«دنیایاقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
تکاپوی بازارها برای رشد
بازار سهام
کفسازی شاخص کل
بازار سهام در روز یکشنبه دومین تغییر صفر درصدی شاخص کل را طی سال جاری به ثبت رساند که در این روز نتیجه دادوستدها بر میزان شاخص کل تقریبا خنثی بود و تنها با 33 واحد کاهش نسبت بهروز قبل، در محدوده یکمیلیون و 426 واحد ایستاد. نماگر اصلی تالار شیشهای در این روز با دو مرتبه صعود، در نزدیکی یکمیلیون و 427هزار قرار گرفت. در این روز حرکت شاخص کل به سمت سطوح بالاتر تثبیت نشد و با افزایش در میزان عرضه، به سطوح اولیه در ساعت شروع بازار بازگشت. همچنین شاخص هموزن نیز در این روز 952 واحد رشد داشت. ضمنا میزان تغییر در خالص مالکیت این روز 150میلیارد تومان از حقیقی به حقوقی بود که در این میان گروههای محصولات شیمیایی، فرآوردههای نفتی و چند رشته صنعتی بیشترین خروج پول را داشتند.
بازار سکه
سکه در مرز کانال جدید
سکه امامی در روز معاملاتی یکشنبه در مرز 14میلیون تومان حرکت کرد و با افزایش 22/ 0درصدی، در قیمت 14میلیون و 20هزار تومان مورد معامله قرار گرفت. در ابتدای این روز معاملات کاملا صعودی بوده و نرخ هر قطعه سکه امامی به بیش از 14میلیون تومان افزایش یافت. اما پتانسیل رشد این روند در ساعات اولیه شروع معاملات یکشنبه کاهش پیدا کرد و معاملات در مرز 14میلیون تومان ادامه یافت. از جمله دلایل تغییرات قیمتی مسکوک مذکور مربوط به فضای کاهشی قیمت طلای جهانی و نرخ دلار آزاد است. چرا که با افزایش در قیمت اسکناس آمریکایی، بهای سکه نیز رشد میکند. از جهتی با کاهش قیمت طلا، رشد سکه امامی اندکی از شتاب افتاده است و در پایین مرز کانال 14میلیون تومان تقاضای کافی برای جهش قیمتی محتمل نیست.
بازار طلای جهانی
نیاز طلا به حمایت قوی
طلای جهانی طی معاملات هفته اخیر افتوخیزهای زیادی را متحمل شد و تمایلات نزولی در روند قیمتی این فلز گرانبها غالب بود. به این ترتیب هر اونس طلای جهانی سطوح زیر مرز روانی 1700 دلار را نیز لمس کرد و در آخرین روز معاملاتی هفته کار خود را در سطح 1712 دلار به پایان رساند. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که با افزایش روزافزون فشارهای نزولی بر طلا همچون نزدیک شدن به زمان اعمال سیاستهای انقباضی فدرال رزرو و افزایش روزافزون قیمت بسیاری از کالاها، نگاه بسیاری از سرمایهگذاران را به سطوح پایین قیمتی برای طلا دوخته است. از این رو انتظار میرود این فلز همچنان به روند فعلی خود ادامه دهد و افزایش قیمتهای چشمگیری را شاهد نباشد. علاوه بر این طلا برای رشد موثر نیازمند تقاضای قوی است.
بازار اوراق مسکن
حرکت سنگین مسکن
اوراق تسهیلات بانک مسکن در روز یکشنبه تقاضای چشمگیری نداشته و اغلب در محدوده منفی داد و ستد شدند. اما در این میان برخی اوراق عملکرد بهتری را به ثبت رساندند. اوراق تسهیلات اسفند 99 در روز معاملاتی اخیر با رشد همراه بود. به طوری که تسه 9912 با افزایش یکهزار و 392 تومانی معادل 26/ 1درصد کار خود را در قیمت پایانی 112هزار و 288 تومان خاتمه داد. این اوراق در ابتدای سالجاری از محدوده قیمت 107هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و قیمت آن با فراز و فرودهای بسیار در مرداد سالجاری به بیش از 140هزار تومان نیز رسیده بود. اما در تثبیت این سقف موفق نبوده و در روز معاملاتی یکشنبه 13 شهریور نزدیک به 112هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.
بازار نفت
مقاومت جدی 100 دلاری نفت
نفت برنت پس از رکورد شکنی و عبور از 120 دلار در هر بشکه در سال گذشته میلادی، به طور کلی تا به امروز روند نزولی را طی میکند به طوری که در ماههای اخیر قیمت حمایتی 95 دلار را نیز شکسته و به 93 دلار در آخرین روز معاملاتی در هفته اخیر رسید. بهای نفت برنت با 66 سنت افزایش به سطح93 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت WTI با 26 سنت افزایش به86 دلار و87 سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت روز جمعه به دلیل انتظاراتی که اوپکپلاس درباره کاهش تولید در نشست 5سپتامبر به بحث خواهد گذاشت، افزایش یافت اما با عدمتقاضای قوی، افزایش قیمت نیازمند دلایل جدیتری است. به نظر میرسد نگرانی از محدودیتهای چین برای مقابله با کرونا و ضعف در اقتصاد بینالمللی افزایش نرخ نفت را کندتر میکند.