«دنیای اقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی میکند
در سراشیبی افت
بازار سهام
تداوم افت در بورس
بازار سهام پس از تجربه یک روز مثبت طی هفته گذشته، مجددا در روز معاملاتی یکشنبه بر شیب نزولی قرار گرفت. بر این اساس نماگر اصلی تالار شیشهای روز یکشنبه با افت 81/ 0درصدی سرخپوش شد و تا سطح یک میلیون و 377 هزار واحد عقبنشینی کرد. علاوه بر این شاخص کل با معیار هموزن در روز یاد شده کاهش 74/ 0 درصدی داشت. خروج پول سرمایهگذاران خرد نیز همچنان ادامه داشت. بهطوری که در این روز حقیقیهای بازار خالص خریدی منفی معادل 1307 میلیارد تومان رقم زدند. شرایط اقتصادی و سیاسی موجود و سایه برخی ابهامات در این بازار موجب شده تا بورس تحرکات مثبتی نداشته باشد و به افت پلکانی خود ادامه دهد. از این رو برخی کارشناسان معتقدند با وجود شرایط حاکم بر بازار سهام احتمال افت بیشتر همچنان وجود دارد.
بازار سکه
حباب بالای سکه طرح جدید
سکه پس از افت شدید بهای طلا در بازار جهانی نتوانست به موازات افزایش تمایلات صعودی که در بازار ارز رخ داد، رشد چشمگیری داشته باشد. بهطوری که سکه امامی پس از نزدیک شدن به میانه کانال 14 میلیون تومان در همین محدوده باقی ماند. بر این اساس هر قطعه سکه یاد شده روز گذشته در قیمت 14 میلیون و 420 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. به این ترتیب برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که در صورتی که دلار به سطح 32 هزار تومان برسد احتمال تقویت افزایش قیمت مسکوک یادشده و رسیدن آن به سطوح بالای 14 میلیون و 700 هزار تومان افزایش مییابد. در این بین فاصله ارزش ذاتی و بازاری این سکه همچنان در نزدیکی مرز 2میلیون تومان با حباب بیش از یک میلیون و 970 هزار تومان قرار دارد.
بازار طلای جهانی
حکمرانی ترس در بازار طلا
در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، فروش طلا با هیجانات فراوانی همراه بود. بهطوریکه در روز پنجشنبه پس از 23 روز معاملاتی ثبات در محدوده حمایتی 1700 دلاری، وارد کانال 1600 دلار شد. در روز جمعه نیز هر اونس طلای جهانی در محدوده قیمتی 1675 دلار داد و ستد شد. طی معاملات انجام شده در هفته معاملاتی اخیر فلز زرد به پایینترین حد خود رسید. پایینترین سطح معامله در محدوده قیمتی 1669 دلار بود که کمترین مقدار از ژوئن 2020 را نشان میدهد. همچنین شاخص دلار در محدوده 109 واحد نوسان داشت که باعث تقویت فشار فروش در این بازار خواهد شد. به عقیده برخی تحلیلگران نزدیک شدن زمان اعمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و رشدهای شاخص دلار و برخی نگرانیها از رکود جهانی ممکن است باعث کاهش بیشتر قیمت طلا در بازه زمانی کوتاهمدت تا سطح 1650 دلار شود.
بازار اوراق مسکن
انتظار برای بهبود بازار مسکن
روز یکشنبه اغلب اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس معامله میشوند، در محدوده منفی شروع به معامله کردند. در این میان معاملات اوراق تسه 9912 در محدوده قیمتی 108 هزار تومان آغاز و تا سقف 118 هزار تومان نیز معامله شد. اما در ساعات میانی بازار فشار عرضه افزایش یافته و آخرین معاملات در قیمتهای کف مجاز روزانه انجام شد. در نهایت داد و ستدهای اوراق تسهیلات مسکن مورد بررسی مربوط به اسفند سال 99 در این روز به قیمت 111 هزار و 874 تومان رسید. به عقیده برخی کارشناسان فعال در حوزه مسکن، مهمترین عوامل اثرگذار بر این بازار، قیمت نهادههای ساختمانی و میزان تغییرات سرمایهگذاری در بخش ساختمان است و تنها کاهش در بهای تمامشده و افزایش ساخت وساز و نظارت بر فعالیتهای ملاکی، احتمال بهبود و خارج شدن از رکود این بازار را افزایش میدهد.
بازار نفت
بازتاب رکود جهانی بر بازار نفت
قیمت نفت هفته گذشته افتهای بیشتری نسبت به روزهای افزایشی شاهد بود. با وجود اینکه ممکن است نشت در پایانه نفتی بصره عراق عرضه نفت خام را در کنار برخی محدودیتهای عرضه جهانی تحت تاثیر قرار دهد با ترس از افزایش شدید نرخ بهره، برآیند هفتگی قیمت نفت منفی سپری شده است. این کاهش از آن جهت است که رکود ایجادشده در پی افزایش نرخ بهره میتواند رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای سوخت را نیز محدود کند. علاوه بر این هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت معامله شده در قیمت 85 دلار و 11 سنت به کار خود پایان داد. نفت خام برنت نیز در آخرین روز معاملاتی در سطح 91 دلار و 35 سنت در هر بشکه ایستاد. به این ترتیب هر دو شاخص نفتی طی معاملات هفته اخیر نزدیک به 2درصد عملکرد منفی داشتند که عمده این کاهشها برگرفته از نوسانات صعودی شاخص دلار بود.