گروه سنی غالب در بازار املاک مصرفی
به گزارش «دنیای اقتصاد»، دو منطقه چهار و پنج تهران واقع در نواحی شرقی و غربی تهران طی سالهای اخیر همواره رتبه پرمعاملهترین مناطق شهر را از آن خود کردهاند و اغلب هر یک از این دو منطقه بیش از ۱۰ درصد از کل معاملات ماهانه مسکن را به خود اختصاص دادهاند.
تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از تغییر و تحولات روزهای اخیر بازار مسکن حکایت از آن دارد که عرضه آپارتمانهای با سن بنای بیش از ۱۵ سال به شکل محسوسی در بازار مسکن افزایش یافته است. واسطهها بخشی از این موضوع را نشات گرفته از خصلت طبیعی بازار رکودی میدانند و معتقدند بهترین زمان عرضه املاک نوساز در حالت عادی و در شرایطی که مالکان پوللازم نباشند، شرایط رونق بازار مسکن است؛ در حالی که عرضه املاک قدیمیساز هم در دوره رونق و هم در دوره رکود همواره وجود دارد و اتفاقا مالکان این گروه از املاک امیدوار هستند در خلأ فایلهای نوساز و تازهساز، راحتتر بتوانند املاک قدیمی خود را به متقاضیان در حال جستوجو در بازار مسکن بفروشند.
عامل دیگر ازدیاد آپارتمانهای بالای ۱۵ سال ساخت نیز تسهیل شرایط پرداخت وام اوراق بابت خرید این املاک و تغییر شرط سنی بنا در بهکارگیری این وام از ۲۰ به ۲۵ سال است. بسیاری از املاکی که اکنون ۱۷ یا ۱۸ ساله معرفی و نزد بنگاهها فایل میشوند، در صورتی که بر اساس ضوابط بانک عامل بخش مسکن، سن آنها از تاریخ صدور پروانه محاسبه شود، بالای ۲۰ سال ساخت هستند که در گذشته سقف وام اوراق به آنها قابل پرداخت نبوده و اکنون این امکان برایشان فراهم شده است. در نتیجه طی روزهای اخیر تعداد آپارتمانهایی که سن سکونت در آنها بیش از ۱۵ سال اعلام شده و سن آنها از صدور جواز ساختمانی ۲۰ سال به بالاست، در بازار افزایش یافته است.
ارسال نظر