با رویکرد زیرساختهای توسعه مدرن
یازدهمین همایش بزرگداشت روز حسابدار در اصفهان
به گزارش دنیای اقتصاد از محل برگزاری همایش بزرگداشت روز حسابدار، این رویداد که با استقبال پرشور جامعه حسابداری استان اصفهان روبرو شده بود، به صورت رسمی با سخنرانی رضا صنعتی زاده دبیر این همایش کار خود را آغاز کرد.
صنعتی زاده در آیین آغاز به کار این همایش با اشاره به مضیقه ها، چالش ها و مشکلات پیش پای جامعه حسابداری به واسطه سبکِ مدیریتِ نظام مالیاتی گفت :اکنون ما تبدیل به کارگزاران و در کمال احترام، عمله های سازمان مالیاتی شده ایم و از دیگر سو دغدغه اصلی فعالان اقتصادی، مسائل مربوط به مالیات است.
دبیر همایش بزرگداشت روز حسابدار در ادامه با اشاره به وضعیت فعلی که نتیجه کار کارگزاران و تصمیمی سازان است اضافه کرد: جمعیت حاضر در این سالن تنها بخش کوچکی از جامعه نزدیک به دو میلیون نفری حسابداران در کشور و جمعیت ۱۲۰ هزار نفری آنها در اصفهان است، همه شاهد هستند که ما با کسی سر ستیز نداریم اما به صراحت می گویم، جامعه حسابداری از منظر علمی از سوی تصمیم ساز مغفول مانده و در حالی که بیش از ۱۰۰ استاندارد حسابداری در سراسر جهان اعمال می شود، در کشور ما حداکثر نیمی و به طور دقیق تنها ۴۳ استاندارد در حال اجراست.
او در تشریح علل تفاوت استانداردهای حوزه حسابداری عنوان کرد: تحریم ها اجازه مبادله آزاد علمی و نرم افزاری بین ما و کشورهای توسعه یافته را نمی دهد و همین امر باعث شده تا جامعه حسابداری علی رغم توانایی علمی خود، از پیشرفت های روز عقب بماند.
صنعتی زاده در پایان گفت: بر اساس آموزه های دینی و ملی از همه تصمیم سازان و دلسوزان این مرزو بوم می خواهیم که برای برداشته شدن تحریم های ظالمانه و شکل گیری ارتباط آزاد و بدون محدودیت مالی و علمی، از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
در ادامه این رویداد یازدهمین همایش بزرگداشت روز حسابدار اصفهان قرائت شد.
در این بیانیه آمده: به نام خداوند حسابگر
بار دیگر با برنامه ریزی های مدون دبیرخانه دائمی همایش بزرگداشت روزحسابدار و با همکاری انجمن های مدیران مالی اصفهان و انجمن شرکت ها و موسسات حسابداری و حسابرسی استان اصفهان و با حمایت استادان دانشگاه ها ، دانشجویان ، حسابداران و حسابرسان و کانون کارشناسان رسمی دادگستری اصفهان و حضور پر شور دانشجویان حرفه ،توفیق برگزاری همایش دیگری از سلسله همایش های "بزرگداشت روز حسابدار" با موضوع تاثیر هوش مصنوعی بر حرفه حسابداری در عصر روز دوشنبه نوزدهم آذر ماه ۱۴۰۳ میسر گردید.
این همایش فرصتی شد برای تأمل، گفتگو و تبادل نظر در مورد یکی از مهمترین تحولات پیش روی حرفه ما؛ یعنی ورود فناوری هوش مصنوعی، به دنیای حسابداری و حسابرسی.
برگزار کنندگان همایش با اذعان به این نکته که هوش مصنوعی نه تنها چالشی برای حرفه حسابداری نیست، بلکه فرصتی بینظیر برای افزایش کارایی، دقت و ارائه خدمات ارزشمندتر به جامعه است اقدام به انتخاب رویکرد و برگزاری آن نموده اند.
با عنایت به مباحث مطروحه و سخنرانی ارزشمند مدعوین ، برای تبیین همایش یازدهم موارد ذیل به منظور ثبت در سوابق و گنجاندن در برنامه های آتی انجمن ها مورد تاکید قرار گرفت
۱. نقش فناوری هوش مصنوعی در حرفه حسابداری و حسابرسی:
هوش مصنوعی ابزار قدرتمندی برای انجام وظایف تکراری، پردازش دادههای کلان و کشف الگوهای پیچیده است. این فناوری به حسابداران امکان میدهد با صرفه چوئی در زمان تمرکز بیشتری بر تحلیلهای راهبردی و مشاورههای مالی داشته باشند ، با ورود هوش مصنوعی به ساختارهای سیستم مالی پیش بینی های مالی با دقت بسیار بالا موجب افزایش کیفیت تصمیم گیری های راهبردی خواهد شد.
هوش مصنوعی همچنین موجب کاهش خطای انسانی به به کاهش هزینه های ناشی از اشتباهات مالی کمک خواهد نمود.
ابزارهای هوش مصنوعی امکان بازیابی سریع داده ها و گزارشگیری لحظه ای را فراهم میکنند و این امر شرکت ها را در کورس رقابت های آنی حفظ خواهد نمود .
از نکات منفی ورود هوش مصنوعی به حرفه می توان به کاهش فرصت های شغلی ، وابستگی صرف به فناوری ، نیاز به بازآموزیهای پی در پی و گسترده با چالش های بزرگ، ریسکهای امنیتی و حریم خصوصی ، کاهش قضاوت حرفه ای انسانی و پیچیدگی های نظارتی و ضعف نبود قوانین معتبر اشاره کرد.
۲. ضرورت آموزش و بازآموزی:
همگان بر این موضوع اذعان داریم که آموزش مداوم و بهروزرسانی دانش حرفهای حسابداران از الزامات اصلی بهرهگیری مؤثر از فناوری است. پیشنهاد شد که دورههای آموزشی مرتبط با هوش مصنوعی بهعنوان بخشی از برنامههای آموزشی حرفهای بصورت مستمر ارائه شود.
۳. توجه به اخلاق حرفهای و نظارت بر فناوری:
استفاده از هوش مصنوعی باید با رعایت اصول اخلاقی و شفافیت همراه باشد. این امر مستلزم تدوین قوانین و مقررات روشن برای استفاده از این فناوری در حسابداری و حسابرسی است.
۴. همکاری میان انسان و ماشین:
هوش مصنوعی هرگز جایگزین کامل حسابداران نخواهد شد، بلکه به عنوان ابزاری در کنار مهارتها و قضاوت انسانی، کارآیی را افزایش میدهد. بنابراین، حسابداران بیش از پیش باید مهارتهای انسانی مانند خلاقیت، حل مسئله و ارتباطات را تقویت کنند.
۵. حفظ جایگاه حرفهای حسابداری:
لازم است نهادهای حرفهای، سیاستگذاران و اعضای جامعه حسابداری برای حفظ ارزشهای بنیادین این حرفه تلاش کنند و نقش حسابداران را با حضور فناوری نوین هوش مصنوعی با دیدی متعادل برای تقویت حرفه استفاده کنند نه جایگزینی کامل برای توانائی های انسان .
در پایان، از تمامی سخنرانان، حاضران، و برگزارکنندگان که با دانش، تجربه و تلاشهای خود به غنای این همایش افزودند، سپاسگزاریم. امید است که این نشست، سرآغازی کوچک و مثبت در مسیر همگامسازی حرفه حسابداری با فناوریهای هوش مصنوعی باشد.
با آرزوی موفقیت برای جامعه حسابداری ایران، دبیرخانه همایش روز حسابدار – ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳