رئیس اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافیشاپ مشهد از رفع ممنوعیت استفاده کافیشاپها از فضای پیادهروها خبر داد و گفت: مجددا از ابتدای تیر امسال تمدید و انعقاد قراردادهای جدید برای واگذاری بخشی از پیادهروهایی که شرایط لازم را دارد، به واحدهای صنفی در حال انجام است اما شهرداری اجارهاش را خیلی افزایش داده و این قیمت نسبت به گذشته چند برابر شده است. به گزارش ایسنا سعید شریفزاده درباره گسترش استفاده از فضای اشتراکی میان واحدهای صنفی در مشهد عنوان کرد: واحدهای صنفی زیادی در اتحادیههای مختلف نظیر اغذیهداران، کافه سنتیها، رستورانها، کافیشاپها و... از فضاهای اشتراکی پیادهروها استفاده میکنند.
طلای سرخ خراسان، سلطان ادویهها، زعفران این محصول، خوشرنگ، خوش طعم، خوش عطر، اشتغالزا، ارزآور که سالهاست بر تارک محصولات کشاورزی ایران میدرخشد و هویت خراسان محسوب میشود، هر روز با چالش جدیدی روبرو میشود و فعالان این حوزه از کشاورز و تولیدکننده تا صادرکننده را در ادامه فعالیت دلسرد میکند. دولت پس از اعمال قوانین دست و پاگیری چون تعرفه گمرکی، تعهد ارزی و ... این بار و از ابتدای سالجاری با وضع عوارض نیم درصدی بر صادرات محصولات آببر، تحت عنوان «عوارض صادرات آب مجازی» که شامل زعفران و گیاهان دارویی هم میشود، هزینههای دیگری را به صادرکنندگان تحمیل کرده است. این قانون سبب اعتراض شدید فعالان اقتصادی در حوزه صادرات شده است. آب مجازی مقدار آبی است که یک کالا یا یک فرآورده کشاورزی طی فرآیند تولید مصرف میکند تا به مرحله تکامل برسد. مثلاً برای تولید یک کیلوگرم گندم، ۱۳۰۰ لیتر آب مصرف شده است. با توجه به اینکه عمده آب مصرف شده طی فرایند تولید، در محصول نهایی وجود فیزیکی ندارد و در حقیقت بخش بسیار ناچیزی از آب مصرفی در پایان به عنوان آب واقعی در بافت محصول باقی خواهد ماند به این آب صفت مجازی اطلاق میشود.
رئیس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی گفت: ایران با فراهم کردن زیرساختهای لازم برای ۲۴ ساعته کردن فعالیت گذرگاه مرزی دوغارون، آمادگی کامل دارد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی که به دعوت تولیت آستان مقدس علوی و با هدف شرکت در همایش امنای اعتاب مقدسه به عراق سفر کرده است، با مسوولان عالی رتبه حرمهای مطهر حسینی، عباسیه و عسکریه، دیدار و گفتوگو کرد.
استاندار خراسان رضوی گفت: عملیات آغاز احداث خط جدید انتقال گاز به مشهد با تاخیر سه ماهه رو به رو شده و باید در اجرای این طرح مهم تعجیل و به آن توجه ویژه شود و این میزان تاخیر در اجرای طرح قابل قبول نیست.
پس از سفر روسای جمهور ایران و ترکمنستان به کشورهای یکدیگر و رایزنیهایی متعددی که بین مقامات دو کشور جهت بازگشایی مرزها و تردد ناوگان ایرانی به ترکمنستان و دیگر کشورهای آسیای میانه صورت گرفت، تغییراتی نسبی در روند مراودات دو کشور ایجاد شده است که باید دید وضعیت در آینده چگونه پیش خواهد رفت.
دیدار روسای جمهور دو کشور ایران و ترکمنستان از ۱۹ مارس ۲۰۲۲ و امضای تفاهم نامههای متعدد در حوزههای مختلف سیاسی و تجاری منجر به بازگشایی مرزهای دو کشور جهت ترانزیت ناوگان ایرانی از ترکمنستان به دیگر کشورهای منطقه آسیای میانه شده است. روابط ایران و ترکمنستان از زمان استقلال این کشور مسیری دوستانه را طی کرده و تنها در چند سال اخیر، به دلیل تحریمهای اعمال شده بر ایران با چالشهای جدی مواجه بوده است. ترکمنستان جزو اولین کشورهای تازه استقلال یافته بود که ایران در آن اقدام به تأسیس سفارتخانه نمود. عشقآباد از چند جهت برای تهران دارای اهمیت است. نخست اینکه، ترکمنستان تنها جمهوری مسلماننشین آسیای مرکزی است که در آب و خشکی با ایران هممرز است. به علاوه، وجود مرزهای طولانی و مشترک بین دو کشور، ظرفیتهای اقتصادی ترکمنستان به ویژه در بخش نفت و گاز، نقش این کشور به عنوان دروازه ورود ایران به آسیای مرکزی، عضویت ترکمنستان در اکو و نقش کلیدی ترکمنها در اجرای طرحهای اکو به ویژه در زمینه حمل و نقل و نهایتا اهمیت این کشور به عنوان یکی از کشورهای ساحلی دریای خزر، از دیگر عواملی است که موجب توجه ویژه ایران به این همسایه شمال شرقی شده است. برای ترکمنستان نیز روابط با ایران اهمیت خاصی دارد. یکی از دلایل، نقش ایران در حفظ صلح و امنیت منطقه است. همچنین ایران میتواند به عنوان مسیر اصلی دستیابی ترکمنستان به آبهای آزاد مورد توجه قرار گیرد. وجود یک اقلیت ترکمن در ایران، از جنبه فرهنگی توجیه کننده این اهمیت است. در بعد اقتصادی نیز، علاقمندی ایران به خرید گاز از ترکمنستان و مسیر ترانزیت برای انتقال گاز این کشور به اروپا، مورد توجه دولتمردان ترکمن قرار دارد. نهایتا، ایران یک شریک تجاری قابل اتکا و تأمین کننده نیازهای اساسی ترکمنستان است. علاوه بر این، عامل حمل و نقل و ارتباطات هم در روابط دو کشور تأثیرگذار است. عدم دسترسی ترکمنستان به آبهای آزاد، باعث شده تا مسیر ارتباطی ایران برای ترکمنستان حائز اهمیت شود. افتتاح خط آهن مشهد- سرخس- تجن و خط آهن بافق- بندرعباس اقدامات مهمی در جهت توسعه ارتباطات و تجارت بین ایران و کشورهای آسیای مرکزی، به ویژه ترکمنستان بوده است.
بیست و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور هفته گذشته در تهران برگزار شد. در این نشست، فعالان اقتصادی به بحث درباره اقتصاد دانشبنیان و مسائل روز اقتصاد پرداختند و راهکارهایی برای اصلاح رویهها و رفع مشکلات در حوزههای اقتصاد دانشبنیان ارائه دادند.
در تنها نطق پیش از دستور بیست و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران، علی شریعتیمقدم، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با اشاره به شرایط سه چهار سال اخیر اقتصاد کشور، از عدم تعدیل قیمت پایههای صادراتی محصولات کشاورزی انتقاد کرد و گفت: با افزایش نرخ ارز در این سالها قیمت محصولات کشاورزی متناسب با شرایط تغییر نکرده و بهروز نشده و باوجوداینکه وعدههایی که در جلسات متعدد با بانک مرکزی و سایر دستگاههای مربوطه برای بهروزرسانی قیمتها داده شد، هیچکدام تاکنون اجرایی نشده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: بعد از گذشت چهار سال وقفه در اختصاص بودجه زیارت به استان، امسال ۲۰۰ میلیارد تومان از این بودجه به خراسان رضوی اختصاص یافت.
دنیایاقتصاد- مشهد: همایش تابستان کتابی در مشهد، باحضور معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و۴۰۰ نفر از علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی به همت شبکه ترویجی کتاب و کتابخوانی بوکزیستو برگزار شد.