شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه سراسری دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی

  • مهم ترین چالش های معدن و صنایع معدنی در ۱۴۰۳

    گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد به دلیل اهمیت معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کلان و بنگاهی، اشتغال‌زایی، صادرات و ارزآوری و ... از بدو فعالیت خود با اختصاص صفحه ویژه به معدن و صنایع معدنی در روزنامه دنیای اقتصاد؛ همواره تلاش نموده است تا با بررسی دقیق تحولات، فرصت‌ها و تهدید‌های این حوزه و بررسی و رصد دقیق بازارهای منطقه و بین‌الملل و ارتقای جایگاه کشورمان در این صنایع با استفاده از تضارب آرای نخبگان آن به رشد و شکوفایی معدن و صنایع معدنی ایران کمک کند. چه بسا که با ایجاد ابزارهای رسانه‌ای جدید، این مهم را در دیگر ابزارهای رسانه‌ای جدید خود همچون اکوایران، اقتصاد نیوز، تجارت فردا و ... هم دنبال کرده است.
  • فولاد در تب سوزان قیمت گذاری دستوری

    سال گذشته در همین روزها گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» سیزدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران را برگزار کرد. رویدادی که به صحنه مطالبه‌گری اهالی فولاد و سنگ‌آهن از سیاست‌‌گذاران، و نیز ارائه تحلیل‌هایی در باره آینده تبدیل شد. اقتصاد دستوری و مداخلات قیمتی دولت از مهم‌ترین محورهای بحث در این رویداد بود. شرکت‌کنندگان در این مراسم ضمن تاکید برجایگاه صنعت فولاد به عنوان یکی از بازیگران اصلی رشد اقتصادی ایران، از استمرار سیاست قیمت‌گذاری دستوری در این صنعت از سوی دولت انتقاد کردند.
  • بازوی پژوهشی در هوشمندسازی فولاد و فلزات غیرآهنی

    مرکز پژوهش‌‌‌های صنعتی و معدنی فکور با اتکاء به سرمایه انسانی مجرب، دانش آموخته و با انگیزه و بهره‌‌‌گیری از انواع مختلف تجهیزات آزمایشگاهی و نیمه‌صنعتی پیشرفته‌ و مدرن در زمینه طراحی خطوط تولید؛ مشارکت با شرکت‌‌‌های خارجی صاحب نام و معتبر در زمینه گندله‌‌‌سازی و فولاد؛ به‎کارگیری به‎روزترین روش‎های مطالعاتی و تحقیقاتی و نیز دانش فرآیند و تجهیز، قادر به انجام کلیه تست‎های آزمایشگاهی و نیمه‎صنعتی و طراحی مفهومی کل مدار فرآیند تا مهندسی دقیق انتخاب و تعیین سایز تجهیزات، هوشمندسازی و بهینه‌‌‌سازی در بخش‎های مختلف مدار خطوط فرآوری مواد معدنی و متالورژی می‎باشد.
  • کارنامه صنعت فولاد کشور در سال ۱۴۰۲

    شرکت مهندسی بین‌المللی فولاد تکنیک (مجری طرح جامع فولاد): تولید فولاد میانی کشور در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۵/۵ درصدی به بیش از ۱/۳۲ میلیون تن رسید. این میزان بیشترین رکود تولید فولاد میانی در کشور بوده که مشخص کننده ضریب بهره‌‌‌‌برداری ۷۲ درصدی واحدهای فولادسازی داخلی است. در سه سال گذشته ظرفیت اسمی تولید فولاد میانی تغییرات محسوسی نداشته اما ضریب بهره‌‌‌‌برداری آن از ۶۳ درصد به ۷۲ درصد افزایش یافته است. ( البته لازم به ذکراست در صورتی که واحدهای کوچک مقیاس که عملا مطرح شده است خارج از توازن زنجیره فولاد قراردارند نیز مد نظر قرار گیرند، نرخ بهره وری تولید برابر با ۶۵ درصد بوده است.)
  • دولت صدای بخش خصوصی را بشنود

    مهدی کرباسیان عضو کمیته راهبردی دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی و رییس پیشین هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران ، معتقد است در حال حاضر دولت دیگر به طور مستقیم در بخش معدن و صنایع معدنی کشور نقشی ندارد اما متاسفانه شرکت های خصولتی هنوز تکلیفشان روشن نیست و مصداق شتر مرغی هستند که نه بار می برند و نه تخم می گذارند. اما با این حال برگزاری رویداد جامع معدن و صنایع معدنی فرصتی است تا دولت نظرات بخش خصوصی را شنیده و آنها را در تصمیمات خود به کار بگیرد.
  • همکاران سیستم؛ همراه کسب و کارها

    همکاران سیستم در سال ۱۳۶۶ و با هدف بهره‌گیری از فناوری اطلاعات برای مدیریت موثر کسب‌وکارها تاسیس شد. در آغاز، برای مکانیزه کردن فرایندهای سازمانی، با عرضه نرم‌افزارهای کاربردی، استفاده از کامپیوتر و نرم‌افزار را در کسب‌وکارهای ایرانی به جریان انداخت.
  • از اقتصاد چرخشی تا کاهش CO₂ در برنامه توسعه آهن و فولاد گل گهر

    شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در سال جاری با نقشه راه مشخص به سمت توسعه حداکثری حرکت کرد که بی شک این مسیر در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه دار خواهد بود.
  • آنچه باید در خصوص پایا فولاد کویر یزد بدانید

    شرکت پایا فولاد کویر یزد در سال ۱۳۹۳ با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و رویکرد اشتغال‌زائی نیروهای بومی و رونق اقتصادی منطقه ساغند بخش خرانق اردکان یزد تاسیس و در سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را به طور جدی و مستمر آغاز نمود که در حال حاضر با ایجاد حدود ۲۳۰۰ شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم توانسته است با تامین مواد اولیه به صورت سنگ آهن دانه‌بندی‌شده یا کلوخه از معادن بزرگ منطقه کنسانتره سنگ آهن با عیار ۶۶.۵ درصد تولید نموده و در اختیار صنایع فولادی قرار دهد.
  • شرکت «ایریتک» چه می‌کند؟

    شرکت بین‌‌‌‌المللی مهندسی ایران ( ایریتک ) در سال ۱۳۵۴ در راستای انتقال دانش فنی ساخت کارخانجات صنعتی در زمینه معدن، صنایع معدنی و صنایع فولادی تشکیل شد. این شرکت در اولین قدم‌های خود مشاور احداث موفقیت آمیز بزرگ‌ترین مجتمع فولادی کشور تحت عنوان مجتمع فولاد مبارکه در دهه شصت بود. پس از آن در دهه هفتاد، شرکت ایریتک به عنوان اولین شرکت پیمانکاری در زمینه انجام پروژه های EPC ، در زمینه های معدن، صنایع معدنی، نفت و گاز و صنایع فولادی موفق شد تا با اجرای هرچه بهتر پروژه‌های صنعتی با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا ، رسالت اصلی خود را که همانا آموزش و رشد مهندسی و همچنین رشد دانش سازندگان داخلی و پیمانکاران اجرایی بوده است، به خوبی به انجام رساند.
  • ۱۰ سال با «علی بابا»

    شرکت سفرهای علی‌بابا در تابستان ۱۳۹۳ تاسیس شده و از همان ابتدا خودش را متعهد دانسته تا جامعه را آنچنان توانمند کند که همه به تجربه شایسته‌ای از سفر دسترسی داشته باشند. علی‌بابا با ارائه کامل‌ترین و متنوع‌ترین سبد خدمات گردشگری (شامل بلیط، هتل، تور، اقامتگاه، ویزا، بیمه مسافرتی و...) همسفر هر سفر مسافران به‌شمار می‌آید.
  • پویایی استراتژیک، بنیان تاب‌آوری فولاد خراسان

    صنعت فولاد ایران در سال‌‌‌‌های اخیر با چالش‌‌‌‌های گوناگونی رو در رو بوده است؛ چالش‌‌‌‌هایی که هر‌‌‌‌از گاه نه-تنها سودآوری مطلوب فولادسازان را به دست انداز انداخته است، بلکه در مواردی تاب‌‌‌‌آوری برخی شرکت ها را با اما و اگر مواجه ساخته است. در عین حال، به نظر می‌‌‌‌رسد آن چه تا کنون فولاد خراسان را به تفوق و چیرگی بر این چالش‌‌‌‌ها نایل کرده است، رویکردهای بلند مدتی است که قطب تولید فولاد شرق کشور در قالب استراتژی‌‌‌‌های خود در پیش گرفته است.
  • به سرسختی فولاد در سرزمین حماسه و معنا

    نیشابور در حافظه تاریخی ایرانیان، با نام «خیام» و رباعیات ماندگار او عجین است و ضمیر این شهر با آفتاب اشراق و عرفان «عطار» درآمیخته است. این سرزمین تاریخی اما از آغاز دهه ۱۳۸۰ خورشیدی، حامل نام بزرگ ترین فولادساز شرق کشور نیز هست؛ شرکت «مجتمع فولاد خراسان»، که حلقه‌‌‌‌های مختلف تولید فولاد از گندله‌‌‌‌سازی تا محصول نهایی را در شهر تاریخی نیشابور و در دامنه‌‌‌‌ی بام خراسان (رشته کوه بینالود) در خود جای داده است.
  • ماموریت هلدینگ ماهان

    هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان (سهامی عام) یکی از بزرگ‌ترین و سودآورترین هلدینگ‌های گروه مالی گردشگری، با ماموریت سرمایه‌گذاری و راهبری طرح‌ها و پروژه‌های تخصصی حوزۀ صنعت و معدن می‌‌باشد. این هلدینگ با در اختیار داشتن شرکت‎های فعال در زنجیره فولاد از استخراج معدن تا تولید مقاطع فولادی امید دارد با تلاش جمعی و مدیریت حرفه‌‌ای به عنوان رکنی مؤثر در تعالی کشور عزیزمان ایفای نقش نماید.
  • اهداف جهان فولاد سیرجان

    شرکت‌ جهان فولاد سیرجان در سال ٨٨ با سرمایه‌١٠میلیارد ریال بصورت سهامی‌ خاص آغاز به کار کرد. و در حال حاضر با سرمایه‌١١٠٠٠٠میلیارد ریال بصورت سهامی‌ عام در حال فعالیت‌ می‌‌‌باشد . هدف از پایه‌‌‌ریزی‌ این‌ شرکت‌ تکمیل‌ چرخه‌ فولاد در منطقه‌ گل‌ گهر سیرجان می‌ باشد بطوریکه‌ تولید٢١٢٠٠٠٠تن‌ محصولات فولادی‌ از ورود گندله‌ تا تولید آهن‌ اسفنجی‌ ، شمش‌، و میلگرد در سال١٤٠٢محقق‌ شد . چشم‌ انداز شرکت‌ جهان فولادتولید٧میلیون تن‌ محصولات فولادی‌ شامل‌٧.٣میلیون تن‌ آهن‌ اسفنجی‌ و٥.٢میلیون تن‌ شمش‌ فولادی‌ و ٨٠٠ هزار تن‌ محصولات نوردی‌ می‌باشدکه‌ این‌ مجموعه‌ با شتاب ستودنی‌ در حال تکمیل‌ پروژه های‌ توسعه‌ خود است.
  • اولویت فوری اصلاح سیاست‌ها

    دنیای اقتصاد: همایش چشم انداز صنایع فلزات غیرآهنی در سال ۱۴۰۲ در حال و هوایی برگزار شد که سرعت تغییرات و کندی اصلاحات باعث ابهاماتی برای فعالان معدنی شده بود. بزرگ‌ترین خواسته فعالان اقتصادی حاضر در پنجمین همایش و نمایشگاه صنایع فلزات غیرآهنی «گروه رسانه‌‌‌ای‌‌‌‌دنیای‌اقتصاد»، توجه به ابرروندهای اقتصادی جهان و لزوم تغییر مسیر این بخش در سریع‌ترین زمان ممکن بود.
  • به کارآفرینی ایجاد شده در فولاد اکسین می‌بالیم

    شرکت فولاد اکسین خوزستان با هدف تکمیل حلقه گمشده زنجیره تامین صنایع نیازمند به ورق های عریض فولادی و عملیات حرارتی همچون نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع دریایی و ماشین سازی و رفع نیاز محصولات استراتژیک صنعت کشور در سال ۱۳۸۴ به ثبت رسید.
  • آنچه در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش می‌گذرد

    بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی باهدف اشتغال‌زایی، محرومیت‌زدایی و توسعه پایدار ایران اسلامی، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری خود را در صنعت فولاد، هدف‌گذاری و این مأموریت را در سال ۱۳۸۶ با احداث مجتمع عظیم فولاد کاوه جنوب کیش در زمینی به مساحت ۱۷۰ هکتار در بندرعباس آغاز شد. کارخانجات احیاء مستقیم این مجتمع در سال ۹۰ و ۹۱ و کارخانجات فولاد‌‌‌‌سازی در سال ۹۴ و ۹۹ مورد بهره برداری قرار گرفت.
  • اهدافی برای دست نیافتن

    شرکت فلزات و مواد آرمان آتورپات (مجری طرح جامع مس): در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ و در ویژه نامه پنجمین همایش چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران بود که خبر خوشی با این عنوان به چاپ رسید: طرح جامع مس کشور، عاقبت به سر منزل مقصود رسید...
  • کارنامه صنعت آلومینیوم کشور در سال ۱۴۰۲

    شرکت مهندسی بین‌المللی فولاد تکنیک (مجری طرح جامع آلومینیوم): فلز آلومینیوم یکی از مهم‌ترین فلزات در جهان است و به عنوان یک فلز سبک و با کاربردهای متعدد شناخته می‌شود. این فلز در سال ۱۸۲۵ شناسایی شد اما اولین روش جداسازی آلومینیوم در سال ۱۸۸۶ با استفاده از فرآیند الکترولیز به دست آمد.
  • شرکت آلومینای ایران؛ تحول‌آفرین در صنعت آلومینیوم

    شرکت آلومینای ایران به عنوان تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور، سهم بزرگی از اعتلای صنعت آلومینیوم ایران را به خود اختصاص داده است. این شرکت با انجام اقدامات مختلفی در زمینه‌های تولید و فروش از جمله افزایش آماده‌به‌کاری تجهیزات خطوط تولید، بومی‌سازی و تامین به موقع قطعات و تجهیزات، تولید پایدار و باکیفیت محصولات، بهینه‌سازی مصارف و انرژی در خطوط تولید و معادن، توسعه اکتشافات، افزایش رضایت مشتریان، توانمندسازی مدیریت‌های داخلی و... موفق به افزایش ۳۵ درصدی درآمد خود در سال ۱۴۰۲ و توسعه هرچه بیشتر صنایع وابسته شده است.
  • مسیر سنگلاخ توسعه معدن

    رشد جهانی طبقه متوسط در اکثر اقتصادهای درحال‌توسعه دنیا و توسعه سریع فناوری‌ها، تقاضا برای مواد اولیه معدنی را افزایش داده است و همین امر موجب افزایش سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف و بهره‌برداری از منابع معدنی در سراسر جهان شده است. صنعت معدن به‌عنوان تأمین‌کننده تقاضای روبه‌رشد مواد اولیه نقش مهمی در سرعت‌بخشیدن به روند صنعتی‌شدن و شهرنشینی ایفا می‌‌‌‌کند و می‌‌‌‌تواند با جذب سرمایه‌گذاری خارجی، به صادرات و اشتغال که دو عامل حیاتی برای توسعه اجتماعی-اقتصادی هستند، کمک کند.
  • سه هدیه هوشمندسازی به معادن

    معدن بدون فناوری‌های مدرن درجا خواهد زد. این شاه‌کلید و محور بحث‌هایی است که در همایش معدن‌کاری دیجیتال که به همت «گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد» در سال ۱۴۰۲ برگزار شد، از سوی سخنرانان مطرح شد. حاضران در این همایش با اشاره به تغییراتی که هوشمندسازی معادن در تولید این بخش ایجاد کرده، تاکید کردند ضرورت دارد کشور به سمت استفاده از تکنولوژی‌های مدرن در بخش صنعت حرکت کند.
  • نگاهی به مجموعه راهکارهای اختصاصی ایرانسل، ویژه معدن‌کاری دیجیتال

    صنعت معدن، به‌عنوان ستون فقرات اقتصادی کشور، نقشی حیاتی در توسعه و پیشرفت آن ایفا می‌کند. با‌این‌حال این صنعت با چالش‌های متعددی روبه‌رو است که بر بهره‌وری، سودآوری و پایداری آن تاثیر می‌گذارد؛ ازجمله این چالش‌ها می‌توان به افزایش تقاضا برای منابع معدنی، نوسانات قیمت مواد خام، نگرانی‌های زیست‌محیطی و کمبود نیروی کار ماهر اشاره کرد.
  • فرصت های معدن کاری دیجیتال

    شرکت مهندسی بین‌المللی فولاد تکنیک: معدن‌‌‌‌کاری هوشمند با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی، شیوه‌ی جدیدی از استخراج و بهره‌برداری از معادن را ارائه می‌دهد. این رویکرد به افزایش بهره‌وری، ایمنی و کاهش هزینه‌ها در صنعت معدن کمک می‌کند و در عین حال بر محیط زیست نیز اثری مثبت دارد.
  • اطلاعات حامیان دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی (به ترتیب حروف الفبا)