با همکاری اتاق بازرگانی و اتحادیه پوشاک اصفهان انجام شد
رونمایی از اولین نشان تضمین کیفیت محلی پوشاک در کشور
به گزارش دنیای اقتصاد در این نشست محمدرضا پاکروان مشاور امور فرهنگی بینالمللی و عضو کمیته راهبردی دانشگاههای مجازی جهان با اشاره به ظرفیت بالای استان اصفهان در صنایع مختلف بهویژه صنعت نساجی گفت: میتوان با برنامهریزی و مدیریت صحیح و استفاده از پتانسیل نخبگان حوزه پوشاک، اقدامات ویژهای در این عرصه انجام داد.
وی با اشاره به هجمه آمریکا در حوزه مباحث فرهنگی کشور گفت: باید از تمام ظرفیتهای موجود برای بیاثر کردن القاء فرهنگ غرب در مد و پوشاک ایران استفاده کرد.
پاکروان همچنین بر ضرورت استفاده از فناوریهای نوین در عرصه مد و پوشاک کشور و پیوستن به عرصه بینالمللی همچنین بهرهمندی از توانایی شرکتهای دانشبنیان در این حوزه تاکید کرد.
مشاور امور فرهنگی بینالمللی و عضو کمیته راهبردی دانشگاههای مجازی جهان اسلام در ادامه از آغاز به کار نخستین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی ایران اسکوکواکس از ۲۷ تا ۳۰ مهرماه در تهران خبر داد و از اتاق بازرگانی اصفهان برای حضور در این نمایشگاه دعوت نمود.
پاکروان همچنین گفت: آمادگی داریم تفاهمنامهای میان دانشگاههای جهان اسلام و اتاق بازرگانی اصفهان بهمنظور استفاده از ظرفیتهای طرفین منعقد نماییم.
وی در پایان سخنان خود از آمادگی برای راهاندازی شعبه اصفهان مجمع خیرین اشتغال و کارآفرینی خبر داد.
تولید مکانیزه و شناخت کافی از بازار هدف صادراتی پیششرط موفقیت در بازار جهانی
در ادامه جمشید پرویزیان عضو هیاتعلمی دانشگاه صنعتی اصفهان درونزا بودن اقتصاد کشور را یکی از موانع ورود به عرصه بینالملل دانست و گفت: متاسفانه صنعت نساجی کشور با تحولات روز عرصه صنعت، همگام نشده و درزمانی که مجموعه فرایندهایی به ماشین واگذار گردید با این حرکت خود را تطبیق نداد و این آغاز فاصله گرفتن نساجی از سایر صنایع بود.
وی در خصوص ایجاد برند نیز گفت: ایجاد برند از طریق تعامل با مشتری امکانپذیر است و باید تولیدات بر اساس نیاز بازارهای بزرگتر از بازار داخلی صورت گیرد.
پرویزیان مکانیزه کردن تولید و شناخت کافی از بازار هدف صادراتی را از پیششرطهای موفقیت در عرصه جهانی دانست.
دوره انجام کارهای تکراری گذشته سپریشده است
همچنین محمدرضا اصغر زاده پیشتاز فشن الکترونیک نیز در این نشست با تاکید بر اینکه هویت، تفکر و فرهنگ، کالای خریدنی نبوده و نیاز به حاملهای دقیق دارند افزود: لازم است حاملهای اقتصادی بهدرستی شناختهشده و برای آنها برنامهریزی شود.
وی افزود: متاسفانه تنها هنرمندان ناشناخته و کوچک از ظرفیت متاورس استفاده کرده و ارزشافزوده فراوانی را برای هنر خود ایجاد میکنند درحالیکه توجه به این حوزه یک ضرورت عینی است. اصغر زاده تاکید کرد دوره انجام کارهای تکراری گذشته سپریشده و باید وارد عرصههای نوظهور شویم.
وی در پایان سخنان خود از ایجاد اولین گالری هنر ایرانی متاورسی در جهان با کمک هنرمند بنام اصفهانی خبر داد و خواستار تعامل دیگر هنرمندان اصفهانی با این موضوع شد.
اتاق بازرگانی اصفهان به دنبال تسهیلگری برای برند سازی در حوزه پوشاک است
سید آرش امامی دبیر کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان نیز حجم بازار نساجی و پوشاک ایران را در حالی ۱۵تا ۲۰ میلیارد دلار عنوان کرد که نزدیک یکسوم آن از طریق واردات است.
وی با اشاره به سهم ۱.۹ درصدی استان اصفهان از صنعت پوشاک کشور گفت: برای اعتلای صنعت پوشاک ابتدا باید زیرساختهای آن را مهیا کنیم که شهرک پوشاک یکی از این زیرساختهاست که اتاق بازرگانی اصفهان پیگیر راهاندازی این شهرک است و در این شهرک به دنبال بهکارگیری روشهای نوین تولید پوشاک هستیم.
امامی عدم وجود برند پوشاک در کشور را یکی دیگر از معضلات این صنعت دانست و افزود: علیرغم وجود تولیدکنندگان بزرگ پوشاک در کشور در این حوزه برند سازی نشده و اتاق بازرگانی به دنبال تسهیلگری برای برند سازی در حوزه پوشاک کشور است.
دبیر کمیسیون صنایع در ادامه بر ضرورت توجه به هویت ایرانی در پوشاک تاکید کرد و گفت: باوجوداینکه لباسهایی که میپوشیم میتواند نشاندهنده هویت ملی ما باشد، ولی متاسفانه امروز لباسی که میپوشیم فاقد هویت ایرانی است.
امامی همچنین گفت: برچسب مراقبتی لباس (care labeling)نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و درحالیکه کشورهای منطقه اجازه ورود و فروش لباس بدون برچسب مراقبتی نمیدهند، ایران چگونه میتواند پوشاک خود را صادر کند.
کارگروه مد و پوشاک اتاق بازرگانی اصفهان ظرفیتی برای هویت بخشی به پوشش ایرانی
نفیسه عروجی دبیر کارگروه مد و پوشاک اصفهان نیز در این نشست بابیان اینکه سنت، بخشی از هویت است و نمیتوان سنت را مدرن کرد گفت: درحالیکه هویت از بین برنده فاصله میان سنت و مدرنیته است شکاف هویتی تولیدکنندگان و طراحان پوشاک کشور را دچار مشکل کرده است.
وی همچنین بر ضرورت ورود تلفیق فرهنگی به هویت پوششی تاکید و تصریح کرد: لازم است حاکمیت برای هویت بخشی به پوشش ایرانی از پژوهشگران و صاحبنظران بنام کشور استفاده کند.
وی با اشاره به احصاء مشکلات صنعت پوشاک کشور در کارگروه مد و پوشاک اتاق بازرگانی اصفهان خواستار همراهی دولت با بخش خصوصی برای ایجاد بستر هویتی و حمایت از تولیدکنندگان پوشش هویتی کشور بهویژه در زمینه معافیتهای مالیاتی شد.