بازار سهام

رشد آرام شاخص

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۱۲۰ واحدی (۱۲ /۰ درصدی) در سطح ۹۶ هزار و ۳۱۴ واحدی ایستاد. نماد هلدینگ «فارس» با تعدیل مثبت ۲۴ درصدی در گزارش ۶ماهه به دلیل رشد سودآوری شرکت‌های زیرمجموعه‌ با رشد نرخ فروش محصولات پتروشیمی و نرخ ارز ، متوقف شد. با شناسایی فرصت خرید «فولاد» و نرخ‌های فروش مناسب بورس کالا (با وجود ایجاد سقف‌ قیمتی در بورس کالا تا پایان خرداد) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. با وجود رشد قیمت جهانی فلزات از کف‌های پیشین، تداوم ریسک جنگ تجاری نوسان کالاها را محدود کرده است. با وجود این همچنان سطوح کنونی قیمت‌ها و بازگشت نرخ دلار به کانال ۴۷۰۰ تومانی عامل حمایت از این نمادها است. در گروه خودرویی، با حمایت حقوقی‌ها «خودرو» در صدر معاملات قرار داشت. عرضه اولیه نماد «سپ» پرداخت الکترونیک سامان کیش نیز به تعویق افتاد.

آینده  نگر بازار

 

بازار ارز

رشد آرام دلار

دیروز هر دلار آمریکا با رشد 9 تومانی به نرخ 4779 تومان معامله شد. پس از افت نرخ دلار به زیر سطح 4500 تومان (3 اسفند) روند نزولی دلار کاهش یافت. طی 15 روز معاملاتی پس از افت 450 تومانی (از سقف 4910 تومان) دلار به کف 4660 تومان رسید. با وجود این رشد قابل توجه تقاضا با شناسایی کف قیمتی، رشد تقاضای آربیتراژی رشد نرخ دلار در معاملات غیررسمی به بالاتر از 4750 تومان را به دنبال داشت. موضوعی که زمینه‌ساز تقویت سفته‌بازی در بازار ارز شد. به این ترتیب برای مقابله با اختلالات معاملات بازار ارز، صرافی بانک‌ها که پیش‌تر تعیین‌کننده نرخ دلار (به جای مکانیزم بازار بودند) روز دوشنبه نرخ دلار را در کانال ۴۷۹۰ تومان اعلام کردند. موضوعی که با شوک نسبی به بازار، دلار را به ۴۷۷۰ تومان رساند و دیروز با رشد اندک همراه شد.

آینده  نگر بازار

 

بازار سکه

سقف‌شکنی سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد 18 هزار تومانی به قیمت یک میلیون و 610 هزار تومان معامله شد. پس از روند کم‌نوسان سکه در کانال یک میلیون و 580 هزار تومانی، دوشنبه سکه به سقف یک میلیون و 600 هزار تومان نزدیک‌تر شد. پیش‌تر با افت نرخ دلار، قیمت سکه به کف یک میلیون و 488 هزار تومان رسیده بود. اما در ادامه چشم‌انداز صعودی دلار، قیمت سکه را صعودی کرد. بنابراین رشد اخیر دلار تا حدی در سکه پیش‌خور شد. با وجود حمایت تنش‌های داخلی واشنگتن و ریسک ریزش بازارهای سهام و اوراق، چشم‌انداز افزایش نرخ بهره در نشست مارس فدرال رزرو فشار را بر طلای جهانی حفظ کرده است. همچنان فعالان بازار، نزدیک شدن به عید نوروز با رشد تقاضا را نیز عامل دیگر حمایت از سکه می‌دانند. اما احتیاط در سطح کنونی مورد انتظار است.

آینده  نگر بازار

 

بازار طلای جهانی

رشد طلا با اقدام «ترامپ»

دیروز ساعت 16 هر اونس طلای جهانی به قیمت 1326 دلار معامله شد. برکناری رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا از سوی ترامپ با تشدید تنش‌های داخلی واشنگتن در کنار رشد تدریجی نرخ تورم، عامل فشار بر شاخص دلار شد و از اونس طلا حمایت کرد. پیش‌تر در ابتدای معاملات سه‌شنبه چشم‌انداز تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا (۴ بار در سال جاری) نوسان طلا زیر سطح ۱۳۲۰ دلاری را رقم زد. با وجود رشد نرخ تورم مطابق پیش‌بینی‌ها (بدون تشدید روند افزایشی نرخ تورم)  اما تشدید تنش‌های داخلی واشنگتن در کنار چشم‌انداز جنگ تجاری و دورنمای تشدید کسری بودجه آمریکا به دلیل سیاست‌های انبساطی مالی ترامپ، فشار را بر شاخص دلار حفظ کرده است. در روزهای آتی آمار خرده‌فروشی آمریکا بر طلا اثرگذار است. احتمال افزایش نرخ بهره در نشست مارس فدرال رزرو نیز مورد انتظار است.

آینده  نگر بازار

 

بازار اوراق مسکن

کم‌نوسانی «تسه»ها نزدیک کف

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند95 (تسه9512) با رشد 3/ 0 درصدی به قیمت 66 هزار و 167 تومان معامله شدند. تداوم روند نزولی قیمت اوراق تسهیلات مسکن در اسفند، پس از افت 8 درصدی «تسه»ها در آذر، دی و بهمن حمایت سطح 70 هزار تومانی از اوراق را در اسفند شکست. با وجود این شناسایی فرصت خرید در کنار چشم‌انداز رشد تدریجی تقاضای مسکن در بهار مانع از افت قابل توجه قیمت اوراق است. علاوه بر این با وجود افت تدریجی قیمت اوراق در ماه‌های اخیر، آمارها رشد 3/ 32 درصدی تعداد معاملات مسکن در ۱۱ ماه ابتدایی سال و رشد ۳/ ۲۲ درصدی قیمت مسکن در بهمن نسبت به بهمن سال گذشته را نشان داد. موضوعی که در کنار رشد تقاضای واحدهای بالاتر از ۱۵ سال، رشد تقاضای مصرفی در کنار تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را نشان می‌دهد.

آینده  نگر بازار

 

بازار نفت

فشار شیل بر بازار نفت

دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۱/ ۶۱ دلار معامله شد. چشم‌انداز تسریع رشد تولیدات آمریکا با گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) از چشم‌انداز رشد تولیدات شیل به میزان ۱۳۱ هزار بشکه در روز و رسیدن به رکورد ۹۵/ ۶ میلیون بشکه در روز در پایان آوریل فشار را بر قیمت نفت حفظ کرده است. بنابراین با وجود سطح مناسب تعهد اوپک و غیراوپک همچنان شاهد تردیدها نسبت به بازگشت بازار نفت به تعادل با شتاب رشد تولیدات غیراوپک (چشم‌انداز افزایش تولیدات آمریکا به بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز در پایان ۲۰۱۸) هستیم. با وجود این، اعتصاب کارگران در بندر صادراتی زاویه لیبی (بندر صادرات ۳۰۸ هزار بشکه در روز از بندر الشراره) مانع از افت قابل توجه نفت شد. کارشناسان افزایش ۹/ ۱ میلیون بشکه موجودی نفت تجاری آمریکا در هفته اخیر را پیش‌بینی کردند.

آینده  نگر بازار


گزارش روزانه بازار ارز و طلا را اینجا بخوانید