مهندس علی اکبر مقیمی آذری رییس هیات مدیره شرکت ژیان مطرح کرد:
نوآوریهای متعدد شرکت ژیان
پروژه تصفیه خانه فاضلاب شمال کیش برنده جایزه بینالمللی پروژههای سبز بنیاد جهانی انرژی در سال ۲۰۱۷ شد
مهندس آذری با اشاره به اجرای بیش از یکصد پروژه عمرانی در سطح کشور توسط شرکت ژیان اظهار کرد: شرکت ژیان از آغاز تاسیس تاکنون بیش از یکصد پروژه عمرانی در سطح کشور، از شمال شرقیترین نقطه ایران اسلامی (مرز ایران و افغانستان- ترکمنستان) یعنی سرخس تا جنوب غربیترین نقطه ایران یعنی خرمشهر، آبادان و فاو، در مرکز ایران در کنارههای باتلاق گاوخونی، در غرب ایران و جنوب در کنارههای دریای خلیج فارس و دریای عمان با اجرای دهها پروژه از قبیل سد خاکی و بتن غلطکی راه، فرودگاه، آزاد راه، راهآهن، پلهای بزرگ، تصفیه خانه، اسکله، باراندازها و دیگر کارهای دریایی و ساخت کانالهای بزرگ و ایستگاههای پمپاژ، سد سلولی توانسته است اثرگذار باشد. وی یادآور شد: در اکثر نقاط ایران که در بالا اشاره شد باید از روی پروژههایی که شرکت ژیان ساخته است، عبور کرد.
اجرای یکی از طرح های بزرگ دنیا
رییس هیات مدیره شرکت ژیان با تاکید بر این نکته که تمامی پروژههایی که توسط شرکت ژیان ساخته شده، مهم است، گفت: نمیتوانم یکی را بر دیگری ترجیح دهم، حال که شما سوال کرده اید دو، سه پروژه آبی را نام میبرم: در آبادان و خرمشهر مردم با کاشت درختان نخل خرما که از نسلی به نسل دیگر باقی میماند امرار معاش مینمایند. آبیاری نخیلات از طریق بالا آمدن آب در اروند و بهمنشیر به صورت ثقلی در حالت جذر و مد انجام میشد و به علت سدهایی که کشورهای ترکیه و سوریه در بالا دست روی رودخانه مانند دجله و فرات زده اند، آب این قسمت از رودخانه شور شده بود. طرحی قبلاً مطالعه شده بود که آب کارون را به طریقی بتوانند به بهمنشیر منتقل کنند که جلوی مد آب شور را که داخل کانالهای نخیلات وارد میگردید، بگیرند و بدین ترتیب با آب شیرین آبیاری گردد. وی ادامه داد: برای این کار طرحی را تعریف کردند که با ایجاد یک کانال به طول ۵/ ۱۰ کیلومتر و به عرض ۸۰ متر در پایین و ۱۴۰ متر در بالا، آب کارون را با ۴۰ عدد پمپ به ظرفیت هر کدام ۳ متر مکعب در ثانیه به بهمنشیر منتقل کنند. این کار توسط شرکت ژیان به انجام رسید و ۱۲۰ متر مکعب در ثانیه آب از رودخانه کارون به بهمنشیر وارد شد که در هنگام مد بهمنشیر، آب ورودی از کارون توانست جلوی مد را بگیرید و در نتیجه جلوی آب شور گرفته شد و کلیه نخیلات که تعداد آنها بیش از ۶ هزار نفر است، از این سیستم آب شیرین کارون آبیاری میشود و در حال حاضر یکی از طرحهای بزرگ دنیاست.
تکنولوژی بتن غلطکی برای اولین بار در ایران
مهندس آذری در مورد نوآوریهایی که برای صنعت احداث کشور به ارمغان آورده است، گفت: هر کدام از پروژههایی که انجام دادهایم، ویژگیهای خود را دارد. برای مثال یکی از این پروژهها را نام میبرم. باتوجه به علاقه خاصی که این شرکت برای اجرای سد داشت، در یک مناقصه بینالمللی برای اجرای سد جگین به صورت بتن غلطکی واقع در یکی از محرومترین نقاط ایران اسلامی، در منطقه بشاگرد (شمال شرق شهرستان جاسک در استان هرمزگان یعنی در گرمای ۴۸ درجه و رطوبت ۹۸ درصد) که از طریق وام بانک توسعه اسلامیIDB بر اساس شرایط فدیک به مناقصه گذاشته شد، برنده مناقصه شدیم. وی ادامه داد: این تکنولوژی برای اولین بار در ایران در سد جگین پیاده شد و به دلیل این که آشنایی زیادی با این تکنولوژی نداشتیم، در نتیجه با مراجعه به سدهای در حال ساخت در دنیا، مذاکره با کارشناسان و دعوت از کارشناسان خارجی که در این رشته صاحب نظر بودند، با بستن قرارداد با یکی از دو گروه برای طراحی و انتخاب ماشینآلات و سنگشکنهای مخصوص و یک گروه دیگر برای انتخاب دانهبندی مصالح و نوع اختلاط، قرارداد امضا کردیم.
کارشناسان به محل پروژه آمدند و با بررسی محل و آزمایش مصالح از قبیل مصالح رودخانهای – کوهی و با مراجعه به کارخانجات سیمان و بررسی تولید سیمان کارخانجات به این نتیجه رسیدند که به یک نوع افزودنی خاص بنام Fly Ash که باید به سیمان اضافه نمود، احتیاج داریم که در سدهای در حال ساخت خارج استفاده میشود. چون این ماده در ایران وجود نداشت باید از هندوستان حمل میکردیم؛ ولی باتوجه به نوع مصالح، حمل آن بسیار سخت و گران بود و کوچکترین رطوبت این Fly Ash را به گلوله تبدیل میکرد که اثر خاص خود را از دست میداد. با مطالعات زیاد معلوم گردید بهترین جایگزین Fly Ash در ایران پودرهای کوههای آتشفشانی بنام پوزولانهای طبیعی است که به وفور در ایران پیدا میشود و یا از سر باره کورههای آهنگدازی و کورههای ذوب مس میتوان استفاده نمود. چون پوزولان طبیعی ارزانتر بود برای سد جگین از پوزولان طبیعی کوههای تفتان که در منطقه زاهدان به فاصله ۱۲۰۰ کیلومتراز محل پروژه فاصله داشت استفاده کردیم.
کاهش ۵۰ درصدی مصرف سیمان
امروزه میتوان ادعا نمود که اگر ساختگاه پی سد اجازه دهد حتما به جای بتن cvc (بتن سازهای) از بتن غلطکی (R.C.C) استفاده گردد. این کار در پروژهها متداول شده است و تعداد اندکی سد با این روش ساخته شده و تعدادی نیز در حال اجرا است. مشکل پودر پوزولان حل شده و جالب اینکه با اضافه نمودن پوزولان به سیمان میتوان مقدار سیمان مصرفی در بتن غلطکی را حداقل ۵۰-۴۰ درصد کاهش داد، زیرا ارزان تر تمام میشود. در نتیجه سیمانهایی که با پوزولان مخلوط میشوند معمولاً ۲۰-۱۰ درصد ارزانتر از سیمانهای معمولی عرضه میگردد.
دریافت لوح تقدیر از انجمن بین المللی بتن ژنو
رییس هیات مدیره شرکت ژیان از اختراع جدید برای این صنعت گفت: برای انتقال بتن به صورت سریع از شوت استفاده کردیم یعنی در حداقل مدت زمان با سرعت بیشتر بتن را به محل مصرف رساندهایم و این یک اختراع جدید بود که در اداره ثبت شرکتهای ایران به ثبت رسیده و شرکت ژیان لوح تقدیر از انجمن بینالمللی بتن ژنو دریافت نموده است.
پروژه سد سلولی و نوآوری آن برای اولین بار در ایران
وی به یکی دیگر از نوآوریهای ژیان اشاره و بیان کرد: یکی دیگر از پروژههای آبی شرکت ژیان که به صورت طرح و اجرا انجام میگردد، سد سلولی است که در ایران برای اولین بار روی رودخانه بهمنشیر اجرا کردهایم. این پروژه در نوع خود یک نوآوری جدید و برای اولین بار در ایران است.
پروژه بزرگ پل دریچه
شرکت ژیان هم اکنون روی رودخانه بهمنشیر پروژه بزرگ پل دریچه که در دنیا کمتر ساخته شده را اجرا مینماید که برای عبور کشتیهای تا عرض ۲۵ متر ساخته میشود. بدین صورت که دریچه باز میشود تا کشتی عبور کند و بعد دریچه بسته میشود، دال پل هم از بالا روی کانال سوار میگردد. در این شرایط تردد ماشینها و عبور و مرور مردم به راحتی انجام میگردد.
انتخاب پروژه مخزن مرتفع بتنی تعادل فشار آب کیش به عنوان بتن برتر
طی سالهای اخیر اکثر پروژههای ژیان در همایشهای مختلف به عنوان پروژه برتر برگزیده شدهاند. وی با اشاره به چند مورد از آنها اظهار داشت: این شرکت موفق شد در سال ۹۳ لوح بتن برتر، برای پروژه مخزن مرتفع بتنی تعادل فشار آب کیش، به ظرفیت ۱۲۰۰ مترمکعب را با ویژگیهای خاص که در جزیره کیش ساخته شده است را از داوران انجمن بتن دریافت نماید. همچنین تصفیه خانه فاضلاب کیش، سال گذشته در جزیره کیش با مدرنترین تکنولوژی تصفیه فاضلاب دنیا ساخته شده است و هم اکنون هر دو پروژه در حال بهرهبرداری است.
انتخاب پروژه سد ژاوه به عنوان بتن برتر
همچنین در سال ۹۴ نیز شرکت ژیان برای اجرای سد مخزنی ژاوه موفق به دریافت تندیس و لوح بتن برتر گردید. سد بتن غلطکی R.C.C ژاوه به ارتفاع ۸۶ متر، طول تاج ۳۰۰ متر، عرض خارج ۵/ ۱۲ متر، سیستم انحراف دو کالورت بتنی هر کدام به طول ۱۷۵ متر، حجم مخزن دریاچه ۱۰۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت تخلیه سیلاب ۱۱۷۸ متر مکعب در ثانیه میباشد. هدف از اجرای این سد تامین آب کشاورزی اراضی مستعد استان کردستان به مساحت ۱۷۰۰۰ هکتار از دشتهای قروه و دهگلان و سالیانه ۱۷ میلیون مترمکعب آب برای نیازمندیهای کشاورزی در مسیر انتقال است. ایجاد این سد زمینههای پرورش آبزیان و گسترش جاذبههای گردشگری در چشمانداز آینده طرح دیده شده است.
ساخت پاندول متمرکز برای اولین بار در جهان
مهندس آذری به مزایا و نوآوریهای سد ژاوه که باعث انتخاب به عنوان بتن برتر سال ۹۴ گردید، اشاره کرد: ساخت پاندول متمرکز برای اولین بار در جهان، بومیسازی بخش ابزار دقیق بدنه سد، ارتقای رکورد بتنریزی کشور از ۹۰ هزار مترمکعب در ماه به ۱۲۱ هزار مترمکعب در ماه رسانده است، بومیسازی سیستم انتقال بتن غلطکی در ایران با ۲۰درصد هزینه نمونه خارجی آن، بومیسازی در ساخت بچینگ با تولید مداوم بتن continue mixe مطالعه و اجرای بتن غلطکی باسیستم مصالح All in one aggregate و ساخت آزمایش دستگاه تسریع کننده مقاومت بتن برای بتنی با مقاومتهای دراز مدت ۶ ماهه را حداقل کمتر از یک ماه بدست آوردیم. همچنین پروژه تصفیهخانه فاضلاب شمال کیش پس از ارزیابی در ۴ سر فصل زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی، و تکنولوژی توسط بنیاد جهانی انرژی و کسب امتیازات لازم به عنوان یکی از ۴ پروژه برگزیده کشورمان در مهرماه امسال در همایش سالیانه بنیاد جهانی انرژی در کشور اتریش مورد تقدیر قرار میگیرد. در پایان از خداوند میخواهم توفیق دهد که باز هم در دیگر پروژههای در دست اجرا با نوآوری و بومیسازی کردن تکنولوژیهای جدید بتوانم اثرگذار باشم.
ارسال نظر