بازار سهام

ریزش بازار سهام؟

1

در روز شنبه بورس اوراق بهادار تهران با ثبت کاهش بیش از 63‌هزار واحدی شاخص کل، هفته را با رنگ قرمز آغاز کرد. بنابراین با ثبت پنجمین روز متوالی اصلاح، بازار با شاخص کل منفی 8/ 2 درصدی کار خود را در سطح 2میلیون و 214‌هزار واحدی به پایان رساند. در این روز عملکرد فروشندگان سهم به گونه‌‌‌ای بود که خروج پول حقیقی معادل 2‌هزار و 769 میلیارد تومان رقم خورد. در این بین شاخص هم‌‌‌وزن نیز با 91/ 3‌درصد افت سرخ‌پوش شد. بیشترین خروج سرمایه متعلق به گروه‌‌‌های خودرو و ساخت قطعات و فرآورده‌های نفتی و فلزات اساسی بود. آینده بازار سهام در هاله‌‌‌ای از ابهام قرار دارد. در حالی که در این میان برخی از تحلیلگران بازار سهام این ریزش‌‌‌ها را ادامه‌دار می‌‌‌دانند گروهی دیگر بر این باورند که ریزش تا کمتر از 2 میلیون واحد پیشروی نمی‌‌‌کند.

بازار سکه

ابهام در بازار سکه و طلا

2

بازار سکه و طلا در روز شنبه کار خود را با افت قیمت شروع کرد. به طوری که در روز گذشته هر قطعه سکه امامی تا زمان نگارش این گزارش در قیمت 31 میلیون و 500‌هزار تومان مبادله شد. حباب قیمتی سکه نیز کاهش نیم میلیون تومانی را برای روز پیش به ثبت رساند. در حالی که نرخ دلار در روزهای اخیر تغییرات وسیعی نداشته و کم و بیش روند کاهش قیمت را پشت سر گذاشته، به عنوان بزرگ‌ترین سیگنال‌دهنده به بازار سکه و طلا، افت بهای سکه را تا حدی توجیه می‌کند. از سوی دیگر قیمت در بازار طلای جهانی نیز روند صعودی نداشته و در حال تثبیت در سطح حمایتی است. البته شایان ذکر است باتوجه به تلاطم مشاهده‌شده در بازار هرات احتمال تغییر نرخ ارز و هم‌‌‌گام با آن بهای سکه نیز برای هفته‌‌‌ آینده قابل پیش‌بینی است که این امر موجب تشدید تردید در بازیگران این عرصه می‌شود.

بازار طلای جهانی

پناهگاه امن سرمایه‌گذاری

3

بازار طلای جهانی در هفته گذشته درگیر افت‌وخیزهای فراوان بود. این فلز با‌ارزش در روز جمعه با عقب‌‌‌گرد قیمتی در بهای 2010 دلار و 77 سنت به کار این هفته خود پایان داد. داده‌‌‌های تورمی اعلام‌شده از سوی ایالات متحده منجر به ارزیابی مجدد انتظارات بازار از آینده فدرال رزرو و نرخ بهره شد. چرا که به‌رغم آرام‌‌‌تر شدن روند تورمی همچنان عددی بالای 2‌درصد که هدف تورمی فدرال رزرو است به ثبت رسیده. از سوی دیگر مهره‌‌‌های بزرگی همچون ایالات متحده و چین نه‌تنها آمار رشد اقتصادی از کشور خود منتشر نکرده‌‌‌اند بلکه زمزمه‌‌‌های رکود اقتصاد جهانی نیز شنیده می‌شود. در میان نگرانی‌های پیرامون بحران بانکی و متوقف شدن رشد اقتصادی، تقاضا برای طلا به عنوان پناهگاه امن بالا می‌‌‌ماند. بنابراین نقطه‌‌‌ای بالاتر از سطح حمایتی 2000 دلار به ازای هر اونس برای این فلز زرد تثبیت‌شده به نظر می‌‌‌رسد.

بازار اوراق مسکن

 

ابهامات بازار مسکن

4

اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس دادوستد می‌شود، روز شنبه عموما سبزپوش بودند. به طوری که در این میان اوراق تسهیلات بانک مسکن بهمن 1400 که با نماد تسه 0011 مورد معامله قرار می‌گیرد، روز گذشته با 89/ 3‌درصد رشد معادل بیش از 3‌هزار و 300 تومان افزایش، کار خود را در قیمت پایانی 90‌هزار و 546 تومان خاتمه داد. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که تبعات ادامه رشد قیمت‌ها در بازار مسکن کلان‌شهرها، منجر به بروز و تشدید «تورم مهاجرت» در حومه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها شده است. همچنین بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که بازار خرید و فروش مسکن تا حدود زیادی با کساد روبه‌رو است و معاملات چندانی صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که در این مقطع زمانی جابه‌‌‌جایی مستاجران تا چند روز دیگر آغاز می‌شود و به تبع آن بازار اجاره رونق می‌گیرد.

بازار نفت

تلاطم تقاضای انرژی

5

نوسانات تمام‌نشدنی بازار نفت در هفته گذشته نیز ادامه داشت. به طوری که قیمت‌ها به صورت لحظه‌‌‌ای دچار تغییر روند شدند. این عقب‌‌‌گردها به طوری بود که در روز جمعه هر بشکه نفت خام برنت در قیمت 74 دلار و نفت وست تگزاس اینترمدییت به قیمت 70 دلار داد و ستد شد. چرا که داده‌‌‌های نه‌چندان امیدبخش تولیدی چین،  از یکسو نوید کاهش رشد اقتصاد جهانی می‌دهد و از سوی دیگر داده‌‌‌های تورمی ایالات متحده، آمارهای بیکاری منتشر شده آن و مهم‌تر از همه، سیاست‌‌‌های سخت‌‌‌گیرانه فدرال رزرو، نه تنها کشور مذکور بلکه جهان را به رکود سوق می‌دهد. با توجه به آنکه در شرایط رکودی تقاضا برای سوخت پایین است اوضاع بر وفق مراد بازار نفت نخواهد ماند. از طرف دیگر سمت عرضه نفت نیز دچار نااطمینانی است. ابتدا ترس از کاهش عرضه به جهت سابقه بدعهدی اوپک در کمین است. بنابراین پیش‌بینی می‌شود روند کاهشی نفت در هفته آینده نیز باقی بماند.