشد اقتصادی هدفگذاری شده در برنامه ششم توسعه نیازمند تلاش بسیار، نظم و ممارست است. دکتررویا طباطبایی یزدی افزود: بهره وری مقوله ای است که در همه منابع علمی به صورت دوره‌ای مورد بررسی قرار می گیرد، بنابراین اگر در یکی دو سال شاهد افزایش یا کاهش بهره وری باشیم، اهمیت چندانی ندارد و مهم این است که بررسی شود یک کشور در دوره ای ۲۰ تا ۳۰ ساله، یا حداقل ۱۰ ساله در رابطه با بهره وری چه اقداماتی انجام داده است.

  • نتایج ارزیابی‌های جایزه ملی تعالی سازمانی در سال ۱۳۹۵

  • سازمان‏های متعالی کشور؛ موتور محرکه رشد ۸ درصدی در اقتصاد

    محمدعلی محمدی
    مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی

    توسعه یا گسترش ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی یک کشور در گرو رشد اقتصادی است. افزایش تولید در کشور سرمایه لازم برای این امر را تامین می‏کند همچنین فاکتور اصلی در این مسیر وجود رشدی پایدار و باثبات می‏باشد مسئله‏ای که در تاریخ اقتصادی بعد از انقلاب کشور محقق نشده است. انحراف میزان رشدهای محقق شده در اقتصاد کشور با میزان هدف‏گذاری شده در برنامه‏های توسعه همچنین بی‏ثباتی آن یکی از معضلات اصلی اقتصاد کشور است.

    با این مقدمه حال سوال کلیدی در این‏جا این است که عامل اساسی در رسیدن به نرخ رشد ۷ یا ۸ درصدی هدف‏گذاری شده در برنامه توسعه چیست؟ شاید نگاهی به آمار بتواند ما را در شناسایی این عامل یاری کند.

  • اعتباربخشی ملی بیمارستان‏ها با همکاری مرکز تعالی سازمانی

    مهندس نادر عسگری رییس اداره اعتباربخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چهاردهمین همایش تعالی سازمانی از همکاری نزدیک مرکز تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی قدردانی کرد. وی افزود در سال ۱۳۹۵ اولین دوره طرح توانمندسازی ارزیابان اعتباربخشی به اجرا درآمد که طلیعه ورود تعالی سازمانی به عرصه بهداشت کشور است و در سال‌های آتی ادامه و گسترش می‏یابد.

    وی افزود اعتباربخشی در بیمارستان‏ها، به معنای ارزشیابی سیستماتیک به منظور ارتقا و بهبود مدیریت و خدمات ارائه شده به بیماران و سایر ذی‏نفعان است.

  • جایزه ملی تعالی سازمانی از نگاه مدیران شرکت‌های سرآمد ایرانی

بیشتر