شماره روزنامه ۶۱۳۳
|

  • کیارستمی فیلم‌سازی را دگرگون کرد

    دنیای اقتصاد: در آخرین روز مهرماه جمعی از سینماگران ایرانی در یک مسترکلاس با عنوان «شکوه سینما» حاضر شدند تا به همراه هنرجویان علاقه‌مند به سینما و هنرمندانی چون پارسا پیروزفر و پرویز شهبازی پای صحبت‌های نوری بیلگه جیلان، فیلم‌ساز سرشناس ترکیه‌ و برنده نخل طلای جشنواره کن، بنشینند. جیلان بارها از علاقه خود به عباس کیارستمی و تاثیر سینمای این فیلم‌ساز بر آثار خودش صحبت کرده‌است. او در این جلسه گفت که در جوانی و قبل از آن در شهر کوچکی زندگی می‌کرده و سینما راهی برای خیال‌پروری‌اش بوده است.
  • تولید سریال‌های«کوروش» و «پوریای ولی» در حد آرزو باقی مانده است

    مسعود جعفری جوزانی درباره ساخته نشدن چند پروژه بزرگش توضیح داد. او درباره وضعیت ساخت سریال «پوریای ولی» که نگارش آن به سا‌ل‌ها پیش برمی‌گردد، گفت که در صداوسیما به شدت دنبال این بودند که ساخته شود ولی هنوز اتفاقی نیفتاده است. به‌گزارش ایسنا، این کارگردان گفت فیلم‌نامه «کوروش کبیر» و «یعقوب لیث صفاری» را قبلا نوشتم و خیلی هم هزینه کردم تا ساخته شوند ولی تولیدشان در حد آرزوهای ما باقی ماند. او افزود: کلا در ایران اراده تولید دست سازنده نیست بلکه فقط تلاش برای تولید در دست سازنده است و اراده را سیاست تعیین می‌کند و تا موقعی که سیاسیون آن را در دست داشته باشند این سینما به جایی نمی‌رسد و نه «کوروش» ساخته‌ می‌شود نه «یعقوب لیث» و نه «پوریای ولی».
  • نمایشگاه فرشید مثقالی در گالری اعتماد

    دنیای اقتصاد: تازه‌ترین نمایشگاه انفرادی نقاشی و حجم فرشید مثقالی، هنرمند صاحب‌نام عرصه هنرهای تجسمی، در گالری اعتماد برپاست. مجسمه‌های این هنرمند در این نمایشگاه مانند دیگر آثار او اشاراتی فرهنگی به عناصر ایرانی دارد و در‌عین‌حال از رویکرد پاپ آرت با رنگ‌های شاد و ناب پیروی می‌کند. آثار این هنرمند به‌نوعی بیانگر هنر مدرن و پیشرو است که پیوندی با عناصر هنر سنتی ایران برقرار می‌کند.
  • سینماگر بدنام در دام بیماری صعب‌العلاج

    دنیای اقتصاد: هاروی واینستین، تهیه‌کننده هالیوودی که به جرم موارد متعدد تعرض و تجاوز در زندان به سر می‌برد، به لوسمی میلوئیدی مزمن که نوعی سرطان خون است، مبتلا شده و در زندانی در جزیره ریکرز در نیویورک تحت درمان است. خبر تشخیص بیماری واینستین پس از آن منتشر شد که او ماه گذشته تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت و در ماه ژوئیه آزمایش ابتلا به کووید و ذات‌الریه او نیز مثبت اعلام شد. واینستین پس از اعلام محکومیت ۲۳ساله‌اش در ماه آوریل، در جزیره ریکرز نگهداری می‌شود. او ماه گذشته در نیویورک به اتهامات آزار جنسی دیگری متهم شد و اعلام بی‌گناهی کرد اما اکنون به سه جرم جنسی دیگر نیز متهم است که انتظار می‌رود در آینده محاکمه شود.
  • واکاوی زندگی بزرگان

    دنیای اقتصاد: مراسم رونمایی از یک اپلیکیشن آموزش موسیقی در فرهنگسرای نیاوران به تقدیر از فرهاد فخرالدینی، آهنگ‌ساز نامدار و محمدرضا شجریان، خواننده فقید تبدیل شد. در این برنامه باران نیکراه روایتی از سیر تحول آموزش موسیقی در ایران را قرائت کرد و سپس علیرضا قربانی به افتخار فرهاد فخرالدینی روی صحنه رفت و در پایان اجرای خود گفت آخرین اجرای من و استاد ۲۵سال پیش بود و هنوز خاطرات آن برایم زنده است.
  • «پایان خوش» میشل هانکه در سینما

    دنیای‌اقتصاد: میشل هانکه، فیلم‌ساز مشهور اتریشی دیگر به کارگردانی در سینما برنمی‌گردد و «پایان خوش» آخرین اثر او در دنیای سینما خواهد بود.
  • «در جست‌وجوی ریچارد» در خانه هنرمندان

    دنیای‌اقتصاد: فیلم «در جست‌وجوی ریچارد» به کارگردانی آل پاچینو چهارشنبه ۲آبان در خانه هنرمندان به نمایش درمی‌آید.
  • اجرای آثار پیانونوازان معروف در یک کنسرت

    دنیای‌اقتصاد: نگاهی به چند دوره مکتب پیانوی ایرانی در «رسیتال پیانوی ایرانی» با نوازندگی محمدرضا امیرقاسمی در موزه موسیقی برگزار می‌شود. در این کنسرت آثاری از استادان جواد معروفی، همایون خرم، مشیر همایون شهردار، اردشیر روحانی، محمودخان مفخم الممالک و همچنین قطعاتی از ساخته‌های خود محمدرضا امیرقاسمی اجرا خواهد شد.
  • ماجرای عکس پر حاشیه فاطمه گودرزی

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای اخیر عکسی از فاطمه گودرزی روی تخت بیمارستان منتشر شد و واکنش‌های فراوانی را به‌وجود آورد.
  • نمایش و نقد فیلم «یازده یازده» در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «یازده یازده» به کارگردانی آرش رحمانی امروز دوشنبه در فرهنگسرای اندیشه به نمایش درمی‌آید و سپس نقد و بررسی خواهد شد. «یازده یازده» روایت نویسنده‌ای است که سال‌ها در خانه‌ای متروک زندگی می‌کند و ناگهان توسط چهار سیاه‌پوش تهدید می‌شود تا داستانی را که آنها می‌خواهند، بنویسد. در غیر این صورت ساعت ۱۱:۱۱ رویداد خاصی اتفاق می‌افتد.
  • تا چند سال آینده تئاتر تعطیل می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: شهاب مهربان که این روزها نمایش «گورپلاس» را روی صحنه برده است، درباره وضعیت تئاتر حرف می‌زند. او در توضیح نمایش «گورپلاس» گفت: نمایش ما یک کار اجتماعی با رویکرد کمدی است و در ادامه نمایش قبلی‌ام، «بوکسور» که سال۱۴۰۰ اجرا شد، روی صحنه می‌رود. آن نمایش قصه خانواده‌ای در دهه۵۰ بود که درگیر پدرکشی شده بودند و نمایش «گورپلاس» در ادامه همان داستان است و ماجرای کاراکترهای آن را در فاصله‌ای ۳۰، ۴۰ساله روایت می‌کند و گویی قصه امسال و پارسال است.
  • قصه زندگی مرد «حادثه‌جو» در کتاب‌فروشی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: کتاب «حادثه‌جو» شامل گفت‌وگوی مفصل مزدک علی نظری با امین فرزانه یکی از لات‌های مشهور تهران منتشر شد. این کتاب به روایت زندگی پُرفراز و نشیب امین فرزانه از دوران کودکی در حصیرآباد و محله‌ ۱۳آبان می‌پردازد و او بی پرده و صریح از درگیری‌ها و سال‌ها زندان تا تلاش‌های امروزش برای صلح و آشتی را روایت می‌کند.
  • جبهه‌گیری بزرگ‌ترین موسسه انتشاراتی جهان علیه هوش مصنوعی

    دنیای‌اقتصاد: سازندگان هوش مصنوعی به‌دلیل وام گرفتن از نوشته‌های دیگران برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود با کوهی از انتقاد مواجه شده‌اند. اکنون بزرگ‌ترین موسسه انتشاراتی جهان اقداماتی را انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل کند که آثار نویسندگانش در این پروسه مورد سرقت قرارنگرفته است.
  • در ستایش آموزگار نهاد‌ساز

    دنیای اقتصاد: مراسم بزرگداشت دکتر هادی خانیکی، روزنامه‌نگار و استاد ارتباطات، به پاس یک عمر فعالیت مستمر و اثربخش در حوزه ارتباطات و رسانه، با حضور چهره‌هایی همچون دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، سیدمحمد بهشتی، بهروز بهزادی، احمد مسجدجامعی، یونس شکرخواه، سیدفرید قاسمی و ... در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. احمد مسجدجامعی، قائم‌مقام رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، گفت: یکی از ویژگی‌های خانیکی این است که خیلی طبیعی برخورد می‌کند؛ شما شأن و مرتبت علمی ایشان را با مقالات ترجمه‌ها و غیره دیده‌اید، اما به همین راحتی و به همین سادگی است. به نظرم یکی از ویژگی‌هایی که او دارد، فضیلت استفاده از عقلانیت است که بسیار مهم است. یعنی بنا به وضعیت زمانه راه‌هایی را انتخاب می‌کند که به بهبود شرایط اجتماعی کمک کند و البته این شرایط اجتماعی را از طریق گسترش آزادی‌های مدنی تشکل‌ها و نهادها پیگیری می‌کند. جنبه نهادی آن یک بحث است و جنبه فردی یک بحث دیگر.
  • مسیر بازگشت به رویدادهای بزرگ جهان

    حمید نورشمسی
    طی سال‌های دهه ۹۰ و در اقدامی توسط موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و شخص سیدعباس صالحی که در آن زمان معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، ناشران ایرانی طی چند سال و در قالب غرفه متمرکز ایران در رویدادهای تراز اول نشر جهان حضور پیدا کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر