بازار سهام

سیل خروشنده فروشندگان در بورس

بورس تهران روز گذشته در محاصره فروشندگان هیجان‌زده ۸/ ۲ درصد از ارزش خود را از دست داد. عرضه‌های وسیع در این روز موجب کاهش قیمت ۹۱ درصد از تعداد نمادهای بورسی شد و سنگین‌ترین افت شاخص کل را از شانزدهم اردیبهشت‌ماه رقم زد. فشار شدید عرضه به حدی بود که حدود ۹۰ میلیارد تومان سهم در صف فروش ۱۵۰ نماد خریداری نیافت. ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سقوط دلار به کانال ۱۱ هزار تومانی سهامداران را بیش از هر عامل دیگری هراسان کرد و جوی هیجانی را به بازار سهام تحمیل کرد. سهامداران حقیقی در این روز با عرضه‌های گسترده حدود ۲۸۵ میلیارد تومان از سرمایه‌های خود را از دور معاملات خارج کردند که بخش عمده آن نتیجه فروش بیشتر در سهام صنعت پتروشیمی بود.

20-01

 

بازار ارز

ریزش دلار به کانال 11

دلار در ادامه روند کاهشی خود طی روز گذشته افت سنگین 450تومانی را تجربه کرد و ساعت 16 به قیمت 11 هزار و 750تومان رسید. شاخص ارزی در 5 روز کاری اخیر به‌طور متوالی کاهش یافت و روز گذشته ضمن ثبت سنگین‌ترین افت از سیزدهم بهمن‌ماه سال قبل، به پایین‌ترین سطح طی بیش از 5 ماه اخیر تنزل کرد. بی‌تردید مهم‌ترین عامل افت ارزش دلار در هفته‌های اخیر، مدیریت بازار ارز از سوی بازارساز از طریق عرضه‌های عمده است. بانک مرکزی در این مدت با حضور موثر خود نه تنها از حمله‌های سفته‌بازانه در بازار کاست، بلکه زمینه را برای خروج متقاضیان غیرتجاری فراهم کرد.

20-02

 

بازار سکه

سکه در پایین‌ترین سطح 6 ماهه

دیروز بازار سکه نیز مطابق انتظار تحت تاثیر تب عرضه در بازار ارز قرار گرفت و افت کم‌سابقه 8/ 6 درصدی را تجربه کرد. هر سکه طرح جدید ساعت 16 دیروز 290 هزار تومان دیگر کاهش یافت و ضمن ثبت نهمین افت متوالی به کمترین مقدار از آخر دی‌ماه سال قبل رسید. سکه با احتساب ریزش دیروز بیش از 14 درصد از ارزش خود را طی این موج نزولی از دست داد. بازار داخلی فلز زرد در این چند روز نه تنها تحولات مثبت در بازار جهانی طلا را نادیده گرفت، بلکه با سرعت به مراتب بیشتری از دلار کاهش یافت و به این ترتیب، با احتساب مالیات بر ارزش افزوده حباب منفی ۳۰۰ هزار تومانی را روی دست سکه گذاشت.

20-03