عایدی ۲۵ درصدی از مشوقها در بافت فرسوده
مجید روستا عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری با تاکید بر لزوم هماهنگی دستگاههای مدیریت شهری در تعیین اولویت نوسازی و بهسازی محلات گفت: دستگاههای مدیریت شهری سهم خواهی از منابع بازآفرینی شهری را کنار بگذارند و به دنبال منافع عمومی باشند. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، وی با اشاره به وجود ۲هزار و ۷۰۰ محله در کشور و جمعیت بالغ بر ۱۹ میلیون نفر در ۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد تصریح کرد: ساماندهی همزمان این محلات به دلیل وسعت و محدودیت منابع به هیچوجه امکانپذیر نیست اما قرار بر این است که طبق برنامه زمان بندی، دولت سالانه ۲۷۰ محله را بازآفرینی کند و ابعاد بازآفرینی را که شامل خدمات کالبدی، اجتماعی و اقتصادی همزمان در این محلات است، پیش ببرد. بنابراین پیشبینی میشود طی دو برنامه ششم و هفتم توسعه، بازآفرینی ۲هزار و ۷۰۰ محله طی ۱۰ سال انجام شود.
روستا اظهار کرد: بر اساس مصوبه دولت، در شهر تهران تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی در قالب تسهیلات نوسازی مسکن به مردم اعطا میشود. همچنین مقرر شده، ۳۰درصد منابع شهرداریها و ۷۰ درصد منابع دستگاههای دولتی صرف توسعه خدمات زیرساختی در محدودههای هدف شود.
وی افزود: همچنین وزارت نیرو سالانه تا سقف ۳۵۰ میلیارد تومان تقسیط و تخفیف در حق انشعابات و شهرداریها معافیت پایانکار و پروانه ساختمانی را در دستور کار دارند و بناست هزینههای غیرساختمانی مانند نظام مهندسی و بیمه تامین اجتماعی و... رایگان باشد. به این ترتیب مجموعه ابزارهای تشویقی دولت بدون در نظر گرفتن وام ۵۰ میلیون تومانی، هزینه ساخت هر متر مربع خالص، برای مردم ۵۰۰ هزار تومان تخفیف برای ساخت وساز در بافت فرسوده در پی دارد. به گزارش «دنیایاقتصاد» در حال حاضر هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی در بافت فرسوده به حدود ۲ میلیون تومان رسیده که با اعمال مشوقها، ۲۵ درصد هزینههای ساخت وساز در این محدوده کاهش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف بازآفرینی در حوزه مسکن این است که ریزدانگی از بین برود، گفت: ساکنان خانههای ویلایی با متراژ پایین باید با مشارکت یکدیگر اقدام به تجمیع و ایجاد ساختمانهای جدید با کیفیت تر و مقاوم تر کنند. یکی از علل عدم تمایل مردم به مشارکت در بازآفرینی شهری در قالب تجمیع، عدم آگاهی و تصور غلط از منافع جمعی آن است. وی ادامه داد: دلیل دیگر عدم تمایل افراد به از بین رفتن حریم شخصی است که از گذشته برای خود قائل بودهاند.
البته این حق طبیعی اشخاص است اما راهکار این است که باید نیازهای شهروندان در قالب ساخت ساختمانهای جدید برطرف شود. روستا تاکید کرد: ساخت ساختمانهای جدید بدون توجه به نیازهای مشارکتکننده گاه موجب میشود افراد با مشکلاتی مواجه شوند که حتی امور مهم زندگی آنها را دچار اختلال کند و موجب عدم تمایل آنها برای مشارکت در برنامه بازآفرینی شود. بنابراین در این راستا دفاتری بهعنوان تسهیلگر در شهرداری و سازمان نوسازی شهر تهران ایجاد شده است.
ارسال نظر