شهرسازی با 34 کلیک

سیداحمد حسینی‌نیا اظهار کرد: شهرداری اصفهان به منظور انجام مسوولیت اجتماعی و با هدف کاهش مراجعات و اتلاف وقت شهروندان، کمک به محیط‌زیست و شفافیت در امور و مباحث شهری در مناطق ۱۵ گانه شهرداری برنامه الکترونیکی کردن ساختارها و فرآیندها را دنبال کرده است. وی با اشاره به اینکه در نسل اول شهرسازی رویکردها مبتنی بر بستر کشاورزی، در نسل دوم مبتنی بر صنعت، در نسل سوم مبتنی بر شهرسازی الکترونیک و رویکرد فعلی شهرسازی دانش‌محور است، افزود: باتوجه به رشد روزافزون جمعیت و توسعه فناوری، شهرداری اصفهان با همکاری سازمان فاوا سیستمی طرح‌ریزی کرد که در فاز اول ساختار الکترونیک و در فاز دوم هوشمندسازی را دنبال می‌کرد و این امکان را به شهروندان می‌دهد تا از طریق مرورگرهایی که تعریف شده، خدمات مورد نیاز را بدون مراجعه به شهرداری‌ها دریافت کنند. معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با یادآوری اینکه شهرداری اصفهان در سال ۹۴ اقدام به نصب و راه‌اندازی سامانه سرای هشت کرد، گفت: دو سامانه شهرنما و سامانه امور مهندسی نیز به آن افزوده شد و ساختار الکترونیک در شهرسازی فعال شد. وی با بیان اینکه در ادامه مسیر شهرسازی هوشمند و شهرسازی دانش‌محور در برنامه‌های شهرداری اصفهان دنبال شد، تصریح کرد: فاز دوم طرح از تیر ۹۸ شروع و به‌صورت یک کار گروهی و مشترک در شهرداری برنامه‌ریزی شد، به این منظور یک سرور در منطقه ۱۲ نصب شد و عملا توانستیم سامانه اصفهان‌نما یا شهر با چند کلیک را از منطقه ۱۲ از بهمن سال گذشته آغاز کنیم. حسینی‌نیا با بیان اینکه مدیریت هزینه و خدمت به شهروندان در ساختار فاز یک با هزینه‌ای معادل ۴/ ۲ میلیارد تومان  انجام شد، افزود: هزینه فاز دوم ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شد که این کاهش هزینه به خاطر این بود که مجموعه شهرداری تلاش کرد و بخشی از فرآیندها را انجام دادند تا با حداقل هزینه اجرا شود.معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: آنچه به‌عنوان شرح خدمت در این سامانه برنامه‌ریزی شده ۳۴ خدمت تحت عنوان خدمات اینترنتی شهرسازی و درآمد است که ۲۶ خدمت از اردیبهشت در مناطق ۱۵گانه ارائه شده و ۸ خدمت نیز به‌صورت پایلوت در چند منطقه ارائه می‌شود تا در نهایت از نیمه اول تیر به مرور در همه مناطق ۱۵گانه شهر اصفهان اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه با مراجعه به این سامانه شهروندان می‌توانند بدون مراجعه به شهرداری خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند، تصریح کرد: در این سامانه یک خدمت تحت عنوان «پرونده من» دیده شده که تمام امکانات مورد نیاز را در اختیار شهروند قرار می‌دهد و حتی می‌توانند طرح‌های عمرانی و توسعه شهری را رصد کنند. حسینی‌نیا اضافه کرد: خدمات این سامانه به‌صورت کلی در دو بخش عمومی و اختصاصی تعریف شده است. خدمات عمومی خدماتی است که برای شهروندان تعریف شده و خدمات اختصاصی برای مهندسان طراح و ناظر تعریف شده است. وی اظهار امیدواری کرد: درحوزه شهر هوشمند و دانش‌محور بتوانیم در آینده خدمات فراوانی در اختیار شهروندان اصفهان قرار دهیم.

حسینی‌نیا افزود: ساختار این برنامه ساده است و شهروندان می‌توانند ۲۶ خدمتی را که رونمایی کردیم با مراجعه به سیستم دریافت کنند.

به گفته وی، در قالب این سامانه شهروندان می‌توانند خدمات مورد نیاز خود را در ۷ روز هفته و به‌صورت ۲۴ ساعته دریافت کنند. معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اعلام اینکه از یکصد خدمتی که شهردار اصفهان اعلام کرد روی این سامانه ارائه خواهد شد، ۳۴ خدمت خاص شهرسازی و درآمد است، افزود: سایر خدمات در بخش‌های دیگر حمل‌ونقل، فرهنگی، خدماتی و عمران خواهد بود که هرچه زودتر عملیاتی خواهد شد.

وی یادآور شد: امضای الکترونیک و مباحث امنیتی برای انجام امور شهروندان در این سامانه تعریف شده و با بانک‌ها و اداره‌های خدمت‌رسان نیز هماهنگی لازم به عمل آمده است تا این سامانه مبنای فعالیت و ارتباط با شهرداری باشد.