فشار ترامپ بر خریداران نفتی و تردیدها نسبت به نحوه اجرایی شدن سیاستهای ارزی رقم زد
پالس معکوس به دلار و سکه
بازار ارز
تردید نسبت به روند آتی دلار
هر دلار آمریکا با رشد هفتگی ۲۴/ ۰ درصدی به نرخ ۴۲۵۹ تومان رسید. پس از شکسته شدن سقف ۲ هزار تومانی درهم، عبور دلار از سقف ۷۳۰۰ تومانی در بازار غیررسمی رقم خورد و روز یکشنبه، دلار سقف ۹ هزار تومانی را لمس کرد. در ادامه اما شناسایی سود میان معاملهگران، کاهش نرخ حوالهای درهم (از سقف ۷۴۰۰ تومانی) و دورنمای ارائه بسته پیشنهادی اروپا افت دلار تا ۷۷۰۰ تومان را رقم زد. اما دورنمای کاهش درآمدهای ارزی با فشار ترامپ برای به «صفر» رساندن خرید نفت ایران از نوامبر، نحوه اجرایی شدن سیاستهای ارزی (خرید و فروش اظهارنامههای صادراتی در بازار ثانویه)، پریمیوم ریسک بازار ارز غیررسمی با تداوم فضای امنیتی و عدم شفافیت معاملات ارزی، دلار را روز پنجشنبه بالاتر از ۸ هزار تومان رساند.
بازار سکه
شش هفته متوالی صعود سکه
هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی 4/ 12 درصدی به قیمت 2 میلیون و 900 هزار تومان معامله شد. با وجود افت سکه از سقف با کاهش التهابات بازار ارز غیررسمی از دوشنبه، اما روز پنجشنبه التهابات بازار سکه با عوامل غیربازاری و در شرایط تشدید نوسانات در حجم کم معاملات، مجددا سکه را وارد روند صعودی کرد. در بازار طلای جهانی با لمس سقف یکساله شاخص دلار، روز پنجشنبه طلا تا کف ۱۲۴۶ دلاری (کف ۶ماهه) افت داشت. اما روز جمعه ابتدای کانال ۱۲۵۰ دلاری نوسان داشت. با وجود حرکت تقاضای محافظهکارانه به بازار سکه، همچنان عرضه اوراق گواهی سکه از روز یکشنبه در بورس کالا، احتمال شناسایی سود و احتمال عرضه سکههای پیشفروش تیر پیش از موعد میتواند نوسانات صعودی سکه را محدود کند.
بازار نفت
لمس سقف 5/ 3 ساله WTI
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۳/ ۷۳ دلار معامله شد. درخواست اخیر آمریکا برای به «صفر» رساندن خرید طرفهای نفتی ایران از نوامبر (تخمینها از کاهش ۴۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز)، اختلال عرضه در کانادا (۳۶۰ هزار بشکه در روز) و ثبت بیشترین افت هفتگی موجودی نفت تجاری آمریکا (۹/ ۹ میلیون بشکه) از سپتامبر ۲۰۱۶، پنجشنبه WTI را به سقف ۵/ ۳ ساله (۰۳/ ۷۴ دلار) رساند. اما جمعه افت اندک نفت رقم خورد. مقامات آمریکا بررسی موردی کشورهای خریدار نفت ایران و دورنمای مذاکره با چین، هند، ترکیه و عراق را اعلام کردند. اما تخمین تولیدات عربستان در ژوئیه تا ۱۱ میلیون بشکه در روز و تشدید ریسک جنگ تجاری با فشار بر تقاضا، فشار بر نفت را حفظ کرده است.
ارسال نظر