شوک کرونا به حوزه تکنولوژی و فناوری!
هوش مصنوعی فراگیرتر میشود؟
ترندهای فناوری در سال ۲۰۲۳
اما یک سوال مهم این است که «چه عواملی بر پر کاربردترین و ترندهای فناوری پس از سال ۲۰۲۳ تاثیرگذار خواهد بود؟» و البته «چه ترند های تکنولوژی در ۲۰۲۳ در حوزه آی تی یا فناوری اطلاعات تسلط خواهند داشت؟» از مهمترین عوامل تاثیرگذار برای این حوزه بیماری همه گیر کرونا بود که نه تنها در کسب و کار و تحصیل ، بلکه در بسیاری از بخش های دیگر، مانند تجارت الکترونیک، تغییرات زیاد و محسوسی را ایجاد کرد. در مدت کوتاهی، شرکت ها با چالش انتقال خدمات از آفلاین به آنلاین مواجه شدند که منجر به بهبود گستره فعالیت بسیاری از آنها شد.
ترندهای مهم حوزه فناوری در سال آینده
اما در میان ترندهای مهم حوزه فناوری در ۲۰۲۳ باید تحولات در حوزه دیجیتال، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را فهرست کرد. گفتنی است این بخش ها هرکدام بر یکدیگر تاثیر می گذارند، افزایش ارتباط دیجیتالی باعث توسعه سریع هوش مصنوعی می شود. با وجود این حقیقت که فناوری نمی تواند به طور کامل جایگزین انسان شود، اما فناوری زندگی روزمره را بهبود می بخشد. قبل از همه گیری کرونا، فناوری به طور پیوسته رشد می کرد و دیجیتالی سازی گام به گام توسعه مییافت. قرنطینه کرونایی در سراسر جهان باعث تغییر شدید در شرایط کار و تحصیل شد و از سرمایه گذاری در زمینه های مختلف غیر مرتبط با فناوری اطلاعات گرفته تا ابتکارات آنلاین را شاهد بودیم. همچنین انتقال مالی با تحول دیجیتالی تسریع شده است. تا سال ۲۰۲۳، تا ۷۰ درصد از سازمان ها به استفاده از فناوری اطلاعات سرعت می دهند. انتظارات کاربران در دراز مدت، همراه با تغییر نیازها تغییر کرده است و همه گیری کرونا به انگیزه ای برای تسریع تحولات دیجیتالی تبدیل شده و به نظر می رسد که به زودی پایان نخواهد یافت.
سرمایهگذاری ۷/ ۱۵ میلیاردی
هوش مصنوعی فراگیر در بین ترندهای فناوری اطلاعات سال ۲۰۲۳ و پس از آن است. طبق پیش بینی ها ، تا سال ۲۰۳۰، ممکن است شاهد سرمایه گذاری تا ۱۵.۷ میلیارد دلار در این حوزه باشیم. موسسات دولتی، شرکت های خصوصی و مردم عادی مدتی است که از هوش مصنوعی استفاده می کنند. هوش مصنوعی داده ها را پردازش می کند، چهره یا گفتار را تشخیص می دهد و به خرید مواد غذایی، ورزش یا حتی انجام اقدامات پزشکی کمک می کند. هوش مصنوعی فراگیر بر سایر ترندهای آینده پس از سال۲۰۲۳ نیز تاثیر می گذارد.
اثر محسوس اینترنت اشیا در زندگی انسان ها
اینترنت اشیا سیستم گسترده ای از دستگاه های الکترونیکی است که به طور خودکار اطلاعات و داده های مختلف را از طریق وب ارتباط داده و مبادله می کند.
هر سال تعداد دستگاه های اینترنت اشیا که توسط یک فرد استفاده می شود افزایش می یابد. تخمین زده
می شود که تا سال ۲۰۳۰، هرفرد از ۲۰ دستگاه اینترنت اشیا استفاده کند. اما منظور از اینترنت اشیا چیست؟ بهترین مثال از آنچه lo T نامید می شود، خانه های هوشمند هستند. اینترنت اشیا در سایر جنبه های زندگی نیز وجود دارد مانند: ساعت های هوشمند و بند های هوشمند، رباتهای تمیز کننده یخچال ها، تجهیزات پزشکی، توزیع آب، نظارت بر ایمنی شهری و ...
خطر سرقت هویت در اینترنت اشیا
در اینترنت اشیا خطر نشت داده، خرابی و سرقت هویت وجود دارد. در بیشتر موارد، اطمینان از ایمن بودن به عهده کاربران است. شرکت هایی که به این جنبه ها رسیدگی می کنند احتمالا سود و مزایای بازار را به دست خواهند آورد. این هم برای دستگا ها و هم برای تولید کنندگان فناوری کاربرد دارد.
سایر ترند های فناوری در ۲۰۲۳
فارغ از ۳ مورد ذکر شده، چه چیزی در میان ترندهای آینده حوزه فناوری وجود دارد؟ جایگزین های رایانش ابری، واقعیت افزوده، ربات های چت و ۵G بیشتر و بیشتر قابل توجه هستند و ارزش بررسی دارند.
۱- جایگزین های رایانش ابری یکی یکی ظاهر می شوند. آنها پردازش داده ها را آسانتر و سریع تر می کنند.
۲- شبکه ۵G بر سرعت و توسعه فناوری اثرگذار است. شبکه ۵ G انتقال سریع داده را فراهم می کند که برای جدیدترین فناوری ها و اینترنت اشیا ضروری است.
۳-واقعیت افزوده از دیگر ترندهای فناوری است. امروزه ، واقعیت افزوده(AR)فقط در سرگرمی وجود ندارد بلکه توسط ارتش، نیروهای هوانوردی و در روش های پزشکی استفاده می شود.
۴-چت بات ها برای پشتیبانی خدمات مشتری کاربرد دارند. ربات های چت مبتنی بر هوش مصنوعی پیشرفته این روزها محبوبتر و مرتبط تر هستند. آنها معمولا برای بهبود ارتباط با مشتریان استفاده می شوند.
ترجمه: آرین میرزا احمدی