شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه خراسان

  • بورس‌بازی زمین و دست‌اندازی به اراضی ملی

    ناگزیر از جای‌دهی جمعیت در ارتفاعات هستیم رئیس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد در ابتدای این نشست به محدودیت‌هـای جغـرافیایی مشهد اشاره کرد و گفت: به دلیل این محدودیت‌ها، ناگزیر از جای‌دهی جمعیت در ارتفاعات هستیم که این موضوع در سیاست‌های بازنگری طرح جامع مشهد به درستی دیده شده است.
    سیدعبدالکریم جوادی ملاحظات جمعیت، مقاومت در مقابل بحران‌های انرژی، صرفه‌جویی در هزینه‌های ساخت‌وساز، افزایش تعاملات اجتماعی، استفاده بهینه از زمین و . . . را از دلایل و توجیهات بلندمرتبه‌سازی در مشهد برشمرد و تصریح کرد: عدم رشد ضوابط و مقررات شهرسازی متناسب با نیازهای روز، محدودیت‌های ایجاد شده ناشی از دستگاه‌های نظارتی دولت، مسکن و شهرسازی، عدم بسترسازی فرهنگی برای گسترش فرهنگ بلندمرتبه‌سازی و قشربندی‌های اجتماعی ناهمگون و نامتوازن شهری از محدودیت‌های بلندمرتبه‌سازی در مشهد است.
  • رنج سی ساله فردوسی

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ- واژه توس در قرن دهم میلادی به مجموعه‌ای از چندین پارچه‌آبادی و روستاها اطلاق می‌شد (معجم‌البلدان توس را شامل ده هزار پارچه‌آبادی دانسته‌است) و کوره (ده) نوقان و کوره(ده) تابران و روستای سناباد که امروزه در داخل شهر مشهد واقع شده‌اند جزو منطقه توس به شمار می‌آمد که در سال ۸۰۹ م، هارون‌الرشید و در سال ۸۱۸ م، امام رضا پیشوای هشتم شیعیان در آن مدفون گردید، جغرافی‌دانان آن‌جا را ولایت توس می‌نامیدند که همه دشت (فلات) مشهد فعلی را در برمی‌گرفت و روستای توس از همه آن‌ها آبادتر بود.
  • رقابت متفاوت انتخاباتی در مشهد

    این روزنامه در مطلبی با عنوان «رقابت قالیباف و جلیلی و حضور کمرنگ اصلاح‌طلبان» نوشت: «درحالی که تنور انتخابات در بعضی استان‌ها هنوز گرم نشده و در برخی استان‌ها کم‌کم شاهد حضور چهره‌ها و جریان‌های سیاسی در انتخابات هستیم، اوضاع مشهد با همه جای دیگر تفاوت دارد. رقابت انتخابات در مشهد در واقع همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری شروع شد. همان زمان که حامیان قالیباف از جلیلی می‌خواستند به رای بیشتر تمکین کند و به نفع او انصراف دهد و حامیان جلیلی، قالیباف را یک غیراصولگرا می‌نامیدند، فاتحه وحدت اصولگرایان مشهد خوانده شده بود.
  • استفاده از خودروی خارجی؛ به چه قیمت؟

    ١- تقریبا سالی نیست که آغاز شود و رهبر انقلاب در همان هنگامه تحویل و تحول سال، از اقتصادِ تاب آور، تولید ملی، اشتغال داخلی و ضرورت حمایت از کار و سرمایه ایرانی نگفته باشند. امیر شهلا اقتصاد مقاومتی، ترجمه دقیق تری از اقتصاد بدون نفت است. اقتصادی که در آن، قیمت نهاده های اولیه و محصول تمام اش را خودمان تعیین کنیم. نه این که همچون بشکه های سرشار نفت، کمترین سهم را در قیمت گذاری و بازاریابی اش ایفا کنیم. تاکید رهبری در استفاده از تولیدات داخلی، حتی از حد توصیه فراتر رفته و به فرمانی حکومتی تبدیل گشته است.
  • نامهربانی‌ها با اسناد ملی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اسناد ملی هر کشور را می‌توان گنجینه‌ای گرانبها دانست که پل ارتباطی بین گذشته و آینده آن سرزمین محسوب می‌شود و از این رو حفظ این اسناد ضرورتی انکارناپذیر است. ۱۹ اردیبهشت ماه هر سال در تقویم ایرانیان به نام روز «اسناد ملی و میراث مکتوب» نام‌گذاری شده و قرار است این روز نمادین، یادآور اهمیت حفظ این اسناد به مردم و مسئولان باشد و همین امر باعث شد سالن اجتماعات جهاددانشگاهی خراسان رضوی میزبان مراسم «گرامی‌داشت روز اسناد ملی» باشد؛ مراسمی که قرار بود با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شود اما به گفته رئیس مرکز اسناد ملی استان، ترافیک کاری و اتفاقی خاص مانع از حضور وی شد و مدیرکل دفتر منابع انسانی و تحول اداری استانداری به نمایندگی از استاندار در این مراسم حضور یافت.
  • تعطیلی یک فروشگاه کتاب بزرگترین آسیب فرهنگی است

    دنیای اقتصاد- عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: بایستی بحث کتاب را با توجه به عقبه آن بررسی کنیم و بدانیم که تعطیلی یک فروشگاه کتاب بزرگترین آسیب در عرصه فرهنگ است.
    نصرالله پژمانفر که در جریان بازدید از بازارچه کتاب گلستان مشهد و در محل کافه کتاب این بازارچه سخن می‌گفت، اظهار کرد: نگاه ما به کتاب به گونه‌ای است که آن را زیرساخت هر موضوعی می‌دانیم و بنابراین ظهور و بروز بسیاری از مشکلات را ناشی از نبود یا نقص فرهنگ مطالعه صحیح ارزیابی می‌کنیم. وی ادامه داد به نظر من خروج کتاب از سبد فرهنگی مردم به دلیل قیمت بالا نیست.
  • توقف ساخت و سازهای نامناسب پیرامون آرامگاه فردوسی

    ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: ساخت و سازهای نامناسب و بعضا غیرقانونی پیرامون حریم آرامگاه فردوسی باید متوقف شود. محمدحسین زارع صفت چهارشنبه شب در نشست ستاد بزرگداشت مفاخر فرهنگی خراسان رضوی افزود: نیازمند ساخت و ساز مناسب فرهنگی در داخل حریم آرامگاه فردوسی هستیم لذا باید از بنای منازل مسکونی نامناسب در اطراف این حریم جلوگیری شود. وی همچنین در مورد اقدامات صورت گرفته برای احیاء منطقه تاریخی توس گفت: توسعه کتابخانه، گسترش صنایع دستی و تجهیز کارگاهها و نیز مناسب سازی محیط آرامگاه فردوسی برای گردشگران از جمله مواردی است که اجرا شده‌اند.
  • عزم جدی برای مبارزه با فساد اقتصادی وجود ندارد

    فارس- رئیس کمیته امنیت مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه امروز عزم جدی برای مبارزه با فساد اقتصادی در کشور وجود ندارد و یکی از معضلاتی که بخش اقتصاد کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده فساد نگران کننده‌ای است که در دستگاه‌ها رواج یافته است. محمدرضا محسنی‌ثانی با بیان اینکه امروز کشور نیازمند اقتصاد پاک و اقتصادی مبتنی بر برنامه اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: اقتصاد پاک زیربنای اقتصاد سیاسی و اقتصاد فرهنگی است که امروز باید مورد توجه مسئولان کشور باشد. وی با بیان اینکه کلید حل مشکلات کشور نگاه ویژه به توانمندی‌های داخلی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های مغفول مانده کشور است، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بیش از هشت سال است که شعارهای سال را با توجه به مسائل اقتصادی اعلام می‌کنند و اگر مسئولان دقت کافی در این زمینه داشته باشند، می‌بینند که این شعارها در حقیقت یک برنامه کامل اقتصادی است که پله به پله از سوی رهبری در سال‌های متمادی اعلام شده است.
  • اتفاق خاصی برای سخنرانی علی مطهری!

    این روزنامه در گزارشی در مورد سخنرانی علی مطهری به مناسبت بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه آزاد مشهد، نوشت: «هیچ اتفاق خاصی نیفتاد! این شاید برای سخنرانی کسی چون علی مطهری خودش یک اتفاق باشد. برای سخنرانی نماینده‌ای که همین دو ماه پیش تندروها در شیراز حتی نگذاشتند رنگ تریبون را ببیند. آن روز کسی از قبل هشدار نداده بود، تنها تدارک یک استقبال خشن در فرودگاه شیراز چیده شده بود؛ استقبالی که زد و خوردش٥- ٤ ساعتی طول کشید. مخالفان علی مطهری در مشهد این‌بار از قبل هم هشدار داده بودند. که در برابر سخنان او «ساکت نخواهند نشست».
  • اهمیت خراسان

    رضا سلیمان نوری هفته پیش وعده دادم که در این ستون و از این هفته مجموعه نوشتاری را درباره «خراسان» تقدیم شما عزیزان همراه کنم. در آن نوشتار داستان چگونگی تولد «خراسان ما» را نگاشتم و اشاره کردم که این سرزمین ناشناخته‌ها و مجهولات بسیاری دارد که قصد دارم به مرور زمان و به یاری خدا و البته کمک شما یاران کمی این مجهولات را کمتر کنم. همچنین وعده دادم که در نخستین گام بیان خواهم کرد که خراسان در اصل کدام محدوده جغرافیایی را در بر می‌گیرد و آیا همین سه استانی که علاوه بر نام خراسان پسوندهای شمالی، رضوی و جنوبی را به همراه دارند خراسان هستند و یا اینکه خراسان گسترده‌تر از این سه گانه است.
  • انتظار حمایت بیشتری داشتم

    دنیای اقتصاد- عثمان محمدپرست که اخیرا در بستر بیماری است، گفت: دولت مطابق میل من عمل نکرده و از کسی که خدمت گزار این مملکت است بایستی حمایت های بیشتری شود که تا به امروز نشده است. این استاد برجسته موسیقی مقامی خراسان در حاشیه عیادت معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور جمعی از هنرمندان و نیز مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: موسیقی حرام نیست و آن چیزی که خلاف محسوب می شود موسیقی مبتذل است، وی ادامه داد: امیدوارم همیشه سالم باشم و بتوانم موسیقی اصیل ایران را به مردم تقدیم کنم.
  • کودکان مشهدی مقام فردوسی را گرامی داشتند

    دنیای اقتصاد- در آستانه فرا رسیدن روز ملی فردوسی و با هدف گرامیداشت مقام این شاعر و حکیم پرآوازه ایران زمین مراسمی روز جمعه ۱۸ اردیبشهت ماه جاری با حضور ده ها نفر از کودکان و خردسالان، به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و یکی از مهد کودک های مشهد در محل آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی این اداره کل، در این مراسم که در فضایی با نشاط و سرشار از شوق و ذوق کودکانه برگزار شد ده‌ها نفر از کودکان و خردسالان با حضور درمحل آرامگاه فردوسی حکیم ضمن گلباران مقبره این شاعر بزرگ و حکیم فرزانه به مقام شامخ وی ادای احترام و یاد و خاطره فردوسی حکیم را گرامی داشتند.
  • استثمار بازار

    برخورد با قاچاق کالا نیازمند راه حل اقتصادی است مشاور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در این زمینه به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: اساس استقلال ملی در حوزه اقتصادی و ایجاد اشتغال مفید، مولد و مناسب و به طور کلی رونق اقتصادی در هر نظام و سیستمی بر پایه تولیدات مناسب است که بارها در فرمایشات رهبری و اصول سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز بر این امر تاکید شده که پایه اقتصاد کشور و ساماندهی وضع موجود، پرداختن به موضوع تولید است. محمدمهدی مروج‌الشریعه می‌افزاید: در صورت قوام یافتن موضوع تولید در کشور آثار مثبتی را شاهد خواهیم بود، در حوزه اشتغال‌زایی پاسخگویی به قشری از افراد جامعه به ویژه بیکاری دانشجویان که از معضلات کنونی جامعه ماست، ممکن می‌شود.
  • قطار شهری مشهد روی ریل کمبود منابع

    این روزنامه در مطلبی در مورد قطارشهری مشهد نوشت: «در حالی که کلید بسیاری از معضلات پایتخت معنوی ایران به توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه حمل و نقل ریلی وابسته است؛ اما هنوز قطار شهری مشهد روی ریل کمبود منابع مالی در حرکت است و این روزها مدیریت این شهر چشم امید به جمع آوری سرمایه‌های خرد مردم و تحقق کمک دولت دوخته است. در بزرگترین شهر زیارتی کشور روزانه ۱۰۰ هزار نفر با قطار شهری جابه جا می‌شوند و توسعه این خطوط در حالی می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات اساسی این شهر باشد که منابع مالی لازم برای ساخت این خطوط از سوی دولت تزریق شود؛ اما این روزها شهرداری این شهر با موافقت بانک مرکزی و انتشار اوراق مشارکت چشم امید به مشارکت مردمی و جمع آوری سرمایه‌های خرد دارد تا از این طریق بتواند ۲۵۰ میلیارد تومان وعده دولتی را نیز محقق کند و مدیران مالی شهرداری مشهد اعلام کرده اند؛ مرحله دوم عرضه اوراق مشارکت خطوط ۲ و ۳ قطار شهری این کلانشهر در اواخر اردیبهشت انجام می‌گیرد.
  • شهرداری جای سیاسی کاری نیست

    تالار جدید شورای شهر نور مناسبی ندارد و با سقف کوتاه درست شده است درصورتی‌که تالار فعلی شورای شهر که ۷۰ سال پیش بنا شده بسیار بهتر از تالار جدید است. دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیر کلالی- بهداشت روانی و اجتماعی و سلامت زیست محیطی هر شهری نشانگر پویایی و شادابی آن شهر است، به همین جهت شورای شهر و بخصوص کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط‌زیست این شورا وظیفه حساسی را در راستای برنامه‌ریزی برای حفظ سلامت و بهداشت محیط زندگی شهروندان به دوش می‌کشد. به همین منظور به سراغ جواد ستاری عضو شورای شهر مشهد رفتیم و با او در مورد مسائل مرتبط با کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط‌زیست شورا به گفت‌وگو نشستیم.
  • خراسان رضوی صادرات دانش‌بنیان ندارد

    ایسنا- جانشین ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی تاکنون صادرات دانش‌بنیان نداشته است. علی اشرفی بیان کرد: میزان صادرات گمرکی استان، ۱۲۰ هزار تن به ارزشی تقریبی ۱۹۰ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل به لحاظ وزنی یک درصد رشد یافته است. جانشین ناظر گمرکات خراسان رضوی از افزایش ۱۲۳ درصدی میزان صادرات استان از لحاظ ارزشی خبر داد و در خصوص میزان واردات گمرکی استان در فروردین ماه سال جاری، خاطرنشان کرد: میزان واردات ۲۹ هزار تن به ارزش ۱۸. ۵ میلیون دلار بود که نسبت به سال گذشته از نظر وزنی ۵۴ درصد و به لحاظ ارزشی ۳۰ درصد کاهش یافته است.
  • گلایه سازندگان مشهدی ساختمان

    این روزنامه در گزارشی با عنوان « سازندگان ساختمان در مشهد گلایه مند هستند» نوشت:« افزایش عوارض صدور پروانه ساختمانی موجی از گلایه سازندگان ساختمانی و دست‌اندرکاران این عرصه را در مشهد برانگیخته است و موجب شده تا آنان در مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر تجمع کنند. با تصویب لایحه محاسبه عوارض صدور پروانه ساختمانی در نیمه اول بهمن سال گذشته، شهرداری مشهد موظف شد لایحه‌ای درخصوص محاسبه عوارض صدور پروانه ساختمانی به‌صورت فرمولی دقیق در مدت کمتر از شش ماه به شورا ارائه دهد که شرایط اقتصادی و اجتماعی و نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی (حداقل ۲۰درصد) در آن لحاظ شده باشد.
  • اخبار کوتاه - ۲۱ اردیبهشت ۹۴

    نرخ تورم در خراسان رضوی به ۱۱. ۴ درصد رسید تسنیم- معاون استاندار خراسان رضوی گفت: نرخ تورم در خراسان رضوی به ۱۱. ۴ درصد رسید. رضا جمشیدی با بیان این که بر اساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران شاخص بهای کل کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در استان در فروردین ماه سال جاری ۲. ۵ درصد است، اظهار کرد: این رقم نسبت به ماه گذشته ۲. ۸ درصد افزایش داشته است. وی تورم ۱۲ ماهه منتهی به فروردین ماه ۹۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل را ۱۱. ۴ درصد دانست و خاطرنشان کرد: این میزان برای کشور ۱۴. ۵ درصد است. معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی گفت: در بین گروه‌های کالا و خدمات گروه بهداشت و درمان با ۱۸.
  • تلاش برای جلب‌نظر سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی معدن

    دنیای اقتصاد- هفتم اسفند ماه گذشته بود که انتخابات اعضای هیأت مدیره پنجمین دوره نظام مهندسی معدن خراسان رضوی برگزار شد و اعضا که برای یک دوره سه ساله برگزیده شدند، از نیمه اردیبهشت ماه فعالیت خود را آغاز کردند. در این انتخابات حسین نکاحی به‌عنوان رئیس هیأت مدیره، غلامرضا نازپرور به عنوان نایب‌رئیس و خزانه‌دار، محمد ایازی به عنوان دبیر سازمان و حسن عزمی و شیدا سیدی نیز به عنوان اعضای هیأت مدیره انتخاب شدند. نکاحی، رئیس هیأت مدیره نظام مهندسی معدن خراسان رضوی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، ایجاد طرح‌های اشتغال‌زایی مانند واحدهای فرآوری و .
  • رابطه حل معضل ترافیک مشهد و اوراق مشارکت

    * محمدحسین خروطی ترافیک، معضلی که مشهد با میزبانی حدود ۲۷ میلیون زائر و گردشگر از سراسر جهان در سال، هنوز در طول سال‌ها و برخلاف همه تمهیدات با آن روبه‌روست و از جمله مطالبات اصلی زائران و شهروندان مشهدی حل این مشکل است. تابستان در راه است و سفره زیارتی مشهدالرضا با تعطیلی مدارس گشوده می‌شود و از اقصی نقاط کشور دل‌های عاشق رهسپار این شهر می‌شوند و اما زائران و گردشگران در اولین گام از سفر با گره‌ای به نام ترافیک روبه‌رو می‌شوند که اجرای طرح زوج و فرد در محدوده حرم رضوی نیز رضایت اغلب آنان را جلب نکرده است.
  • پیش‌قراولان توسعه در شرایط پساتحریم

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- صدور بیانیه لوزان در آغازین روزهای سال جاری، بارقه‌های امید را برای لغو احتمالی تحریم‌های جهانی علیه ایران ایجاد کرد و حالا زمان آن است که بخش‌های مختلف تولید کشور به فکر دوران پساتحریم بوده و برای آن دوران که شاید چندان هم دور نباشد، برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند تا از این طریق کشور بیش از پیش در مسیر توسعه اقتصادی گام بردارد و چرخ‌های پیشرفت بچرخد. بدون تردید نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تبدیل علم به ثروت بر کسی پوشیده نیست و حالا که سخن از لغو احتمالی تحریم‌هاست، این شرکت‌ها نیز باید با برنامه درخوری در این مسیر گام بردارند.
  • «من دیه‌گو مارادونا هستم» در سینما هویزه

    ایسنا- اکران فیلم سینمایی «من دیه‌گو مارادونا هستم» در سینما هویزه مشهد آغاز شد. این فیلم سینمایی هر روز در سانس‌های ۱۱، ۱۳، ۱۵. ۳۰ و ۱۷. ۳۰، ۱۹. ۳۰ و ۲۱. ۳۰ در سالن شماره سه پردیس سینمایی هویزه اکران می‌شود. «من دیه‌گو مارادونا هستم» را بهرام توکلی به رشته تحریر درآورده و خود نیز آن را کارگردانی کرده است. در این فیلم سینمایی سعید آقاخانی،گلاب آدینه، هومن سیدی، ویشکا آسایش، بابک حمیدیان، جمشید هاشم‌پور، صابر ابر، مهسا علافر، سارا بهرامی، پانته‌آ پناهی‌ها، سهی‌بانو ذوالقدر، علی استادی، میثاق زارع، سجاد تابش، محمدامیر مشهدی، نصرالله حکانی و آوا حکانی به ایفای نقش پرداخته‌اند.
  • طرح پول‌های کثیف حرکتی صرفا ژورنالسیتی بود

    ایسنا- عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم گفت: باید دست رسانه‌ها را در افشاگری باز گذاشت، رسانه‌ها نارسایی‌های یک جامعه را برملا می‌کنند. حسن سیدآبادی اظهار کرد: اگر رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور با اسناد و مدارک به این جمع بندی رسیده است که حجمی از پول‌های کثیف وارد کشور شده به مراجع مربوطه اعلام کند، اصلا مراجعی همچون قوه قضاییه به همین دلیل تشکیل شده‌اند. ادعای پول‌های کثیف یا از روی ناشی‌گری بود یا از روی قصد و غرض انتخاباتی مطرح شد. عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم خاطرنشان کرد: اینکه اینگونه وزیر کشور بخواهد طمطراق و جنجال تبلیغاتی و ژورنالیستی راه بیندازد سطحی نگری است.
  • نصرا... پژمانفر در کافه کتاب گلستان

  • توضیحات برادران درباره استفاده از ریشه «متروپلیس»

    دنیای اقتصاد- معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهردار مشهد که پیش از این در نشست با مهمانان خارجی اجلاس متروپلیس در مشهد اظهاراتی را درباره ریشه کلمه متروپلیس و اسپانیا مطرح کرده بود، توضیحاتی را در خصوص دلیل طرح این مسائل عنوان کرد. محمدمهدی برادران در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه به دلیل استقرار دفتر آموزش متروپلیس در مشهد، سالانه کارگاه‌های آموزشی در این شهر برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: «یکی از سوالاتی که همیشه مطرح می‌شد همین عنوان «متروپلیس» بود که معمولا ترجمه درستی از آن نمی‌شد و باید این عنوان را برای مخاطب خود توضیح می‌دادیم.
  • شهرسازی بی‌هویت، شهر بی‌هویت

    سیدرضا حسین‌زاده* شهرسازی بدون هویت، چندتقلیدی، به‌دور از تفکر سیستمی و نزدیک به کانون های رانت و قدرت، کلان شهر مشهد را به محیطی پرتنش، آلوده و غیرقابل تحمل تبدیل کرده و ساخت‌وسازهای سودجویانه هر روز مصمم تر از گذشته به دنبال تخریب بیشتر محیط شهری است. گسترش عمودی شهر مشهد خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته و اخیرا به بهانه تامین مسکن برای مردم! تسخیر اراضی کوهستانی جنوب شهر و ساخت‌وسازهای مرتفع در دستور کار سازمان های متعدد قرار گرفته است توسعه شهر آن هم در حد و قواره ساختمان های بلند و بر روی ارتفاعات نه مبتنی بر اصول علمی، نه منطبق بر رهنمودهای دین مبین اسلام و نه مبتنی بر فرمایشات دلسوزانه مقام معظم رهبری بلکه با توجیه اقتصادی انجام می گیرد.
بیشتر