دنیای اقتصاد: سهم خودروهای خودران از بازار خودرو جهان صفر و سهم خودروهای تمام الکتریکی از این بازار کمتر از یک درصد است. این یعنی هر دو آنها در ابتدای راه خود قراردارند. پایگاه خبری اتواولوشن با انتشار مقالهای به این موضوع پرداخته است که در سالی که گذشت خودروهای الکتریکی برنده شدند یا خودروهای خودران یا اینکه همچنان باید چشم به توسعه خودروهای سوخت فسیلی داشته باشیم. بررسیهای انجام شده نشان میدهد که خودروهای خودران با توجه موانع قانونی که در کنار موانع فنی فعلی برسرراهشان قرار دارد در سال ۲۰۱۷ نیز شانس زیادی برای راه یافتن به تولید انبوه ندارند.
در تعاریف طراحی صنعتی خودرو، دو تعریف برای اصطلاح کوپه آمده است؛ یکی خودروهایی که زاویه انتهایی بدنهشان بهصورت منحنی شکل گرفته باشد. مانند مرسدسبنز CLS یا بامو X۶. در نظر داشته باشید که اولی یک سدان فستبک و دومی یک شاسیبلند است. تعریف دیگر اشاره به خودروهای ۲ در مسقف دارد. مانند فولکسواگن بیتل، آئودی A۵، لکسوس RC، کادیلاک ATS و بامو سری ۲ و خیلی مدلهای دیگر. اما راستش را بخواهید دو خودرویی که امروز میخواهیم دربارهشان صحبت کنیم با این توصیفات، تعریف نمیشوند. ذات آتشین و ماهیت افسارگسیخته آنها درون چارچوب منطقی خستهکننده عبارتهای فیزیکی جای نمیگیرد.
انتخاب یک خودرو از میان گزینههای موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چراکه اغلب باید بانگاهی بلندمدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض میکنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوتها و شباهتهای آنها با خودرو کنونیشان چیست. در بازار روبه رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیتهای فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.
زمان انتقامگیری فورد فرارسید. سوپراسپورتساز آمریکایی اگرچه دیرهنگام، اما تنبیه دردناکی را برای رقبا تدارک دیده است. این یک زنگ خطر ترسناک برای تمام مدعیان است. از لامبورگینی هوراکان و فراری ۴۸۸ گرفته تا آکورا ان. اس. ایکس و آئودی R۸. البته به نظر نمیرسد که مکلارن ۶۵۰ و مرسدسبنز ایامجی GTS یارای مقابله با آن را داشته باشند. بازگشت نسخه جدید ابرخودروی فورد چیزی حدود یک دهه بعد از آن جیتی افسانهای، دل بسیاری را شاد و کام خیلیها را تلخ کرد. هیچگاه تصور نمیشد شرکت زیر بار ریسک طراحی فضایی نسل دوم برود.
اگر از شما بپرسند کدام یک از کشورهای جهان بیشترین خودروهای دستساز را دارند، چه پاسخی خواهید داد؟ پاسخ سخت نیست، انگلستان! در این کشور انبوهی از خودروهای گرانقیمت و دستساز تولید میشوند. از سوپر کاری مثل مک لارن و آستون مارتین گرفته تا خودروهای ردهمیانی بازار مثل TVR و لوکسهایی نظیر رولزرویس، بنتلی، مورگان، کاترهام، وستفیلد و. . . البته بخشی از این برندها مثل بنتلی و رولزرویس حالا با مدیریتی غیرانگلیسی اداره میشوند اما این لطمهای به اصالت آنها وارد نمیکند، چراکه روح طراحی و سنتهای آن کماکان حفظ میشود.
دنیای اقتصاد:بازیهای ماشینی به دلیل جذابیتی که خود ماشین دارد، یکی از گستردهترین طیفهای بازیهای ویدئویی و کامپیوتری را تشکیل میدهد. دنیای بازیهای ماشینی نمونه شبیهسازی شدهای از دنیای ماشینهای حقیقی است که در آن خودروها با توجه به کلاس بندیهایی که دارند با هم به رقابت میپردازند. این بازیها موقعیت خوبی برای بسیاری از خودروسازان است که محصولات خود را معرفی کنند. برخی شرکتهای بازی ساز در طول تاریخ فعالیتهای خود همواره تحت حمایت مالی برخی غولهای این صنعت بودهاند و مراحل تکامل این بازیها در دو دهه اخیر بسیار قابل توجه بوده است.
در حالیکه تصور میشد پرفروشترین پیکاپ بازار آمریکای شمالی به کمال طراحی رسیده، اما فورد در اقدامی خیرهکننده نسخه جدیدی از این خودرو را معرفی کرد. داستان از این قرار است که مشتریان میتوانند به زودی چهره نهایی ویرایش ۲۰۱۸ وانتبار آفرود F۱۵۰ را از نزدیک مشاهده کنند. بزرگترین تغییرات نمونه جدید نسبت به ویرایش قبلی، تغییر انقلابی جلوپنجره و در نظر گرفتن ۵ نوع رینگ جدید برای این خودرو است. استفاده از تایرهای سفارشی
۱۷ تا ۲۲ اینچی اف۱۵۰ جدید را بیش از پیش خواستنی کرده بود. درباره مشخصات فنی این خودرو اطلاعات دقیقی در دست نیست.
ویرایش جدید سوپرب، این سدان دوستداشتنی بزرگترین خودروساز چک با تغییراتی چشمنواز خود را برای عرضه در سال جاری میلادی آماده کرده است. از ابتدای تولید اشکودای فوق از ۱۹۹۰ میلادی تاکنون بیش از یک میلیون دستگاه از آن فروخته شده است. نمونه جدید با یک رنگ منحصر به فرد زرد که از سوی شرکت «پوست اژدها» نامیده میشود و رینگهای جدید روانه بازار شده است. شرکت قیمت این محصول را از ۴۴ هزار یورو به ۵۰ هزار یورو افزایش داده است. سوپرب فوق دارای یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۲۸۰ اسببخار است.
در نمایشگاه امسال دیترویت، مرسدسبنز از ویرایش جذاب GLA۴۵ پردهبرداری کرد. شاسیبلند ریزاندامی که از نامش هم میتوان فهمید که یکی از دستپروردههای بخش تیونینگ ایامجی شرکت است. مرسدس قصد نداشت تغییر عمیقی در این خودرو ایجاد کند. چهره جدید آن تنها محدود به رنگ متالیک جدید، رینگهای مدرن و خطوط زیبا و معنادار رنگ زرد میشود. البته شرکت با اضافه کردن یک بال عقب زیبا، علاوه بر جذابتر کردن ویژگیهای بصری جیالای، آیرودینامیک آن را نیز بهبود بخشید. حرف اصلی این خودرو در قوای محرکهاش است.
پیشتر دیده بودیم که تیونرها توانستهاند آئودی R۸ را به قدرتهای ۹۰۰ و حتی ۱۰۰۰ اسببخاری هم برسانند. اما جدیدترین دستاورد شرکت «دالاس پرفورمنس» آئودی است که میتواند ۱۲۵۰ اسببخار نیرو تولید کند. این تیونر پروژه خود را ابتدا با باز کردن کلیه قطعات اصلی موتور آغاز کرد. تمام قسمتهای اصلی منیفولدها و سرسیلندرها با تجهیزات جدید تعویض شدند. کل سیستم اگزوز با نمونه مسابقهای جایگزین شد و در نهایت مکانیزم انژکتورها و سوپاپها مانند خودروهای سوپراسپورت تغییر پیدا کرد. اما نقش اصلی این پروژه را یک پکیج ECU به همراه توربوشارژرهای دوبل غولآسا بازی میکنند.
نسخه ۲۰۱۷ کانتیننتال جیتی توانست تمام رکوردهای پیشین شرکت را جابهجا کند. کوپه فوق لوکس بنتلی اکنون با ۷۰۰ اسببخار قدرت نهتنها قویترین نسخه استاندارد کمپانی به شمار میرود، بلکه یکی از قویترین خودروهای تجملی حال حاضر دنیا نیز خواهد بود. این خروجی با تعبیه یک پکیج توربوشارژر دوگانه روی همان بلوک ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Wشکل به دست آمد. حالا شتاب صفر تا صد آن ۴/ ۳ ثانیه ثبت شده و سرعت نهاییاش نیز از مرز ۳۳۵ کیلومتر در ساعت عبور کرده است. جالب آنکه جیتی قبلی با همین پیشرانه و قدرتی ۶۳۰ اسببخاری میتوانست صفر تا صد را در ۷/ ۳ ثانیه طی کند و به سرعت نهایی ۳۳۰ کیلومتر در ساعت برسد.
هنوز حال و هوای پرشور رونمایی از بزرگترین شاسیبلند فولکسواگن از یادها نرفته است که شرکت فروش آن را استارت زد. اطلس ۷ نفره آلمانها در نسخه پایه خود که شامل یک پیشرانه ۲ لیتری توربو با ۲۳۸ اسببخار قدرت میشود، قیمتی ۳۰ هزار دلاری خواهد داشت. این عدد برای ویرایش شش ۶/ ۳ لیتری سیلندر Vشکل با قدرت ۲۸۰ اسببخاری به ۴۸ هزار دلار میرسد. بهروشنی معلوم است که بزرگترین خودروساز آلمان میخواهد تمرکزش را روی همین مدل و دیگر شاسیبلندش یعنی تیگوان بگذارد. فولترین ویرایش اصلی دارای سیستم صوتی ۱۲ بانده ۴۸۰ واتی از شرکت فندر است.
بعد از مدتها بخش موتور اسپورت بامو، یکی از بهترین ویرایشهای سری M را عرضه کرد. نکته عجیب درباره M۲ جدید آن است که خود شرکت نسبت به آن حس و حال خوبی پیدا کرده است. بعد از آنکه نمایندگی این شرکت در ابوظبی در هفته گذشته از یک M۳ به رنگ قرمز فراری رونمایی کرد، حالا قرار است ویرایش جدیدی از امپاور بازارها را تحت تاثیر قرار دهد. این خودرو دارای یک پیشرانه ۳ لیتری ۶ سیلندر خطی دو توربو به قدرت ۳۶۵ اسببخار با ۵۰۰ نیوتنمتر گشتاور است. این بامو با جعبهدنده ۶ سرعته دستی حرفهای میتواند صفر تا صد را در ۵/ ۴ ثانیه بپیماید.
یکی از معروفترین شاسیبلندهای شورولت، در ویرایش جدید خود یک تغییر انقلابی را تجربه کرد. مدل ۲۰۱۸ Traverse از یک محصول سایز متوسط ناگهان تبدیل به یک محصول فولسایز شد. شرکت در توضیح این اقدام، نزدیک شدن تراورس به برادر بزرگتر یعنی «تاهو» را بهانه کرده است. البته پیشبینی میشود دلیل اصلی آنها رقابت با ویرایش جدید جیامسی «آکادیا» که هنوز هم کمی از تراورس بزرگتر است، باشد. شورولت در گام اول، نسخه پایه این خودرو را با یک پیشرانه ۶/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل به قدرت ۳۰۵ اسببخار مجهز کرده است.
پورشه جدیدترین ویرایش سوپراسپورت جهانیاش یعنی ۹۱۱ کررا را به کیت جیتیاس مجهز میکند. این یعنی قرار است شاهد کوپهای با یک پیشرانه
۳ لیتری ۶ سیلندر خوابیده با دو توربوشارژر باشیم که قدرتی ۴۴۴ اسببخاری با ۵۵۰ نیوتنمتر گشتاور فراهم میکند. طبیعی است که مدل فوق باید مانند نمونه مسابقهای مجهز به سیستم انتقال قدرت دومحور و جعبهدنده حرفهای ۷ سرعته دوکلاچه باشد. کیت جیتیاس برای کررای جدید ۳۰ اسببخار بیشتر را به ارمغان آورده است. پورشه مایل نبود تا ظاهر ساده و محافظهکار ۹۱۱ را تبدیل به چهره افسارگسیخته و جنجالی مدلهای جیتی کند.
به نظر میرسد آزمونهای جادهای عضو جدید خانواده مکلارن رو به پایان است. خودرویی که میخواهد بهعنوان ویرایش جایگزین ۶۵۰S معرفی شود. میدانیم که نام آن ۷۵۰S است. کوپهای که قرار است تا چندی دیگر بهصورت رسمی در نمایشگاه ژنو از آن پردهبرداری شود. برخی منابع نزدیک به تیم طراحی این خودرو، چهره نهایی آن را گمانهزنی کردهاند. چهرهای که خوشبختانه دیگر تکراری نیست و آن چراغهای خمیده پر از اغراق را ندارد. آنطور که از تصویر کامپیوتری برمیآید، ۷۵۰اس تمرکز اصلی خود را روی آیرودینامیک گذاشته است.
سپتامبر سال ۲۰۱۱ بود که اولین ایدههای اسپورتسازی از کیاموتورز کرهجنوبی با رونمایی از کانسپت جیتی آن هم در نمایشگاه فرانکفورت مطرح شد. کسی تصور نمیکرد این خودروساز آسیایی که بهتازگی موفقیتهایی را کسب کرده بود بتواند واقعا در دنیای جوانپسندها نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. اما جدیدترین سدان شرکت که Stinger نام دارد موجی از حیرت را برانگیخته است. این خودرو با طول ۸/ ۴ متری و عرض ۸/ ۱ متری از نظر ظاهر استانداردهای یک خودروی اسپورت مسافرتی را دارد. طراحی آن بهشدت زیبا و عمیقا با دیگر تولیدات شرکت متفاوت است.
در اینکه شرکت ADV. ۱ یک تیونر است یا یک متخصص رینگسازی، حرف و حدیثهای بسیاری مطرح میشود. هرچه هست این مجموعه به خاطر چرخهای ساده و البته بسیار باوقاری که تولید میکند، شهرتی جهانی دارد. مدیران ایدیوی عادت جالبی دارند؛ آنها زمانی که میخواهند از محصول خاصی رونمایی کنند، آن را زیر یک خودروی خاص قرار میدهند. آخرین دستاورد آنها رینگهای آلیاژی و سبکوزن MV۲ است که بهعنوان چرخهای فراری اف۱۲ برلینتا انتخاب شدهاند. از ویژگیهای این رینگهای پره میتوان به قابلیت نصب تایرهای فاق کوتاه و تعبیه آنها در خودروهایی که گلگیر پایین دارند، اشاره کرد.
بنتلی یکی از خودروسازان قدیمی انگلیس است که محصولات دستسازش یک قرن است که شهرت جهانی دارند و در حال حاضر بهعنوان زیرمجموعه فولکسواگن فعالیت میکند. این خودروساز در سالهای اخیر محصولاتی رقابتی و خاص را در خط تولید خود قرار داده است که بنتلی کانتیننتال ازجمله این خودروها است که در دسته خودروهای کوپه چهار نفری قرار میگیرد اما در حد یک خودروی سوپر اسپرت شتاب و سرعت دارد. همچنین این خودرو لوکس بودن را هم به اسپرت بودن افزوده است.
این سه کمتر در یک خودرو در کنار هم جمع میشوند.
اتفاقاتی که در سال ۲۰۱۷ قرار است برای خودروسازی بیفتد را میتوان جدا از تحولات سیاسی کنونی و حرفهایی که ترامپ در مورد صنعت خودرو زده است، دانست. چراکه در خودروسازی تمام آنچه باید در سال ۲۰۱۷ تولید شود در حال حاضر در خط تولید قرار دارد و مقدمات آن از مدتی پیش فراهم و تدارک دیده شده است. سرمایهگذاریها صورت گرفته است و همه امکانات کارخانهها بسیج شدهاند تا خودروهایی جدید با فناوریهایی که در یک سال گذشته در رابطه با آنها زیاد صحبت شدهاند پا به بازارهای جهانی بگذارند.
تصمیمات رئیسجمهوری جدید آمریکا هر چه باشد میتواند روی تولیدات سال ۲۰۱۸ اثرات اصلی خود را بگذارد و میتوان انتظار داشت که روی تولیدات سال پیش رو تأثیر قابلتوجهی نگذارد.
واقعیت غیرقابل انکار در خودروسازی این است که خودروهای برقی در حال ورود جدی به دنیای ماشینها هستند و این ورود البته همراه با رقابت در قیمت هم بوده است و در آینده این رقابت بر سر قیمت و عملکرد بیشتر هم خواهد شد. یکی از ملزومات مهم ماشینهای برقی داشتن پک باتریهای قدرتمند است و خودروسازان و شرکتهای مختلفی در این حوزه اقداماتی انجام خواهند داد یا انجام دادهاند که گاه در تضاد با هم بوده است.
برای مثال شرکت دایملر به دلیل نبود تقاضا نسبت به تولید سرمایهگذاری در بخش تولید باتریهای خودروهای برقی را کاهش داد و از طرف دیگر فولکس واگن در این بخش هیجان زده تر عمل کرده است و به دنبال افزایش ظرفیت خرید و سرمایهگذاری بیشتر در این بخش خواهد بود و حتی گفته میشود یکی از بزرگترین قراردادهای اخیر این شرکت خواهد بود.
هزینههای سوخت یکی از مهمترین هزینههایی است که داشتن یک خودروی شخصی میتواند داشته باشد و در کنار سایر هزینههای مربوط به سرویسهای دورهای یا تعمیرات احتمالی تقریبا مبلغ قابل توجهی را به خود اختصاص میدهد. از طرفی این روزها خودروسازان مطرح دنیا در تلاش هستند تا از هر راهی که میشود مصرف سوخت را در خودروها کاهش دهند. این کار از راههای مختلفی انجام میشود اما تمام این موارد که به آنها اشاره خواهد شد تنها زمانی جواب میدهد که سبک رانندگی شما بهصورت منطقی و طبیعی باشد.
خودروها بهگونهای طراحی شدهاند که در حالت رانندگی طبیعی مصرف سوخت مناسبی بر اساس استانداردهای بینالمللی داشته باشند و در عین حال گشتاور و قدرت متناسب با نیاز هم تولید شود که برای اهدافی که خودرو بر اساس آن طراحی شده است همخوانی داشته باشد.
در نمایشگاه CES ۲۰۱۷ که مربوط به فناوری و تجهیزات دیجیتال و الکترونیک است، هوندا خودرویی مفهومی و جدید را معرفی کرده است که ازنظر اندازه کوچک است و درعینحال توان بالایی دارد. هوندا NeuV خودرویی تمام برقی است که برای استفادههای شهری عالی به نظر میرسد. نام این خودرو نئو وی نام دارد و البته از کلمات New Electric Urban Vehicle گرفتهشده است که مأموریت اصلی آن را که خودروی برقی با مصارف شهری است را کاملا مشخص میکند.
با توجه به اینکه این خودرو ه عنوان خودرویی مفهومی معرفیشده است میتوان به چشمانداز مدیران هوندا نسبت به آینده خودروهای شهری پی برد؛ موضوعی که برخی کارشناسان معتقدند افراد به دنبال خودروهای بزرگتر و قدرتمندتر هستند و البته این موضوع در رابطه با کشورهایی با اقتصاد ضعیف که هنوز پذیرای خودروهای برقی نیستند و قدرت خرید پایینی دارند شاید خودروهایی با ابعاد هوندا NeuV انتخاب مناسبی باشند.
سال ۲۰۱۶ با تمام افتوخیزهایش در صنعت خودرو هم به پایان رسید و فناوریهایی معرفی و برخی نیز وارد خط تولید شدند اما ارزیابی در رابطه با اینکه موضوعی مشخص در یک سال چه وضعیتی پیدا کرد کار بسیار سخت و دشواری است و وقتی آن موضوع مربوط به دنیای ماشینها باشد باز هم سختتر میشود. اگر بخواهیم بدانیم خودروهای برقی و خودران در سالی که گذشت چه تحولی پیدا کردهاند موضوع باز هم پیچیدهتر میشود اما بررسی این موضوع در یک بازه زمانی کوتاه میتواند کمک زیادی به رهگیری حرکت خودروسازی در سالهای آینده کند.
در خودروهای خودران پیشرانه میتواند از نوع احتراق درونی و یا برقی باشد و آنچه که اهمیت دارد این است که بدانیم کدام خودرو موفق تر میتواند عمل کند و سرعت رشد بیشتری خواهد داشت. در رابطه با خودروهای برقی میتوان چالشهای زیادی را نام برد که هر یک بهعنوان یک مانع بر سر رشد و پیشرفت این گونه خودروها در نظر گرفته میشوند. مهمترین موانعی که میتوان نام برد نبود زیرساخت شارژ سریع در بیشتر مناطق دنیا، دامنه حرکتی پایین نسبت به خودروهای احتراق درونی و عدم اطمینان کاربران و رانندهها نسبت به این خودروها است که رشد و توسعه خودرانها با موتور برقی را با چالش مواجه میکند.
آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که تصور میکنند خودروهای خودران حتما الکتریکی هم هستند؟ اگر جواب مثبت است باید بگوییم تصور شما کاملا اشتباه است. خودروهای خودران بهطور بسیار تصادفی مترادف خودروهای الکتریکی هم شدهاند. به یک دلیل ساده. زیرا حجم اصلی اخبار خودروهای خودران حول محور شرکتهای فناوری دور میزند که دارند روی توسعه خودرانها کار میکنند. خودرانهایی که شرکتهای نوظهور و فناوری توسعه میدهند تماما الکتریکی هستند. اما این به معنی آن نیست که همه خودرانها الکتریکی باشند.
اما چرا شرکتهای نوظهور سراغ توسعه خودرانهای الکتریکی رفتهاند.