طراحی و تولید محصول گالوانیزه استحکام بالا با گرید SG350GD

در سومین جشنواره ملی نوآوری محصول برتر ایرانی که به همت دانشگاه صنعتی شریف و حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه صنعتی شریف با حضور برخی مسوولان برگزار شد، شرکت فولاد مبارکه با تولید این محصول لوح زرین نوآوری محصول برتر ایرانی را به خود اختصاص داد.

شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه با اشاره به این که بخش تحقیق و توسعه شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون بر روی تحقیق و نوآوری کار کرده و در داخل و خارج از سازمان، ساختارهای حمایتی برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی ایجاد کرده است، گفت: در چند سال گذشته، بازنگری‌هایی در بخش تحقیق و توسعه صورت گرفته و طی آن سعی شده اکوسیستم نوآوری فولاد مبارکه ایجاد شود. در این راستا ساختارهایی مثل پژوهشکده فولاد با مشارکت دانشگاه صنعتی اصفهان، شرکت فولاد مبارکه و شرکت فولاد هرمزگان ایجاد شد. همچنین نسبت به انعقاد تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام شد که هدف آن کمک حاکمیت به ایجاد اکوسیستم نوآوری فولاد مبارکه بود و در هر دو مورد توفیقات خوبی به دست آمده است.

وی موفقیت فولاد مبارکه در ارزیابی‌ها و دریافت جوایز مختلف را ازجمله دستاوردهای این شرکت بر شمرد و گفت: دریافت جایزه محصول برتر نوآورانۀ ایرانی از جمله این موفقیت‌ها بوده و تقدیر از دو محصول برتر فولاد مبارکه به عنوان محصولات نوآورانه برتر کشوری در جشنوارۀ ملی نوآوری محصول برتر ایرانی از دیگر افتخارات این شرکت است. مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه علاوه بر این که در مسیر نوآوری و توسعۀ محصولات خود حرکت می‌کند، با چشم انداز جدیدی که برای خود تعریف کرده، گام‌های بلندی بر می‌دارد تا بتواند تکنولوژی صنعت فولاد را توسعه دهد و دانش فنی ساخت کارخانه‌های جدید فولادسازی را در اختیار گیرد. اراده فولاد مبارکه ساخت کارخانه‌های جدید فولاد با دانش فنی داخلی است .

محصول ورق گالوانیزه با گرید S۳۵۰GD بر طبق استاندارد EN ۱۰۳۴۶ طراحی و تولید شده که از رده فولادهای پر استحکام گالوانیزه است. این گرید کاربرد گسترده در صنایع مختلف از جمله در صنعت خودروهای سنگین (شامل اتوبوس و مینی‌بوس سازی) دارد. این محصول با دو ویژگی استحکام بالا و نیز مقاومت در برابر خوردگی در مواردی که هر دو مشخصه مورد نیاز باشد، کاربرد دارد. استحکام تسلیم این فولاد حداقل ۳۵۰ مگا پاسکال، استحکام نهایی حداقل ۴۲۰ مگا پاسکال و انعطاف‌پذیری آن حداقل ۱۶ درصد است. علیرضا مولوی‌زاده کارشناس متالورژی و روش‌های تولید شرکت فولاد مبارکه بیان کرد که با هماهنگی‌های انجام شده با خطوط مختلف تولیدی شرکت فولاد مبارکه و پس از طراحی پارامترهای لازم کلاف فول هارد (محصول نیمه تمام) تولید و با ارائه دانش فنی لازم و با همکاری شرکت ورق خودرو کلاف گالوانیزه استحکام بالا تولید شد.

این محصول که با ضخامت mm ۲ و با پوشش گالوانیزه ۱۸۰ گرم بر متر مربع تولید شده، دارای ۲ ویژگی استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی است و کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف از جمله در ساخت خودروهای سنگین و پروفیل سازه‌های اتوبوس و مینی‌بوس دارد. همچنین در صنایع سیلوسازی کاربرد دارد. حداقل استحکام تسلیم این محصول ۳۵۰ مگا پاسکال و حداقل استحکام نهایی آن ۴۲۰ مگا پاسکال بوده که کاملا با استاندارد بین‌المللی EN ۱۰۳۴۶ تطابق دارد. کلیه مسائل زیست محیطی از جمله عملیات حفاظت سطحی سازگار با محیط زیست نیز مورد توجه قرار گرفته است. از آنجا که این محصول تاکنون از خارج کشور تامین می‌شده، اثر بسزایی در خروج ارز از کشور داشته و تاییدیه نهایی و اخذ رضایت مشتری را نیز کسب کرده است.

محسن مصدق؛ مدیریت واحد متالورژی و روش‌های تولید شرکت فولاد مبارکه نیز با بیان این که تولید گریدهای ویژه از استراتژی‌های اصلی شرکت فولاد مبارکه است، از همکاری کلیه واحدهای فولاد سازی، نورد گرم، نورد سرد، واحد تحقیقات، فروش و آزمایشگاه‌ها و نیز شرکت‌های زیر مجموعه شرکت فولاد مبارکه که در این امر مهم تولید گریدهای جدید با واحد متالورژی و روش‌های تولید همکاری می‌کنند، تشکر کرد.

مدیر برنامه‌ریزی و تحقیقات بازاریابی شرکت فولاد مبارکه پس از کسب لوح زرین نوآوری محصول برتر ایرانی «کلاف گالوانیزه» گفت: استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی‌های اتمسفری ویژگی محصول جدید فولاد مبارکه است. غلامرضا طاهری گفت: با تولید این محصول در داخل کشور، از خروج بیش از ۸۰ میلیون دلار ارز از کشور در طول سال جلوگیری می‌شود. وی خاطر نشان کرد: محصول جدید شرکت فولاد مبارکه جزو محصولات پوشش‌دار گالوانیزه با مشخصه S۳۵۰GD است که دو ویژ گی استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی‌های اتمسفری از جمله خصوصیات متمایز کننده این محصول است.

وی با اشاره به این که این محصول در گذشته از خارج از کشور وارد می‌شده است ادامه داد: در فرآیند طراحی فولاد، اغلب، محصولات تجاری مد نظر قرار می‌گیرد. درخصوص این کالا تلاش فولاد مبارکه بر آن بود که این دو ویژگی در تولید این محصول لحاظ شود تا این که خوشبختانه توانستیم این محصول را به بازار عرضه کنیم. مدیر برنامه‌ریزی و تحقیقات بازاریابی شرکت فولاد مبارکه اذعان کرد: نکته کلیدی تولید این محصول این بود که در فرآیند تولید آن از کل زنجیره بازار استفاده شود، به گونه‌ای که بخش‌هایی از این محصول هم چون کلاف خام در فولاد مبارکه تامین شد و در شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری که در حوزه تخصصی صنعت خودرو فعالیت می‌کند، ادامه این سیکل فناورانه پیگیری و عملیاتی و در نهایت، این محصول به صنایع خودرو سازی کشور معرفی شد.

وی با اشاره به این که این محصول در صنایع خودرو سازی و در سازه‌های مرتبط با ماشین‌های سنگین اتوبوس و کامیون استفاده می‌شود خاطرنشان کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته، سالانه ۱۵۰ هزار تن از این محصول وارد کشور می‌شد که هم اکنون امکان تولید همین میزان در کشور به وجود آمده است: این در حالی است که رویکرد فولاد مبارکه تولید این محصول برای مصرف داخل کشور است. طاهری از جلوگیری از خروج ۸۰ میلیون دلار ارز از کشور ناشی از تولید و بومی سازی فولاد گالوانیزه پوشش‌دار و تولید محصولات خاص فولادی پوشش‌دار به صورت رنگی در آینده نزدیک در فولاد مبارکه خبر داد و تصریح کرد: به لحاظ کیفی فولاد پوشش‌دار گالوانیزه قابل رقابت با انواع مشابه وارداتی است به گونه‌ای که به خوبی می‌توان آن را به بازارهای جهانی نیز صادر کرد.