شهرداری اصفهان هوشمند می شود
وی هوشمندسازی کلیه خدمات شهرسازی و معماری، تعامل سازنده با کلیه بخشهای داخلی و سایر دستگاههای بیرون از شهرداری در سطح استانی و ملی، اقدامات اجرایی در راستای مانع زدایی و ارائه خدمات، برون سپاری فعالیتهای قابل واگذاری به متخصصان طراحی و اجرای پروژههای شاخص و کاربست را محورهای اصلی فعالیت معاونت شهرسازی و معماری اعلام کرد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تحقق شهرداری الکترونیک و هوشمند را محور اصلی فعالیتها اعلام کرد و گفت: تا قبل از سال ۹۳ ساختار پاسخگویی به شهروندان بهصورت دستی و کاغذی بود، از آن زمان به بعد الکترونیکی کردن فعالیتها و آرشیو الکترونیکی پروندهها و کلیه نقشههای شهر در دستور کار قرار گرفت و بستر الکترونیک برای تغییر وضعیت در شهرداری اصفهان فراهم شد.
او با بیان اینکه تا سال ۹۷ تغییر ارائه خدمات از دستی به الکترونیکی اتفاق افتاد، افزود: در دوره جدید مدیریت شهری، هوشمندسازی را در دستور کار قرار دادیم تا پاسخگویی به مراجعان از طریق رباتهای هوشمند باشد. با تحقق این مهم، سلیقهگرایی حذف و ضوابط اجرایی میشود.
مهدویان به سامانه هوشمند توسعه شهری اشاره و تصریح کرد: از سال ۹۹ با پیگیری شخصی در وزارت راه و شهرسازی برای این طرح مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران را گرفتم و اصفهان بهعنوان پایلوت شهر هوشمند انتخاب شد، با تغییر مدیریت شهری این موضوع بهصورت جدی در دستور کار قرار گرفت تا شهر اصفهان پایلوت شهر هوشمند در کشور شود.
او با بیان اینکه پایه هوشمندسازی در گام اول اصلاح فرایندها بود، توضیح داد: تا زمانی که فرایندها اصلاح نمیشد، ورود به هوشمندسازی شکسته خورده بود، بر این اساس اولین اقدام اصلاح کلیه فرایندها در حوزه معماری و شهرسازی با نگاه هوشمندسازی بود.
بسیاری از فرایندها باید حذف یا مراحل آن کاملا تغییر میکرد. این فرایندها باز مهندسی شد و علاوه بر ابلاغ به مناطق، برای اجرای سامانه هوشمندسازی ملاک عمل قرار گرفت.
مهدویان از بازبینی، اصلاح و حذف ۱۶ فرایند خبر داد و گفت: نگاهمان این بود که آنچه را من بهعنوان معاون شهرسازی و یا همکارانم در مناطق شهرداری در اختیار داریم باید در اختیار شهروندان قرار گیرد.
معاون شهرسازی شهرسازی معماری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: به طور کلی دو مسیر اصلی در معاونت شهرسازی پیش بردیم که ارائه هوشمند خدمات شهرسازی و پرداختن به مباحث مرتبط با معماری و شهرسازی است. طی سنوات گذشته این مهر به معاونت شهرسازی و معماری شهرداری خورده بود که صرفا وظیفه صدور پروانه ساختمانی دارد و این شاخص ارزیابی شده بود، درحالی که مسائل اصلی در حوزه بافتهای تاریخی، بافتهای فرسوده، مسائل شهرسازی، تعریف پروژههای شاخص و پرداختن به حریم شهر مغفول مانده بود.
وی با بیان اینکه ایجاد سامانه هوشمند توسعه شهری از دی ماه گذشته در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری آغاز شد، توضیح داد: در این راستا تیم مشترکی تشکیل و مدیر پروژه تعریف شد و فرایند تولید سامانه هوشمند آغاز شد.
تا پایان ۱۴۰۰ این نرمافزار تولید شد و از ابتدای امسال این نرمافزار بهصورت آزمایشی فعال شد و در نهایت توانستیم تا ۱۵ خرداد این فرایند آزمایشی را انجام دهیم. ویژگی اصلی این سامانه این است که علاوه بر کارتابل الکترونیکی برای شهرداری، کارتابل الکترونیکی برای شهروندان ایجاد شده، علاوه بر آن بسیاری از مراجعات حضوری از طریق سامانه انجام میشود.
مهدویان به تغییر نگرش در سامانه هوشمند اشاره و تصریح کرد: در نگرش قبلی مالک باید به شهرداری مراجعه میکرد، اما ما بین مالک، شهرداری و سیستم الکترونیک، یک سامانه هوشمند قرار دادیم و این کار گام به گام انجام میشود، به طوری که تا پایان شهریورماه کلیه عملیات پروانه ساختمانی هوشمند و تا پایان سال کلیه استعلامات و فرایندهای شهرداری هوشمند میشود.
او همچنین افزود: یکی دیگر از معضلات شهر، الحاق اراضی شهید کشوری از سال ۷۲ به اصفهان بوده است که به دلیل اینکه طرح مصوب نداشته است، ساختوساز بدون پروانه ساختمانی در آن انجام شده است، در این راستا جلسات متعددی برگزار و در نهایت این طرح بازبینی و در شورای برنامهریزی استان مصوب شد و در دستور کار قرار گرفت.
او با اشاره به رفع مشکل جاده جلوان، گفت: ساماندهی و رفع مشکل جاده جلوان نیز یکی دیگر از این موارد است که در دستور کار قرار گرفت و جهاد کشاورزی تاییدیه خود را اعلام کرد که اکنون در دستور کار شورای برنامه ریزی استان است.