«دنیایاقتصاد» بازارها را بررسی میکند
رکود سنگین در بازار سکه
بازار سهام
بازگشت از سقوط پنج روزه
روز سهشنبه در حالی معاملات در بورس اوراق بهادار تهران به پایان رسید که نماگر اصلی این بازار پس از 5 روز مثبت شد. به طوری که در این روز شاخص کل بورس تهران با حدود 2127 واحد افزایش معادل با 0.11 درصد، در محدوده 2 میلیون و 20هزار واحد قرار گرفت. شاخص هموزن نیز در این روز با حدود 3014 واحد افزایش در محدوده 703هزار واحد قرار گرفت. همچنین در این روز بورس و فرابورس مجموعا شاهد 74 میلیارد تومان خروج پول بودند و ارزش معاملات خرد نیز در سطح 3758 میلیارد تومان قرار گرفت. برخی از کارشناسان معتقدند ممکن است در روزهای آینده و با انتشار آمارهای ماهانه، بخشی از عقبماندگی بورس جبران شود. همچنین برای برونرفت از این وضعیت نیاز است که دولت فشارها بر صنایع مختلف را کم کند، دست از دخالت در قیمتگذاری بردارد و در تدوین قوانین و مقررات، به حقوق مالکیت احترام بگذارد.
بازار سکه
رکود بیسابقه
در حالی که بیش از دو هفته است که بازار سکه شاهد نوسانات قیمتی محدود است، این ثبات قیمتی در روز سهشنبه نیز ادامه یافت. به طوری که در این روز قیمت سکه امامی به نسبت روز دوشنبه مقدار بسیار اندکی (کمتر از 50هزار تومان) افزایش یافت و در محدوده قیمتی 28 میلیون و 700هزار تومان به ازای هر قطعه مورد خرید و فروش قرار گرفت. همچنین در این روز نرخ دلار، به عنوان عامل اصلی اثرگذار بر قیمت سکه افزایش یافت و در محدوده 50هزار و 200 تومان قرار گرفت. همچنین قیمت هر اونس طلای جهانی نیز تا ساعت 19:30به وقت تهران از محدوده 2هزار دلاری عبور کرده بود. برخی از کارشناسان معتقدند که شرایط رکود فعلی که بر بازار حاکم است، در چند سال اخیر بیسابقه بوده و همچنین پیشبینی میکنند که نوسان 1 تا 3درصدی، تا پایان هفته ادامه داشته باشد.
بازار طلای جهانی
افزایش قیمت از پی افت شاخص دلار
در حالی که در دقایق انتهایی روز دوشنبه، قیمت پایانی طلای جهانی کاهش یافت و در محدوده 1978 دلار و 7 سنت قرار گرفت، روز سهشنبه طلا کار خود را با افزایش قیمت شروع کرد. به طوری که در این روز و تا لحظه تنظیم این گزارش، طلای جهانی با بیش از 26 دلار افزایش قیمت، در محدوده قیمتی 2005 دلار به ازای هر اونس قرار گرفت. تحلیلگران بازار معتقدند که افزایش قیمت طلا در این روز به دلیل افت شاخص دلار (که رابطهای معکوس با قیمت طلا دارد) و کاهش بازدهی اوراق خزانهداری آمریکا رخ داده است. همچنین از آنجا که رفتهرفته به نشست آینده فدرال رزرو نزدیک میشویم، سرمایهگذاران در این روزها معاملات و خرید و فروشهای خود را بر اساس انتظاراتشان از تغییرات آتی نرخ بهره انجام میدهند.
بازار اوراق مسکن
کاهش قیمت مسکن در آبان
بازار روز سهشنبه در حالی بسته شد که قیمت پایانی «تسه 0011» در حدود 2.77درصد کاهش یافت. اوراق تسهیلات بانک مسکن که با نماد «تسه 0011» در فرابورس ایران عرضه شده و مورد خرید و فروش قرار میگیرد، در روز سهشنبه حدود 3000 تومان (که بیشترین کاهش قیمت این اوراق از ابتدای ماه آبان است) کاهش یافت و در محدوده قیمتی 103هزار و 88 تومان به ازای هر برگ از این اوراق مورد معامله قرار گرفت. قیمت پایانی ثبت شده برای «تسه 0011» در این روز، پایینترین قیمت این اوراق در 7 روز معاملاتی گذشته است. براساس تحلیلهای آماری برخی از کارشناسان حوزه مسکن از گزارشهای آماری مقدماتی سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، به نظر میرسد که متوسط قیمت فروش هر مترمربع بنای واحد مسکونی در شهر تهران در آبان ماه، 1.4درصد نسبت به ماه مهر کاهش یافته است.
بازار نفت
ثبات نسبی قیمت نفت
شروع معاملات روز سهشنبه در بورس آمریکا، با نوسانات نزولی اندک در قیمت نفت برنت و نفت WTI همزمان شد. به طوری که در این روز و تا لحظه تنظیم این گزارش، نفت برنت با کمی کاهش ارزش، در محدوده قیمتی 82 دلار و 18 سنت به ازای هر بشکه مورد خرید و فروش گرفت. نفت خام WTI یا وست تگزاس اینترمدییت نیز مانند نفت برنت اندکی افت ارزش را تجربه کرد و در محدوده قیمتی 77دلار و 64 سنت به ازای هر بشکه مبادله شد. پس از سقوط نفت در روز 25 آبان به کمترین قیمت خود از تاریخ 15 تیر، سهشنبه سومین روز معاملاتی متوالی بود که قیمت نفت با نوسانات محدود، در ثبات نسبی به سر برد. تحلیلگران معتقدند که در این روزها، معاملهگران به دلیل نزدیک شدن نشست آینده اعضای اوپکپلاس و تصمیمگیری در خصوص میزان عرضه نفت، معاملات خود را با احتیاط انجام میدهند.