جزئیات جلسه شهردار با معاون وزیر کشور
به گزارش «دنیایاقتصاد»، موضوع تامین هزار واگن از محل منابع دولتی برای قطارشهریهای کلانشهرها از دو سال قبل و در نخستین هفتههای حضور شهردار منتخب دوره جدید شورای شهر در ساختمان بهشت مطرح بود اما با وجود برگزاری مناقصه مربوطه در همان ماههای نخستین برای تامین ۶۳۰ واگن از این تعداد به منظور بهرهبرداری در شبکه متروی پایتخت، موضوع تحتتاثیر مسائل سیاسی و آثار آن بر مراودات اقتصادی، آنگونه که باید پیش نرفت. در سالجاری شهرداری تهران تلاش کرد از طریق رایزنی با معاون اول رئیسجمهور موانع پیشروی اجرای قرارداد مذکور را بردارد؛ تلاشی که سرانجام به قول قطعی برای حل مشکل توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور منجر شد. ششم شهریور ماه امسال در جلسه مشترک روسای سازمان برنامه و بودجه، رئیس شورای شهر و شهردار تهران مقرر شد، ۶۳۰ دستگاه واگن برای تامین بخشی از ناوگان مورد نیاز متروی تهران و حومه با تضمین سازمان برنامه و بودجه خریداری شود. بهدنبال اتخاذ این تصمیم و آنگونه که در جلسه پیگیری موضوع با حضور شهردار تهران، معاون عمرانی وزارت کشور، اعضای شورای شهر و مدیرکل دفتر حملونقل عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریها اعلام شد، درحالحاضر بحث معرفی بانک عامل برای اجرای فاینانس مربوط به تامین مالی ساخت واگن به سرانجام رسیده و بانکی که شهرداریهای کلانشهرها از سهامداران عمده آن هستند، معرفی شده است.
همچنین مراحل مربوط به مسدودی ارزی در بانک و گشایش خط اعتباری طی و موانع توسط بانک مرکزی برطرف شده است. به این ترتیب مرحله پیشرو سفر هیات ایرانی به چین برای انعقاد قرارداد ساخت واگنهاست که انتظار میرود در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود. با این حال برخی اعضای شورای شهر از اینکه بهرهبرداری این واگنها به دو سال باقیمانده از دوره کنونی مدیریت شهری برسد امیدی ندارند. طی جریان آمد و شد شهرداران و سرپرستهای شهرداری به ساختمان بهشت در ماههای پیش از انتخاب پیروز حناچی بهعنوان شهردار تهران، زمان زیادی تلف شد و موضوع آنگونه که باید توسط مدیران شهری در اولویت پیگیری قرار نگرفت. از اینرو با توجه به اینکه هنوز زمان قابلتوجهی برای فراهم شدن مقدمات اجرایی قرارداد ساخت واگنها لازم است، احتمال اینکه در سال آینده شاهد تزریق بخشی از این واگنها به خطوط درحال بهرهبرداری متروی تهران باشیم بعید بهنظر میرسد.
تامین ۶۳۰ واگن با استفاده از منابع دولتی درحالی در اولویت قرار گرفته که متروی تهران با کمبود ۲ هزار واگن روبهرو است و اکنون حدود ۱۵۰۰ واگن در خطوط هفتگانه درحال بهرهبرداری، به مسافران سرویس میدهند. تمام خطوط متروی تهران برای سرفاصله استاندارد ۲ دقیقه طراحی شدهاند و این درحالی است که در عمده خطوط سرفاصله واقعی حرکت قطارها حدود ۵ دقیقه و در برخی خطوط اخیرا بهرهبرداری شده بیش از ۱۰ دقیقه است. مدیریت شهری تهران در دوره کنونی و در شرایطی که با کمبود شدید منابع مالی روبهرو است، اولویت هزینهکرد از منابع داخلی شهرداری را «ساخت و توسعه خطوط مترو» قرار داده و انتظار دارد دولت نیز هزینههای استقرار خود در پایتخت را به شکل حمایت از سریعترین و پاکترین مد حملونقل عمومی یعنی مترو بپردازد. این درحالی است که هنوز نتیجه این حمایت جز روی کاغذ و به شکل وعده تامین ۶۳۰ واگن از ۲ هزار واگن نیاز تهران، منعکس نشده است.
ارسال نظر