دومین اجلاس سازندگان و طراحان اصفهان
منع یکپارچگی در طرحهای بالادستی شهرها
به گزارش «دنیای اقتصاد» دومین اجلاس سازندگان و طراحان اصفهان با حضور علیرضا قاریقرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان و جمعی از صاحبنظران صنعت ساختمان اصفهان برگزار شد.
در این اجلاس بزرگان صنعت ساختمان اصفهان در پنلهای مختلف به ارائۀ مباحث و نظراتشان و در غرفههایی جداگانه به ارائۀ محصولاتشان پرداختند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در این اجلاس با ایراد سخنرانی، به تشریح مباحثی پیرامون وضعیت ساخت و سازها در اصفهان، پروژههای حائز اهمیت این شهر، قدمت و تمدن اصفهان و معماری آن پرداخت و خواستار تدوین قوانینی خاص در حوزه معماری اصفهان شد.
وی اظهارکرد: اصفهان به لحاظ دارا بودن شاخصههایی، همواره متمایز از سایر شهرهای کشور بوده و قطعاً میتواند در تراز شهرهای بزرگ دنیا باشد لذا هرگونه تصمیمگیری برای این شهر دقت بسیاری را میطلبد.
قاریقرآن گفت: با نگاهی به مطالعات پایه شهر اصفهان مباحث طرح جامع، طرح تفصیلی و طرح تفصیلی بازنگری در مییابیم آنچه که بزرگان در گذشته شکل دادند و پایهگذاری کردند مبانی را ایجاد کرده و دستاوردهایی را داشته است که ضوابط خاص اصفهان است و در طرح تفصیلی بازنگری نیز اعمال شده است.
وی با اشاره به پروژههای شاخص و ویژه اصفهان عنوان کرد: پروژه میدان امام علی (ع) یکی از این پروژههاست که دارای بُعدهای مختلفی بوده و از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: این پروژه در قلب اصفهان و در نقطهای که بالای ۱۴۰۰ سال قدمت دارد و سه دوره پایتختی اصفهان در آن شکل گرفته، انجام پذیرفت.
وی با اشاره به پروژه سالن اجلاس اصفهان گفت: در این پروژه نگاه جامعی در ابعاد مختلف شکل گرفت همچنین در مبحث طراحی این پروژه به اصطلاحِ «اصفهان نصف جهان» توجه شده و در مبحث ساخت آن نیز دقت زیادی صورت گرفته است.
قاریقرآن با بیان اینکه از اصفهان در قالب آثار آن یاد میشود گفت: در ۴۰۰ سال گذشته روند رو به رشدی در این زمینه وجود نداشته و بسیاری از آثار نیز در بعضی از مقاطع زمانی دچار زوال و بیتوجهی شده است لذا این مباحث نشان میدهد که در حال حاضر علاوه بر اینکه ضروری است میراث گذشته تحت عنوان بافت تاریخی، گسترش، توسعه و احیا شود، نیاز است مباحث جدید و به روز هم اتفاق بیفتد.
وی تاکید کرد: در حوزه ساخت نیاز به یک تحول اساسی است بعبارتی میبایست از ساخت سنتی معمارگانه که یک معمار ساخت را انجام میداد به سمت ساخت مهندسی انتقال پیدا کند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: در کنار ورود تکنولوژی به شهر مبحثی که حائز اهمیت است این است که شهر را به عنوان آنچه که موجودیت دارد در چه وضعیتی رها کرده و چگونه نگهداری و به نسل آینده برسانیم.
وی با بیان اینکه در بعضی از دورهها بافتهای داخلی و مرکزی شهر اصفهان مورد غفلت قرار گرفتهاند گفت: متاسفانه این مناطق که با ارزشترین نقاط شهر است به دلایل مختلف از داخل دچار پوکی شده و ساکنین آن به دلیل مهیا نبودن شرایط مناسب زندگی آن مناطق را ترک کردند و به معضلی برای شهر تبدیل شده است.
قاریقرآن افزود: بخشی از این موضوع برمیگردد به مطالعات بالادستی روی شهرها تحت عنوان طرح جامع و از این قبیل مطالعات که به نظر میرسد نیاز است آنچه که به عنوان چارچوبی برای طرح جامع، تفصیلی و طرحهای بالادستی شهرها در کشور تدوین و ابلاغ میشود یکپارچه نباشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به بافت فرسوده و ناکارآمد اصفهان و معضلات آن اشاره کرد و گفت: نگاه ما به بافت فرسوده نگاه زیرساختی است.