بهرهمندی هشتدرصد خانوارهای اصفهان از فیبرنوری
جعفر مُطلبزاده اظهار کرد: فناوری که در گذشته برای برقراری ارتباط بین سرویس گیرنده و سرویسدهنده دیتا استفادهشده براساس شبکه کابل مسی بودهاست که این شبکه بهمرور زمان فرسوده شده همین مساله موجب میشود برخی خدمات آنگونه که باید ارائه نشود.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات طرح ملی فیبرنوری منازل و کسبوکارها را تعریف کرد که با عنوان (fttx) شناخته میشود، ادامه داد: بنابر الزامات برنامه توسعه شبکه ثابت در کشور ۸۰درصد خانوارهای هر استان باید پوشش داده شوند و منظور از خانوار تحتپوشش، خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور (POP) است. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان با اشاره اینکه کاربران خدمات مبتنی بر فیبرنوری منازل و کسبوکارها هستند، افزود: بنابراین طرح باید دستکم ۵۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبرنوری (FTTP) و حداکثر ۵۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از طریق دسترسیسیمی با قابلیت حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت ۳۰مگابیت بر ثانیه را داشته باشند.
وی ادامه داد: از دیگر الزامات این طرح این است که در هر شهر باید دستکم یک نقطه حضور (POP) وجود داشته باشد و منظور از نقطه حضور، نقطهای از شبکه است که در آن تجهیزات فعال یا غیرفعال وجود داشته باشد بهنحویکه از طریق آن امکان ارائه خدمت دسترسی مبتنی بر فیبرنوری بهکاربر وجود داشته باشد.
مُطلبزاده با اشاره به تعیین مجری پروژه توسعه دسترسی فیبرنوری در چهار شهر استان اصفهان خاطرنشان کرد: شرکت آسیاتک بهعنوان مجری پروژه توسعه دسترسی فیبرنوری در شهرهای خوانسار، گلپایگان، گلشهر و گوگد تعیین شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان با بیان اینکه بهدستور وزیر ارتباطات مقرر شده که ۲۰میلیون خانوار در کشور تا پایان سال۱۴۰۴ تحتپوشش شبکه مبتنی بر فیبرنوری قرار گیرند، اضافه کرد: اکنون توسط معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات برای شهرستان گلپایگان (شهرهای گلپایگان، گلشهر و گوگد) و شهرخوانسار شرکت آسیاتک معرفی شدهاست.
وی اظهار کرد: کاربران با دسترسی به این نوع اینترنت هنگام حضور در خانه نیازمند استفاده از سرویس اینترنت پهنباند سیار نیستند که بهدنبال آن بار ترافیکی شبکه تلفنهمراه بسیار سبکتر میشود و در ساعتهای اوج ترافیک اختلال در شبکه ارتباطات سیار پیش نمیآید.
مُطلبزاده اضافه کرد: فناوری فیبرنوری، با پهنای باند بالا فرصتی استثنایی برای ارائه خدمات و کاربردهای جدید ایجادکرده و افزایش کیفیت خدمات و درنتیجه افزایش کیفیت تجربهکاربر و کاهش شکاف دیجیتال از دیگر مزایای آن است که به کسبوکارهای اینترنتی جوانان کمک شایانی میکند.
اطلاعات بیشتر درخصوص این طرح در پایگاه اینترنتی طرح ملی فیبرنوری منازل و کسبوکارها در دسترس عموم قرار دارد.
طرح توسعه شبکه دسترسی ثابت مبتنی بر فیبرنوری با ارائه نیممیلیون پورت فیبرنوری از برنامه سهساله واگذاری ۲۰میلیون پورت با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کلید زده شد.
اینترنت بر بستر فیبرنوری نوعی از اتصال به پهنای باند اینترنت است که تجربهسرعت به میزان ۱۰۰ مگابیت تا یک گیگابایت بر ثانیه را برای کاربران رقم میزند و زیرساخت اولیه برای توسعه شهر هوشمند تلقی میشود و فناوری فیبرنوری سالهاست در کشورهای توسعهیافته جایگزین خطوط مسی قدیمیتر شدهاست. این طرح با اهداف ایجاد زیرساختی برای آینده، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال، بهبود شرایط زیستمحیطی، بهبود کیفیت دسترسی، ایجاد خدمات جدید، کاهش ترافیک در شبکه ارتباطات سیار و افزایش کیفیت آن، اشتغالزایی، کاهش شکاف دیجیتالی و افزایش سرعت دسترسی در کشور به اجرا گذاشته شدهاست.
FTTP مخفف عبارت Fiber to the Premises بهمعنای «فیبر به ساختمان» است، اما ممکن است شما آن را «فیبر در خانه» متوجه شوید. سرویس FTTP یک اتصال کابل فیبرنوری خالص است که از یک ارائهدهنده خدمات اینترنت (ISP) بهطور مستقیم به خانه یا محل کار کاربر منتقل میشود.
وجود یک نقطه حضور (PoP) در هر شهر الزامی است؛ منظور از نقطه حضور، نقطهای از شبکه است که در آن تجهیزات فعال یا غیرفعال وجود داشته باشد بهنحویکه از طریق آن امکان ارائه خدمت دسترسی مبتنی بر فیبرنوری بهکاربر وجود داشته باشد.
Point of Presence (PoP) یا نقطه حضور، یک مکان فیزیکی در یک ارائهدهنده ارتباط از راه دور است که یک ISP برای قراردادن سرورهای شبکه و روترها از آن استفاده میکند.