شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

دنیای ماشین

  • نکاتی برای انتخاب بهتر در بازار خودرو - ۵ اسفند ۹۵

    انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • کلاس جی‌تی به همراه خانواده!

    در سال گذشته شاهد آن بودیم که مرسدس‌بنز تمام وقت خود را برای رقابت ای‌ام‌جی GT با پورشه جی‌تی‌اس، نیسان جی‌تی‌آر و جگوار اف‌تایپ هدر داد. این در حالی بود که این جی‌تی برای خودش شخصیت مستقلی داشت. این وقت تلف کردن مرسدس‌بنز او را به کلی از رسالتی که داشت، دور کرد. کاراکتر بنز در سال ۲۰۱۶ کاراکتر یک خودروساز پرهیاهو برای رسیدن به رتبه‌های عالی مسابقات بود. اما مرسدس‌بنز یک برند با اصالت است که گاهی هم دستی بر آتش اسپورت‌ها می‌کشد. این فلسفه در ابتدای سال جاری میلادی به کلی دستخوش تغییر شد.

  • ۵۰ سال نوستالژی در «ایران کلاسیکا»

    آخرین باری که کلاسیک سواران توانستند در قالب یک نمایشگاه درست و حسابی دور هم جمع شوند به حدود ۲ سال و نیم قبل و نمایشگاه خودروهای کلاسیک در ورزشگاه آرارات تهران باز می‌گردد. بعد از نمایشگاه آرارات که سه روز به طول انجامید و در شهریور ماه برگزار شد، هر چند کلاسیک دوستان گه‌گاه در غالب همایش‌ها و تورها در کنار هم حضور داشتند اما نمایشگاه در‌خور شأن دیگری برایشان برگزار نشد. تا اینکه نمایشگاه بین‌المللی خودرو تهران پس از ۱۰ سال دوباره آغاز به کار کرد. نمایشگاهی که این بار نه در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران در اتوبان چمران بلکه در شهر آفتاب و اتوبان خلیج فارس قرار داشت.

  • معروف‌ترین خودروهای عضلانی فراموش شده

    دنیای خودروهای عضلانی و پر توان پر از محصولاتی است که از دهه ۵۰ میلادی به این سو پا به جاده‌ها گذاشتند. این خودروها در دهه ۶۰ نمونه‌هایی را به خود دیده که در تعداد کم تولید و بسیاری از این مدل‌ها به فراموشی سپرده شدند. درست برعکس مدل‌هایی مانند فورد موستانگ و شورولت کامارو که تا امروز ادامه حیات داده و روز به روز هم طرفداران بیشتری پیدا کرده‌اند. افول این مدل از خودروهای عضلانی دلایل متعددی دارد. یکی از دلایل آن بحران‌های سوخت و اقتصادی است که در برهه‌های مختلف گریبان صنعت خودرو را گرفت و عضلانی‌سازها را مجبور کرد دست به انتخاب زده و از تنوع تولید این خودروها کم کنند.

  • جدال اسپورت‌های ازلی!

    این روزها اگر بخواهید در بازارهای جهانی با حدود ۴۰ هزار دلار یک خودروی سدان سایز متوسط با ویژگی‌های لوکس و توانمندی‌های اسپورت خریداری کنید، گزینه‌های چندانی برای انتخاب ندارید. شاید آئودی A۴ بتواند نیازهای شما را برآورده کند. خودرویی باکیفیت ولی نه‌چندان اسپورت. برای رسیدن به آرزویتان باید چیزی بیش از بودجه موردنظر هزینه کنید. لکسوس IS به اندازه کافی لوکس و تجملی به نظر می‌رسید ولی ژاپنی‌ها هنوز تا ساخت یک خودروی اسپورت واقعی فاصله دارند. مرسدس‌بنز C۳۰۰ قطعا یکی از گزینه‌های اصلی است ولی با این پولی که دارید فقط می‌توانید نسخه بدون آپشن با موتور معمولی‌اش را تهیه کنید.

  • چرا کشورهای فقیر خودروساز نمی‌شوند؟

    دنیای اقتصاد: کشورهای در حال توسعه و به‌طور مشخص کشورهای فقیر که اغلب در قاره آفریقا و بخشی از آمریکای لاتین دیده می‌شوند از اواسط دهه گذشته تلاش برای تبدیل به خودروساز شدن را آغاز کردند. کشورهایی مانند کنیا، اوگاندا و از این دست، اقدام به تاسیس خودروسازی کردند تا سریع‌تر خود را به این صنعت برسانند. یک دلیل مهم این تصمیم رسیدن بازار خودرو این کشورها بود که با شتابی بیشتر از سال‌های قرن بیستم توسعه پیدا می‌کرد. با این حال تقاضایی که در کشورهای فقیر وجود دارد خود یکی از موانعی است که اجازه نمی‌دهد آنها به معنی واقعی کلمه خودروساز شوند.

  • ‌ام‌پاور مخصوص آمریکایی‌ها

    بخش موتوراسپورت کمپانی ب‌ام‌و برای مهم‌ترین بازار خود یعنی آمریکای شمالی ویرایش ویژه‌ای را در نظر گرفت. داستان از این قرار است که یکی از خاص‌ترین مدل‌های M۲ یعنی همان سری ۲ ام‌پاور با آپشن‌هایی خاص برای آنها تدارک دیده شده است. ب‌ا‌م‌و با توجه به موفقیت‌های اخیر سری جی‌تی‌اس M۴ این کوپه کوچک را نیز با توانمندی‌های پررنگ اسپورت تولید کرده است. خودرویی که قیمت آن نسبت به نمونه قبلی حدود ۹ هزار دلار گران‌تر شده است. این یعنی ام۲ جدید با قیمت ۶۱ هزار و ۶۹۵ دلاری‌اش به‌اندازه یک سوپراسپورت غول‌آسا می‌ارزد.

  • اکسنت جدید؛ بزرگ‌تر و سریع‌تر

    چندی پیش در نمایشگاه تورونتو کانادا بود که هیوندای از سری جدید سدان جمع و جور خود Accent پرده‌برداری کرد. این همان خودروی اقتصادی است که کره‌ای‌ها حساب ویژه‌ای روی آن باز کرده‌اند. اکسنت‌های ۲۰۱۷ با تغییراتی اندک در ظاهر مانند اضافه‌ شدن LED در چراغ‌های جلو و عقب و همچنین نوارهای براق کروم روی جلوپنجره قصد دارند مشتریان جدیدی را در بازار نوظهور کانادا به دست بیاورند. نسخه‌های جدید این خودرو با اضافه شدن ابعاد و در نتیجه افزایش فضای داخلی و قسمت بار همراه شده است. طراحی داخلی به طرز محسوسی پیشرفت کرده و متریال استفاده‌شده درون آن کمی اروپایی‌پسند از آب درآمده است.

  • هدیه ۴۰ اسب‌بخار به جگوار

    جگوار خیلی زودتر از پیش‌بینی‌ها ویرایش S سدان اسپورت‌لوکس خود XE را به بازار معرفی کرد. خودرویی که متعلق به سال ۲۰۱۸ خواهد بود. این انگلیسی سرکش با استفاده از پیشرانه اف-تایپ دوست‌داشتنی توانسته تبدیل به یکی از جوان‌پسندانه‌ترین سدان‌های خانوادگی دنیا شود. خودرویی که درون سینه خود یک قلب ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل با سیستم تقویت سوپرشارژر را می‌بیند. خروجی نسخه ۲۰۱۸ با افزایش ۴۰ اسب‌بخاری به مرز ۳۸۰ اسب‌بخار رسیده است. البته جگوار برای مشتریان معمولی‌تر خود نیز یک نمونه ۲ لیتری با ۲۰۰ اسب‌بخار را کنار گذاشته است.

  • بازگشت لکسوس به بازی

    ماه‌های اخیر فعالیت زیرمجموعه لوکس‌ساز تویوتا، توسعه و تحقیق روی مدل‌های مفهومی و برندسازی در بازارهای آسیایی بود. در واقع لکسوس عملا تولید خودرو را به فراموشی سپرده بود. اکنون این ژاپنی محبوب با ویرایش جدید LC هیبرید بازگشته تا دوباره سری میان سرها بلند کند. کوپه جدید شرکت با کاهش نه‌چندان بالای وزن همچنان همان جرم ۱۹۴۰ کیلوگرمی قدیم را دارد. برای نسخه استاندارد این محصول از یک قلب ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل استفاده شده بود. اما ال. سی فوق دارای یک پیشرانه
    ۵/ ۲ لیتری ۶ سیلندر Vشکل به قدرت ۳۵۴ اسب‌بخار است.

  • پیکانتو دیگر فانتزی نیست

    سری جدید هاچ‌بک‌های مینی‌سایز کیا را از این به بعد نمی‌توان محکوم به فانتزی بودن کرد. خودروساز کره‌ای در نظر دارد ویرایش منحصر به فردی از آن را فقط برای بازار اروپا به فروش برساند. در واقع سری ۲۰۱۷ این پیکانتو با چهره‌ای وارد بازی شده که پیش‌تر روی نمونه‌های تیونینگ دیده بودیم. این خودرو با پیشرانه پایه یک لیتری سه سیلندر تقویت‌شده به قدرت ۶۶ اسب‌بخار تولید خواهد شد. نسخه بهتر آن با پیشرانه ۲۵/ ۱ لیتری قدرتی ۸۳ اسب‌بخاری را فراهم می‌کند. تولیدات جدید کیا با سمت و سو گرفتن به دنیای جی‌تی‌ها، بازار جدید خودروهای سایز کوچک اسپورت را از آن خود کرده‌اند.

  • به احترام جیمزباند

    با اینکه اغلب تصور می‌شود خودروی اصلی مامور ۰۰۷ سازمان جاسوسی انگلیس آستون‌مارتین است ولی لوتوس نیز در دوره‌ای یکی از اصلی‌ترین اسلحه‌های این کاراکتر سینمایی بوده است. اولین حضور این خودرو بر پرده سینما در فیلم «جاسوسی که عاشق من بود» ثبت شده است. اکنون در چهلمین سالگرد اکران این فیلم باز هم لوتوس با معرفی تک‌مدل استثنایی، ادای احترامی به جیمز باند کرده است. این خودرو همان اوورا اسپورت ۴۱۰ است. کوپه زیبایی که درون سینه خود یک قلب ۳. ۵ لیتری شش سیلندر V
    شکل به قدرت ۴۱۰ اسب‌بخار با ۴۲۰ نیوتن‌متر گشتاور می‌بیند.

  • آغاز فروش اینزیگنیا استیشن

    پرچمدار محصولات اوپل آلمان اینک در قامت خودروهای واگن و استیت راهی بازار می‌شود. اینزیگنیا استیشن که محصولی است در کلاس توررهای اسپورت با قیمت پایه ۲۸ هزار دلاری‌اش می‌تواند آینده خوبی در بازار اروپایی خود داشته باشد. این خودرو نسبت به نمونه سدان ۱۷۵ کیلوگرم سنگین‌تر و نسبت به نسل قبلی‌اش ۲۰۰ کیلوگرم سبک‌تر شده است. گفته می‌شود آلمان‌ها درون سینه آن از چند موتور استفاده کرده‌اند. یکی نسخه ۵/ ۱ لیتری ساده توربوشارژ شده ۱۳۸ اسب‌بخاری و دیگری نمونه تقویت‌شده OPC‌ با همین حجم موتور که ۱۶۴ اسب‌بخار نیرو تولید می‌کند.

  • جادوی جدید فراری

    اسب سرکش مارانلو قوی‌ترین و سریع‌ترین خودروی خیابانی خود را معرفی کرد. فراری نام آن را ۸۱۲ Superfast گذاشته است. در حقیقت سوپراسپورت جدید ایتالیایی‌ها نسخه به روز شده همان F۱۲ برلینتا است. این را می‌شود از روی چهره‌اش نیز فهمید. اما این تغییرات تنها محدود به چهره جسورشده آن نمی‌شود. شرکت توانسته پیشرانه ۳/ ۶ لیتری پرتوان برلینتا را با نمونه ۵/ ۶ لیتری تعویض کند. این اقدام برای آنها ۶۰ اسب‌بخار نیروی بیشتر را به همراه داشت. یعنی ۸۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۷۱۸ نیوتن‌متر گشتاور. البته آرایش پیشرانه هم‌چنان به‌صورت ۱۲ سیلندر Vشکل باقی مانده است.

  • پرتقال فضایی

    اولین‌بار که نام شرکت VOS را شنیدیم سال ۲۰۱۵ و در حاشیه نمایشگاه خودروی فرانکفورت بود. آن زمان این تیونر توانسته بود با معرفی نسخه خاصی از لامبورگینی گالاردو توجه بسیاری را به سمت خودش جلب کند. اکنون وی. اُ. اس با تجربه‌ای که طی این یکی، دو سال به دست آورده، باز هم سراغ لامبورگینی رفته و یکی از خاص‌ترین پروژ‌‌ه‌های تیونینگ خود را به نمایش درآورده است. این شرکت‌ آلمانی کاری کرده که بیننده در همان نگاه اول شیفته‌اش شود. انتخاب هوراکان توانایی‌های مهندسان را به خوبی نشان می‌دهد. اما از پیش‌تر هم می‌دانستیم که تخصص این تیونر کار روی بدنه و بادی‌کیت است.

  • وقتی آستون از خودش راضی نمی‌شود!

    آستون مارتین نسخه DB۱۱ به خودی خود یک اتفاق در این شرکت بود. اما حالا به نظر می‌رسد این سوپراسپورت در حالت استاندارد مهندسان آستون را راضی نکرده و آنها قصد دارند یک نسخه تقویت شده از آن را هم عرضه کنند. این نسخه DB۱۱ ولانته نام دارد. مهم‌ترین تفاوت آن با نسخه عادی، در بدنه و موتور است. بدنه ولانته کمی عضلانی‌تر طراحی شده و ۵ سانتی‌متر عرض بیشتری دارد. در این نسخه برای موتور خودرو از دانش فنی بخش تیونینگ مرسدس بنز یعنی ای. ام. جی کمک گرفته شده است. موتور خودرو هشت سیلندر ۴۰۰۰ سی‌سی است و با توربوشارژر هم تقویت شده است.

  • خبرهای خوب از پاگانی

    ابرهیولاساز ایتالیایی می‌خواهد نمایشگاه ژنو را به آتش بکشد. پاگانی که بعد از زوندای رویایی توانست موفقیت دیگری را به اسم هوایرا تکرار کند، حالا قصد عرضه نمونه روباز این خودرو را دارد. به نظر می‌رسد شرکت دیگر به انتهای محبوبیت با سری کوپه آن دست پیدا کرده است. هوایرا رودستر می‌تواند دنیای سوپراسپورت‌های روباز را دستخوش تغییر سازد. چالش اصلی شرکت در این زمینه، حذف اصولی سقف است به‌طوری‌که فیبرهای کربن باید استحکام را همچنان حفظ کنند. از سوی دیگر عدم تعادل خودرو ناشی از توزیع وزن بالانس نشده می‌تواند پایداری آن را به خطر بیندازد.

  • رکورددار جدید پیست رینگ

    پیست نوربرگرینگ آلمان که بین خودرویی‌ها به «پیست رینگ» هم معروف است یک شاخص برای تعیین شتاب و هندلینگ خودروها به حساب می‌آید. به‌طور پیوسته خودروهای جدید در این پیست آزمایش می‌شوند تا در یک شرایط یکسان با هم مقایسه شوند. تا چند روز پیش رکورد این پیست در بخش خودروهای تولید انبوه در دست پورشه ۹۱۸ بود. اما هفته گذشته مدل جدید لامبورگینی هوراکان توانست رکورد بهتری از خود برجای بگذارد. به زمان این رکورد جدید اشاره نشده اما تایید شده که رکورد رینگ در بخش خودروهای تولید انبوه به میزان ۲ ثانیه و ۴ صدم ثانیه کاهش پیدا کرده است.

  • تاکسی خودپرواز چینی در دبی

    ایجاد تحول در حمل‌و‌نقل شهری و بین شهری با افزایش ضریب نفوذ فناوری در میان جامعه ضروری به نظر می‌رسد و پیش از این هم اتفاق‌های مثبتی بر اساس فناوری‌های موجود معرفی شده است که تاکسی‌های اینترنتی و آنلاین نمونه موفقی است که از ۷ سال گذشته تا به امروز در برخی کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    موضوعی که در این حوزه اهمیت زیادی دارد، جدا شدن از زمین و به آسمان رفتن است که معرفی تاکسی‌های هوایی در همین راستا بوده است که توسط شرکت‌های مختلفی در قالب طرح‌های مفهومی و نمونه‌های اولیه دنبال می‌شود.

  • تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر بازار خودروهای لوکس

    با گسترش شبکه‌های اجتماعی، افراد به ابزارهای جدید مجهز شده‌اند که می‌توانند ثروتمند بودن خود را به راحتی به نمایش بگذارند. با توجه به امکاناتی که شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام در اختیار افراد قرار می‌دهد هر کسی می‌تواند خود را در کنار افراد معروف قرار دهد و این موضوع باعث شده است تا این فضاها روی بازار خودروها هم اثر‌گذار باشد مخصوصا خودروهای لوکس و قیمتی تحت تاثیر این نوع شبکه‌ها طرفداران جدید با نیت‌های جدید پیدا کرده‌اند که برای سازندگان این محصولات مفید است. تا پیش از این داشتن دندان طلا در جوامع مختلف نمادی از ثروتمند بودن بوده است مخصوصا وقتی دندان‌های جلو از جنس طلا می‌شده است.

  • مرسدس بنز دریاها

    صنعت قایق‌سازی یکی از صنایع مهم و پیچیده است که به دانش فنی بسیار بالایی نیاز دارد. به دلیل پیچیده بودن ساخت قایق‌های مدرن و پیشرفته، کشورهای محدودی در زمینه ساخت قایق‌های پرقدرت و سبک و در عین حال مستحکم فعالیت دارند. قایق‌های تندرو و پر قدرت همانند صنعت خودرو‌سازی نیازمند صنایع مرتبط زیادی است که همانند شبکه‌ای گسترده به هم مربوط هستند. هر جا که صحبت از سرعت و قدرت باشد خودرو‌سازان و لوکس سازان در آنجا حاضر می‌شوند و در میان خودرو‌سازان برخی شرکت‌ها همواره در بخش ساخت قایق‌های لوکس و قیمتی فعالیت قابل توجه دارند و در گذشته از محصولات دریایی خود رونمایی کرده‌اند.

  • مدل مفهومی برای فرمول E

    اولین روزی که خودروهای احتراق درونی ساخته شدند در همان نسخه‌های ساده و اولیه پایشان به مسابقات اتومبیلرانی باز شد و همین موضوع به افزایش سرعت و کیفیت آن خودروها کمک زیادی کرد. رقابت و مسابقات به‌عنوان انگیزه‌ای مهم در دنیای خودروها برای رشد و پیشرفت مطرح بوده است. هر جایی که رقابت ایجاد می‌شود زمینه ایجاد تحولات بیشتری به‌وجود می‌آید که در دنیای ماشین‌های برقی هم این موضوع را می‌توان به راحتی رصد کرد و دید که نسخه‌های خودروهای برقی مناسب برای مسابقه‌های مختلف اتومبیلرانی هم ساخته می‌شوند و در چرخه افزایش کیفیت به منظور رقابت بهتر قرار می‌گیرند.

  • ب‌ام‌و کلاسیک با قلب پیوندی!

    این روزها شرکت‌های زیادی نسبت به تغییر خودروهای کلاسیک و قدیمی اقدام می‌کنند و تجارت نوپا و خوبی را هم از این طریق برای خود دست و پا کرده‌اند. یکی از مواردی که این روزها خبر‌ساز شده کار کردن روی ب‌ام‌و ۲۰۰۲ است که مدل موفق و معروفی در میان خودروهای کوپه آلمانی بوده است. افراد زیادی وجود دارند که نسبت به خرید خودروهای کلاسیک و تغییر یافته تمایل زیادی دارند و برای آنها دست نخورده بودن خودرو اهمیت ندارد. داشتن خودرویی قدیمی با تجهیزات مدرن باعث افزایش قیمت خودرویی در کلاس ۲۰۰۲ خواهد شد و ممکن است برخی از این خودروهای تغییر یافته به چند صد هزار دلار هم برسند.

  • استعمار درخودروسازی

    خودرو‌سازان مهم دنیا در کشورهای توسعه‌یافته حضور دارند و به دلیل داشتن زیر‌ساخت‌های لازم و ارتباط‌های محکم اقتصادی با یکدیگر با سرعت زیادی در حال رشد و توسعه فناوری‌ها هستند. این موضوع در کشورهای در حال توسعه با چالش‌های زیادی همراه است که عموما خودرو‌سازانی در این کشورها فعال هستند که صرفا مونتاژ‌کننده خودرو هستند و در همین کار هم با مسائل و مشکلات زیادی مواجهند.

    این مشکلات در کشورهایی با اقتصاد ضعیف بسیار بحرانی‌تر و دشوار‌تر است. یکی از مسائلی که خودروسازان در کشورهای فقیر با آن مواجه هستند نبود نیروی متخصص در بخش طراحی و ساخت قطعات مختلف است و به دلیل کمبود منابع مالی عموما افراد متخصص تمایلی به فعالیت در چنین کارخانه‌هایی ندارند.

  • موانع خودروساز شدن کشورهای فقیر

    غنا، نیجریه، کنیا و آفریقای جنوبی مهمترین کشورهای آفریقایی هستند که به‌طور جدی برنامه تولید خودرو را دنبال می‌کنند. هر چند مشکلاتی که در آنها وجود دارد مانع از آن شده تا برنامه جامعی برای رسیدن به اهداف داشته باشند. پایگاه خبری فوربس چندی قبل مهم‌ترین عوامل عدم رسیدن کشورهای آفریقایی به اهداف بلند در صنعت خودرو را بررسی کرد. یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت خودرو آفریقا بازار به شدت در حال رشد آن است. خودروسازان این کشورها از یکسو از سوی دولت‌ها تحت فشار هستند تا به این نیاز پاسخ دهند و از سوی دیگر تمرکز بیش از اندازه بر تولید تیراژی مانع از اجرای طرح‌های توسعه بلند‌مدت شده است.

  • شرایط ناپایدار خودروسازان خارجی در آفریقا

    قاره آفریقا با داشتن بیش از ۲/ ۱ میلیارد نفر جمعیت شرایط اقتصادی خاص و ویژه‌ای دارد و به دلیل وجود جنگ‌ها و گروه‌های فعال تروریستی و ناامنی در بسیاری از مناطق این قاره شرایط اقتصادی مطلوبی ندارد. کاهش قیمت نفت در سال‌های اخیر حتی کشورهای نفتخیز این منطقه را نیز با بحران مواجه ساخته است.

    تغییر قیمت نفت روی اقتصاد کشورهای آفریقایی تاثیر زیادی گذاشته است و با توجه به اینکه برخی از این کشورها اقتصادی وابسته به نفت دارند در سال‌های اخیر با مشکلات ناشی از این تغییر در درآمد دست به گریبان بوده‌اند.

  • تجاری‌سازی اولین خودروی پرنده

    ماجرای خودروهای پرنده از مدت‌ها پیش در دستور کار شرکت‌های مختلف قرار گرفته است و طرح‌های زیادی در این رابطه معرفی شده و حتی پرواز‌های آزمایشی مختلفی هم با موفقیت انجام داده‌اند.

    اکثر این خودروهای پرنده به‌صورت نمونه اولیه بوده‌اند و هیچ‌گاه به مرحله تجاری‌سازی نرسیده‌اند. در این میان شرکت پال وی موفق به ساخت خودرویی پرنده با نام لیبرتی شده است که از نوع سه چرخ با بال‌های جمع شونده به حساب می‌آید. طراحی و شکل ظاهری لیبرتی شبیه به جایرو پلن‌های فوق سبک است، اما قادر به حرکت در جاده‌های عادی نیز خواهد بود.

  • مازندران فاتح رالی پنجم

    راند پنجم مسابقات رالی قهرمانی کشور در منطقه متین‌آباد استان اصفهان زیر نظر کمیته رالی فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی کشور برگزار شد. در این مسابقه طی دو روز ۱۰ شرکت‌کننده با هم به رقابت پرداختند. مسیر رالی در منطقه متین‌آباد و زمین‌های کویری منطقه امامزاده آقا علی عباس و قلعه کرشاهی طراحی شده بود. این منطقه از نظر جنس زمین دارای پوشش گیاهی کویری با درختچه‌های تاق و گز و خاکی شنی است. در نتیجه کار شرکت‌کنندگان نسبت به زمین‌هایی که صرفا خاکی هستند سخت‌تر بود؛ چون امکان گیر کردن خودروها در شن وجود داشت.

  • خاطره بازی پژو و بازگشت به رالی جهانی

    مسابقات رالی قهرمانی جهان که با نام World Rally Championship شناخته می‌شود از سال ۲۰۰۵ شاهد غیبت شرکت پژو بود. این غیبت و جای خالی البته با حضور سیتروئن به‌عنوان برادر خوانده پژو پر شده است که مدل‌های C۴، C۳s و DCs مدل‌های فعال در این رقابت‌ها بوده است. پس از گذشت بیش از ۱۰ سال پژو تصمیم گرفته است که مجدد با خودرویی با عملکرد بالا مجدد در این نوع مسابقات حضور پیدا کند.

    سال ۲۰۱۷ برای شرکت پژو سال پر باری بوده است و در رالی پاریس داکار خودروهای این شرکت با کسب سه جایگاه توفانی در صحرای آفریقا به پا کرده و توانسته است این خودرو‌ساز فرانسوی را در صدر خبرها قرار دهد.

بیشتر