مهارت‌‌های کار تیمی برای موفقیت یک تیم حیاتی است و امکان به دست آوردن موفقیت شخصی افراد حتی هنگامی که با هم همکاری می‌کنند، بخشی مهم از تجربه گسترده کارمندان است. شما به عنوان مدیر، مسوول جمع‌آوری تیم‌‌ها و اطمینان از موفقیت آنها هستید. اما چگونه این کار را انجام دهید؟ در ابتدا، تایید این نکته ضروری است که مهارت‌‌های کار تیمی همیشه به‌طور طبیعی در همه وجود ندارند. افراد می‌توانند آنها را یاد بگیرند، اگرچه کار خوب در یک تیم چیزی نیست که شما به راحتی در یک دوره آموزشی یاد بگیرید. دوم، مهارت‌‌های کار تیمی در خلأ رشد نمی‌کند، باید محیط مساعد برای کار تیمی را بسازید.

به‌طور کلی منظور کارفرمایان توانایی همکاری دوستانه با کارمندان در انواع شرایط و با همدلی است. کار تیمی در اصل نه تنها به مهارت‌‌های افراد بلکه به حس بلوغ که به فرد اجازه می‌دهد فراتر از سوءتفاهماتی که به وجود می‌‌آید، نیاز دارد. کار تیمی شامل کمک به سایر اعضای تیم برای دستیابی سریع و موثر به یک هدف مشترک است.

انواع مهارت‌‌های کار تیمی

۱.مهارت‌‌های ارتباطی: افراد تیم باید بتوانند به صورت کلامی و با استفاده از زبان بدن در دو سطح عاطفی و فکری، به روشی حرفه‌‌ای ارتباط برقرار کنند. کسانی که در برقراری ارتباط موثر هستند:

قادر به توضیح ایده‌های خود هستند. به دیگران با دقت و نه همیشه با قصد پاسخ دادن، گوش می‌دهند. تلاش می‌کنند احساسات خود را بیان کنند. اغلب درباره وقایع و تعاملات رخ داده و اینکه اوضاع چگونه می‌توانست بهتر پیش رود، فکر می‌کنند (آنها سعی می‌کنند از تجربیات بد درس بگیرند)‌. از ایجاد تنش بین دیگران خودداری می‌کنند و سعی می‌کنند تنش را از بین ببرند.

۲.مدیریت تعارض: درگیری در محل کار چیزی است که همه ما در برخی از مراحل کاری خود تجربه می‌کنیم. نحوه برخورد شما با تعارضات به‌طور بالقوه می‌تواند شغل شما را ارتقا دهد یا از بین ببرد. به یاد داشته باشید که اجازه ندهید عصبانیت یا ناامیدی بر شما غلبه کند. در نهایت شما در حال تلاش برای دستیابی به راه‌حلی هستید که به‌طور کلی برای تیم سودمند باشد، حتی اگر باعث ناراحتی چند عضو شود. یک مهارت کار تیمی مهم این است که بتوانید هنگام مشکلات بین اعضای تیم واسطه شوید. شما باید بتوانید برای حل اختلافات با اعضای تیم خود مذاکره و اطمینان حاصل کنید که همه از تصمیمات تیم راضی هستند.

۳.گوش دادن: مهارت مهم دیگر در کار تیمی، گوش دادن است. شما باید بتوانید به ایده‌ها و نگرانی‌‌های همکاران خود گوش دهید تا عضوی موثر در تیم باشید. با پرسیدن سوالاتی برای وضوح مشکلات، نشان دادن نگرانی و استفاده از نشانه‌های غیرکلامی، می‌توانید به تیم خود نشان دهید که به آنها اهمیت می‌دهید و ایده‌ها یا نگرانی‌‌های آنها را درک می‌کنید.

۴.قابلیت اطمینان: شما می‌خواهید یک عضو قابل اطمینان تیم باشید تا همکاران شما بتوانند در انجام کارهای مهم با زمان و اطلاعات شرکت به شما اعتماد کنند. باید اطمینان حاصل کنید که به زمان لازم برای پروژه پایبند باشید و کارهای واگذار شده را به اتمام برسانید. این به شما کمک می‌کند اعتماد همکاران خود را جلب کنید. برخی از مهارت‌های مرتبط با این مهارت شامل تعهد، جامعه‌سازی، اعتماد به نفس، اعتماد‌سازی، قابلیت اطمینان، انعطاف‌پذیری، مفید بودن، صداقت، رهبری، مشارکت، انجام وظایف، مسوولیت‌پذیری، تیم‌گرایی، مدیریت کارها و اعتماد هستند.

۵.مهارت‌‌های سازماندهی و برنامه‌‌ریزی: سازماندهی برای انجام وظایف ضروری است. برخی از افراد به‌طور طبیعی از دیگران سازمان‌یافته‌‌ترند و اگر این زمینه‌‌ای است که در آن مشکل دارید، نگران نباشید؛ این یک مشکل رایج است. سازمان‌‌دهی ضعیف معمولا به معنای بهره‌‌وری کمتر و فرصت‌‌های از دست رفته است و می‌تواند باعث افزایش تعلل و استرس شود. خوشبختانه چند کار ساده وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا از منظم بودن خود اطمینان حاصل کنید و در همان حالت بمانید.

۶.تصمیم‌گیری: توانایی تصمیم‌گیری برای پیشبرد امور بسیار مهم است. اگرچه ممکن است صرف زمان برای جمع‌آوری اطلاعات برای اطمینان از درست بودن تصمیم مهم باشد، اما ممکن است زمانی فرابرسد که هر تصمیمی بهتر از هیچ باشد. تصمیم‌گیری گروهی غالبا نیاز به مصالحه و گاهی تمایل به کنار گذاشتن دیدگاه خود به نفع تصمیم مشترک گروه دارد.

۷.حل مساله: افرادی که تمرکز بر انجام وظایف خود دارند اغلب در حل مساله مهارت دارند؛ به ویژه اگر مشکل مربوط به وظیفه‌‌ای خاص باشد. شرکت‌‌ها به دنبال ایده‌های ابتکاری برای حل مشکلات خود هستند. مهارت حل مساله به شما کمک می‌کند تا مسائل را سریع و به صورت موثر حل کنید. این یکی از مهارت‌‌های کلیدی است که کارفرمایان در متقاضیان کار جست‌وجو می‌کنند، زیرا کارکنان با این مهارت‌‌ها متکی به خود هستند. مهارت حل مساله مستلزم شناسایی سریع موضوع اصلی و پیاده‌‌سازی راه‌حل است.

۸.مدیریت زمان: مدیریت زمان، مسوولیت‌پذیری و پاسخگو بودن به همه، در زندگی شغلی شما بسیار مهم است.

 ۹.مهارت‌های پشتیبانی: اعضای تیم می‌توانند از طرق مختلف از یکدیگر حمایت کنند: تبریک گفتن به دیگران در لحظه‌های موفقیت یا دلگرمی دادن در اوقات سخت. این کار کمک می‌کند تا به سایر اعضای تیم خود به جای رقیب، به عنوان همکار نگاه کنید. بخش عظیمی از مهارت پشتیبانی، توانایی احترام گذاشتن به یکدیگر است.

۱۰.احترام گذاشتن: در صورت احترام به اعضای تیم و عقایدشان، آنها در برقراری ارتباط با شما راحت‌‌تر خواهند بود. اقدامات ساده مانند استفاده از نام شخص، برقراری ارتباط چشمی و گوش دادن فعال هنگام صحبت کردن فرد باعث می‌شود به اعضای تیم احساس درک شدن، دست بدهد.

۱۱.متقاعد‌سازی و مهارت‌‌های تاثیرگذاری بر دیگران: یکی از زمینه‌های اصلی مهارت‌‌های تیمی، قانع کردن و تاثیرگذاری است. در صورتی‌که این مهارت در اعضای تیم وجود نداشته باشد، ممکن است حتی اهداف تیم نیز محقق نشود.

۱۲.مهارت‌‌های ارائه بازخورد: ارائه و دریافت بازخورد خوب در هر شرایطی در کار تیمی ضروری است. توانایی ارائه بازخورد واضح و موثر به دیگران برای برنامه‌ریزی و ادامه روند کار تیم، امری حیاتی است. همچنین به شما اطمینان می‌دهد که از طرز رفتار دیگران عصبانی نخواهید شد. اما باید بتوانید بازخورد را به خوبی دریافت کنید و سپس با آرامش بر اساس آن عمل کنید.

۱۳.همدلی: همدلی با اعضای تیم می‌تواند به شما امکان دهد انگیزه‌ها و احساسات آنها را بهتر درک کنید. اختصاص دادن وقت برای گوش دادن و درک چگونگی فکر و کار دیگران می‌تواند به شما کمک کند تا از راه‌های صحیح با آنها ارتباط برقرار کنید.

۱۴.آگاهی: در کار تیمی مهم است که توانایی خود را برای آگاهی از پویایی تیم در زمان‌های مختلف تقویت کنید.