شماره روزنامه ۶۰۳۵
|

  • رکورد تاریخی انیمیشن محبوب

    دنیای اقتصاد: حتما انیمیشن Inside Out را می‌شناسید. انیمیشنی که البته هیچ‌گاه ترجمه درست، جذاب و مناسبی از نامش در فارسی ارائه نشد اما برخی آن را درون-بیرون نامیدند. این انیمیشن حدود ۱۰ سال پیش، یعنی در سال ۲۰۱۵، منتشر و با استقبال چشمگیر و غیرمنتظره‌ای روبه‌رو شد. بسیاری از شهروندان ایرانی نیز از همان سال نمایش این انیمیشن، مخاطبان پروپاقرص آن شدند و دی‌وی‌دی‌های آن خانه‌به‌خانه و دست‌به‌دست چرخید. برخی حتی از آن به عنوان یک اثر آموزشی و تربیتی استفاده کردند. حالا سری دوم این انیمیشن تولید و اکران شده و توانسته با پشتوانه سری نخست خودش، رکورد تاریخی افتتاحیه انیمیشن‌ها را بشکند.
  • سقوط بازیگر ۸۵ساله هنگام اجرا

    دنیای اقتصاد: ایان مک‌کلن، بازیگر ۸۵ساله بریتانیایی، در حین اجرای نمایش «پادشاهان بازیکن» در تئاتر نوئل کوارد در «وست اند» لندن از صحنه سقوط کرد و در بیمارستان بستری شد. این بازیگر در حال بازی صحنه نبرد بود که تعادل خود را از دست داد و سقوط کرد. بلافاصله تماشاگران از سالن خارج شدند و نمایش لغو شد. در بیانیه تئاتر گفته شده این بازیگر روحیه خوبی دارد و به‌سرعت و به طور کامل حالش خوب می‌شود. اجرای روز بعد هم لغو شده تا این بازیگر بتواند استراحت کند. مک‌کلن نقش جان فالستاف را در «پادشاهان بازیکن» که اقتباسی از «هنری چهارم، قسمت‌های اول و دوم» ویلیام شکسپیر است، بازی می‌کند. این نمایش در ماه آوریل شروع شده و به مدت ۱۲ هفته روی صحنه است.
  • فراخوان خلق صد تصویر برای باستانی پاریزی

    دنیای اقتصاد: فراخوان رویداد «خلق صد تصویر برای صدسالگی استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی»، طی مراسمی همراه با افتتاح سالنی به نام او در باغ‌موزه نگارستان منتشر شد.در سالن این نویسنده، آثار هنری خلق و اهدا شده به یاد و نام باستانی پاریزی توسط هنرمندان علاقه‌مند به وی همچون زنده‌یاد کامبیز درمبخش، حسین محجوبی، یدالله کابلی و ... در کنار اتاقی برای نمایش یادگارهایی از او به نمایش گذاشته شده است.طراحی و اجرای این سالن و اتاق باستانی پاریزی را اکبر نیکان‌پور انجام داده است.در مراسمی که برای اعلام فراخوان «خلق صد تصویر برای صدسالگی استاد باستانی پاریزی» و افتتاح سالن برگزار شد، مجید منتظرظهور رئیس باغ موزه نگارستان، حسن باستانی‌راد استاد تاریخ، حمید باستانی پاریزی فرزند استاد و سید‌عباس دعایی دبیر برنامه آینه‌دار دوران به سخنرانی پرداختند و همچنین از سردیس محمد ابراهیم باستانی پاریزی رونمایی شد.در پایان ضمن دعوت از تمامی هنرمندان تصویرگر برای شرکت در رویداد تصویرگری «تا صدسالگی» اعلام شد داوری آثار در زادروز علی‌اکبر صادقی انجام می‌شود. بر اساس فراخوان «خلق صد تصویر برای صدسالگی استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی»، هنرمندان علاقه‌مند برای دریافت شرایط ارائه اثر و همکاری یا شرکت در بخش رقابتی جشنواره می‌توانند مشخصات و درخواست خود را به پست الکترونیکیtandis@jayezetandis.ir ارسال کنند.
  • بزرگداشت خواننده «پایتخت» در پایتخت

    دنیای اقتصاد: آیین بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی محمدرضا اسحاقی گرجی، خواننده و نوازنده، امروز چهارشنبه در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.در این آیین جمعی از استادان برجسته حوزه موسیقی درباره جایگاه و اهمیت استاد اسحاقی گرجی در سپهر موسیقایی کشور سخنرانی خواهند کرد. محمدرضا اسحاقی گرجی در سال ۱۳۲۶ شمسی در روستای گرجی محله ۵کیلومتری غرب شهرستان بهشهر متولد شد. مادرش در زمینه شعر و موسیقی فعالیت جدی داشت و همین فضای مناسب وی را به سمت این هنر سوق داد و نوازندگی را در ۱۱سالگی زیر نظر حسن علی‌پور، معروف به «حسن طبال» و با ساز تمبک آغاز کرد. وی بعدها به دوتار روی آورد و همزمان در تعزیه‌خوانی‌ها نیز شرکت داشت.
  • نقد «تصاحب تاریکی» در خانه اندیشمندان

    دنیای اقتصاد: نشست نقد و بررسی ترجمه رمان «تصاحب تاریکی» نوشته بختیار علی امروز چهارشنبه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.ارسطو میرائی، فرشید فرهمندنیا و بهرام پروین گنابادی سخنرانان این مراسم هستند.در معرفی رمان «تصاحب تاریکی» که با ترجمه مریوان حلبچه‌ای راهی بازار کتاب شده، آمده است: این کتاب رمانی است دربارە هویت و تعصبات و ملی‌گرایی و فاشیسم، دربارە توهم و خودبزرگ‌بینی و جهل و خرافات. تمام ماجراهای رمان در کشور ترکیه اتفاق می‌افتد. برخلاف رمان‌های قبلی نویسندە که همگی در کردستان عراق یا در مکان نامعلومی اتفاق می‌افتادند، رمان جدید او جغرافیای مشخصی دارد و این بار نویسنده به سرزمین کشور همسایه و تاریخ معاصر و پرتشنجش رفته است.«تصاحب تاریکی» دربارە تنهایی انسان معاصر، عشق‌های بی‌فرجام، مفهوم هویت و همزیستی و تعامل با دیگری و احترام وجود دیگری است. این کتاب رمانی است در نقد رادیکالیسم و فاشیسم، نقد تعصبات و ملی‌گرایی، همچنین درباره قتل‌عام ارامنه، کشتار شهر درسیم و قتل عام کردهای علوی در ترکیه. تمام حوادث رمان از سال ١٩٤٠ تا سال ۲۰۰۰ میلادی در ترکیه رخ می‌دهند.این نشست از ساعت ۱۷:۳۰ در سالن حافظ خانه اندیشمندان به نشانی خیابان نجات‌اللهی(ویلا)، نبش خیابان ورشو برگزار خواهد شد.
  • تولد صدسالگی عزت‌الله انتظامی در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: به مناسبت صدمین زادروز زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی معروف به آقای بازیگر، شنبه دوم تیرماه مراسم نکوداشتی برای این هنرمند فقید در موزه سینما برگزار خواهد شد. در این مراسم که اجرای آن را پژمان بازغی بر عهده دارد، هنرمندان سینما و تئاتر حضور خواهند داشت و کارگردانان و بازیگران درباره ویژگی‌های شخصیتی و نقش‌آفرینی‌های این هنرمند فقید سخنرانی خواهند کرد. در انتهای این برنامه تصاویر دیده‌نشده‌ای با ویدئومپینگ از عزت‌الله انتظامی روی عمارت مجموعه فرهنگی - تاریخی موزه سینما پخش می‌شود. این برنامه با مشارکت موزه سینما، انجمن بازیگران خانه سینما و خانه‌موزه استاد عزت‌الله انتظامی ساعت ۱۹ در موزه سینما برگزار خواهد شد.
  • اکران «روزی روزگاری آبادان» پس از ۵ سال

    دنیای اقتصاد: فیلم «روزی روزگاری آبادان» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ پس از حدود پنج سال از ساخت آن، از هفته آینده روی پرده سینماها می‌رود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: خانواده پنج‌نفری مصیب چرخیده در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند، اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتاری‌اش به مواد مخدر است کشمکشی میان آن‌ها درمی‌گیرد و در اوج تلاش خیری، مادر خانواده برای به آرامش رساندن خانواده به‌ناگاه اتفاقی غیرمنتظره همه آن‌ها را غافلگیر می‌کند و … اولین نمایش فیلم «روزی روزگاری آبادان» که نخستین تجربه کارگردانی حمیدرضا آذرنگ نیز هست، سال ۱۳۹۹ در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر بود. فاطمه معتمد‌آریا، محسن تنابنده، الهام شفیعی، هیراد آذرنگ، سهیل جمالی و امیرحسین ابراهیمی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
  • «کینه» روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «کینه» ساخته تاکاشی شیمیزو امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود. داستان این فیلم ترسناک شرح نفرینی است که به وجود آمدن آن به دو صورت اتفاق می‌افتد: هنگامی که فردی با خشم شدید یا با غصه فراوان می‌میرد. کسانی که با این قدرت ماوراءالطبیعه کُشنده مواجه می‌شوند می‌میرند و خود به شکل همین نفرین دوباره متولد می‌شوند، از یک قربانی به قربانی دیگر و این زنجیره وحشت بی‌انتها ادامه می‌یابد. این فیلم آمریکایی که از روی اثری ژاپنی به همین نام ساخته شده اولین فیلم از مجموعه فیلم‌هایی با نام «کینه» است که کارگردانی آن بر عهده تاکاشی شیمیزو بوده و اولین بار در ۲۲ اکتبر ۲۰۰۴ در آمریکای شمالی پخش شده است. سارا میشل گلر، کلیا دووال و کی‌دی استریکلند از بازیگران این فیلم هستند. علاقه‌مندان به ژانر ترسناک می‌توانند «کینه» را ساعت ۲۳ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • ساخت مستند «گیله‌پیرمرد» از زندگی اردشیر کاظمی

    دنیای اقتصاد: مستند «گیله‌پیرمرد» به کارگردانی علی رستگار که به شخصیت و زندگی اردشیر کاظمی، بازیگر سینما و تلویزیون می‌پردازد، در تهران کلید خورد. این فیلم که عنوان آن به معنی پیرمرد اهل گیلان است، با محوریت شخصیت بامزه، جذاب، صریح‌اللهجه و درعین‌حال در برخی مواقع ناخشنود و گلایه‌مند اردشیر کاظمی روایت می‌شود و گروه سازنده مستند در سفری چندروزه به بندر انزلی (زادگاه این بازیگر) و رشت او را همراهی می‌کند. اگرچه اردشیر کاظمی را معمولا در نقش‌های کوتاه و با دیالوگ‌هایی مختصر و کم و بیش شبیه کاراکتر واقعی خودش در فیلم‌ها و سریال‌ها به یاد می‌آوریم، اما او شخصیتی فرهیخته، کتابخوان و درحال مطالعه مدام روزنامه‌ها و مجلات است و تحلیل‌ها و نظرات دقیق و بی‌پرده‌ای درباره شخصیت‌های تاریخ معاصر و اتفاقات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد. وی سال ۱۳۱۷ به دنیا آمده و ۸۶ سال دارد. فیلم‌های «دایره زنگی» و «در دنیای تو ساعت چند است؟» و سریال‌های «پژمان»، «لیسانسه‌ها» و «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» از مهم‌ترین آثار کاظمی است. «گیله پیرمرد» برای حضور در هجدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» آماده می‌شود.
  • اجرای کنسرت «اقلیم هشتم» در نیاوران

    دنیای اقتصاد: گروه موسیقی «اقلیم هشتم» کنسرتی را با عنوان «هُوَرقَلیا» جمعه یکم تیر، در فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌کند. این گروه به سرپرستی شهاب قاسمی با همراهی گروه کُر به سرپرستی مصطفی وقاری قطعات سنتی با اشعاری از حافظ، سعدی، مولانا، بیدل دهلوی، شیخ بهایی و چند قطعه گروه‌نوازی و تک‌نوازی را اجرا می‌کنند. «هُوَرقَلیا» نام یک ساز کوبه‌ای جدید و تلفیق دو ساز دف و انبرک است. نام ساز برگرفته از حکمت شیخ اشراق (شهاب‌الدین سهروردی) است که هُوَرقَلیا را مکانی در عالم مثال معرفی می‌کند که حد فاصل بین دنیای مادی، معنوی و هشت‌گوشه است. این ساز با جنس پوست طبیعی از سال ۱۳۸۴ ساخته و در کنسرت‌های متعدد از آن استفاده شده است. در این کنسرت از این ساز با جنس پوست مصنوعی برای اولین‌بار به صورت گروهی استفاده می‌شود. صدای این ساز و زنگ‌های آن نوایی متفاوت و عرفانی به گوش مخاطبان می‌رساند. علاقه‌مندان به تماشای کنسرت گروه موسیقی «اقلیم هشتم» می‌توانند ساعت ۱۸ به سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.
  • جای خالی فرهنگ

    دنیای اقتصاد-سعید بیابانکی: وعده‌ووعیدها و دغدغه‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری کمی بیشتر یا کمی کمتر از گپ‌وگفت‌های مردم است که در تاکسی و مترو و اتوبوس و کف بازار می‌شنویم. همه به‌اتفاق می‌گویند تورم را کاهش می‌دهند، مشکل مسکن را حل می‌کنند، تحریم‌ها را برمی‌دارند، اشتغال را افزایش می‌دهند، فیلترینگ را منهدم می‌کنند و از این قبیل سخنان بسیار ارزشمند و عمیق و بکر و بدیع.
  • مستند اسکورسیزی درباره کشتی‌های باستانی

    دنیای اقتصاد: مارتین اسکورسیزی قرار است مستندی را در سیسیل در مورد کشتی‌های باستانی غرق‌شده در دریای مدیترانه فیلم‌برداری کند. این پروژه بدون عنوان، بر اساس تحقیقات لیزا بریگز، باستان‌شناس آمریکایی و استاد و محقق در دانشگاه کرانفیلد انگلستان است که در زمینه باستان‌شناسی زمینی و زیر آب تخصص دارد؛ او به‌ویژه در استفاده از ابزارهای علمی از جمله تجزیه‌و‌تحلیل DNA روی آثار به‌دست‌آمده از کشتی‌های غرق‌شده برای بازسازی داستان کشتی‌ها، ملوانان، محموله‌ها و تجارت دریایی در دنیای باستان متخصص است. چندین منبع دیگر تایید کرده‌اند که انتظار می‌رود فیلم‌برداری این مستند به کارگردانی مارتین اسکورسیزی در تابستان امسال آغاز شود و دپارتمان فرهنگ منطقه‌ای سیسیل یکی از تهیه‌کنندگان آن است. منطقه اطراف شهر بندری تراپانی، در گوشه شمال غربی سیسیل و ماراوسا در مجاورت آن که به دلیل کشف اخیر لاشه کشتی بزرگ غرق‌شده در قرن سوم پس از میلاد، شناخته شده نیز از لوکیشن‌های این مستند خواهد بود.
  • کنسرت حنجره زخمی زاگرس در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: کنسرت ایرج رحمانپور، پژوهشگر، شاعر و خواننده پیشکسوت موسیقی نواحی منطقه لرستان، دهم تیر در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود. در این کنسرت ایرج رحمانپور که در میان علاقه‌مندان به موسیقی نواحی به حنجره زخمی زاگرس معروف است، با سرپرستی و نوازندگی کمانچه امیر نوروزی، مجموعه‌ای از آثار ماندگارش را در دستگاه ماهور و شور و آواز اصفهان برای طرافدارانش اجرا خواهد کرد. در بخش «ماهور» آهنگ‌های معروفی مانند لای لای، هه گُله، فرهاد، سیت بیارم و نمزانم، عادت، بهار باد، ای یارِ مه، کَس مزان، ابری و توز سَرِره است. کنسرت ایرج رحمانپور، به تهیه‌کنندگی یاسر یگانه و آرش نصیری از ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.
  • تولد عباس کیارستمی در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: جمعه اول تیر همزمان با زادروز زنده‌یاد عباس کیارستمی ویژه‌برنامه این هنرمند فقید با عنوان «تولدت مبارک عباس کیارستمی» در موزه سینما برگزار می‌شود. این برنامه همراه با اجرای پادکستی از زندگی و فعالیت‌های عباس کیارستمی همراه است که توسط شهراد بانکی و مژگان اصغری اجرا خواهد شد. بعد از اجرای پادکست، فیلم «۷۶ دقیقه و ۱۵ ثانیه با عباس کیارستمی» نمایش داده می‌شود و بعد از نمایش فیلم سیف‌الله صمدیان سازنده اثر (عکاس، مستندساز، مدرس بین‌الملل) درباره فیلم و زنده‌یاد عباس کیارستمی صحبت می‌کند. این برنامه ساعت ۱۷ در سالن فردوس موزه سینما برگزار می‌شود و حضور برای علاقه‌مندان آزاد است.
  • برپایی نشستی درباره اهمیت صمد بهرنگی در ادبیات

    دنیای اقتصاد: در آستانه تولد نویسنده مطرح کودکان، نشست «چرا قصه‌های صمد بهرنگی هنوز مهم هستند؟» جمعه یکم تیرماه در کتابکده قصه و افسانه برگزار می‌شود. اسدالله شعبانی، شهناز خلیلی و رویا شهری که سخنرانان این نشست هستند به این پرسش‌ها پاسخ خواهند داد: چرا قصه‌های صمد بهرنگی، بعد از گذشت شصت ‌سال، همچنان مهم هستند؟، چه ویژگی‌هایی این آثار و شخصیت صمد بهرنگی را ماندگار کرده‌اند؟ و چگونه باید این قصه‌ها را با کودکان امروزی در میان بگذاریم؟ صمد بهرنگی دوم تیرماه ۱۳۱۸ در تبریز متولد شد. او آموزگار، داستان‌نویس، مترجم و پژوهشگر فولکلور آذربایجانی بود. بهرنگی که نویسندگی را با طنزنویسی آغاز کرد، اغلب با کتاب «ماهی سیاه کوچولو» شناخته می‌شود. از دیگر داستان‌های صمد بهرنگی می‌توان به عادت، تلخون و چند قصه دیگر، کچل کفترباز و ۲۴ ساعت در خواب و بیداری اشاره کرد. علاقه‌مندان برای حضور در نشست «چرا قصه‌های صمد بهرنگی هنوز مهم هستند؟» می‌توانند ساعت ۱۶ به موسسه کتابکده قصه و افسانه به نشانی خیابان ظفر، خیابان بخارا، بن‌بست آرامش، پلاک ۱ مراجعه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر