تقسیم ۸۰۵ میلیارد ریال سود در مجمع سرمایهگذاری نور کوثر ایرانیان (وسکاب)
۱) صورتهای مالی تلفیقی گروه و شرکت اصلی برای سال مالی منتهی به ۳۰/ ۰۹/ ۱۳۹۶ به تصویب رسید.
۲) مبلغ ۸۰۵ میلیارد ریال (۲۳۰ ریال به ازای هر سهم) به عنوان سود نقدی تقسیم شد.
۳) موسسه حسابرسی وانیا نیک تدبیر به عنوان بازرس و حسابرس اصلی و موسسه حسابرسی داریا روش به عنوان بازرس و حسابرس علىالبدل انتخاب شدند.
۴) روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» به عنوان روزنامه های کثیرالانتشار برای درج آگهیهای رسمی شرکت انتخاب شدند.
بازده ۲۸ درصدی پرتفوی سرمایهگذاریها در برابر بازده ۱۸ درصدی بازار
مدیرعامل با اشاره به کسب ۱۰ درصد بازده مازاد در متوسط بورس بهرغم تحمل ریسک نسبی کمتر در سال مالی مورد گزارش گفت: کسب عملکرد بهتر نسبت به بازار برای یک دوره پیوسته ۱۰ساله مهمترین دستاورد هیاتمدیره شرکت بوده است. وی مهمترین دلایل تداوم موفقیتها در این حوزه را به شرح ذیل اعلام کرد:
تدوین و بهروزرسانی مستمر استراتژیهای شرکت در زمینههای سرمایهگذاری و انتخاب پرتفویهای هدف صنایع بهصورت بلندمدت و کوتاهمدت، اندازهگیری روزانه عملکرد بازدهی سرمایهگذاریها، ادامه روند بهینهسازی متدولوژی سرمایهگذاریهای بورسی به عنوان مزیت رقابتی و سرمایه دانشی شرکت، شناسایی پیوسته صنایع با مزیتهای نسبی برای سرمایهگذاری؛ نظارت و کنترل مداوم و مستمر کمی و کیفی بر سرمایهگذاریهای انجام شده و اصلاح مستمر ساختار سبد سهام شرکت و انطباق با صنایع کمریسک و پر بازده موجود در بورس در کنار توجه به حوزههای مرتبط با نیروی انسانی، روابط عمومی، گزارشگری مالی و امور سهام.
اندازهگیری و کنترل روزانه سطح ریسک سرمایهگذاریها با استفاده از شاخصهای مختلف ریسک و ارزیابی عملکرد در کنار تحمل ریسک کمتر برای سرمایهگذاریها بهنحویکه معیارهای ریسک (بتا و انحراف معیار بازده)- نکته جالب دستیابی به شاخصهای عملکردی (بازدهی به ریسک) در سطح ۳۰۰ درصد بهتر از متوسط بازار در سال مالی اخیر است.
چشمانداز فعالیت در حوزه خدمات بازار سرمایه
دکتر قلی پور با اشاره به برنامهریزی برای حضور فعال در حوزه خدمات بازار سرمایه با تخصیص حداقل 10 درصد از سرمایهگذاریهای شرکت به این حوزه گفت: سهم بازار سرمایه در تامین مالی کشور روزبهروز در حال افزایش است و لاجرم این افزایش سهم مستلزم تقویت و افزایش سهم کسبوکارهای مرتبط با خدمات بازار سرمایه اعم از کارگزاری، مدیریت دارایی، تامین سرمایه، رتبهبندی اعتباری، اعتبار سنجی، بازارگردانی، مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری و خدمات مشاوره و آنالیز دادههای مالی است. در این راستا شرکت اقدام به تدوین استراتژی فعالیت در حوزه خدمات بازار سرمایه و تشکیل هلدینگ خدمات مالی کرده و با تمرکز بر چهار کسبوکار کارگزاری معاملات، رتبهبندی اعتباری، اعتبارسنجی و سبدگردانی و صندوقهای نوین سرمایهگذاری فعالیت را شروع کرده است. در این راستا در سال مالی یاد شده اقدامات زیر انجام پذیرفته است:
امضای تفاهمنامه با بزرگترین شرکت رتبهبندی اعتباری روسیه، ACRA جهت همکاری در حوزه رتبهبندی اعتباری و ارائه درخواست مشترک به سازمان بورس جهت اخذ مجوز.
امضای قرارداد خرید کارگزاری سینا و تدوین استراتژی فعالیت در حوزه کارگزاری، برنامهریزی برای افزایش سرمایه کارگزاری، اقدام جهت اخذ مجوز فعالیت در بازار اوراق بهادار برای کارگزاری سینا
آغاز مذاکرات با نهادهای مالی فعال در بازار پول و سرمایه جهت سرمایهگذاری در حوزه اعتبارسنجی
ادامه مذاکره با گروههای معتبر جهت فعالیت در حوزه مشاوره تامین مالی و سرمایهگذاری بینالمللی
سرمایهگذاری در اولین صندوق مخاطرهآمیز قابل معامله در بورس در حوزه فینتک و سلامت
سرمایهگذاری در اولین صندوق طلای قابل معامله در بورس
تبدیل سرمایهگذاریهای راکد در املاک و مستغلات به پروژههای پربازده
مدیرعامل شرکت با اشاره به رکود حاکم بر بخش املاک و مستغلات و بازدهی و نقدشوندگی پایین طی چند سال اخیر، یکی از دستاوردهای مهم در این حوزه را تبدیل داراییهای راکد در این حوزه به پروژههای با بازدهی مناسب عنوان کرد. در این راستا، چندین پروژه ساختهشده شرکت جهت سرمایهگذاری در ساختمان مدرن اداری عاطفی و نیز ساختمان پیروز از طریق تهاتر در بازار املاک و حتی تهاتر با مجوز تراکم با شهرداری، از حالت رکود خارجشده و هیات مدیره بسیار امیدوار هستند که ارزشافزوده مناسبی پس از اتمام پروژهها که انتظار میرود همزمان با خروج بازار مسکن از رکود در سالهای بعد از ۱۳۹۸ باشد، عاید سهامداران شود.
بازده ۳۰درصدی سهام شرکت در بازار در کنار انضباط مالی و شفافیت اطلاعاتی
دکتر قلی پور با اشاره به بازدهی ۳۰ درصدی سهام شرکت در سال مالی مورد گزارش عنوان کرد کسب این بازدهی مناسب در حالی اتفاق افتاده است که تهیه و ارسال بهموقع، صحیح و شفاف اطلاعات مالی و عملکردی شرکت همواره سرلوحه برنامههای هیات مدیره بوده است. همچنین وی برخی دیگر از اقدامات هیات مدیره در سال مالی را موارد زیر عنوان نمود:
مدیریت بهینه نقدینگی و حداقل کردن مطالبات ناشی از سود تقسیمی در مجامع شرکتهای حاضر در پرتفوی بورسی.
تدوین طرح توجیهی افزایش سرمایه جهت افزایش سرمایه از مبلغ ۳.۵۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۷،۰۰۰ میلیارد ریال
بهبود مستمر انضباط مالی شرکت و شفافیت و اطلاعرسانی مستمر از عملکرد شرکت و تعامل سازنده با ذینفعان اعم از سهامداران، کارکنان ، سازمان و شرکت بورس، بانکها و حسابرس
برگزاری منظم و مستمر جلسات عادی و فوقالعاده هیات مدیره و مشارکت فعال هیات مدیره در کمیتههای تخصصی سرمایهگذاری، معاملات و ریسک، حسابرسی داخلی
ارائه گزارش کنترلهای داخلی سالانه برای دورههای ۶ماهه
برگزاری جلسات کمیته حسابرسی بر اساس نیاز و ارائه رهنمودهای لازم به هیات مدیره
اهم برنامههای آتی شرکت
وی همچنین عنوان کرد که حضور فعال به عنوان یک نهاد سرمایهگذاری در بازار سرمایه همواره جزو برنامههای مستمر شرکت بوده است. این بخش که مهمترین منبع درآمدزایی و ارزشافزایی شرکت است در یک روند توام با بهینهسازی مستمر ادامه خواهد داشت. در کنار فعالیت اصلی شرکت در بازار سرمایه، چشمانداز توسعه بخش مالی کشور، هیات مدیره را برآن داشته است که حضور فعال در حوزه خدمات بازار سرمایه را مورد بررسی ویژه قرار دهد. از همین روی بخشی از برنامههای تدوینشده در این حوزه در سال مالی جاری تحقق یافته است و هیات مدیره به دنبال تحقق دیگر بخشهای زنجیرههای ارزش در بخش خدمات مالی است و در این راستا هیات مدیره برنامههای زیر را در نظر گرفته است:
ادامه فعالیت و سرمایهگذاری در بورس و فرابورس با هدف کسب بازده بالاتر و ریسک کمتر از متوسط صنعت و متوسط بازار
ادامه فعالیت و سرمایهگذاری در بازار پول و بدهی
اجرای افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۳.۵۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۵.۰۰۰ میلیارد ریال در سال مالی منتهی به ۳۰/ ۰۹/ ۱۳۹۷ (مبلغ ۱.۰۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته و مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران)
اجرای افزایش سرمایه از مبلغ ۵.۰۰۰ میلیارد ریال به ۷.۰۰۰ میلیارد ریال در سال مالی منتهی به ۳۰/ ۰۹/ ۱۳۹۸ (مبلغ ۱.۰۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته و مبلغ ۱.۰۰۰ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران)
تاسیس هلدینگ خدمات بازار سرمایه با محوریت شرکت کارگزاری و شرکت رتبهبندی اعتباری
آغاز فعالیت در حوزه کارگزاری بورس با توجه به تحصیل شرکت کارگزاری سینا و اجرای افزایش سرمایه شرکت کارگزاری سینا از مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای برنامههای جدید به خصوص فعالیت در حوزه کارگزاری اوراق بهادار در بازار بورس و فرابورس
فعالیت حرفهای در حوزه رتبهبندی اعتباری و راهاندازی شرکت رتبهبندی اعتباری با مشارکت سرمایهگذار خارجی در صورت اخذ مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار
برنامهریزی برای فعالیت در حوزه اعتبارسنجی مالی در صورت اخذ مجوزهای لازم
برنامهریزی برای فعالیت در حوزه سبدگردانی و مدیریت دارایی در صورت اخذ مجوزهای لازم
تغییر و تدوین استراتژی جدید شرکت با رویکرد سرمایهگذاری مستقیم در حوزه خدمات بازار سرمایه و استفاده از فرصتهای مشارکت خارجی
پیگیری برنامهها برای تکمیل عملیات اجرایی پروژه ساختمانی خیابان پیروز و ساختمان عاطفی براساس برنامهریزی اولیه
ارسال نظر