بخش خصوصی به دنبال رفع گلوگاههای صنعت و تولید از طریق شورای گفتوگو است
عبور از شرایط سخت اقتصادی، تلاش دولت برای رفع ناترازی انرژی را میطلبد
در این نشست، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان با استقبال از پیشنهادات بخش خصوصی برای کاهش ترافیک و طرح اقتصادی زباله خشک، گفت: در دو نقطه بهعنوان پایلوت در اصفهان کار میکنیم و در صورت موفقیت به کل کشور تسری میدهیم.
استاندار اصفهان با اشاره به ایجاد دبیرخانه مثلث طلایی گردشگری و برنامههای مفصلی که برای گردشگری در شرق و غرب، شمال و جنوب استان در نظر گرفته شده است، توضیح داد: باید بیشتر به موضوع اقتصاد گردشگری برونمرزی ورود کنیم. اکنون با توجه به شرایط سخت فعلی و عوامل سیاسی میتوانیم گردشگری خارجی و برونمرزی را به سمت روسیه، اندونزی، هند و چین که کشورهای پرجمعیتی هستند، هدایت کنیم که منبعی برای ورود ارز به کشور است. ضمن آنکه با ۳۳ کشور، ارتباط روادید داریم و لازم است تدابیری برای همکاری بخش خصوصی و دولتی در جهت معرفی ایران و اصفهان، فراهمسازی بسترهای مناسب گردشگری بهمنظور آمادگی میزبانی از کشورهای هدف بیاندیشیم.
جمالینژاد با بیان آنکه مشکلات ناترازی انرژی بهویژه برق و گاز، چالش جدی در کل کشور و متوجه همه صنایع است، پیگیری شورای انرژی برای برنامهریزی، سرمایهگذاری در زمینه توسعه نیروگاههای خورشیدی و اختصاص زمین به احداث نیروگاهها با پیگیری شرکت شهرکهای صنعتی را مطرح کرد.
او افزود: در برنامهای که تعریف شده، قرار است مزارع بزرگ انرژی خورشیدی را در برخی نقاط اصفهان همچون شرق، جنوب و شمال اصفهان احداث نماییم. البته، مشکلاتی همچون انتقال انرژی و محدودیتهای زیرساختی وجود دارد، به همین دلیل تمامی این مسائل بهدقت کارشناسی خواهند شد.
استاندار اصفهان، اولویت احداث مزارع بزرگ انرژی خورشیدی در شرق و برخی نقاط جنوب استان را یادآور شد و افزود: باید زمینهایی را انتخاب کنیم که در مجاورت و نزدیک به صنایع هستند تا نیاز به انتقال انرژی نداشته باشیم، اما اگر تصمیم بر ایجاد مزارع بزرگ انرژی در شرق اصفهان گرفته شود، به طور حتم باید تدابیری برای انتقال آن انرژی اتخاذ شود.
جمالینژاد از پیگیری طرحهای اجرایی برای احیای زایندهرود و حقابه زیستمحیطی استان در کنار دیگر موضوعات مطرح در استان خبر داد.
شورای انرژی به مشکلات تامین برق ورود کند
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اهمیت راهاندازی صندوق برق و انرژی، تأسیس شورای انرژی برای اولینبار در کشور به پیشنهاد اتاق اصفهان و کمیسیون انرژی را ارزشمند دانست و گفت: با پیگیری اعضای شورا و صاحبان صنایع، مصوبههای خوبی داشتهایم.
رئیس اتاق اصفهان در ادامه جلسه و اظهارات مطرح شده، به قرائت مصوبهها شامل امکان مبادلات انرژی در سطح بینالملل و ارائه پیشنهاد برای حل مشکلات ناترازی صنایع بهویژه در بخش خصوصی، ارائه طرح اصلاح قانون مصرف انرژی به مجلس شورای اسلامی، ارائه بستههای فرهنگی، بهینهسازی مصرف انرژی به دستگاههای خدماترسان، ارائه بستههای عملیاتی برای مصرف بهینه انرژی توسط دستگاههای اجرایی، برق، گاز، آموزشوپرورش، صداوسیما و شهرداری و راهکارهای تشکیل صندوق برق و انرژی جهت تأمین منابع مالی پرداخت.
وی ادامه داد: ضروری است شورای انرژی در خصوص واگذاری زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی سیکل ترکیبی و تجدیدپذیر، صدور مجوزها و قراردادها، شرایط پرداخت، دریافت تسهیلات بانکی و مولدهای مقیاس کوچک ظرف یک ماه اقدام نماید. همچنین، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با هماهنگی سازمان محیطزیست کشور و مجلس نسبت به اصلاح قوانین در خصوص تخصیص ۱۰درصد از زمینهای خود به فضای سبز و تخصیص ۲۰درصد از فضای سبز خود به احداث نیروگاههای خورشیدی با توجه به شرایط اقلیم اقدام نمایند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: همچنین، طبق مصوبهها، شرکت شهرکهای صنعتی استان موظف شد ظرف پانزده روز نسبت به پیگیری احداث نیروگاههای خورشیدی در سطح استان به همراه مشخص کردن زیرساختهای لازم و دستگاههای مربوطه در زمینه حمایت و پیگیری شرکتهای خدماترسان در کلیه شهرکهای صنعتی اقدام کند.
حاکمیت ابهام و خسارات تولید درنتیجه ناترازی انرژی
محمدرضا برکتین، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان در واکنش به گزارش عملکرد دستگاههای متولی انرژی بهویژه برق و گاز و محدودیتها، اظهار کرد: به نظر میرسد که استقرار صنایع در استان باعث ناترازی شده است و این در حالی است که چالش ناترازی در سطح کشور مطرح است.
برکتین در صحبت از افزایش نرخ بهره بانکی از ۲۳درصد به ۳۵درصد، عدم پرداخت تسهیلات، موضوع مالیات، نرخ ارز، بیمهها و دیگر فشارها و تنگناهایی که به تولید و صاحبان صنایع تحمیل میشود، گفت: اگرچه تلاش فراوانی برای بهتر شدن وضعیت از سوی بخش خصوصی صورت گرفته است؛ اما تصمیمگیرنده اصلی تهران است و به طرحها و پیشنهادات بخش خصوصی توجهی نمیشود.
او با ابراز تأسف از اینکه مواردی در نشستها و جلسات متعددی برای مدیریت ناترازی انرژی بهویژه در بخش صنعت مطرح شد، تصریح کرد: هنوز شاهد تأثیرگذاری بر حل معضل ناترازی نیستیم و هیچ اقدام جدی صورت نگرفته است و علاوه بر بیبرنامگی و حاکمیت فضای ابهام برای ادامه کار درنتیجه ناترازی انرژی و مشکلات صنایع، امید ما به فردای بهتر و برنامهریزی برای آینده تضعیف شده است.
برکتین گفت: قدرمسلم با این حجم از مشکلات، استاندار اصفهان نمیتواند یکشبه مشکلات را رسیدگی کند؛ اما تقاضای ما این است که موارد قطعی برق و اینکه قرار است برق صنعت در فرایند مدیریت خاموش شود را اطلاعرسانی کنید تا میزان خسارات را کنترل کنیم.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان با اعلام میزان بالای خسارات ناشی از تعطیلی کار به دلیل قطعی برق و گاز و تأثیرات منفی بر نیروی کار، تجهیزات از یکسو و افزایش هزینههای جبران وقفه در کار از سویی دیگر، تأکید کرد: حداقل جدول قطعی برق و گاز بین مشترکان صنعت و خانگی را به ما اعلام کنید.
شاهد مشکلات عدیده فعالان صنعت و تولیدکنندهها هستیم
سید عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این جلسه با انتقاد نسبت به بیمهری به صنعت و مشکلات ناترازی گفت: طبق مصوبه مجلس مقرر شد که دولت دیون صنعت را مدیریت کند؛ اما امروز شاهد مشکلات عدیده فعالان صنعت و تولیدکنندهها هستیم که شرایط سختی را تحمل میکنند، درحالیکه تسهیلاتی در امر تولید برای آنها فراهم نشده است.
وی بیان کرد: کمتر صنعتی را در کشور سراغ داریم که اعتصاب کند و اگر در طول این سالها صاحبان صنایع به دلیل تعهدی که نسبت به جامعه و نظام دارند، این شرایط را تحمل و سکوت میکنند، به دلیل نجابت و شرافت است.
او خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی، این پرسش را مطرح کرد که آیا اطلاع از خسارات ناشی از تعطیلی صنایع به دلیل قطعی برق دارید؟ و سپس ادامه داد: در این شرایط صاحبان صنایع هم جریمه شدهاند و همچنین قادر به پرداخت تعهدات خود نیستند.
وی اظهار کرد: هزینههای مالیات، تأمین اجتماعی و دیگر موارد که متوجه تولیدکننده است، وامهای بانکی و دیگر مشکلات تولید بدون هیچ کمکی از سوی نهادهای ذیربط بر دوش صنعت سنگینی میکند درحالیکه مداخلهای از سوی متولیان، بانکها و نهادهای مسئول در حمایت از صنعت وجود ندارد.