در این شرکت هیچ کس از شکست خوردن نمیترسد
بخش بیست و پنجم
در بخشهای قبلی این سلسله مطالب به شرکت هایی اشاره شد که موفق شده اند از طریق تمرکز بر مواردی همچون تناسب حداکثری شغل با تواناییها و مهارتهای فردی، ترویج شادکاری و افزایش بهرهوری از طریق ارائه مشوقهای شادی آور به کارکنان، توجه ویژه به سلامت و رفاه کارکنان، یکسان دیدن کارکنان و مدیران در زمان پرداخت حقوق و مزایا، آزادی عمل در مورد مرخصی رفتن کارکنان، توجه به علایق خاص مشتریانشان، به چالش کشیدن و برانگیختن تواناییهای کارکنان، محور قرار دادن رعایت اصول اخلاقی همیشه و همه جا، برگزاری جشنهای کاری متعدد، ایجاد حس مالکیت در میان کارکنان، تقویت حس مربیگری کارکنان، هویت بخشی به کارکنان و محصولات، استقبال از مخالفتهای کارکنان و مشتریان، بالاتر بودن حقوق کارکنان نسبت به مدیران، بازخورد نشان دادن سریع و اجباری کردن انتقاد از مدیران، شفافسازی حداکثری، خودمدیریتی کارکنان، جایگزین کردن فرزندان کارکنان پس از بازنشسته شدن آنها، ممنوعیت کار کردن کارکنان در خانه و ایدهپردازی و انتقادات بیمحابا به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کنند. در بخش بیست و پنجم این مطلب به فرهنگ سازمانی در شرکت کالپ تری ( Kalp tree Energy) اشاره خواهد شد که فرهنگ سازمانی موفقی را شکل داده است که در آن هیچ کسی از شکست خوردن و ناکامی در پیادهسازی ایدههایش هراس ندارد.
شرکت کالپ تری انرژی جزو آن دسته از شرکت هاست که موتور محرکه اصلی و هویت سازمانی شان به نوآوری و پیگیری ایدههای نو و بدیع وابسته است. اما آنچه فرهنگ سازمانی این شرکت را که در زمینه طراحی و ساخت باتریهای شارژ شونده و انرژیهای تجدیدپذیر فعالیت میکند از سایر شرکتها متفاوت میسازد به روش مدیریت نوآوری در آن بر میگردد. در واقع آنچه که مدیریت شرکت کالپ تری بیش از هر چیزی به آن توجه دارد حمایت از کارکنان ایده پرداز و نوآور و ایده هایی است که آنها به شرکت ارائه داده اند.
در فرهنگ سازمانی شرکت کالپ تری مفهومی به نام CPR وجود دارد که سه حرف اول سه عنصر تعامل(Collaboration)، استقامت(Persistence) و دستاوردها(Results) است که عناصر اصلی فرهنگ سازمانی کالپ تری را تشکیل میدهند. بر این اساس کارکنان شرکت میتوانند به محض ارائه پیشنهاد و ایده نوآورانه خود از طیف گستردهای از حمایتها و پشتیبانیهای فنی و فکری و تجهیزات مدیریت شرکت برخوردار شوند و در این میان هیچ دغدغهای بابت ناکام ماندن و به شکست انجامیدن طرحها و ایدههای خود ندارند چرا که بر اساس فرهنگ سازمانی حاکم بر کالپ تری، هر کارمندی که ایده نوآورانه و مبتکرانهای را به شرکت پیشنهاد دهد برنده و موفق است و تحت هیچ عنوان و حتی در صورت به شکست انجامیدن آن ایده این ناکامی و شکست به حساب ارائه دهنده آن نوشته نمیشود.
علاوه بر این در فرهنگ سازمانی شرکت کالپ تری همه نوع امکانات برای تحریک و اشتیاق به نوآوری و خلاقیت پیشبینی شده است.
به عنوان مثال کارکنانی که در هر سال حداقل دو ایده نوآورانه موثر به شرکت پیشنهاد داده باشند به عنوان تشویق از طرف شرکت به سفر تفریحی پایان سال فرستاده میشوند و در جریان این سفرها که با برنامهریزی شرکت انجام میشود نیز این امکان برای آنها فراهم میآید تا ایدههای جدیدی که در ذهن دارند را به محک آزمایش بگذارند یا آنها را کاملتر و پختهتر سازند بدون اینکه ترس و نگرانی خاصی بابت ناکام ماندن آن ایدهها یا وارد آمدن ضرر و زیان بر شرکت داشته باشند.