شماره روزنامه ۶۱۴۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۲۸۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۲۸۰۵

  • جورج کلونی مقصر اصلی شکست دموکرات‌ها

    انتخابات آمریکا تمام شد و واکنش‌ها به انتخاب ترامپ همچنان ادامه دارد. در این روزها موافقان و مخالفان ترامپ رودروی هم قرار گرفتند؛ اما اتفاق عجیبی افتاد و حامیان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به نقش یک چهره مشهور در انتخابات اشاره کردند. از یک طرف هواداران حزب دموکرات که به‌شدت ناامید شده‌اند، دیواری کوتاه‌تر از دیوار جورج کلونی، بازیگر مشهور هالیوود پیدا نکردند و او را مقصر ناکامی شکست نامزد خود می‌دانند و از طرفی دیگر طرفداران حزب جمهوری‌خواه از این بازیگر مشهور با نیش و کنایه تشکر می‌کنند.
  • از کرخه تا راین نماد شد

    دنياي‌اقتصاد: موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشست‌‌‌های تاریخ شفاهی خود همزمان با زادروز علی دهکردی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون بخش‌هایی از گفت‌وگوی این هنرمند را منتشر کرده است. دهکردی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: نام کامل من علی اسماعیل‌‌‌پور دهکردی است. تقریبا تمام همشهری‌‌‌های من و اهالی قدیمی شهرکرد پسوند دهکردی را که نام زادگاه آنها بوده است، همراه نام خانوادگی خود دارند.
  • سه‌گانه جدید «جنگ ستارگان» در راه است

    دنیای‌اقتصاد: شرکت لوکاس‌فیلم، خالق دنیای افسانه‌ای جنگ ستارگان، در حال آماده‌سازی برای ساخت یک سه‌گانه جدید از این مجموعه محبوب است. سایمون کینبرگ، تهیه‌کننده شناخته‌شده‌ فیلم‌های مردان ایکس، وظیفه‌ نوشتن و کارگردانی این سه‌گانه را بر عهده خواهد داشت. پس از موفقیت سه‌گانه‌ دنباله (قسمت‌های ۷، ۸ و ۹)، لوکاس‌فیلم تصمیم گرفته است با شخصیت‌های جدید و داستانی تازه، فصل جدیدی از جنگ ستارگان را آغاز کند. با این حال، این فیلم‌ها همچنان ریشه در داستان اصلی جورج لوکاس خواهند داشت؛ مجموعه‌ای که از سال۱۹۷۷ با فیلم «یک امید جدید» آغاز شد. سایمون کینبرگ، کارگردان جدید این سه‌گانه، پیش از این با فیلم‌های موفق مردان ایکس شناخته شده است.
  • حمایت تارانتینو از فیلم‌های ویدئویی بروس ویلیس

    دنياي‌اقتصاد: کوئنتین تارانتینو، کارگردان سرشناس هالیوود، از فیلم‌های مستقل ویدئویی که بروس ویلیس در سال‌های اخیر در آنها ایفای نقش کرده است، دفاع کرد. تارانتینو در پادکست خود اعتراف کرد که از تماشای این فیلم‌ها بسیار لذت برده و تحت تاثیر بازیگری ویلیس قرار گرفته است. بروس ویلیس، ستاره اکشن هالیوود پیش از ابتلا به بیماری زوال عقل، در تعداد زیادی از فیلم‌های کم‌هزینه و مستقل ویدئویی بازی کرد که اغلب با انتقادهای تند منتقدان روبه‌رو شدند.
  • بهره‌برداری از سومین استودیوی جهان در زمینه تکنولوژی جدید

    دنياي اقتصاد: سید‌محمود رضوی، تهیه‌کننده سریال موسی‌(ع) در متنی از فناوری جدید این سریال سخن گفت. به گفته او، فناوری به‌کار گرفته‌شده در این سریال از نظر زمان، بودجه و تکنولوژی تولید سریال و فیلم را متحول خواهد کرد. رضوی توضیح داد نزدیک به دو سال از طرح ایده‌ تغییر فناوری تولید سریال موسی‌کلیم‌الله (ع) از روش سنتی به VirtualProduction می‌گذرد، تغییری که نیازمند جسارت و ریسک‌پذیری ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان این مجموعه بود؛ اما با تمام ریسک‌پذیری و جسارت ایشان، باز هم تحقق آن فقط یک رویا بود.
  • کارگاه ابوالفضل جلیلی در موزه سینما

    دنیای‌اقتصاد: موزه سینما کارگاه انتقال تجربه «کارگردانی و بازیگری در سینما» را چهارشنبه ۲۳آبان با حضور ابوالفضل جلیلی، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تدوینگر برگزار می‌کند. ابوالفضل جلیلی که ساخت فیلم‌هایی همچون مسیر معکوس، گل یا پوچ، ابجد، دلبران، قصه‌های کیش، دان، یک داستان واقعی، دت یعنی دختر، رقص خاک، گال، بهار، میلاد، بهار و... را در کارنامه خود دارد، در طول سال‌ها فعالیت در سینما جوایزی همچون قرقاول طلایی جشنواره فیلم کرالا، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم رم، جایزه بهترین فیلم جشنواره المللی فیلم دوربان، جایزه امیل گمت جشنواره بین‌المللی فیلم سینمای آسیا وزول، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره بین المللی سنتا باربارا، جایزه بالون طلایی جشنواره سه قاره، برنده پلنگ نقره‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم لوکارنو، جایزه اوسلای طلایی، جایزه جشنواره فیلم ونیز و... را به‌دست آورده است. کارگاه این کارگردان ساعت۱۵ با موضوع «انتقال تجربه کارگردانی و بازیگری در سینما» برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای حضور در آن می‌توانند به آدرس clubmuseum.ir/workshops مراجعه کنند.
  • نمایشگاه نقاشی «تن‌ها، درخت» در گالری سهراب

    دنیای‌اقتصاد: نمایشگاه نقاشی کوروش قاضی‌مراد با عنوان «تن‌ها، درخت» در گالری سهراب برپاست. در این نمایشگاه که شانزدهمین نمایشگاه انفرادی قاضی‌مراد محسوب می‌شود ۹نقاشی با تکنیک میکس مدیا روی بوم‌های در معرض دید قرار گرفته است. قاضی‌مراد در استیتمنت این نمایشگاه نوشته است: «درخت و تن، هر دو رمز و راز بقایند، تجسمی از چرخه‌ ازلی تولد، رشد و فرجام. در هر تپش و در هر لرزش، آوایی از جاودانگی به زبان طبیعت نهفته است. این دو، پیوندی ژرف با کائنات دارند و نمایانگر این حقیقتند که حیات نه در لحظه‌ای گذرا که در چرخه‌ای ابدی و پیوسته تداوم می‌یابد.» این هنرمند که به‌عنوان مبدع خط «سریر» نیز شناخته شده است، از اعضای هیات‌مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران به‌شمار می‌رود. خط سریر بهمن۱۳۹۳ برای اولین‌بار از طریق برپایی نمایشگاهی در نگارخانه استاد مرتضی ممیز خانه هنرمندان ایران رونمایی شده است. نمایشگاه «تن‌ها، درخت» تا ۵آذر در گالری سهراب به نشانی خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، شماره۱۴۲ برپاست.
  • اجرای نغمه‌های معروف خراسانی در نیاوران

    دنیای اقتصاد: کنسرت گروه موسیقی «طنین ترنم» امروز شنبه ۱۹آبان در سالن فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود. در این کنسرت، نغمه‌های معروف خراسانی با آواز ابراهیم تیموری، رهبری و تهیه‌کنندگی مجید آبیاری و آهنگ‌سازی و تنظیم مهدی اسدی برای علاقه‌مندان به موسیقی محلی اجرا خواهد شد. نیما ضربی، نوازنده سازهای کوبه‌ای، مهدی اسدی (دوتار)، عمران ربانی (رباب) و محمد صیادی (کمانچه)، اعضای این گروه موسیقی را تشکیل می‌دهند. همچنین نگار آقایی، کارگردان هنری و یوسف بهبودی نیز مدیر تولید این کنسرت هستند. علاقه‌مندان برای تماشای کنسرت موسیقی «طنین ترنم» می‌توانند ساعت۲۰ به سالن خلیج‌فارس فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.
  • تماشای رایگان «چه سرسبز بود دره من» در موزه معاصر

    دنياي اقتصاد: فیلم «چه سرسبز بود دره من» به کارگردانی جان فورد فردا یکشنبه در سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی‌‌‌آید. داستان فیلم در اوایل قرن بیستم می‌‌‌گذرد و هیو مورگان (مک‌‌‌داول)، پسرکی ۱۲ ساله، همراه با خانواده‌‌‌اش در دهکده‌‌‌ای معدنی در دره‌‌‌ای سبز و زیبا زندگی می‌‌‌کند. آرامش و خوشبختی خانواده آرام‌‌‌آرام با شدت‌‌‌گرفتن طمع و زورگویی‌‌‌های صاحبان معادن از بین می‌‌‌رود. پدر خانواده، چهار برادر بزرگ‌تر او را از پیوستن به اعتصاب کارگران منع می‌‌‌کند، آنان نیز چاره‌‌‌ای جز مهاجرت نمی‌‌‌بینند. فیلم‌نامه این فیلم توسط فیلیپ دان نوشته شده و از رمانی به همین نام از ریچارد له‌وین اقتباس شده است. والتر پیجن، مارین اوهارا، دانلد کریسپ، آنالی و رادی مک‌‌‌داول از بازیگران این فیلم هستند. علاقه‌‌‌مندان برای دیدن این فیلم می‌توانند ساعت۱۵ به خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله، موزه هنرهای معاصر تهران، سالن سینماتک مراجعه کنند. ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
  • نمایش فیلم تئاتر «وانیا» در خانه هنرمندان ایران

    دنیای‌اقتصاد: سی‌ویکمین برنامه از سلسله‌جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص دنیا در خانه هنرمندان، چهارشنبه ۲۳آبان به نمایش فیلم تئاتر «وانیا» اختصاص دارد. فیلم تئاتر «وانیا» (۲۰۲۴) به کارگردانی سم یِیتس و نویسندگی آنتون چخوف و سایمون استیونز داستان مزرعه‌ای دورافتاده در روسیه را روایت می‌کند و روی گروهی از شخصیت‌ها متمرکز است که در این مزرعه زندگی می‌کنند.
  • جداسازی دوباره جشنواره فیلم فجر به ملی و جهانی

    دنیای‌اقتصاد: طبق اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی، رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی با صدور حکمی منوچهر شاهسواری را به‌عنوان دبیر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر منصوب کرد. بر این اساس همچنین با تفکیک بخش بین‌المللی از ملی، برگزاری مستقل آن به زمان مورد توافق با اتحادیه بین‌المللی انجمن تهیه فیلم موکول شده است.
  • آغاز امداد‌رسانی شبکه خانگی به سیما

    دنیای اقتصاد: تلویزیون یکی از عجیب‌ترین دوران خود را سپری می‌کند و بارها درباره همین موضوع گزارش منتشر کرده‌ایم. کوچ ستاره‌های برنامه‌سازی از این رسانه به شبکه خانگی یک چالش بزرگ را به وجود آورد و تلویزیون قافیه را به رقیب تازه‌از‌راه‌رسیده‌اش باخت. در سال‌های اخیر مردم دیگر چندان تمایلی به تماشای برنامه‌های تلویزیون ندارند اما به تولیدات شبکه خانگی روی خوش نشان می‌دهند. دست خالی تلویزیون برای جذب مخاطب و استقبال مردم از شبکه خانگی باعث شد تا مدیران صداوسیما به این موضوع فکر کنند که به شبکه خانگی پناه ببرند و آثار پلتفرم‌ها را از تلویزیون پخش کنند.
  • هشدار به رئیس‌جمهور

    دنیای اقتصاد: زمستان سال گذشته بود که خبری درباره حضور والری گرگیف و علی رهبری، دو رهبر مشهور ارکستر، برای اجرا با ارکستر سمفونیک جوانان ایران منتشر و در همان زمان گفته شد که تاریخ برگزاری کنسرت به‌زودی اعلام می‌شود. اما اکنون قریب به یک سال از انتشار این خبر می‌گذرد و گرگیف و رهبری هنوز کنسرتی در ایران برگزار نکرده‌اند. اما چرا این دو هنرمند به ایران نیامدند؟
  • تجلیل از جواد یساری در نشست موسیقی کوچه‌بازاری

    دنیای اقتصاد: نشست ویژه «موسیقی کوچه‌بازاری» در شانزدهمین همایش بزرگ شعر و موسیقی «کانون ادبی زمستان» جمعه ۱۸ آبان در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این برنامه با حضور کارشناسان شعر و موسیقی و همچنین هنرمندان نام آشنا، به پاس سال‌ها تلاش در عرصه موسیقی و اثبات وطن‌دوستی از جواد یساری تقدیر و تجلیل خواهد شد. جواد یساری یکی از خوانندگان محبوب و شناخته‌شده نوعی از موسیقی ایرانی است که به «کوچه‌بازاری» شهرت دارد. اگرچه این هنرمند در چهار دهه‌ اخیر کمتر در صحنه موسیقی فعال بوده است، اما همچنان آثار او در میان علاقه‌مندان طرفدار دارد. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست که شرکت در آن برای عموم آزاد و رایگان است می‌توانند ساعت ۱۵به فرهنگسرای ارسباران مراجعه کنند.
  • درخشش آهنگساز ایرانی در رقابت معتبر جهانی

    دنیای اقتصاد: قطعه موسیقی «ماده گاوهای وحشی» به آهنگسازی فرید حامدی برنده مدال نقره رقابت‌های بین‌المللی «لیت میوزیک» شد. لیت موزیک (Lit Music) یکی از معتبرترین و بزرگ‌ترین رقابت‌های موسیقی در سطح جهانی است که هر ساله در ایالات متحده برگزار می‌شود.
  • بررسی «چای نعنا» در فرهنگسرای اشراق

    دنیای اقتصاد: کتاب «چای نعنا» نوشته منصور ضابطیان در نخستین نشست از سلسله نشست‌های «سفرنامه‌خوانی» امروز پنج‌شنبه در فرهنگسرای اشراق روایت، نقد و بررسی می‌شود. کتاب «چای نعنا» روایت سفر نویسنده به مراکش در سال ۱۳۹۶ است. او در این سفر ۲۰ روزه از بیشتر قسمت‌های شمالی و مرکزی این کشور دیدن کرد.
  • گارد بسته مقابل هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: در ماه‌های اخیر، اخبار و مقالات بسیاری پیرامون ورود هوش مصنوعی به حوزه تولیدات فرهنگی منتشر شده است. از سینماگران و فیلم‌نامه‌نویسان تا نویسندگان و مترجمان آثار ادبی در مقابل هوش مصنوعی گارد گرفته‌اند. احساس خطر از بیکاری و کاهش درآمدها با استفاده از هوش مصنوعی سال گذشته یک اعتصاب بزرگ را در آمریکا شکل داد و سینماگران سرشناس این کشور را راهی خیابان‌ها کرد تا در این رابطه تظاهرات کنند. حالا اما از نقاط مختلف دنیا هر روز خبری در مخالفت با هوش مصنوعی منتشر می‌شود، اما مشخص است که این فناوری نوظهور در آینده‌ای نزدیک نقش بسیار پررنگی ایفا خواهد کرد. با‌این‌حال اخیرا خبری منتشر شده که حاکی از آن است که VBK بزرگ‌ترین ناشر هلند، به طور رسمی برنامه‌های آزمایشی خود برای استفاده از هوش مصنوعی در ترجمه داستان‌های تجاری را تایید کرده است. این ناشر قصد دارد با استفاده از هوش مصنوعی، تعداد محدودی از کتاب‌های خود را به زبان انگلیسی ترجمه کند.
  • «طبیعت بی‌جان» نقاشان مطرح در گالری کاما

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه آثار نقاشان برجسته معاصر با عنوان «طبیعت بی‌جان» جمعه ۱۸ آبان در گالری کاما افتتاح می‌شود.
  • پخش سریال «سوجان» در شبکه یک

    دنیای اقتصاد: مجموعه «سوجان» به کارگردانی حسین تبریزی از شنبه ۱۹ آبان از شبکه یک سیما پخش می‌شود.
  • تشییع پیکر استاد پیشکسوت خوشنویسی

    پیکر محمدحسین عطارچیان، هنرمند پیشکسوت خوشنویس که روزگذشته به دلیل عفونت ریه در بیمارستان درگذشت، امروز چهارشنبه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده می‌شود.
  • جایزه گنکور برای خالق «دهه سیاه»

    دنیای اقتصاد: کمال داود، نویسنده الجزایری-فرانسوی، با رمان «دهه سیاه» برنده جایزه معتبر گنکور ۲۰۲۴شد. این نویسنده که پیش از این با رمان تحسین‌شده «مرسو را چه کسی کشت» شناخته می‌شد، این بار با رمان تکان‌دهنده «دهه سیاه» موفق شد جایزه گنکور، معتبرترین جایزه ادبی فرانسه، را از آن خود کند؛ رمانی که روایتی دردناک از فروپاشی الجزایر در پایان قرن بیستم حکایت می‌کند و نگاهی عمیق به تاریخ و جامعه این کشور دارد. داود که علاوه بر نویسندگی، به عنوان روزنامه‌نگار و منتقد نیز فعالیت می‌کند، با آثارش همواره جنجال‌برانگیز بوده و تحلیل‌هایش از جامعه الجزایر و جهان عرب، واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است.
  • کتابی درباره هراس و امیدهای نسل زد

    دنیای اقتصاد: کتاب «نسل زد، نسل نگران» با عنوان فرعی «آینده نوجوانان در عصر شبکه‌های اجتماعی، از هراس تا امید» نوشته دکتر جاناتان هایت با ترجمه دکتر علی سلامی منتشر شد.
  • بانوی خاطره‌ساز کودکان

    دنیای اقتصاد: شکوه قاسم‌نیا، یکی از مهم‌ترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان، در سال‌های پس از انقلاب است که آثارش بر چند نسل تاثیر گذاشته است. این نویسنده اهل حضور در محافل فرهنگی نیست و ترجیح می‌دهد دور از هیاهو کارش را انجام بدهد. اما با اصرار برخی علاقه‌مندان آثار او متقاعد شد تا مراسم بزرگداشتش به همت علی دهباشی، مدیر مجله بخارا، در خانه علوم انسانی برگزار شود. این برنامه با استقبال مردم روبه‌رو شد و شکوه قاسم‌نیا با ابراز تاسف از نوع تربیت فرزندان نسل جدید از خانواده‌ها خواست تا بگذارند کودکان کودکی کنند. شب بخارا ویژه شکوه قاسم‌نیا با سخنرانی مجید راستی، نویسنده حوزه کودک و نوجوان، آغاز شد. او با بیان اینکه ادبیات خردسال را باید در آثار شکوه قاسم‌نیا جست‌وجو کرد، گفت او همیشه بدون سروصدا کارش را پیش برده و هیچ‌وقت ادعایی نداشته است.
  • بازی رضا بابک در نمایش سعید روستایی

    دنیای اقتصاد: رضا بابک، بازیگر تئاتر و تلویزیون، به‌ گروه بازیگران نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» به کارگردانی فضل‌اله عمرانی و تهیه‌کنندگی سعید روستایی پیوست.
  • حضور ایرج میرزا در یک رمان نوجوانانه

    دنیای اقتصاد: رمان نوجوان «تابوت سرگردان» نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی راهی بازار کتاب شد. شخصیت اصلی داستان، محصل طب دارالفنون است که بنابه دلایلی از رفتن به جاده و سفر می‌ترسد اما در مواجهه با ایرج میرزا، شاعر مشهور آن روزگار، تصمیم می‌گیرد، به هر شکلی که شده، بر ترس خود غلبه کند و از تهران به تبریز برود. اما شرایط سفر به‌گونه‌ دیگری پیش می‌رود. درحالی‌که خودش از جاده می‌ترسد، باید جسدی را هم با خودش حمل کند و به تبریز ببرد.
  • بازگشت اپرای عروسکی مولوی به صحنه

    دنیای اقتصاد: اپرای عروسکی مولوی به نویسندگی، طراحی و کارگردانی بهروز غریب پور از ۲۲ آبان پس از پنج سال بار دیگر در تالار فردوسی روی صحنه می‌رود. این اپرا براساس اشعار مثنوی معنوی و کلیات شمس نوشته شده و موسیقی آن بر اساس موسیقی کلاسیک ایرانی، دستگاه‌ها و ردیف‌های آوازی با آهنگسازی بهزاد عبدی ساخته شده است. خوانندگانی چون محمد معتمدی و همایون شجریان روایت آوازین این اپرا را بر عهده دارند. ضبط موسیقی این اثر در اکراین انجام شده است و بیش از ۱۰۰ عروسک ریسمانی در آن به کار گرفته شده‌اند.
  • انتخاب کیانوش عیاری بین زندگی و سینما

    دنیای اقتصاد: کیانوش عیاری به دنبال گرفتن پروانه نمایش فیلم «سفره ایرانی» و اکران آن پس از دو دهه است. این کارگردان سینما در گفت‌وگو با ایسنا درباره فعالیت‌های این روزهایش و برنامه‌های نمایشی برخی آثارش در کارگاه‌ها و موسسه‌های آموزشی بیان کرد: فیلم «سفره ایرانی» را بعد از ۲۳ سال تمام کردم و در تدوین دوباره، حدود ۲۵ دقیقه از آن کم شده است. از آنجا که بنیاد سینمایی فارابی هم در فیلم مشارکت داشته، قصد داریم برای دریافت پروانه نمایش فیلم اقدام کنیم تا به اکران درآید.
  • دولتی‌ها نباید با موسیقیدان‌ها دربیفتند

    دنیای اقتصاد: فرهاد فخرالدینی، آهنگساز و رهبر ارکستر، قرار است با یک اجرای جدید پس از سال‌ها به صحنه بازگردد. این اتفاق در روزهای اخیر مورد توجه علاقه مندان موسیقی قرار گرفته است. فخرالدینی دیروز در نشست خبری منظومه سیمرغ (قاف) از دلایل دوری‌اش از صحنه در دهه اخیر حرف زد.
  • نمایشگاه عکس «زندگی در لحظه» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: گالری محیطی خانه هنرمندان ایران مجموعه‌ای از عکس‌های مهدی آشنا را با عنوان «زندگی در لحظه» به نمایش می‌گذارد. این نمایشگاه که امروز سه‌شنبه ساعت ۱۶افتتاح می‌شود، دربرگیرنده تصاویری از پشت صحنه نمایش‌های مختلف در بازه زمانی ۱۳۷۸ تا امروز است که توسط مهدی آشنا ثبت شد‌ه‌اند.
  • رازهای ماندگاری گلپا

    دنیای اقتصاد: آیین یادمان نخستین سالگرد درگذشت اکبر گلپایگانی با حضور چشمگیر علاقه‌‌مندان استاد آواز ایرانی برگزار شد؛ به طوری که حتی کوچه‌های اطراف فرهنگسرای ارسباران هم سرشار از جمعیت بود. در ابتدای مراسم، آرش نصیری، منتقد موسیقی و مجری برنامه، متن قابل تاملی را خواند که در آن آمده بود: «چهل و پنج ساله بود که مجبور شد دیگر نخواند. درست چهل و پنج سال. سنی که سال‌های کمال یک آوازخوان است و او در این سن، همه‌ تجربیاتی را که یک خواننده باید از سر بگذراند، از سر گذرانده بود، اما مجبور بود دیگر نخواند.
  • کارآگاه علوی می‌توانست ادامه پیدا کند

    احمد نجفی بازیگر پرکار این روزهای تلویزیون است که با سریال‌های «تانک‌خورها» و «هشت‌پا» این روزها مهمان خانه‌هاست. «هشت‌پا» سریال پلیسی تلویزیونی به کارگردانی احمد معظمی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی تولید شده و «تانک‌خورها» سریالی با حال‌وهوای دفاع مقدس و روزهای جنگ تحمیلی است که به تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و کارگردانی پرویز شیخ‌طادی روی آنتن شبکه سه می‌رود.
  • قصه زندگی موازی دو زن سوگوار

    دنیای اقتصاد: کتاب «رنج ندیدن تو» نوشته روسا مونترو با ترجمه علی‌اکبر فلاحی منتشر شد. روسا مونترو، نویسنده این‌کتاب، برنده جایزه ملی ادبیات اسپانیا است که یک ‌ناشر اسپانیایی از او خواست دفترچه خاطرات ماری کوری، دانشمند مشهور لهستانی، را مطالعه کرده و مقاله‌ای درباره‌اش بنویسد. ماری کوری در این‌دفترچه، خاطراتی را که از پس از مرگ همسرش تا یک ‌سال بعد رخ دادند، ثبت کرده بود. روسا مونترو با خواندن دفترچه خاطرات تحت تاثیر ماری کوری قرار گرفت و با او همدردی و همذات‌پنداری کرد. چون خودش نیز دچار مصیبت مرگ همسر و فقدانش بود. به این‌ترتیب ماجرای نوشتن «رنج ندیدن تو» شروع و به انتشار این‌کتاب ختم شد.
  • تصویر جامعه بدون عشق روی صحنه تئاتر

    دنیای اقتصاد: عباس اقسامی که این روزها مشغول تمرین و آماده‌سازی نمایش «رومئو و ژانت» است، می‌گوید این نمایش درباره جامعه‌ای است که عشق را برنمی‌تابد و آن را سرکوب می‌کند. این کارگردان تئاتر که از اواخر هفته جاری اجرای نمایش خود را در مجموعه تئاتر شهر آغاز می‌کند، درباره دوری چندساله‌اش از تئاتر گفت: دلیل دوری ما از تئاتر همین مشکلاتی است که در این حوزه وجود دارد، به ویژه شرایط اقتصادی خیلی سخت شده و اجازه نمی‌دهد حضور مستمری در تئاتر داشته باشیم. این اتفاق ناخوشایندی است که موجب فراموشی فعالان و هنرمندان تئاتر می‌شود. از سوی دیگر وقتی هنرمندی مدت‌ها از صحنه دور بماند، به‌تدریج کارش افت می‌کند و این اتفاق نامطلوبی برای تئاتر و هنرمندان آن است.
  • چرا کنسرت محسن ابراهیم‌زاده لغو شد؟

    دنیای اقتصاد: محسن ابراهیم‌زاده، خواننده، با انتشار ویدئویی از لغو کنسرتش در دو شهر یاسوج و گچساران به دلیل عدم تفکیک جنسیتی خبر داد و گفت با توجه به اخذ مجوزهای قانونی لازم برای برگزاری کنسرت و حمایت وزارت ارشاد، یک سری ارگان‌های غیرمسوول از برگزاری آن ممانعت کردند. او افزود با کارشکنی‌ها و فشارهایی که به مسوولان سالن برگزاری آوردند و بهانه‌تراشی‌هایی اعم از اینکه کنسرت باید با تفکیک جنسیتی برگزار شود، یا نورهای سالن در طول اجرا روشن بماند، اجرا را لغو کردند.
  • آسیب‌ رهاشدگی کودکان و نوجوانان از تئاتر

    عضو هیات داوران بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان معتقد است رهاشدگی یک نوجوان از آنچه فرهنگ و هنر و جزئی‌تر تئاتر می‌نامیم فرآیندی پرچالش و آسیب‌زننده است. مجید قناد تهیه‌کننده، کارگردان و عضو هیات داوران بخش خردسال بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، درباره نقش رویدادهای ملی نمایشی در توسعه نگاه کمی و کیفی هنرمندان به مقوله تئاتر نوجوان، گفت: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان از جمله رویدادهای نمایشی است که سالی یک بار میزبان مخاطبان تئاتر کودک و نوجوان می شود؛ رویدادی که اگر از دبیر جشنواره بپرسیم حتما موارد بیشتری از چالش‌های موجود پیش و هنگام برگزاری جشنواره را بیان خواهد کرد.
  • طنین تار ایرانی در جزایر سه‌گانه

    دنیای اقتصاد: چندی پیش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا بیانیه‌ای مشترک صادر کردند که براساس آن از ایران خواسته شده تا به «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی یعنی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی پایان دهد. این موضوع در چند روز گذشته با واکنش های شدید کاربران شبکه های مجازی روبه‌رو شد و آنها با انتشار متن‌ها و تصویرهایی نسبت به این موضوع اعتراض کردند.
  • گلچین داستان‌های مدرس صادقی در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «داســــتان‌ها» نوشــته جعفر مدرس صادقی به چاپ رسید. این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه این نویسنده مشهور است که پیش‌تر در چهار کتاب «دوازده داستان»، «قسمت دیگران و داستان‌های دیگر»، «کنار دریا، مرخصی و آزادی» و «آن‌طرف خیابان» و برخی مجلات و مطبوعات منتشر شده‌اند. مدرس صادقی در توضیح درباره داستان‌های این‌کتاب می‌گوید، قصه‌ها را از صافی ویرایش دوباره عبور داده و اصلاحات و تغییراتش برای یک‌دست‌کردن لحن و زبان انجام شده‌اند نه عوض‌کردن ترکیب و ساختار داستان‌ها. قسمت دیگران، موشک و مار و دریا، مسابقه، پدرها و پسرها، چرخ فلک، بچه‌ها بازی نمی‌کنند، باغ مشیر، صبح روز عید و ردیف آخر از عناوین داستان‌های این مجموعه است. جعفر مدرس صادقی متولد ۱۳۳۳ در اصفهان، داستان‌نویس و مصحح است. او علاوه‌بر چند عنوان رمان و مجموعه داستان، تصحیح چند متن ادبیات کلاسیک را در کارنامه خود دارد. کتاب «داستان‌ها» در ۵۷۶ صفحه و به قیمت ۷۸۰هزار تومان از سوی نشر مرکز روانه بازار کتاب شده است.
  • رمان جدید هاروکی موراکامی در کتابفروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: رمان «شهر و دیوارهای نامطمئنش» نوشته هاروکی موراکامی با ترجمه امیر دیانتی منتشر شد. این اثر جدیدترین رمان نویسنده‌ شناخته‌شده‌ ژاپنی‌ است و هنوز ترجمه‌ انگلیسی این کتاب منتشر نشده و مترجم آن را از ژاپنی ترجمه کرده است.داستان این رمان یک ماجرای عاشقانه است درباره‌ جست‌وجو؛ قصیده‌ای است در بزرگ‌داشت کتاب‌ها و کتابخانه‌هایی که این گنجینه‌ها را در خود جای داده‌اند و تمثیلی ا‌ست برای این روزگار غریب. داستان در مرز خیال و واقعیت روایت می‌شود و میان شهر محصورشده، میان دیوارها و دنیایی که می‌شناسیم یا تصور می‌کنیم می‌شناسیم، رفت‌وبرگشت دارد.
  • رکوردشکنی صنعت انیمه ژاپن با درآمد ۲۲ میلیارد دلاری

    انجمن انیمیشن‌ ژاپن (AJA) اعلام کرده صنعت انیمه این کشور در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۲۲ میلیارد دلاری دست یافته که بالاترین میزان در تاریخ بوده و ۱۴ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ داشته است. این گروه که از سال ۲۰۰۹ گزارش‌های سالانه صنعت انیمه را منتشر می‌کند، نتایج جدیدترین نظرسنجی خود را در بازار بین‌المللی فیلم توکیو کرد.
  • بازی پیمان معادی در یک فیلم جدید هالیوودی

    دنیای اقتصاد: پیمان معادی در فیلم جنایی «جنایت ۱۰۱» با بازیگرانی چون کریس همسورث، مارک رافالو، بری کیوگن و هلی بری مقابل دوربین می‌رود. جنیفر جیسون‌لی، نیک نولتی و تیت دونوان از دیگر بازیگران این تریلر جنایی خواهند بود که بارت لیتون کارگردانی و نگارش فیلم‌نامه آن را بر اساس رمان کوتاهی نوشته دان وینسلو بر عهده دارد. بنابر اعلام ورایتی، داستان این فیلم درباره یک سری دزدی‌های بزرگ جواهرات است که سال‌ها حل‌نشده باقی مانده‌اند. پلیس این سرقت‌ها را به کارتل‌های کلمبیایی نسبت داده است اما یک کارآگاه به نام لو لوبسنیک معتقد است که این کار تنها یک نفر است. هنوز مشخص نیست پیمان معادی در این فیلم چه نقشی را بر عهده دارد.
  • بازگشت فخرالدینی به صحنه موسیقی پس از ۱۰ سال

    دنیای اقتصاد: فرهاد فخرالدینی، آهنگساز و رهبر ارکستر،پس از یک دهه دوری از اجرای زنده، ۳۰ آبان‌ماه تازه‌ترین ساخته خود را بر اساس «منطق‌الطیر» در تالار وحدت رهبری می‌کند. فخرالدینی، سازنده موسیقی متن ماندگار سریال‌هایی چون ابوعلی‌سینا، امام علی(ع) و سربداران، در این اجرا یک ارکستر صدنفره شامل جمعی از برترین نوازندگان ایران را رهبری خواهد کرد. مهدی آقامحمدی،خواننده‌ تنور و علی تفرشی، خواننده‌ باریتون نیز در ترکیب ارکستر حضور دارند.در بخشی از رپرتوار این برنامه، کنسرتو ویولن اثر این هنرمند اجرا و توسط آرش امینی رهبری خواهد شد. امین غفاری به عنوان سولیست ویولن در این بخش از کنسرت هنرنمایی می‌کند. منظومه سیمرغ (قاف) به تهیه‌کنندگی حبیب صبور و همکاری ارکستر سمفونیک تهران از ۳۰آبان تا چهارم آ‌ذرماه در تالار وحدت تهران روی صحنه خواهد رفت.
  • نمایشگاه «خاکستری»در گالری استخر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی نقاشی «خاکستری» با ۲۱ اثر از عاطفه مهرورز، محمدعلی نیکورای، سپیده مرشدی و ونوشه شکری در گالری استخر برپاست. در استیتمنت این نمایشگاه آمده: «در همنشینی پدیده‌ها همه چیز در عبور از مرز تضادها آغاز می‌شود. ترکیب سیاه و سفید همان درنوردیدن مرزهایی است که از همجواری دو ضد منتج به خاکستری شده است. اکنون رنگی که آن را خنثی می‌خوانیم، در نهایت بستری و یا بخشی از آغاز و شکل‌گیری یک اثر هنری به شمار می‌آید. آثار این نمایشگاه با وجود تفاوت در فرم و مضمون دارای فصلی مشترک از خاکستری‌ها هستند و در کنار هم قرار گرفته‌اند. گستره‌ طیف خاکستری‌ها که در این مجموعه اثرگذاری فراتر از رنگ‌ها دارند.» علاقه‌مندان به تماشای نمایشگاه «خاکستری» تا ۲۸ آبان فرصت دارند هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۱ به گالری استخر به نشانی شریعتی، بالاتر از پل رومی، کوچه رضایی، مجموعه‌ ایوان ربط مراجعه کنند
  • برپایی «شب ناصر فرهنگ‌فر» در کاف کتاب

    دنیای اقتصاد: دنیای اقتصاد: «شب ناصر فرهنگ‌فر»، استاد فقید تنبک نوازی ایران، در هفتاد و هفتمین سال تولد این هنرمند با حضور جمعی از چهره‌های موسیقی جمعه ۱۸آبان در مجموعه فرهنگی کاف کتاب برگزار خواهد شد. در این برنامه که پنجمین نشست مجله‌ تصویری هم‌نوا محسوب می‌شود، جمعی از هنرمندان و پژوهشگران، ازجمله مرتضی اعیان، نوازنده‌ پیشکسوت تنبک و میرعلیرضا میرعلی‌نقی، پژوهشگر موسیقی ایرانی به سخنرانی می‌پردازند.
  • نمایش انیمیشن «کوکو» در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: انیمیشن سینمایی «کوکو» (Coco) به کارگردانی لی آنکریچ از محصولات کمپانی پیکسار فردا دوشنبه در فرهنگسرای اندیشه به نمایش می‌آید و سپس نقد و بررسی خواهد شد.
  • اکران آنلاین «خورشید آن ماه» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «خورشید آن ماه» به کارگردانی ستاره اسکندری از چهارشنبه ۱۶ آبان به‌ صورت اختصاصی در پلتفرم فیلیمو اکران آنلاین می‌شود. داستان این فیلم بر محور زندگی زنی می‌چرخد که درگیر پیچیدگی‌های روابط انسانی، عشق‌های سرکوب‌شده و انتظارات جامعه است. در این میان، موسیقی اصیل بلوچی و زیبایی‌های طبیعی جنوب، به عمق داستان افزوده است. در «خورشید آن ماه» که نخستین فیلم به زبان بلوچی در سینمای ایران است و ساخت موسیقی آن بر عهده حسین علیزاده بوده است، نازنین فراهانی، پژمان بازغی، امیرحسین هاشمی و بنفشه صمدی به ایفای نقش پرداختند. اسحاق بلوچ نسب و برکت برجان، از نوازندگان برجسته بلوچی، نیز در این فیلم حضور دارند.
  • فرمان ساخت «پوریای ولی» از اینستاگرام

    دنیای اقتصاد: چند روز پیش مسعود جعفری جوزانی، نویسنده و کارگردان سرشناس سینما، در یک مصاحبه اعلام کرد که تلویزیون تمایلی به ساخت سریال «پوریای ولی» ندارد و پروژه اش ۲۰ سال معطل مانده است.او گفته بود که فیلم‌نامه این سریال بیش از دو دهه در تلویزیون مانده وبا اینکه رئیس صداوسیما هم به شدت دنبالش بوده که این سریال ساخته شود اما هیچ اتفاقی نیفتاده است. جعفری جوزانی با کنایه گفته بود اراده تولید این سریال لزوما به اقتصاد وابسته نیست، بلکه به تحمیل سیاست‌های برخی افرادی بستگی دارد که هنر را هدایت می‌کنند.
  • هوش مصنوعی، شاعر افتضاحی است

    دنیای اقتصاد: مارگارت اتوود، نویسنده مشهور کانادایی، در حال نگارش خاطراتش است. او که به تازگی جایزه ادبیات هانس کریستین اندرسن را دریافت کرده، در مصاحبه‌ای با رویترز گفت به دلیل سن بالا، نگرانی‌ای از پیشرفت هوش مصنوعی ندارد و همچنان از نوشتن لذت می‌برد. اتوود که از سال ۱۹۶۱ به عنوان شاعر فعالیت خود را آغاز کرده، تاکنون بیش از ۶۰ کتاب منتشر کرده است. او می‌گوید: «نوشتن برای من سخت نیست. از تعداد کتاب‌هایی که نوشته‌ام می‌توانید این را حدس بزنید. من از نوشتن لذت می‌برم.»
  • پاسخ به مشکلات اکبرعبدی درباره حقوق بازنشستگی

    دنیای اقتصاد: اکبر عبدی، بازیگر سینما و تلویزیون، به‌تازگی با انتشار ویدئویی از کم بودن حقوقِ بازنشستگی خود گلایه کرد.این کمدین برجسته در این ویدئو گفت: «با حقوق نزدیک ۷ میلیون تومان (۶ و خورده‌ای) بازنشسته شدم؛ مردن از این بهتر است. آدم بازنشسته، خرجش بیشتر است. دخترم می‌رود از بیمه هزینه درمانم را دریافت کند، می‌گویند آقای عبدی که نیاز ندارد.»
  • چگونگی «رابطه پزشک و بیمار» کتاب شد

    دنیای اقتصاد: کتاب «رابطه پزشک و بیمار» به انتخاب، ترجمه و تدوین دکتر قربان بهزادیان‌نژاد منتشر شد.
  • اجماع جهانی برای مبارزه با شیوه‌های نوین سرقت ادبی

    دنیای اقتصاد: ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از از ناشران و نویسندگان و فعالان فرهنگی سراسر جهان، یک طومار و بیانیه آنلاین را امضا کرده‌اند که استفاده غیرمجاز از آثار خلاقانه برای آموزش هوش مصنوعی مولد را محکوم می‌کند. کازوئو ایشی‌گورو رمان‌نویس، کیت مک‌کینون بازیگر برنامه زنده تلویزیونی کمدی «پخش زنده شنبه‌شب» و میزبان آتی جوایز کتاب ملی و تام یورک موسیقی‌دان ازجمله امضاکنندگان این طومار هستند.
  • نامگذاری سالن‌ باغ کتاب به نام مرتضی احمدی

    دنیای اقتصاد: همزمان با صدمین سالروز تولد مرتضی احمدی، بازیگر فقید سینما، یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام این هنرمند که روایتگر فرهنگ اصیل شهر تهران بود، نامگذاری شد. او گام‌های اولیه را از پیش‌پرده خوانی و سپس تئاتر برداشت، در سال ۱۳۲۶ دوبلور فیلم‌های خارجی شد و سر از رادیو و تلویزیون هم در آورد. فعالیت احمدی در تئاتر، رادیو، تلویزیون، آواز بیات تهران و ... ادامه داشت تا اینکه دوبله برخی شخصیت‌ها از جمله روباه مکار در کارتون «پینوکیو» را برعهده گرفت.
  • نمایش مستند «جشن سده» در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: مستند «جشن سده» ساخته زنده‌یاد منوچهر عسگری نسب دوشنبه ۱۴آبان در موزه سینما به نمایش درمی‌آید و سپس نقد و بررسی خواهد شد.
  • تاویل دوباره‌ یک رویا در گالری نگر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه علی اتحاد، هنرمند چندرسانه‌ای، با عنوان «تاویل دوباره‌ یک رویا» در گالری نگر برپاست.
  • خبر خوش برای دوستداران مرد عنکبوتی

    دنیای اقتصاد: تام هالند، ستاره بریتانیایی، با فیلم چهارم «مرد عنکبوتی» به کارگردانی دستین دنیل کرتون به سینماها بازمی‌گردد. این فیلم که هنوز نام رسمی ندارد، اواخر ژوئیه ۲۰۲۶ اکران خواهد شد.
  • «خانه روشنا» روی آنتن شبکه ۲

    دنیای اقتصاد: مجموعه تلویزیونی «خانه روشنا» به کارگردانی مهدی زنگنه از امروز شنبه از شبکه دو سیما پخش می‌شود.
  • هجویه‌ای علیه جهان مدرن

    دنیای اقتصاد: سینمای ایران همچنان در تسخیر کمدی‌هاست و مردم ترجیح می‌دهند برای تماشای آثاری که در این ژانر ساخته شده‌اند پول خرج کنند و به سینما بروند.
  • «اکتینگ» اکبر زنجان‌پور روی صحنه

    دنیای اقتصاد: نمایش «اکتینگ» نوشته زویه دورنژه با کارگردانی اکبر زنجان‌پور دوشنبه ۱۴ آبان‌ در تماشاخانه ایران‌شهر روی صحنه می‌رود.
  • یک فرصت جدید برای شنیدن موسیقی

    پخش زنده و مستمر آهنگ‌های روز و قطعات خاطره‌انگیز، یکی از آیتم‌های سرگرم‌کننده برای علاقه‌مندان به موسیقی است که حالا امکان دسترسی به آن در یک سایت ایرانی فراهم آمده است.
  • تلفیق نقش فرش و نگارگری در نمایشگاه «نامیرا»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «نامیرا» شامل تکه‌دوزی‌های تصویری فرش دستبافت ایرانی به هنرمندی سیدمحسن موسوی سیرت از فردا جمعه در گالری ایده برپا می‌شود.
  • لطفا همان کوکاکولای قدیمی !

    رامبد جوان، مجری و کارگردان، در حاشیه یک کنسرت گفته جناب خان به تلویزیون برمی‌گردد، اما بدون من. این یک خبر جدید نیست اما چون رامبد جوان مطرحش کرده از دیروز به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شده است.
  • مسعود فروتن: سینمای تجاری بازیگران را به رقص آورده است

    دنیای اقتصاد: مسعود فروتن، بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون، با انتقاد از وضعیت سینمای تجاری در این دوران گفت این سینما چیزی نیست که با آن بزرگ شدم و از آن یاد گرفتم.
  • بزرگداشت شکوه قاسم‌نیا در خانه اندیشمندان علوم انسانی

    دنیای اقتصاد: بزرگداشت شکوه قاسم‌نیا، شاعر و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، برگزار می‌شود.
  • شکل‌گیری جبهه هزار نفری نویسندگان علیه اسرائیل

    دنیای اقتصاد: در اقدامی کم‌سابقه، بیش از هزار نویسنده برجسته از سراسر جهان با امضای بیانیه‌ای مشترک، همکاری با موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی را تحریم کردند.
  • جلوه هنر معاصر ایران در نمایشگاه مسکو

    دنیای اقتصاد: آثار هنر معاصر ایران در نمایشگاه بین‌المللی هنر «Cosmoscow ۲۰۲۴» در مسکو به نمایش درآمده است.
  • یادمان اولین سالروز درگذشت مرد حنجره طلایی

    دنیای اقتصاد: یادمان اولین سالگرد استاد اکبر گلپایگانی، حنجره‌طلایی آواز ایران، فردا برگزار می شود.
  • آغاز اجرای «دایره گچی قفقازی»

    دنیای اقتصاد: نمایش «دایره گچی قفقازی» به کارگردانی امیر دژاکام از امروز چهارشنبه اجرای خود را در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر آغاز می‌کند.
  • «پایکوبی» در کنسرت ارکستر سمفونیک تهران

    دنیای اقتصاد: ارکستر سمفونیک تهران با رویکرد استفاده از تجارب رهبران مهمان در تازه‌ترین اجرای خود شامگاه سه‌شنبه ۱۵ آبان به رهبری مازیار یونسی در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.
  • مخالفت داونی جونیور با بازسازی مصنوعی شخصیتش

    دنیای اقتصاد: رابرت داونی جونیور، بازیگر مشهور هالیوود، اعلام کرد که اجازه نمی‌دهد از هوش مصنوعی برای ساختن نسخه دیجیتالی خودش استفاده شود.
  • کشف اثری جدید از شوپن

    دنیای اقتصاد: یک قطعه موسیقی جدید از فردریک شوپن، نوازنده‌ و آهنگساز لهستانی، پس از حدود ۲۰۰ سال از زمان خلق اثر، در کتابخانه و موزه مورگان در نیویورک کشف شد.
  • سلبریتی‌ها در زندان طلایی شهرت

    نتایج یک تحقیق نشان می‌دهند که شهرت و قدرت، به رغم جذابیت‌های ظاهری، می‌توانند به یک معضل تبدیل شوند.
  • آقای مدیر! شما عامل دوقطبی جامعه هستید

    دنیای اقتصاد: محسن شریفیان، نوازنده و آهنگساز گروه لیان که در روزهای اخیر روی صحنه رفته اند، با اجرای قطعه‌ای برای خلیج همیشه فارس گفت متاسفانه در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که اگر هنرمندی درباره «وطن» و عشقش به سرزمین مادری حرف بزند، «مزدور» خطاب می‌شود.
  • درگذشت دوبلور پیشکسوت در کانادا

    دنیای اقتصاد: آرشاک قوکاسیان، دوبلور پیشکسوت که در سال‌های اخیر دچار بیماری آلزایمر پیشرفته بود، شامگاه یکشنبه در کانادا چشم از جهان فروبست.
  • «قضیه‌ تفنگ چخوف» در دور دوم

    دنیای اقتصاد: دور دوم اجرای تئاتر «قضیه‌ تفنگ چخوف» به نویسندگی احسان بدخشان و کارگردانی اشکان پیردل‌زنده به دلیل استقبال مخاطبان تا جمعه ۱۱ آبان در سالن هامون روی صحنه خواهد ماند.
  • شکاف نسلی در مخاطبان سینما

    دنیای اقتصاد: چهلمین فیلم کلینت ایستوود، سینماگر افسانه‌ای، با عنوان «قاضی شماره ۲» در چند روز آینده تنها در تعداد بسیار محدودی سینما اکران خواهد شد. این در حالی است که خبرها از پایان فعالیت‌های این سینماگر ۹۴ساله خبر می‌دهند و او احتمالا دیگر فیلمی نخواهد ساخت.
  • حوزه پژوهش در بیراهه زیست می‌کند

    دنیای اقتصاد: رامتین نظری‌جو، پژوهشگر موسیقی که به‌تازگی قطعات نویافته‌ای ازفرامرز پایور را منتشر کرده است، با انتقاد از نادیده گرفتن آثار پژوهشی توسط سازمان‌ها و مرکز فرهنگی گفت: معادلات فرهنگی و هنری با حضور فضای مجازی تغییر کرده و ناشرانی که آثار پژوهشی منتشر می‌کنند و پژوهشگرانی که برای موضوعات پژوهشی و کاربردی وقت می‌گذارند،‌ فداکاری فرهنگی می‌کنند و هیچ نهاد فرهنگی دلسوزی برای حرفه پژوهش ندارند.
  • اجرای «مده‌آ» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: نمایش «مده‌آ» اثر اوریپید به کارگردانی مهتاب عسگری از پنج‌شنبه ۱۰ آبان در تماشاخانه انتظامی روی صحنه می‌رود.
  • کنسرت کردی اردشیر کامکار در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: اردشیر کامکار، نوازنده برجسته با اجرای موسیقی کردی، پنج‌شنبه دهم آبان‌ماه در تالار وحدت به روی صحنه می‌رود.
  • نمایش فیلم اقتباسی از داستان‌های صادق هدایت

    دنیای اقتصاد: فیلم بلند «یازده جریحه روح» به کارگردانی فرزاد امینی پنج‌شنبه ۱۰ آبان در سینماتک خانه هنرمندان ایران اکران می‌شود.
  • «قصه‌های شب» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: «قصه‌های شب» با داستان‌های مختلف و متنوع برای بچه‌ها هر شب در فیلیمو کودک خوانده می‌شود. در برنامه «قصه‌های شب» گویندگان و چهره‌های مختلف حوزه کودک مانند آیدین الماسیان، صبا افشار، نسیم بهادری، روژینا ظهوری، کاملیا زارعی و بهار اسکندری حضور دارند و هر شب با یک قصه، فضای تازه‌ای را خلق می‌کنند. در هر قسمت از این برنامه داستان‌های معروف از نویسندگان مشهور سراسر دنیا انتخاب و خوانده می‌شود؛ قصه‌هایی که مناسب کودکان بالای سه سال است. این قصه‌ها که هر شب ساعت ۲۱ توسط فیلیموکودک ارائه می‌شود در هر قسمت، حدود ۲۰دقیقه‌ را به خود اختصاص خواهند داد.
  • تماشای «دالان دل» در نگارخانه لاله

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه مجسمه‌های لیلا مرتضوی یزدی با عنوان «دالان دل» در نگارخانه لاله برپاست. در این نمایشگاه انفرادی ۳۰ مجسمه از این هنرمند در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است؛ آثاری که حاصل بیش از ۳سال تلاش او در عرصه مجسمه‌سازی است.
  • اکران «باغ کیانوش» در سینماها

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «باغ کیانوش» از چهارشنبه ۹ آبان و همزمان با هفته نوجوان به سرگروهی پردیس سینمایی هویزه مشهد در سینماهای سراسر کشور روی پرده می‌رود.
  • رونمایی از سفرنامه سفیر سابق بریتانیا در نشست بخارا

    دنیای اقتصاد: بیست‌وهشتمین نشست از سلسله نشست‌های عصر سه‌شنبه‌های مجله بخارا به رونمایی از کتاب «در سرزمین صوفی بزرگ» (سفرنامه سر راجر استیونس) به ترجمه علی‌محمد طرفداری اختصاص دارد.
  • پرستویی چگونه مارمولک شد؟

    دنیای اقتصاد: در ادامه انتشار سلسله نشست های تاریخ شفاهی، موزه سینما همزمان با زادروز کمال تبریزی، کارگردان سینما و تلویزیون، بخش‌هایی از گفت‌وگوی این هنرمند را منتشر کرد. تبریزی در این گفت‌وگو فراز‌و‌نشیب های زندگی‌اش در دوران مختلف را شرح داد و خاطرات برخی فیلم های مهمش را شرح داد. او درباره یکی از مهم‌ترین فیلم‌هایش یعنی «مارمولک» با بازی پرویز پرستویی ناگفته های جالبی را مطرح کرد.
  • نمایش رایگان «در آغوش درخت»در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «در آغوش درخت» فردا دوشنبه در باشگاه «سینما اندیشه» فرهنگسرای اندیشه، به نمایش گذاشته و نقد و بررسی می‌شود. فیلم «در آغوش درخت» به کارگردانی و نویسندگی بابک خواجه‌پاشا و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح و سجاد نصراللهی‌نسب، محصول سال ۱۴۰۱ است.
  • اکران آنلاین «سال گربه»

    دنیای اقتصاد:: فیلم کمدی «سال گربه» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی تقی‌زاده و تهیه‌کنندگی سعید خانی از سه‌شنبه ۱۵ آبان ساعت ۲۰ به طور اختصاصی در بخش سینما آنلاین پلتفرم فیلم‌نت اکران خواهد شد. داستان «سال گربه» با محوریت مردی به نام جهانگیر روایت می‌شود که در سال گربه متولد شده و نحسی این سال که هر ۱۲ سال یک بار اتفاق می‌افتد، باعث ایجاد دردسر برای اطرافیانش می‌شود. او همچنین علاقه عجیبی هم به شهرت دارد و برای مشهور شدن، حاضر است دست به هر کاری بزند. بهرام افشاری، سارا بهرامی، هومن برق‌نورد، شبنم قربانی، لادن ژاوه‌وند، مرتضی تقی‌زاده و رضا رشیدپور، علی اوجی و حمید معصومی‌نژاد از جمله بازیگران این فیلم هستند.
  • نمایش اثری از شاگال در موزه هنرهای معاصر

    دنیای اقتصاد: موزه هنرهای معاصر تهران در دهمین نشست هم‌اندیشی «یک اثر یک نشست»، با نمایش تابلوی کمتر دیده شده «شب‌های عربی» از مارک شاگال، میزبان علاقه‌مندان به هنر و سینما خواهد بود. در این نشست تخصصی که فردا دوشنبه، برگزار می‌شود، مسعود سفلایی مدرس سینما و پژوهشگر، به همراه داود بنی‌اردلان، دبیر جلسه، به نقد و بررسی این اثر ارزشمند می‌پردازند و درباره ارتباط میان نقاشی و سینما، جهان هنری شاگال و ویژگی‌های خاص این تابلو سخن خواهند گفت. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست که شرکت در آن برای عموم آزاد و رایگان است می‌توانند از ساعت ۱۵ به سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر مراجعه کنند.
  • گفت چه می‌سازی مدام جلویش را می‌گیرند؟

    دنیای اقتصاد: مراسم بزرگداشت محمدرضا شجریان با جمعی از دوستان و علاقه مندانش در خانه هنرمندان برگزار شد. در این مراسم ابوالفضل جلیلی، کارگردان مطرح سینما، با درباره آشنایی‌اش‌ با آثار استاد آواز ایران حرف زد.
  • اعتراض به حذف فیلم‌های فلسطینی از نتفلیکس

    دنیای اقتصاد: نتفلیکس اخیرا تصمیم به حذف ۱۹ فیلم فلسطینی از پلتفرم خود گرفته است. این تصمیم واکنش‌های زیادی را برانگیخته و بسیاری خواستار بازگشت این فیلم‌ها شده‌اند.
  • کنایه شهاب حسینی به مداخله نهادها در سینما

    دنیای اقتصاد: جشنواره فیلم کوتاه تهران با داوری کمال تبریزی، فرزاد موتمن، شهاب‌ حسینی، محمدرضا شفاه، درناز حاجی‌ها، آرمان فیاض و میثم مولایی پس از پنج روز به پایان رسید و اختتامیه‌اش حاشیه‌های زیادی را به وجود آورد. اولین حاشیه این برنامه مربوط به اهدای جایزه بخش مستند بود که به فیلم «پورزال» ساخته ماریا ماوتی و احسان فرخی‌فرد تعلق گرفت. ماوتی پس از دریافت جایزه خود گفت: به مسوولانی که نمی‌شنوند، می‌خواهم بگویم وضع سیستان و هامون از حرف گذشته، ما فیلمی درباره سیستان و هامون ساختیم و بدانند هزار کیلومتر دورتر از تهران هامونی وجود دارد که نابود شده است. هامون و سیستان جزو ایران هستند ولی انگار فراموش شده‌اند. اگر مسوولان دلسوزی هستند، به دور از سیاست ‌و مصلحت‌اندیشی عمل کنید. ما هنوز به زنده ماندن هامون امید داریم.
  • هشدار هنرمندان اسپانیایی درباره هم‌دستی با اسرائیل

    دنیای اقتصاد: بیش از ۳۰۰ نفر از جامعه هنرمندان و دانشگاهیان اسپانیایی در نامه‌ای سرگشاده به پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، هشدار دادند تا زمانی که این کشور اروپایی «روابط نظامی خود با اسرائیل را حفظ کند»، با این رژیم در کشتار مردم بی‌گناه غزه هم‌دست است.
  • رونمایی از «امانتی» در جشن ۴۰سالگی چشمه

    دنیای اقتصاد:: جشن ۴۰سالگی نشر چشمه پنج‌شنبه‌شب با حضور چهره‌های سرشناس ادبیات در تالار ایوان شمس برگزار شد. در این مراسم از ژاله آموزگار، محمود دولت‌آبادی، محمد شمس لنگرودی، گلی امامی، پیمان خاکسار، مصطفی مستور و عادل فردوسی‌پور که در ۴ دهه گذشته همراه و هم‌مسیر این ناشر بودند تقدیر شد.
  • نوازندگی یک روبات با ارکستر سمفونیک مالمو

    دنیای اقتصاد: برای اولین بار در تاریخ موسیقی، یک روبات توانست ویولن‌سل بنوازد و در کنار یک ارکستر سمفونیک به اجرای موسیقی بپردازد. این روبات ویولن‌سل‌نواز توسط آهنگساز و محققی به نام فردریک گران طراحی شده است. «گران» با ترکیب بازوهای روباتیک صنعتی و قطعاتی که با پرینتر سه بعدی ساخته شده‌اند، این روبات را ساخته است.
  • یک تکه از تاریخ موسیقی

    دنیای اققتصاد: مراسم یادمان مرحوم فرمان مرادی، پیشکسوت و عضو سابق هیات‌مدیره کانون سازندگان ساز، با حضور تعدادی از هنرمندان در تالار جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
  • برپایی شب بخارا به یاد پیشکسوت مجسمه‌سازی

    دنیای اقتصاد: در ادامه شب‌های بخارا، «شب مرتضی نعمت‌الهی»، هنرمند پیشکسوت اصفهان، در عرصه مجسمه‌سازی فردا یکشنبه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.
  • بررسی «سینمای آزاد» در موزه هنرهای معاصر

    دنیای اقتصاد: سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران دو برنامه آتی خود را به بررسی جنبش «سینمای آزاد» اختصاص داده است.
  • کنسرت گروه «کلون زمان» در تالار رودکی

    دنیای اقتصاد: گروه موسیقی «کلون زمان» چهارشنبه ۹ آبان در تالار رودکی روی سن می‌روند.
  • بازآفرینی ماجرای هاکلبری‌فین از نگاه جیم

    دنیای اقتصاد: رمان «جیمز» نوشته پرسیوال اورت با ترجمه سیدرضا حسینی منتشر شد. در خلاصه این رمان آمده است: وقتی جیم می‎شنود که قرار است او را به مردی در نیواورلئان بفروشند و بدین‌ترتیب برای همیشه از همسر و دخترش جدا خواهد شد، تصمیم می‎گیرد مدتی در جزیره‌ جکسون پنهان شود تا بتواند راهی برای نجات خودش و خانواده‎اش پیدا ‌کند.
  • گزارش جنگ نابرابر

    دنیای اقتصاد: ماجرای ورود سلبریتی‌ها به عرصه نویسندگی فقط در ایران حاشیه‌ساز نبوده است. این موضوع در نقاط دیگر دنیا هم رواج دارد و اخیرا گاردین گزارشی منتشر کرده و به یک رقابت نابرابر در میان نویسندگان ادبیات کودک و سلبریتی‌ها پرداخته است.
  • اجرای آثار بتهوون و شوستاکویچ در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: کنسرت ارکستر آکادمیک پایتخت با رهبری مهمان کاوه زوله جمعه یازدهم آبان ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود. در این کنسرت، «سمفونی برای ارکستر مجلسی» اثر شوستاکویچ و سمفونی شماره ۵ بتهوون با حضور علیرضا چهره‌قانی به عنوان کنسرت مایستر اجرا خواهد شد. ارکستر آکادمیک پایتخت در سال ۱۳۹۵ به سرپرستی شهرام توکلی و رهبری او تاسیس شد. حضور رهبر مهمان در این ارکستر بی‌سابقه نیست؛ پیش از این نیز در کنسرت سال ۱۳۹۷، میلاد عمرانلو در کنار شهرام توکلی رهبری مهمان ارکستر را بر عهده داشت. در اجرای پیش‌رو کاوه زوله فارغ التحصیل از دانشگاه کمیتاس ارمنستان کار رهبری را انجام خواهد داد. علاقه‌مندان برای حضور در کنسرت ارکستر آکادمیک پایتخت می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • نکوداشت استاد فقید تمبک

    دنیای اقتصاد: آیین یادمان و نکوداشت مرحوم محمد اسماعیلی، نوازنده و مدرس تمبک امروز پنج‌شنبه در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار می‌شود. این برنامه در دو بخش گروه‌نوازی تنبک و گروه‌نوازی موسیقی دستگاهی ایران در دستگاه شور و آواز دشتی به سرپرستی امیرحسین عرب و خوانندگی علیرضا فریدون‌پور اجرا خواهد شد. نیکی شفیعی، محمدامین آسترکی، سام محسنی، آلما جوادی، امیرعلی محلاتی، عرشیا پوربافرانی، کورش همت‌گشای منفرد، آرشام شایسته، ستایش تاجیک (دف) و کوروش عرب (ادوات ضربی) نوازندگان تمبک را تشکیل می‌دهند. علاقه‌مندان برای حضور در این آیین می‌توانند ساعت ۲۰:۳۰ به فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند. حضور در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است.
  • «قهوه پدری» مهران مدیری در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: با نزدیک شدن به پخش سریال جدید مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی از لوگوی این مجموعه رونمایی شد. این سریال که پیش از این قرار بود «پدر قهوه» نامگذاری شود و در اخبار اولیه با این عنوان یاد می شد، در لوگوی سریال «قهوه پدری» نام گرفته است. انتخاب نام، یکی از حواشی اخیر سریال بود و در چند وقت گذشته مخالفت هایی با این نام از طرف ساترا صورت گرفت. خود مهران مدیری نیز چندی پیش عنوان کرد که هنوز نام سریال قطعی نشده و بر سر آن دعواست. این مجموعه‌ داستان طنزآمیز یک خانواده را به‌تصویر می‌کشد که در تجارت قهوه به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا می‌کنند و ... در این مجموعه،‌ مدیری نقش اصلی را برعهده دارد. ژاله صامتی و سام درخشانی از دیگر بازیگران اصلی این اثر کمدی هستند. این سریال از دوشنبه ۱۴ آبان در پلتفرم فیلم‌نت عرضه خواهد شد.
  • گرامیداشت صدسالگی مارچلو ماسترویانی

    دنیای اقتصاد: مستند جدیدی درباره زندگی شخصی مارچلو ماسترویانی همزمان با صدسالگی این نماد بازیگری سینمای ایتالیا، در جشنواره فیلم رم به نمایش گذاشته می‌شود. فابریتزیو کورالو، کارگردان مستند جدید «سلام مارچلو» می‌گوید: «مارچلو ماسترویانی در سراسر جهان به عنوان عاشق اغواگر ایتالیایی، به‌ویژه پس از بازی در «زندگی شیرین» شاهکار فدریکو فلینی شناخته می‌شد، اما ماسترویانی این تصویر را دوست نداشت. او نمی‌خواست به عنوان یک نماد جنسی دیده شود. او چندان به شخصیت عمومی خود اهمیت نمی داد. آنچه برای او اهمیت داشت زندگی شخصی‌اش بود. بنابراین، سعی کردم یک پرتره صمیمی از این بازیگر بی‌نظیر بسازم.»
  • خلق تصاویر هنرمندانه از سیارات

    دنیای اقتصاد: مارتین وارگیک یکی از هنرمندانی است که مجذوب سیارات فراخورشیدی شده است. آثار هنری این هنرمند اسلواکی که در کتابی به عنوان «مجموعه کیهانی کنجکاو» به چاپ رسیده، هم نظر اهالی هنر و هم نظر دانشمندان را به خود جلب کرده است.
  • دولت خود را رقیب بخش خصوصی نمی‌بیند

    دنیای اقتصاد: جلسه اتحادیه ناشران و کتابفروشان با حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد بدون حضور خبرنگاران این حوزه برگزار شد. اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران مهم‌ترین و فراگیرترین اتحادیه نشر و یکی از نهادهای صنفی دیرپا در کشور است که رویکرد معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره‌های مختلف نسبت به آن با فراز و فرودهایی همراه بوده است. در دولت یازدهم و دوازدهم یعنی زمانی که سیدعباس صالحی به عنوان معاون فرهنگی و سپس وزیر ارشاد فعالیت می‌کرد، معاونت فرهنگی، طرح واسپاری امور به صنف را پیگیری می‌کرد، حتی بخشی از امور مربوط به صنعت نشر به اتحادیه ناشران و کتابفروشان واگذار شد اما با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت سیزدهم رویکرد متفاوتی نسبت به اتحادیه ناشران و کتابفروشان اتخاذ شد. حالا با روی کار آمدن دولت چهاردهم و سپردن سکان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد به عبدالحسین کلانتری، اولین دیدار و گفت‌وگوی او با اتحادیه ناشران و کتابفروشان انجام شد و این نکته را به ذهن متبادر می‌کند که احتمالا قرار است رویکرد و نوع تعامل معاونت با اتحادیه تغییر کند.
  • ماجرای آدم‌های ناتمام

    دنیای اقتصاد: مجموعه‌داستان «قهوه‌چی چمن سلطان» نوشته فرهاد کشوری منتشر شد. داستان‌های این کتاب درباره آدم‌های ناتمام است. کسانی که موانع بیرونی در برابرشان قد علم می‌کنند تا نگذارند آنها مسیر دلخواه خود را طی کنند یا آمالشان را پی بگیرند. در پسِ جدال نابرابر شخصیت‌ها و مقدرات بیرون از آنها، در بسیاری از موارد شرایط دست‌وپاگیر و ویرانگر و چه‌بسا منسوخ بیرونی است که آنها را زمین‌گیر و گاه لِه می‌کند. این شرایط و مقدرات بیرونی، سلطه افکار خرافی در جزیره است که نمی‌گذارد دختر مبتلا به زار از آن‌ رها شود. جنگ است که ترکش خمپاره‌ای، خوش قیافه‌ترین جوان محله را به زشت‌ترین آدم‌ شهر بدل می‌کند. اثر شرایط اجتماعی است که عده‌ای تحصیلکرده دانشگاه‌رفته را وا می‌داد که به مدد کامپیوتر به‌دنبال شکستن طلسم گنج باشند. سنت‌های منسوخ است که مرد عاشق را دیوانه می‌کند. مدیر اداره است. کتاب سوزان در شهر است و... .
  • کیارستمی فیلم‌سازی را دگرگون کرد

    دنیای اقتصاد: در آخرین روز مهرماه جمعی از سینماگران ایرانی در یک مسترکلاس با عنوان «شکوه سینما» حاضر شدند تا به همراه هنرجویان علاقه‌مند به سینما و هنرمندانی چون پارسا پیروزفر و پرویز شهبازی پای صحبت‌های نوری بیلگه جیلان، فیلم‌ساز سرشناس ترکیه‌ و برنده نخل طلای جشنواره کن، بنشینند. جیلان بارها از علاقه خود به عباس کیارستمی و تاثیر سینمای این فیلم‌ساز بر آثار خودش صحبت کرده‌است. او در این جلسه گفت که در جوانی و قبل از آن در شهر کوچکی زندگی می‌کرده و سینما راهی برای خیال‌پروری‌اش بوده است.
  • تولید سریال‌های«کوروش» و «پوریای ولی» در حد آرزو باقی مانده است

    مسعود جعفری جوزانی درباره ساخته نشدن چند پروژه بزرگش توضیح داد. او درباره وضعیت ساخت سریال «پوریای ولی» که نگارش آن به سا‌ل‌ها پیش برمی‌گردد، گفت که در صداوسیما به شدت دنبال این بودند که ساخته شود ولی هنوز اتفاقی نیفتاده است. به‌گزارش ایسنا، این کارگردان گفت فیلم‌نامه «کوروش کبیر» و «یعقوب لیث صفاری» را قبلا نوشتم و خیلی هم هزینه کردم تا ساخته شوند ولی تولیدشان در حد آرزوهای ما باقی ماند. او افزود: کلا در ایران اراده تولید دست سازنده نیست بلکه فقط تلاش برای تولید در دست سازنده است و اراده را سیاست تعیین می‌کند و تا موقعی که سیاسیون آن را در دست داشته باشند این سینما به جایی نمی‌رسد و نه «کوروش» ساخته‌ می‌شود نه «یعقوب لیث» و نه «پوریای ولی».
  • نمایشگاه فرشید مثقالی در گالری اعتماد

    دنیای اقتصاد: تازه‌ترین نمایشگاه انفرادی نقاشی و حجم فرشید مثقالی، هنرمند صاحب‌نام عرصه هنرهای تجسمی، در گالری اعتماد برپاست. مجسمه‌های این هنرمند در این نمایشگاه مانند دیگر آثار او اشاراتی فرهنگی به عناصر ایرانی دارد و در‌عین‌حال از رویکرد پاپ آرت با رنگ‌های شاد و ناب پیروی می‌کند. آثار این هنرمند به‌نوعی بیانگر هنر مدرن و پیشرو است که پیوندی با عناصر هنر سنتی ایران برقرار می‌کند.
  • سینماگر بدنام در دام بیماری صعب‌العلاج

    دنیای اقتصاد: هاروی واینستین، تهیه‌کننده هالیوودی که به جرم موارد متعدد تعرض و تجاوز در زندان به سر می‌برد، به لوسمی میلوئیدی مزمن که نوعی سرطان خون است، مبتلا شده و در زندانی در جزیره ریکرز در نیویورک تحت درمان است. خبر تشخیص بیماری واینستین پس از آن منتشر شد که او ماه گذشته تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت و در ماه ژوئیه آزمایش ابتلا به کووید و ذات‌الریه او نیز مثبت اعلام شد. واینستین پس از اعلام محکومیت ۲۳ساله‌اش در ماه آوریل، در جزیره ریکرز نگهداری می‌شود. او ماه گذشته در نیویورک به اتهامات آزار جنسی دیگری متهم شد و اعلام بی‌گناهی کرد اما اکنون به سه جرم جنسی دیگر نیز متهم است که انتظار می‌رود در آینده محاکمه شود.
  • واکاوی زندگی بزرگان

    دنیای اقتصاد: مراسم رونمایی از یک اپلیکیشن آموزش موسیقی در فرهنگسرای نیاوران به تقدیر از فرهاد فخرالدینی، آهنگ‌ساز نامدار و محمدرضا شجریان، خواننده فقید تبدیل شد. در این برنامه باران نیکراه روایتی از سیر تحول آموزش موسیقی در ایران را قرائت کرد و سپس علیرضا قربانی به افتخار فرهاد فخرالدینی روی صحنه رفت و در پایان اجرای خود گفت آخرین اجرای من و استاد ۲۵سال پیش بود و هنوز خاطرات آن برایم زنده است.
  • «پایان خوش» میشل هانکه در سینما

    دنیای‌اقتصاد: میشل هانکه، فیلم‌ساز مشهور اتریشی دیگر به کارگردانی در سینما برنمی‌گردد و «پایان خوش» آخرین اثر او در دنیای سینما خواهد بود.
  • «در جست‌وجوی ریچارد» در خانه هنرمندان

    دنیای‌اقتصاد: فیلم «در جست‌وجوی ریچارد» به کارگردانی آل پاچینو چهارشنبه ۲آبان در خانه هنرمندان به نمایش درمی‌آید.
  • اجرای آثار پیانونوازان معروف در یک کنسرت

    دنیای‌اقتصاد: نگاهی به چند دوره مکتب پیانوی ایرانی در «رسیتال پیانوی ایرانی» با نوازندگی محمدرضا امیرقاسمی در موزه موسیقی برگزار می‌شود. در این کنسرت آثاری از استادان جواد معروفی، همایون خرم، مشیر همایون شهردار، اردشیر روحانی، محمودخان مفخم الممالک و همچنین قطعاتی از ساخته‌های خود محمدرضا امیرقاسمی اجرا خواهد شد.
  • ماجرای عکس پر حاشیه فاطمه گودرزی

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای اخیر عکسی از فاطمه گودرزی روی تخت بیمارستان منتشر شد و واکنش‌های فراوانی را به‌وجود آورد.
  • نمایش و نقد فیلم «یازده یازده» در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «یازده یازده» به کارگردانی آرش رحمانی امروز دوشنبه در فرهنگسرای اندیشه به نمایش درمی‌آید و سپس نقد و بررسی خواهد شد. «یازده یازده» روایت نویسنده‌ای است که سال‌ها در خانه‌ای متروک زندگی می‌کند و ناگهان توسط چهار سیاه‌پوش تهدید می‌شود تا داستانی را که آنها می‌خواهند، بنویسد. در غیر این صورت ساعت ۱۱:۱۱ رویداد خاصی اتفاق می‌افتد.
  • تا چند سال آینده تئاتر تعطیل می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: شهاب مهربان که این روزها نمایش «گورپلاس» را روی صحنه برده است، درباره وضعیت تئاتر حرف می‌زند. او در توضیح نمایش «گورپلاس» گفت: نمایش ما یک کار اجتماعی با رویکرد کمدی است و در ادامه نمایش قبلی‌ام، «بوکسور» که سال۱۴۰۰ اجرا شد، روی صحنه می‌رود. آن نمایش قصه خانواده‌ای در دهه۵۰ بود که درگیر پدرکشی شده بودند و نمایش «گورپلاس» در ادامه همان داستان است و ماجرای کاراکترهای آن را در فاصله‌ای ۳۰، ۴۰ساله روایت می‌کند و گویی قصه امسال و پارسال است.
  • قصه زندگی مرد «حادثه‌جو» در کتاب‌فروشی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: کتاب «حادثه‌جو» شامل گفت‌وگوی مفصل مزدک علی نظری با امین فرزانه یکی از لات‌های مشهور تهران منتشر شد. این کتاب به روایت زندگی پُرفراز و نشیب امین فرزانه از دوران کودکی در حصیرآباد و محله‌ ۱۳آبان می‌پردازد و او بی پرده و صریح از درگیری‌ها و سال‌ها زندان تا تلاش‌های امروزش برای صلح و آشتی را روایت می‌کند.
  • جبهه‌گیری بزرگ‌ترین موسسه انتشاراتی جهان علیه هوش مصنوعی

    دنیای‌اقتصاد: سازندگان هوش مصنوعی به‌دلیل وام گرفتن از نوشته‌های دیگران برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود با کوهی از انتقاد مواجه شده‌اند. اکنون بزرگ‌ترین موسسه انتشاراتی جهان اقداماتی را انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل کند که آثار نویسندگانش در این پروسه مورد سرقت قرارنگرفته است.
  • در ستایش آموزگار نهاد‌ساز

    دنیای اقتصاد: مراسم بزرگداشت دکتر هادی خانیکی، روزنامه‌نگار و استاد ارتباطات، به پاس یک عمر فعالیت مستمر و اثربخش در حوزه ارتباطات و رسانه، با حضور چهره‌هایی همچون دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، سیدمحمد بهشتی، بهروز بهزادی، احمد مسجدجامعی، یونس شکرخواه، سیدفرید قاسمی و ... در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. احمد مسجدجامعی، قائم‌مقام رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، گفت: یکی از ویژگی‌های خانیکی این است که خیلی طبیعی برخورد می‌کند؛ شما شأن و مرتبت علمی ایشان را با مقالات ترجمه‌ها و غیره دیده‌اید، اما به همین راحتی و به همین سادگی است. به نظرم یکی از ویژگی‌هایی که او دارد، فضیلت استفاده از عقلانیت است که بسیار مهم است. یعنی بنا به وضعیت زمانه راه‌هایی را انتخاب می‌کند که به بهبود شرایط اجتماعی کمک کند و البته این شرایط اجتماعی را از طریق گسترش آزادی‌های مدنی تشکل‌ها و نهادها پیگیری می‌کند. جنبه نهادی آن یک بحث است و جنبه فردی یک بحث دیگر.
  • مسیر بازگشت به رویدادهای بزرگ جهان

    حمید نورشمسی
    طی سال‌های دهه ۹۰ و در اقدامی توسط موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و شخص سیدعباس صالحی که در آن زمان معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، ناشران ایرانی طی چند سال و در قالب غرفه متمرکز ایران در رویدادهای تراز اول نشر جهان حضور پیدا کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر