«دنیایاقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
نگاه بازارهای داخلی به تغییرات نرخ ارز
بازار سهام
ادامه عملکرد منفی هفتگی شاخص
بازار سهام در هفته معاملاتی منتهی به 11 شهریور سال 1401، سه روز از پنج روز معاملاتی خود را با کاهش پشت سر گذاشت. در نتیجه فراز و فرودهای قیمت سهام درهفته معاملاتی اخیر، نماگر اصلی تالار شیشهای معادل21/ 0درصد کاهش را به ثبت رساند به طوری که شاخص کل از سطح یکمیلیون و 450واحد به سطح یکمیلیون و 439 واحد کاهش داشته است. در بررسی روند خالص تغییر مالکیت، برآیند معاملات نشاندهنده خروج پول حقیقی به میزان 569میلیارد در هفته گذشته است. طی این مدت میانگین ارزش معاملات هفته زیر 2هزار میلیارد تومان بود. علاوه بر این تغییر جهت حرکت شاخص هموزن نسبت به شاخص کل به معنی، کاهش استقبال از برخی سهام بزرگ و افزایش معامله برخی سهام کوچک توسط فعالان بازارسهام است.
بازار سکه
ترمز تقاضا در معاملات سکه
سکه امامی در اولین روز هفته معاملاتی منتهی به 10 شهریور سالجاری، در قیمت 14میلیون تومان آغاز به کار کرد. در هفتهای که گذشت قیمت سکه با کاهش مستمر همراه شده و وارد کانال 13میلیون تومانی شد. روز پنجشنبه قیمت مسکوک مذکور به کمترین میزان در طول هفته یعنی 13میلیون و 654 هزار تومان در هر قطعه رسید. آنچه به نظر میرسد در روند نزولی قیمت اثر داشته است، کاهش در میزان تقاضا از سوی خریداران و همچنین عدمتمایل فروشندگان به فروش در قیمتهای فعلی است. در هفته اخیر دو عامل اثرگذار بر قیمت این مسکوک مسیری متفاوت در پیش گرفتند به طوری که دلار افزایش و اونس جهانی طلا کاهش چشمگیری تا سطح 1700 دلار را تجربه کرده است. حباب سکه در روز پنجشنبه به میزان بیش از یکمیلیون و 700هزار تومان بود.
بازار طلای جهانی
طلا؛ پافشاری بر نزول
طلا در حال حاضر شش ماه است که بدون توقف کاهش یافته است و شمش 12درصد یا به طور متوسط 2درصد در ماه از ارزش خود را از دست داده است. هر اونس طلای جهانی بیش از 40 روز معاملاتی است که به سمت کف کانال 1700 دلار در هر اونس در حرکت بوده است. در هفته اخیر فلز زرد در تلاش بود تا در هر اونس از محدوده 1730دلار کمتر نشود و به میانه این کانال بازگردد اما در نهایت به 1714 دلار (تا ساعت 19 به وقت تهران)کاهش پیدا کرد. این کاهش قیمت طلا در حالی است که شاخص دلار به بالاترین حد خود در 20 سال اخیر یعنی 112 رسید که بالاترین میزان از ژوئن 2002 بود. با وجود استمرار در سیاستهای انقباضی، برخی دادههای اقتصادی قوی آمریکا میتواند عاملی برای ادامه دادن سیاستهای انقباضی فدرال رزرو باشد. چنانچه این افزایش نرخ بهره ادامهدار شود طلای جهانی به کانال 1600 دلاری وارد خواهد شد.
بازار اوراق مسکن
معاملات خنثی در تسه
تسه 9912 در روز شنبه از قیمت 116هزار تومان معاملات خود را شروع کرد و با اندکی افزایش تا سطح قیمت 118هزار تومان نیز نوسان داشت. اما در روز چهارشنبه به همان رقم 116 هزارتومان در روز شنبه بازگشت. در نهایت این نوسانات ذکر شده، تسه 9912 در هفته معاملاتی اخیر 94/ 0درصد رشد را به ثبت رساند که میتوان گفت در این هفته حرکت قیمتی اوراق تسهیلات مسکن مربوط به اسفند ماه سال 1399 خنثی بوده است. اوراق ذکر شده در هفتههای اخیر در پی انتشار اخبار مربوط به مذاکرات برجام که شرایط اقتصادی کشور را دستخوش تغییر قرار میدهد، مانند سایر بازارها نوسانات شدیدی را تجربه کردند اما در روزهای معاملاتی اخیر این گونه عوامل هیجانی به حداکثر رسیده و شاهد صفهای قدرتمند در سمت خرید یا فروش نبودیم.
بازار نفت
نفت برنت زیر 100 دلار
در بررسی روند قیمتی بیشتر از 20 روز معاملاتی اخیر، نفت برنت تنها سه روز در محدوده قیمتی 100 دلار به کار خود پایان داده و با وجود تلاشهای بسیار در این کانال تثبیت نشده است. به طوری که در هفته معاملاتی اخیر هر بشکه نفت برنت از محدوده 100 دلار به 95 دلار کاهش قیمت داده است. همینطور هر بشکه نفت WTI از قیمت 93 دلار در هر بشکه به نزدیکی 89 دلار در روز جمعه رسیده است. افزایش اندکی در قیمتهای نفت در روز جمعه به وقوع پیوست که به خوشبینی به کاهش تولید اوپک در نشست 5 سپتامبر بازمیگردد. در این شرایط نگرانی در مورد محدودیتهای چین برای مقابله با کووید-19 و رشد ضعیف جهانی همچنان باعث محدود شدن رشد و عدمتوان جهش به بالای قیمتهای فعلی شده است.