به گزارش «دنیای اقتصاد»، ارزیابی آخرین فایل‌های عرضه شده در پرمعامله‌ترین مناطق شهر تهران در شرق و غرب تهران یعنی مناطق ۴ و ۵ نشان می‌دهد تعداد آپارتمان‌های نوساز در بازار آپارتمان‌های نقلی و ریزمتراژ بسیار اندک است. البته در محله‌هایی از این مناطق که کانون ساخت‌وساز در سال‌های اخیر محسوب می‌شوند، تعدادی از واحدهای نوساز نیز فایل شده‌اند اما به‌طور کلی عرضه آپارتمان با سن بنای بیش از ۵ و تا ۲۰ سال ساخت چند برابر عرضه نوسازها در گروه متراژی تا ۵۰ مترمربع است.

سالخوردگی در تمام گروه‌های متراژی کمتر از ۸۰ مترمربع وجود دارد که ناشی از واقعیت تمایل بیشتر سازنده‌ها به ساخت‌وساز آپارتمان‌های بزرگ‌متراژ به دلیل مواجهه کمتر با مشکلات به ویژه در زمینه رعایت مقررات الزام تامین پارکینگ به تعداد تمام واحدهای ساختمان است. اما در این میان عدم تمایل به ساخت‌و‌ساز در گروه متراژی تا ۶۰ مترمربع که با بودجه عمده متقاضیان مسکن به ویژه خانه‌اولی‌ها هماهنگی دارد، بسیار بیشتر از دیگر گروه‌های متراژی است.

در این بین برخی از مشاوران املاک اعلام می‌کنند کمبود فایل‌های مناسب تقاضای مصرفی در این گروه متراژی سبب شده مالکانی که در گذشته، آپارتمان‌های ریزمتراژ و نقلی را طبق عرف سال‌های گذشته بازار با قیمت‌های قدری بیشتر از متوسط قیمت منطقه فایل می‌کردند، اکنون از این مدل قیمت‌گذاری صرف‌نظر کنند. به این ترتیب در حال حاضر دست‌کم در مناطق مصرفی بازار، تفاوت محسوسی میان رویه قیمت‌گذاری آپارتمان‌های نقلی و میان‌متراژ عرضه شده وجود ندارد و برای اینکه متقاضیان خرید این آپارتمان‌ها از نقطه ضعف بازار مبنی بر نبود فایل نوساز زیر ۵۰ مترمربع بگذرند، مالکان و واسطه‌هایی که در قیمت‌گذاری املاک مداخله دارند، ناگزیر به قیمت‌گذاری منصفانه‌تر و پیروی از الگوی متعارف قیمت منطقه‌ای هستند.

 

07-02