واکنش انجمن قلم آمریکا به شکایت ترامپ از ناشران و رسانهها
شلیک به افکار عمومی
تیم ریچاردسون، مدیر برنامه روزنامهنگاری و اطلاعات نادرست در انجمن قلم آمریکا، این شکایات را بیاساس دانست و تاکید کرد که هدف اصلی این تهدیدها، ایجاد ترس و خودسانسوری در میان خبرنگاران و ناشران است. ریچاردسون در بیانیهای گفت: «این تهدیدها آغاز نگرانکنندهای برای دوران انتقال ترامپ به کاخ سفید است و نشان میدهد که او قصد دارد حملات خود را علیه رسانهها و ناشران تشدید کند. اگرچه نیویورکتایمز و انتشارات پنگوئن رندوم هاوس منابع لازم برای دفاع از خود را دارند، اما رسانهها و ناشران کوچکتر ممکن است توان مقابله با چنین ادعاهایی را نداشته باشند و به خودسانسوری روی آورند.»
انجمن قلم آمریکا همچنین اشاره کرده که این اقدامات بخشی از یک الگوی گستردهتر حملات ترامپ علیه سازمانهای رسانهای است. از جمله این اقدامات میتوان به شکایت او علیه شبکه «سیبیاس نیوز»، ثبت شکایتی در کمیسیون انتخابات فدرال علیه واشنگتنپست و درخواست اصلاح گزارش منتشرشده به نقل از کریس لاچیویتا، معاون کمپین انتخاباتی ترامپ، از وبسایت دیلیبیست اشاره کرد.
این سازمان که در تقاطع ادبیات و حقوق بشر فعالیت میکند، تاکید کرد که آزادی بیان و نوشتن نقشی اساسی در حفظ آگاهی عمومی و پاسخگویی رهبران منتخب دارد. ترامپ بارها به رسانهها تاخته است. او حتی یک روز مانده به انتخابات در اظهارات جنجال برانگیزی گفته بود اگر کسی که قصد ترور او را داشته به خبرنگاران اخبار جعلی شلیک کند، برایش مهم نیست و همین اظهارنظر یک موج جدید علیه او در میان رسانهها و روزنامهنگاران بهوجود آورد. او در تجمع انتخاباتی خود در ایالت پنسیلوانیا رسانههای خبری از جمله ایبیسی، سیبیاس و انبیسی را فاسد خوانده بود و از نحوه پوششهای خبری انتخابات و نظرسنجیهای «غلط» انتقاد کرده بود. کشمکش ترامپ با رسانهها مربوط به این دوره نیست و او در دوره گذشته ریاستجمهوریاش نیز مدام با رسانهها، نویسندگان و هنرمندان در جدال بود. در آن سالها یکبار روزنامه بوستونگلوب از روزنامههای سراسر آمریکا خواسته بود سرمقاله یا یکی از مقالات اصلی خود را به انتقاد از جنگ کثیف ترامپ علیه روزنامهها اختصاص دهند.
در ایالات متحده، حدود ١٤٠٠ نشریه به شکل روزنامه منتشر میشود که در آن سال تعداد قابل توجهی از روزنامهها به دعوت بوستونگلوب پاسخ مثبت دادند.