۵ کاربرد اتصال CRM به وبسایتهای گردشگری
۱- نمایش سیستم نظرسنجی
ابتدا یک سیستم مناسب نظرسنجی را بر اساس الگوهای رایج، طراحی و آن را در CRM تنظیم کنید. ورودی این نظرسنجی میتواند بر اساس نظرسنجی کاغذی، الکترونیکی یا تلفنی (Happy Call) باشد. پس از ورود بهموقع دیتا، اگر بتوان نتایج را بهصورت هوشمندانه و صادقانه در قسمتهای مختلف وبسایت قرار داد، آنگاه باعث میشود کاربران و بازدیدکنندگان اعتماد بیشتری به سایت و کسب و کار شما داشته باشند. برای مثال اگر شما صاحب یک هتل هستید میتوانید صفحه اصلی سایت را مستقیم به CRM متصل کنید و به محض اینکه یک نظرسنجی در CRM ثبت شد میزان رضایت کلی مشتریان از اقامتگاه نشان داده شود. از آنطرف میتوانید برای تکتک اتاقها، نظرسنجی بگذارید که از نظر هر مسافری، هر اتاق چه میزان رضایت را برای خودش کسب کرده است. نظرسنجیها را میتوانید با نمودارهای زیبا و توضیحات گرافیکی جذاب نمایش دهید. اگر آژانس گردشگری هستید، میتوانید برای تک تک تورهای اجرا شده نموداری از رضایت مشتریان در سنین مختلف نشان دهید. مثلا میتوانید بگویید در بازه سنی زیر ۲۰ سال، بین ۲۰ تا۴۰ سال و از ۴۰ سال به بالا هر یک تا چه میران از آن تور رضایت داشتهاند. هرچه بتوانیم اطلاعات صادقانهتری به مشتریان ارائه کنیم، قاعدتا باید جواب مثبتتر و رفتار مناسبتری را ببینیم.
۲- نمایش سوابق خرید
در قسمتهای مختلف وبسایت میتوانید آماری از میزان فعالیت مشتریان و خرید محصولاتی را که از شما داشتهاند، ارائه دهید. این آمار میتواند برای خیلی از افراد محرک باشد. مثلا بگویید تا به حال ۲۸۰۰ نفر به این خانه محلی آمدهاند و شما میتوانید نفر ۲۸۰۱ باشید. یا اگر امکان اضافه کردن خرید آنلاین را در وبسایت خود دارید، میتوانید آمار اینکه تا به حال چند نفر خرید آنلاین داشتهاند و تعداد کسانی را که در نظرسنجی خرید آنلاین را به دیگران پیشنهاد میدهند، نمایش دهید. از این تکنیک میتوانید برای محصولات یا تورهای خاص استفاده کنید. مثلا اگر تور کویر دارید و قرار است یکی از کویرهای ایران را بهصورت خاص پیمایش کنید، نمایش اینکه در سالهای گذشته این تور را فقط یکبار برگزار کردهاید و هر بار فقط ۱۷ نفر همراه شما بودهاند، بسیار جذاب است. در ادامه میتوانید به مشتری بگویید شما هم میتوانید یکی از آن ۱۷ نفر باشید که امسال شانس رفتن به این نوع تور را دارد.
۳- آمارهای بامزه
بعضی آمارها خیلی کاربردی نیستند و مشتری را در تصمیمگیری خرید محصول یاری نمیدهند اما میتوانند به لحن سازمان شما نزدیک باشند. مثلا اگر یک شرکت گردشگری دوست دارد که مشتریانش احساس صمیمیت بکنند، میتواند بگوید ما در این تور جنگل الیمستان که تا حالا ۳۰ بار آنرا برگزار کردهایم ۱۰ مسافر داشتهایم که تولدشان را در این جنگل جشن گرفتهاند. در مثالی دیگر، از بین کسانی که تا بهحال به اتاق این هتل آمدهاند، چه اسمی بیشتر تکرار شده یا مثلا جایی در وبسایت ایجاد کنیم تا مشتری نامش را وارد کند و CRM به او بگوید آیا میدانید تاکنون ۳۰ نفر هماسم شما به این هتل وارد شدهاند؟ به این آمارهای بامزه میتوانید فکر کنید و راهکارهای خلاقانه دیگری را هم داشته باشید.
۴- آمار سوابق دستاندرکاران
شاید برای خیلیها مهم باشد که بدانند تورشان را چه لیدری دارد برگزار میکند. اگر از CRM اطلاعات و آماری را به شکل هوشمندانه در کنار سایر اطلاعات تور نشان دهید، بازدیدکننده بهتر میتواند برای خرید تصمیمگیری کند. خیلی از سازمانها ممکن است بگویند سیاستمان این نیست که روی برند لیدرها یا دستاندرکاران کار کنیم، در اینصورت میتوانید این آمار را به شکلی دیگر ارائه دهید. مثلا میتوانید بگویید معمولا لیدرهایی که این تور را برگزار کردهاند چه سوابقی داشتهاند یا مهمترین نقاط قوت و ضعفشان چه بوده است. شاید برای عدهای از افراد جذاب باشد که بدانند اتاق هتلی که گرفتهاند از دیدگاه دیگران چگونه بوده و میزان رضایت از «خانهداری» آن اتاق چقدر بوده است. گذاشتن اطلاعات مناسب از CRM شاید تحسینبرانگیز باشد.
۵- سادهتر شدن خریدهای آنلاین
هرچه بتوانید در وبسایت خود کار کنید که فرآیند خرید آنلاین یا رزرو راحتتر انجام شود، میتواند کمک کند تا مشتریان بیشتر راغب شوند از شرکت یا وبسایت شما خرید کنند. دسترسی به این مهم در سیستم CRM میتواند بسیار راحت باشد؛ به این ترتیب که پروسهها و فرآیندهای سمت کاربری در سایت به سمت CRM آورده میشود. برای مثال شما میتوانید بهجای آنکه کاربر را مجبور کنید برای خود یک نام کاربری و کلمه عبوری بسازد، صرفا با گرفتن نام و نام خانوادگی، ایمیل و موبایل میتوانید آن فرد را ثبتنام کنید و از طریق CRM، ماژولی داشته باشید که بتواند بررسی کند این مشتری آیا قبلا در CRM بوده یا نه و اگر بوده، اطلاعات خرید جدید او به اطلاعات گذشته اضافه شود.
ارسال نظر