شماره روزنامه ۶۱۵۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۴۰۵۲ دنیای اقتصاد

اخبار غیر فعال ها - روزنامه شماره ۴۰۵۲

  • اقدامات فوری سرکنسولگری ایران در کازان / ۲ دانشجوی ایرانی آزاد شدند

    ایرنا: سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کازان ضمن تشریح اقدامات خود در حمایت شهروندان کشور، از آزادی دو دانشجوی ایرانی خبر داد.
  • عملیات گسترده حزب الله با انبوه پهپادهای انتحاری در الخیام

    تسنیم: شبکه المنار از عملیات گسترده حزب الله علیه نظامیان صهیونیست در الخیام با انبوه پهپادهای انتحاری خبر داد.
  • ترامپ بر روابط تهران و مسکو سایه انداخت/ کاخ سفید چه نقشه‌ای دارد؟

    کاپسن پست در ادامه مدعی شد، در نظر گرفتن این نکته ضروری است که هرگونه تغییر در سیاست ایالات متحده بعید است که بر روابط روسیه با متحدان اصلی‌اش تأثیر بگذارد.
  • سیگنال قطعنامه شورای حکام به بازار طلا و ارز

    در هفته پایانی آبان عدم قطعیت‌هایی نیز در بازار وجود داشت و اولین آن قطعنامه شورای حکام بود.
  • پشت‌پرده هم‌صدایی پادشاهی‌ها با قاره سبز / پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس

    از آنجایی‌که خلیج‌فارس همچنان در میدان دیپلماسی جهانی دارای اهمیت فراوانی است، شورای همکاری هم به‌عنوان یک بلوک و هم از طریق کشورهای عضو، سیاست خارجی خود را به‌واسطه تقویت روابط با شرکای سنتی غربی خود، متعادل و در عین حال تقویت کرده‌اند.
  • واکنش آیت‌الله سیستانی به جنایت هولناک علیه شیعیان پاکستان

    تسنیم: دفتر مرجعیت عالی دینی عراق، حمله تروریست‌های تکفیری به شیعیان در پاکستان را که دهها شهید به جا گذاشت، محکوم کرد.
  • کوییک؛ رکورددار کمترین افزایش قیمت در بازار شد

    بررسی اقتصادنیوز از قیمت سایر محصولات پُرتقاضای بازار نشان می‌دهد شاهین با گیربکس دستی بعد از رانا پلاس بیشترین رشد قیمت را به خود اختصاص داده است.
  • موضع چین نسبت به واکنش دوگانه واشنگتن به حکم بازداشت نتانیاهو

    ایرنا: سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که پکن با استاندارد دوگانه در قوانین بین المللی مخالف است.
  • چگونه صنعت نفت اثرات منفی زیست‌ محیطی را تعدیل می‌کند؟

    بازار نفت جهانی به ‌واسطه حضور یک کارتل بین‌المللی به نام اوپک، محدودیت‌هایی در تولید نفت ایجاد می‌کند که از دیدگاه اقتصادی، باعث افزایش قیمت و کاهش تولید می‌شود.
  • هم‌صدایی ترامپ با پوتین؛ از افسانه تا واقعیت؟

    اقتصادنیوز: کاسپین پست با انتشار یادداشتی مدعی شد، بحث‌ و گمانه‌زنی‌های قابل‌توجهی درباره تحولات بالقوه در روابط روسیه و آمریکا و احتمال تغییرات مهم در این زمینه وجود دارد.
  • قیمت دلار از طلا و سکه عقب افتاد/ سبزپوشی بازارهای مالی در پایان آبان

    اقتصادنیوز: بازارهای مالی هفته پایانی آبان را در مسیر صعودی سپری کردند و همگی سبزپوش شدند.
  • صدمین زن با موشک شرکت «بلو اوریجین» به فضا پرتاب شد

    ایسنا: موشک شرکت «بلو اوریجین» صدمین زن را به فضا فرستاد.
  • قیمت این ۲ خودرو در بازار میلیاردی شد

    اقتصادنیوز: کمترین رشد قیمت در هفته منتهی به اول آذر ۱۴۰۳ را کوییک GX-L به خود اختصاص داده است.
  • از هر گامی برای بی‌کیفرمانی رژیم اسرائیل استقبال می‌کنیم

    ایرنا: سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اظهار کرد، از هر گامی برای تحقق عدالت و پایان دادن به بی‌کیفرمانی رژیم اسرائیل به خاطر ارتکاب نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در فلسطین اشغالی و دیگر وضعیت‌ها استقبال می‌کنیم.
  • رایزنی بایدن و مکرون درباره تحولات خاورمیانه و اوکراین

    ایرنا: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه درباره تحولات خاورمیانه (غرب آسیا) و اوکراین رایزنی کردند.
  • جزئیات قتل ۳ نفر از اعضای یک خانواده

    اعتمادآنلاین: رسانه‌های عراقی اعلام کردند، شهرک صدر واقع در بغداد چند روز پیش شاهد یکی دیگر از قتل‌های خانوادگی بود
  • قیمت جدید کالاهای اساسی در کشور + اسامی

    جماران: در نیمه دوم سال با سرد شدن هوا معمولاً قیمت‌ها افزایش می‌یابد و امروز قیمت هر دست کله و پاچه از قیمت گوشت قرمز بالاتر بوده و به ۸۷۰ هزار تومان رسیده است.
  • حمله راکتی سنگین از لبنان به سرزمین‌های اشغالی

    ایلنا: حزب‌الله امروز -جمعه- حدود ۳۰ فروند راکت به مناطق گلیله غربی و حیفا شلیک کرده است.
  • بیانیه‌ وزارت بهداشت لبنان درباره جدیدترین آمار شهدا و زخمی‌ها

    مهر: از زمان شروع حملات اسرائیل به لبنان در هشتم اکتبر سال گذشته میلادی تا روز گذشته ۳۶۴۵ نفر به شهادت رسیده‌اند.
  • انتصاب نخستین فرماندار زن استان فارس توسط دولت پزشکیان

    مهر: طی حکمی از سوی استاندار فارس، بتول معلم به عنوان نخستین فرماندار زن در تاریخ این استان برای شهرستان سروستان منصوب شد.
  • جنایت رژیم صهیونیستی با چراغ سبز و چک سفید امضای غربی‌ها

    مهر: عباس عراقچی در گفتگو با المیادین گفت: رژیم صهیونیستی از کشورهای غربی بخصوص امریکا چراغ سبز و چک سفید امضا دریافت کرده است تا دست به هر اقدام و جنایتی که می‌خواهد بزند.
  • «اوریشنیک» ضامن حاکمیت و وحدت اراضی روسیه

    مهر: رئیس جمهور روسیه گفت: اوریشنیک نشان داد که مکتب مهندسی موشک روسیه می‌تواند مشکلات را برای تضمین حاکمیت فدراسیون روسیه حل و فصل کند.
  • بحران مالی خودروسازان اروپایی سراغ غول خودروسازی آلمان آمد

    تسنیم: غول خودروسازی آلمان یعنی شرکت مرسدس‌بنز اعلام کرده است که هزینه‌های خود را طی هر سال چندین میلیارد یورو کاهش خواهد داد.
  • واکنش اولیانوف به قطعنامه علیه برنامه صلح‌آمیز هسته ای ایران

    ایرنا: سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: قطعنامه مخرب تروئیکا و آمریکا علیه برنامه صلح‌آمیز هسته ای ایران، نشان می‌دهد که چرا کشورهای غربی عضو برجام تلاش های سیاسی و دیپلماتیک خود را در جریان مذاکرات وین کنار گذاشته و گفت‌وگوها را به بن بست کشاندند.
  • عربستان میانجی ترامپ و خاورمیانه می‌شود؟

    کامران کرمی
    کشورهای عربی امیدوارند که روابط نزدیک محمد بن‌سلمان با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده بتواند حمایت شدید از اسرائیل را کاهش دهد. احمد العمران خبرنگار عربستانی ۲۰ نوامبر در روزنامه فایننشال تایمز در تحلیلی از چشم‌انداز روی کارآمدن ترامپ و معنای آن برای خاورمیانه نوشت: کشورهای عربی به دنبال استفاده از وزن عربستان سعودی در منطقه و روابط نزدیک آن با ترامپ برای کنترل سیاست‌‌‌های رئیس‌‌‌جمهور منتخب در خاورمیانه –آن‌هم در میانه ترس از دنبال کردن یک دستور کار شدیدا طرفدار اسرائیل– هستند.
  • آیا بیمه به داد دیابتی‌ها می‌رسد؟

    «همکاری سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان برنامه‌وبودجه جهت پوشش بیمه‌ای مناسب اقلام مورد نیاز در کنترل بیماری دیابت ضروری است.» این خواسته‌ای است که در دومین همایش سالانه «بررسی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت دیابت در ایران» مطرح شد و رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه، مقابل دیدگان حدود ۲۰۰ نفر از پزشکان و متخصصان این حوزه قول مساعد همکاری دادند.
  • تشدید تقابل موافقان و مخالفان رفع فیلترینگ

    دنیای اقتصاد: در هفته‌های اخیر اظهارات مختلفی از سمت مخالفان و موافقان رفع فیلترینگ منتشر شدند، اما عنوان جنجالی‌ترین آنها به رسول جلیلی، یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی، تعلق می‌گیرد که بر اساس ادعای او فیلترینگ به رشد کسب‌و‌کارهای داخلی کمک کرده است. این گفته با واکنش و انتقادات جدی فعالان اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور مواجه شد؛ تا جایی که دو پلتفرم مطرح مسیریابی و اشتراک‌‌گذاری ویدئو در واکنش رسمی نسبت به این موضوع بیانیه منتشر کردند. همچنین همزمان با انتشار صحبت‌های عجیب این عضو شورای عالی فضای مجازی در موافقت با فیلترینگ از این جهت که مردم از فیلتر یوتیوب و ویز راضی هستند و کسب‌وکارهای داخلی هم از این سیاست منتفع شده‌اند، اتاق بازرگانی ایران پژوهشی درباره «اثر فیلترینگ اینترنت بر تجارت داخلی و خارجی(فروش آنلاین) کسب‌وکارهای اینترنتی کشور» منتشر کرده که بر اساس یافته‌های آن، فیلترینگ در سال ۱۴۰۱ ماهانه تقریبا ۳۹ هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به اقتصاد دیجیتال کشور خسارت وارد کرده است.
  • توافق شکننده در کاپ‌۲۹

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: در بیانیه نهایی اجلاس COP ۲۹ در باکو جمهوری‌آذربایجان، کشورهای شرکت‏‏‏‏‌کننده بر تعهد خود بر مقابله با بحران تغییرات اقلیمی تاکید کردند. مهم‌ترین نتایج این اجلاس شامل تصویب استانداردهایی برای راه‌اندازی بازار جهانی کربن طبق ماده‌۶.۴ پیمان پاریس بود که به کشورهای مختلف اجازه می‌دهد تا اعتباراتی را برای کاهش کربن به‌صورت بین‌المللی اختصاص دهند. همچنین افزایش تامین مالی اقلیمی، به‌ویژه برای کشورهای درحال‌توسعه، برای کمک به آنها در انتقال به انرژی‌های پایدار و سازگاری با تغییرات اقلیمی از دیگر موضوعات کلیدی بود. همچنین این اجلاس به لزوم همکاری جهانی برای کاهش تاثیرات تغییرات اقلیمی و رسیدن به اهداف پیمان پاریس تاکید کرد.
  • شرط سبزپوشی بورس در آذرماه

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس تهران طی هفته گذشته با رشد بیش از ۵درصدی همراه بود، پس از هفته سوم آبان‌‌‌‌‌ماه که شاخص بورس بازدهی ۶درصدی را به‌ثبت رساند و رکورد جدیدی را به‌ثبت رساند، دوباره شاهد رونق بورس در روزهای پایانی آبان بود. ارزش معاملات خرد با عبور از ۶هزار‌میلیارد‌تومان به‌صورت میانگین، از فضای رکود خارج شد. با حضور نماگر اصلی در نیمه کانال ۲.۲میلیون‌واحدی، تعادل نسبی بر بازار سهام حاکم شده‌است؛ تعادلی که از اردیبهشت امسال بی‌سابقه بوده‌است. معیارهای بنیادی و تکنیکال بازار حکایت از آن دارند که انگیزه کافی برای عبور از مرز۲.۳میلیون‌واحدی وجود دارد، اما این عبور، مشروط خواهد بود. عوامل سیاسی باید به بازار سرمایه رخصت آن را بدهند که امنیت سرمایه‌گذاری بورس کاهش نیابد. نتیجه نشست شورای‌حکام و فشارهای سیاسی واردشده از غرب، طبیعتا بر روند کوتاه‌مدت بورس موثر خواهد بود.
  • چالش نفتی صنعتی شدن

    دنیای اقتصاد -سید‌امیررضا انگجی : برآمدن گفتمان توسعه صنعتی در تاریخ اقتصادی هر کشوری وجود داشته‌است. زمانی‌که ایالات‌متحده یک اقتصاد وابسته به کشاورزی بود بحث‌های حمایت از صنعت و تبدیل‌شدن آمریکا به یک اقتصاد صنعتی توسط الکساندر همیلتون و سایر گروه‌های سیاسی در آمریکای اواخر قرن هجدهم صورت‌گرفت. در آمریکای‌لاتین اوایل قرن بیستم و همینطور در شرق آسیا، بحث چگونه صنعتی‌شدن و غلبه بر چالش‌های آن زمانی بحث روز بودند، بااین‌حال همان‌طور که آتول کولی، اقتصاددان توسعه می‌گوید؛ اگر صنعتی‌شدن برای کشورهای اوایل قرن نوزدهم یک چالش بود، برای کشورهای امروزی یک ابرچالش است. گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» در ۲۵ آذر ماه در هتل المپیک همایشی را تحت‌عنوان «چالش‌های صنعتی‌شدن ایران» برگزار خواهد کرد. به‌منظور شرکت در این همایش به آدرس http: //events.den.ir یا واحد همایش «دنیای‌اقتصاد» در سایت مراجعه کنید.
  • نمای صنعت موسیقی در ایران

    دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد. نکته جالب ماجرا استقبال قابل‌توجه مردم از این رویداد بود که بیشتر از هر چیزی ضرورت برپایی چنین نمایشگاهی را به تصویر می‌کشید. فردین خلعتبری، آهنگساز سرشناس و مشاور هنری نمایشگاه، گفت: سال‌هاست است که وضعیت موسیقی کشور چندان مناسب نیست و دولت در این زمینه کار خاصی انجام نمی‌دهد. ما به شما هنرمندان افتخار می‌کنیم که از موسیقی حمایت می‌کنید. همچنین اتفاق خوبی است که بخش خصوصی نمایشگاه را برگزار می‌کند، شهرداری هم تمام و کمال پولش را بابت هر بخشی که حضور دارد، دریافت می‌کند.
  • کی‌یر استارمر: با روسیه در جنگ نیستیم

    ایرنا: نخست‌ وزیر انگلیس در مصاحبه با یک رسانه انگلیسی اعلام کرد که این کشور با روسیه در جنگ نیست.
  • این کشور پایبندی خود به تصمیمات دیوان کیفری بین‌المللی را اعلام کرد

    ايسنا: پس از آنکه دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را صادر کرد، دانمارک اعلام کرد که به تصمیمات دیوان کیفری پایبند است.
  • زاینده‌رود بازگشایی می شود

    ایرنا: معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از افزایش خروجی سد زاینده‌رود به منظور رهاسازی آب برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان از شامگاه امشب خبر داد.
  • سرطان دشمن پیدا کرد / خواص شگفت‌انگیز یک گیاه نام‌آشنا

    ایلنا: در مورد خواص آلوئه‌ورا برای پوست از جمله درمان آفتاب سوختگی و بهبود زخم چیزهای زیادی شنیده‌ایم، اما فواید آلوئه‌ورا بیش از اینهاست.
  • تغییر دکترین هسته‌ای کرملین و آشفتگی در اردوگاه غرب

    مهر: فرمان جدید رئیس‌جمهور روسیه برای تغییر دکترین هسته‌ای کشورش، اقدام مهمی است که قدرت بازدارندگی و اصول دفاعی به روزرسانی شده را وارد فاز جدیدی کرده است.
  • موشکباران پایگاه تیپ گولانی ارتش اسرائیل / یک تانک مرکاوا منهدم شد

    تسنیم: حزب‌الله از موشکباران پایگاه شراگا مقر تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی در شمال عکا و انهدام یک تانک مرکاوای دیگر اشغالگران خبر داد.
  • قهرمان کشتی نظامیان جهان اعلام شد / نایب قهرمانی تیم‌های ایران

    تسنیم: تیم‌های کشتی فرنگی و آزاد کشورمان در مسابقات نظامیان جهان بعد از روسیه عنوان نایب قهرمانی را به خود اختصاص دادند.
  • سفیر ایران: ایران آماده تعامل برای رسیدن به راه‌حل پایدار است

    ایلنا: سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: برای دستیابی به یک راه‌حل پایدار از طریق گفتگو و همکاری‌های سازنده آماده تعامل مثبت هستیم.
  • ایلان ماسک تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد+ عکس

    ايسنا: تصویر ماهواره‌بر ایرانی در عکسی که ایلان ماسک در حساب ایکس خود منتشر کرده است، به چشم می‌خورد.
  • ترامپ سرویس پرداخت ارز دیجیتال راه‌اندازی می‌کند

    ایرنا: به نظر می رسد پلتفرم رسانه اجتماعی «تروث سوشال» (Truth Social) که متعلق به دونالد ترامپ است، در حال بررسی ورود به فضای ارز دیجیتال است.
  • قتل هولناک ۳ عضو یک خانواده در هلیلان

    مهر: فرمانده انتظامی شهرستان هلیلان از قتل ۳ نفر از اعضای یک خانواده در یکی از روستاهای بخش شاران در این شهرستان خبرداد.
  • واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

    ایرنا: دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در واکنش به اظهارات خارج از عرف فرماندار بندر انزلی نسبت به خبرنگاران گفت: پرسشگری خبرنگاران نه «گازگرفتن» بلکه تلاش برای شفافیت است.
  • قیمت طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳/ افزایش محسوس قیمت+ جدول

    امروز قیمت طلا در بازار افزایش داشته است و ارزش هر اونس به ۲,۶۹۹ (دو هزار و ششصد و نود و نه) دلار رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۱.۲۲ درصدی داشته است.
  • حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه هوایی حیفا+ جزئیات

    تسنیم: جنبش حزب الله لبنان امروز جمعه اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی پایگاه فنی حیفا را امروز با موشک‌های منحصر به فرد هدف قرار دادند.
  • مسافران بخوانند؛ پرواز هواپیماهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد

    ایرنا: روابط عمومی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اعلام کرد: با هدف دسترسی بیشتر و پروازهای منظم برای مسافران و پاسخگویی به‌ تقاضای موجود، پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد.
  • حمله وزیر جنجالی نتانیاهو به مسجد ابراهیمی

    ايسنا: وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ادامه تعدی‌های خود، با یورش به مسجد ابراهیمی، آیین‌های تلمودی را به جا آورد.
  • تصویر قدیمی از پزشکیان و اسماعیل شوشتری+ عکس

    جماران: ابطحی نوشت: عکس خاطره انگیزی از پزشکیان وزیر بهداشت آقای خاتمی و مرحوم شوشتری وزیر دادگستری آن دوران در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم با موبایلم گرفته بودم که برای پیگیری قتل مرحوم زهرا کاظمی رفته بودیم.
  • حسن روحانی پیام صادر کرد

    سایت حسن روحانی: حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین محمداسماعیل شوشتری، وزیر پیشین دادگستری و رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور در دولت یازدهم را تسلیت گفت.
  • جزئیات واریز سود سهام عدالت متوفیان اعلام شد/ زمان واریز مشخص شد

    ایلنا: مدیرعامل شرکت سمات نحوه انتقال الکترونیک سهام غیر از عدالت متوفیان به وراث را توضیح داد.
  • واکنش غیرمنتظره آلمان و فرانسه به بازداشت نتانیاهو

    مهر: دولت آلمان اعلام کرد که با وجود صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ پیشین این رژیم از سوی دیوان لاهه، به تسلیح صهیونیست‌ها ادامه می‌دهد.
  • بزرگترین بازنده آمدن ترامپ را بشناسید

    ایرنا: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اروپا با پیشنهاد قطعنامه ضد ایرانی و تصویب آن در شورای حکام قصد دارد ایران را به موضوع معامله با ترامپ تبدیل کند، اما آن ها بزرگترین بازنده آمدن ترامپ خواهند بود.
  • بستر فولادی

    نمایشگاه ایران متافو ۱۴۰۳ (IRAN METAFO) یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین رویدادهای صنعت در ایران است که هر سال برگزار می‌شود. این نمایشگاه یک بستر مناسب و استثنایی برای تولیدکنندگان، تامین‌کنندگان، مصرف‌کنندگان و فعالان صنعت فولاد فراهم می‌کند تا آخرین دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و با یکدیگر به تبادل دانش، تجربیات و تکنولوژی روز خود بپردازند.
  • نمایشگاه کاربردی

    حیدر جوادی / نویسنده
    برگزاری نمایشگاه‌های صنعتی علاوه بر اینکه فرصت ارائه دستاوردهای جدید یک کشور است، زمینه‌ای برای ورود سرمایه‌گذاری و نمایش توانمندی کشورها نیز هست. ایران به‌رغم تحریم سالیان متمادی در حوزه صنایع متالورژی توانمندی خود را حفظ کرده و روند رو‌به‌رشدی را تجربه کرده است.
  • آینده مقاوم

    الهام چیذری/ نویسنده
    در حالی که سال ۲۰۲۴ کم‌کم جای خود را به سال ۲۰۲۵ می‌دهد، صنعت فولاد جهانی با تغییراتی پویا مواجه است. پیش‌بینی‌های اقتصادی نشان‌دهنده روندهایی در تقاضا، چالش‌های زنجیره تامین و فناوری‌های نوظهور است. این تحلیل به متقاضیان نگاهی استراتژیک به چشم‌انداز صنعت ارائه می‌دهد تا بهینه‌سازی در تامین، قیمت‌گذاری و استراتژی‌های رشد را امکان‌پذیر کند.
  • آلیاژ قرن

    حامد وحیدی / نویسنده
    فولاد، این ماده ارزشمند و پراهمیت، همواره نقشی محوری در تاریخ صنعتی شدن جهان ایفا کرده است. از نخستین پل‌های فولادی و سازه‌های عظیم صنعتی در قرن نوزدهم گرفته تا آسمان‌خراش‌های بی‌نظیر و پروژه‌های زیرساختی پیچیده قرن بیست‌ویکم، فولاد همچنان نمادی از پیشرفت، استحکام و توانایی بشر در شکل‌دهی به آینده است. اما پشت این آلیاژ ساده و در عین حال استراتژیک، داستانی پیچیده از تغییرات اقتصادی، تحولات فناوری و حتی سیاست‌های زیست‌محیطی نهفته است که سرنوشت آن را در سطح جهانی رقم می‌زند. در قرون گذشته، فولاد به ‌عنوان موتور محرک انقلاب صنعتی به کار گرفته شد و پایه‌های تمدن مدرن را بنا نهاد. اما امروز، نقش فولاد فراتر از یک ماده اولیه ساده است. این صنعت نه‌تنها در خدمت توسعه اقتصادی و اجتماعی قرار دارد، بلکه با چالش‌های جدیدی روبه‌رو است که از مقررات زیست‌محیطی گرفته تا رقابت ژئوپولیتیک و فناوری‌های نوین، همه و همه آن را به یکی از پویاترین و حساس‌ترین بازارهای جهانی تبدیل کرده‌اند.
  • جذب سرمایه‌گذاران

    کتایون ملکی / نویسنده
    بخش معدن و صنایع معدنی ایران در سال‌های تحریم نقش مهمی در ارزآوری غیرنفتی کشور ایفا کرد و توانست خود را در جایگاهی قرار دهد که شعار «معدن به جای نفت» مطرح شود. اما در چند سال اخیر وضع برخی قوانین و مقررات و بخشنامه‌های غیرکارشناسی باعث شد سرمایه‌گذاران و بسیاری از فعالان معدنی عطای این فعالیت را به لقایش بخشیده یا راهی بخش‌های دیگر تجاری شوند یا سرمایه خود را از کشور خارج کنند. این موضوع زنگ خطر جدی برای بخش معدن و صنایع معدنی است و باید امروز پیش از آنکه شرایط با افزایش تحریم‌ها در پی روی کار آمدن رسمی ترامپ سخت‌تر شود، دولت چهاردهم بستر را برای صادرات بیشتر فراهم کند. در غیر این صورت شاید در ادامه توسعه بخش معدن چندان کار راحتی نباشد و بار دیگر معدن و صنایع معدنی فرصتی دیگر را از دست بدهند.
  • ستاره فولادین

    فاطمه زارع پورنبیل / نویسنده
    در حالی که تحریم‌های بین‌المللی بند محکمی به صنایع ایرانی زده‌اند اما صنعت فولاد در این میان توانسته است همزمان با فرازوفرودهای موجود، یکی از صنایع استراتژیک و پیشران صنعت کشور باشد. اگرچه در شرایط فعلی این صنعت هم تحت تاثیر واردات محصولات فولادی خارجی قرار گرفته است اما سال‌ها سرمایه‌گذاری در زنجیره فولاد کمک کرده است تا این صنعت تنها متکی به یک یا دو محصول خاص نباشد و بتواند سهم ۵/ ۵درصدی از تولید ناخالص کشور داشته باشد.
  • فوری/ اعلام زمان اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری+ جزئیات مهم

    ایلنا: یک نماینده گفت: ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود.
  • رد پای تراشه‌ها

    زهرا تهرانی/ نویسنده
    ریخته‌گری کسب‌و‌کار مهندسی و ساخت میکروالکترونیک است که از یک کارخانه ساخت نیمه‌هادی یا ریخته‌گری و عملیات طراحی مدار مجتمع (تراشه الکترونیکی است که اجزای مختلف مدارهای الکترونیکی را در یک محیط یکپارچه و بر روی یک ماده نیمه‌هادی (معمولاً سیلیکون) ترکیب می‌کند) تشکیل شده است که هر کدام به شرکت‌های وابسته جداگانه‌ای تعلق دارند.
  • جهان آلیاژی

    امید علی‌بابایی / نویسنده
    فلزات غیرآهنی (Non-Ferrous Metals)، فلزات و آلیاژهایی فاقد آهن یا حاوی مقادیر اندکی آهن هستند. فلزات غیرآهنی اولین فلزاتی بودند که انسان‌ها برای شکل‌دهی و ریخته‌گری استفاده کردند. مس، طلا و نقره همگی مواد جذابی برای انسان‌های اولیه بودند، به‌خصوص که این فلزات به اندازه فلزات آهنی در برابر خوردگی حساس نبودند. به‌طور مثال، مس اولین فلزی بود که با فرآیند شکل‌دهی به وسیله‌ای قابل استفاده تبدیل شد و همین روند به آغاز دوره‌ای با عنوان «عصر مس» منجر شد که بعد از گذشت چندین دوره با ایجاد آلیاژهایی از فلزاتی غیرآهنی همچون مس، دوره جدیدی به نام «عصر برنز» آغاز شد؛ این یعنی تاثیراتی که فلزات غیرآهنی در صنعت (به معنای بدوی آن و تا امروز که صنایع های‌تک ایجاد شده‌اند) گذاشته‌اند، بسیار چشمگیر هستند.
  • جنایت هولناک در پارک قیطریه/ پیاده‌روی که بوی خون گرفت

    تسنیم: به دنبال قتل مرد جوان در پارک قیطریه تهران، یک سناریوی جنایی مقابل تیم تحقیق قرار گرفت.
  • گردش بزرگ

    صدیقه نژادقربان/ نویسنده
    بازار فلزات غیرآهنی بخش مهمی از گردش مالی جهان را به خود اختصاص داده و با توجه به پیش رفتن جهان به سمت انرژی‌های سبز و کاهش گازهای گلخانه‌ای، این بازار سیار مورد توجه قرار گرفته و بخش مهمی از اقتصاد بسیاری از کشورها بر مبنای این بازار ایجاد شده است.
  • تراکتور در خانه از صعود باز ماند/ جشن صعود گل گهر در تبریز

    تسنیم: تیم‌های فوتبال تراکتور تبریز و گل‌گهر سیرجان از ساعت ۱۵ امروز (جمعه) در آغاز دومین روز از مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی، در ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز مقابل هم صف‌آرایی کردند که گل‌گهر با نتیجه ۲ بر یک به برتری رسید.
  • جنگ تیتانیوم

    صبا رضایی/ نویسنده
    تیتانیوم به حدی فلز مهمی است که بسیاری بر این باورند که جنگ‌های بزرگ دنیا بر سر آن شکل گرفته است. مثلاً اوکراین یکی از کشورهای دارای معادن تیتانیوم بوده و بسیاری هدف روسیه از حمله به اوکراین را همین امر عنوان کرده‌اند.
  • فرزانه صادق حکم جدید صادر کرد

    مهر: با حکم وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران منصوب شد.
  • فقط کمی آهن

    آدینه اسفندیاری/ نویسنده
    فلزات غیرآهنی به عنوان یکی از ارکان کلیدی در اقتصاد صنعتی ایران شناخته می‌شوند و نقش مهمی در ایجاد ارزش افزوده، ارزآوری و اشتغال‌زایی ایفا می‌کنند. این فلزات، که شامل مس، آلومینیوم، سرب، روی، نیکل و فلزات گرانبهایی مانند طلا هستند، در صنایع مختلف به دلیل خواص ویژه خود کاربرد گسترده‌ای دارند. برای مثال، مس در صنایع الکترونیک و تولید سیم‌های برق، آلومینیوم در حمل‌ونقل و ساخت‌وساز، و سرب در تولید باتری‌ها استفاده می‌شود.
  • فهرست بلند دستاوردهای صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد از راه‌اندازی خط تولید کلاف تا واحد لوله‌سازی

    مهندس هوشنگ انوری، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در مورد دستاوردهای این شرکت در یک سال اخیر اظهار کرد: به‌رغم چالش‌های فراوان در حوزه‌های تامین پایدار گاز و برق، تخصیص ارز، سرکوب نرخ ارز حاصل از صادرات فولاد و رکود بازارهای داخلی و خارجی، شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد گام‌های مستحکمی در حوزه توسعه برداشت که از این میان می‌توان به ورود پرقدرت به بازار فولاد آلیاژی، راه‌اندازی واحد تولید کلاف، راه‌اندازی واحد تولید لوله‌های بدون درز و بهره‌برداری از واحد کنسانتره‌سازی اشاره کرد.
  • فلز سبک‌بال

    مریم بابایی / نویسنده
    بررسی روند رشد و توسعه کشورهای مختلف جهان حاکی از نقش تاثیرگذار آلومینیوم به عنوان فلزی استراتژیک، در اقتصاد کشورهاست. استراتژیک بودن آلومینیوم به نقش فزاینده‌ای که این فلز سبک در صنایع مختلف دارد، برمی‌گردد. صنایع نظامی، حمل‌ونقل، خودروسازی، هوا-فضا، پزشکی، ساختمانی، تاسیساتی، بهداشتی، غذایی و... از اصلی‌ترین صنایعی هستند که مصارف بالای آلومینیوم دارند. از همین‌رو هرگونه خلل در روند تولید این فلز محبوب و پرکاربرد، به‌طور مستقیم بر وضعیت تولید و رشد صنعتی کشورها تاثیرگذار است.
  • فلز گرانبها

    مریم شکرانی/ نویسنده
    ایران چهل‌و‌ششمین تولیدکننده طلا در جهان به شمار می‌آید و ۲/ ۰ درصد از تولید جهانی طلا را به خود اختصاص می‌دهد. ایران به دلیل قرار گرفتن روی کمربند کانی‌سازی طلا، پتانسیل بالایی برای افزایش ظرفیت تولید این ماده معدنی در اختیار دارد. اکنون ۷۴ کانسار طلا در ایران شناخته شده که زرشوران و آق‌‌دره در آذربایجان غربی، داشکسن در کردستان، موته در استان اصفهان، کوه زر در استان خراسان رضوی و خارونا در استان آذربایجان شرقی مهم‌ترین کانسارهای این فلز در ایران به شمار می‌آیند و در حال حاضر ۲۴ معدن طلای فعال در کشور وجود دارد. طبق گزارش وزارت صمت هم‌اکنون سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ تن طلا در کشور استخراج می‌شود که نسبت به سال ۹۱ رشد ۱۴برابری داشته است. با این حال چالش‌های تولید طلا در ایران آنقدر زیاد است که جذابیت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در این حوزه را از بین برده است.
  • عطش پایان‌ناپذیر راست افراطی اسرائیل کار دست ترامپ داد/ تنها راه آمریکا برای خروج از تنگنا

    آخرین باری که ترامپ قدرت را در اختیار داشت، نتانیاهو بعد از فراز و فرودهای بسیار به قدرت بازگشت و رهبری راست‌گراترین کابینه تاریخ این بازیگر را برعهده گرفت.
  • ریخت ریخته‌گری

    آزاده خرمی‌مقدم / نویسنده
    ریخته‌گری فلزات غیرآهنی (فلزاتی مانند مس، برنز و سپس برنج) تاریخی غنی دارد که به هزاران سال پیش بازمی‌گردد. این هنر در تمدن‌های باستانی شکل گرفت، جایی که این فلزات به دلیل قابلیت انعطاف و دوام بالای خود بسیار ارزشمند بودند. اولین کارگاه‌های ریخته‌گری در خاورمیانه و مدیترانه به وجود آمدند و پیشرفت‌های مهمی در مصر باستان، بین‌النهرین، یونان و روم حاصل شد. این فرهنگ‌ها تکنیک‌هایی مانند ریخته‌گری با موم و ریخته‌گری در ماسه را توسعه دادند که امکان تولید اشیای پیچیده، ابزار و سلاح را فراهم کرد. نخستین ریخته‌گری فلزات به حدود چهار هزار سال پیش از میلاد برمی‌گردد؛ زمانی که طلا به دلیل نرم بودن به ‌عنوان اولین فلز ریخته‌گری شناخته شد. قدیمی‌ترین ریخته‌گری نیز به قورباغه مسی برمی‌گردد که در حدود ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد در بین‌النهرین ساخته شد. برنز که سخت‌تر از طلا بود، فلز دیگری بود که برای ریخته‌گری انتخاب شد. مصریان باستان از برنز استفاده زیادی می‌کردند، به‌طوری که ریخته‌گری برنز نقش بی‌بدیلی بر قدرت آنها داشت. چینی‌ها نیز در حدود ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد از ریخته‌گری شن در ذوب فلزات استفاده کردند و چدن را حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد معرفی کردند که به‌طور عمده در کشاورزی کاربرد داشت.
  • موشک‌های بالستیک یمن پایگاه نواتیم را درهم کوبیدند

    مهر: «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله جدید ارتش این کشور به سرزمین‌های اشغالی خبر داد.
  • هوش مصنوعی در معدن

    صنعت معدن همواره در خط مقدم پیشرفت فناوری بوده است. از موتور بخار که استخراج زغال‌سنگ را سودآور کرد تا تکنیک‌های پیشرفته حفاری، نوآوری نقش کلیدی در بهره‌وری و کارایی ایفا کرده است. در سال‌های اخیر هوش مصنوعی تاثیری بسزا در تغییر بازی فعالیت‌های معدنی داشته است؛ از امکان کشف‌های جدید تا ارتقای اتوماسیون، افزایش تولید، ایمنی و شیوه نگهداری.
  • خداحافظی رویای خودکفایی با تخصیص ارز نیمایی

    سیاستگذاری‌های کلان اقتصادی و صنعتی کشور در دو دهه اخیر در زمینه خودکفایی به سمت و سویی رفته که تمامی صنایع به خصوص صنعت خودرو را به شدت درگیر کرده‌است. در نتیجه سیاستگذاری‌ها، بخش صنعت کشور با سرمایه‌گذاری‌های کلان به تولید داخلی ورق گالوانیزه رسیده و ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای پاسخگویی به نیاز صنعت خودروسازی کشور ایجاد کرده است اما اکنون آمارها نشان می‌دهد واردات ورق گالوانیزه ، نه‌تنها مانعی برای رونق تولید داخلی شده، بلکه محصولات داخلی را نیز در انبارها انباشته کرده‌است. بررسی داده‌های بورس کالا که مرجع اصلی معاملات این محصول به شمار می‌رود،‌ حاکی از آن است که تقاضای کافی برای خرید ورق‌های داخلی وجود ندارد و میزان معاملات این محصولات به شدت کاهش یافته است.
  • به سوی سود

    صدف صمیمی/ نویسنده
    «نرم‌افزار هوشمند محاسبات شارژ کوره ریخته‌گری به منظور افزایش سرعت تولید، کاهش هزینه مواد اولیه مصرفی، جلوگیری از ضایعات ناشی از آنالیز خارج از محدوده طراحی و پیاده‌سازی شد.» اواسط دهه ۹۰ این خبر منتشر شد و نویدبخش روزگار جدیدی برای صنعت فولاد و ریخته‌گری بود. آن روزها خبری از هوش مصنوعی و تحولات امروز دیجیتال نبود اما همان میزان رشد، توسعه قابل لمسی را ایجاد کرد. زمان گذشت و روز و روزگار AI فرا رسید. حالا نوبت صنعت ریخته‌گری بود که با هوش مصنوعی متحول شود. «اگر سرعت تولید و کاهش هزینه‌های مواد اولیه و... با تکنولوژی ۱۰ سال پیش پیشرفت کرد، چه انقلابی با هوش مصنوعی قرار است صورت گیرد؟» به نظر می‌رسد این باید سوالی باشد که ذهن تولیدکنندگان و صنعتگران را به خود مشغول کرده و احتمالاً برای رویارویی با این جهش ذوق‌زده هستند؛ چراکه به استناد مواردی که در این گزارش بیان شده، هوش مصنوعی متحول‌کننده حوزه فعالیتشان خواهد بود. در زیر با استفاده از داده‌های منتشرشده در سایت‌های اختصاصی برخی از صنعتگران حوزه ذکر‌شده و با اشاره به محتواهای رسانه‌ها به بررسی رابطه هوش مصنوعی با صنعت ریخته‌گری خواهیم پرداخت.
  • پیشتازی قدیمی‌ترین فلز

    مس تاریخ و تمدن بشر را برای هزاران سال شکل داده است. در قرن بیستم، داستان مس به‌طور جدایی‌ناپذیری با افزایش تقاضای برق مرتبط بود. زمانی که ما نیروی الکتریکی را مهار کردیم، مس به یک ماده ضروری تبدیل شد که برای سیستم‌های انرژی و فناوری مدرن ما بسیار مهم است. در طول قرن بیست و یکم، ما انتظار داریم که مس به عنوان یک عنصر اساسی برای زندگی مدرن باقی بماند، زیرا جهان به دنبال بهبود استانداردهای زندگی برای میلیاردها نفر است، به سمت اقتصاد انتشار گازهای گلخانه‌ای صفر (GHG) حرکت می‌کند و برای دیجیتالی کردن بیشتر صنایع و جوامع خود می‌کوشد.
  • کیمیای مس

    فائزه مومنی/نویسنده
    داستان مس را باید به در‌ازای تمدن بشر دید؛ فلزی که بشر آن را پیش از آهن کشف کرد و مورد استفاده قرار داد، به‌طوری‌ که با بررسی آثار به‌جامانده از گذشتگان متوجه می‌شویم که کشف فلز مس و کاربرد آن در زندگی ایرانیان به هزاره پنجم پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد. همچنین با بررسی موقعیت جغرافیایی و تاریخچه زندگی بشر در مناطقی مثل تپه‌های زاغه، تپه سیلک و تل ابلیس، می‌توان با قطعیت گفت که کشف مس و استخراج آن نخستین‌بار از این مناطق آغاز شده است و اکنون مس به ‌عنوان سومین فلز پرکاربرد در جهان روزهای پررونق خود را می‌گذراند، در حالی که آینده آن هر روز درخشان‌تر از قبل به نظر می‌رسد.
  • تحویل این دوربین پیشرفته به پلیس راهور تهران+ فیلم

    اقتصادنیوز: دوربین رادارگان کنترل سرعت دوربینی پرتابل و پیشرفته است که تمامی خطوط بزرگراهی را به صورت برخط و آنلاین کنترل می‌کند به پلیس راهور تحویل شد
  • جای خالی سرمایه‌گذاران

    سوسن نوری/ نویسنده
    «سرمایه‌گذاری چگونه می‌تواند به سامان‌دهی صنعت و معدن ایران کمک کند؟» پاسخ به این پرسش با نگاهی به گذار ۲۰۰ساله از ورود صنایع ماشینی به این سرزمین و البته در عصر حاضر با ورود موجی از تحریم‌های مالی، تجاری و بانکی از دهه ‌۲۰۱۰ چندان ساده نیست.
  • قول مهم پزشکیان به مردم این مناطق

    ايسنا: رئیس‌جمهور با اشاره به نخستین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان تأکید کرد که قرار نیست از تهران بدون همراهی و همفکری مردم هر منطقه نقشه بکشیم و دستور دهیم.
  • آلمان آماده‌باش شد؛ طرح محرمانه برلین برای جنگ با روسیه

    ايسنا: بر اساس گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ، طرح ۱۰۰۰ صفحه‌ای «عملیات آلمان» تمامی تاسیسات زیربنایی را که مستحق حفاظت ویژه هستند، فهرست می‌کند و همچنین شامل رویه‌ای برای دفاع یا «اقدامات بازدارندگی روسیه در جناح شرقی ناتو» است.
  • موشک اورشنیک روسیه آزمایش شد/ پوتین چه در سر دارد؟

    فارس: ولادیمیر پوتین از آزمایش موفقیت‌آمیز یک موشک بالستیک میان‌برد به نام «اورشنیک» خبر داد و گفت که سامانه‌های پدافندی ناتو توانایی رهگیری آن را ندارند.
  • نفوذ مردان اسرائیل در کابینه ترامپ!

    کارشناسان خاورمیانه تردیدی ندارند که ولیعهد سعودی سرمایه‌گذاری غرب را در اولویت قرار داده چراکه هدفش مدرن‌سازی اقتصاد عربستان است.
  • دست رد عربستان به سینه ترامپ؛ واشنگتن در شوک اقدام ریاض

    اقتصادنیوز: کشورهای عربی درخواستی برای برداشتن گام‌های مشخص به‌سوی تشکیل کشور فلسطینی به‌عنوان پیش‌نیاز برای یک پیمان دیپلماتیک با اسرائیل ارائه نکردند. در نتیجه، نتانیاهو تقریباً از هیچ‌چیز برای دستیابی به پیروزی دیپلماتیک فروگذار نکرد.
  • برنامه ایران برای پاسخ به قطعنامه شورای حکام اعلام شد+ فیلم

    اقتصادنیوز: اقدامات ایران در پاسخ به قطعنامۀ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شد.
  • توافق تهران با ترامپ ممکن است؟/ ضربه تروئیکا به دیپلماسی

    اقتصادنیوز: نشنال نیوز با انتشار یادداشتی مدعی شد، شش سال و شش ماه پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک، نگرانی‌های ادعایی در مورد چگونگی محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور وجود دارد.
  • دوئل مردان ترامپ با کابینه افراطی نتانیاهو/ کار اسرائیل و آمریکا بیخ پیدا کرد

    مدت‌هاست که ترامپ بر این اصل باور دارد که امور خارجه نیز به‌سان تجارت مقوله‌ای است که می‌توان در قابش به توافق دست یافت اما برای بسیاری از کشورهای خاورمیانه، در سیاست‌خارجی، معاملات یک شیوه معمول است.
  • معنای بازگشت ترامپ برای خاورمیانه/ افشای ۲ سناریوی کاخ سفید

    اقتصادنیوز: نیویورک‌تایمز با انتشار گزارشی مدعی شد، سیاست خاورمیانه‌ای دولت نخست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۲ عنصر اصلی ادعایی داشت: هدف قرار دادن اقتصاد و تلاش برای منزوی کردن ایران از طریق ایجاد روابط نزدیک‌تر با رقبای تهران، یعنی اعراب و اسرائیل.
  • ساعت بازی تراکتور در جام حذفی/ پوستر جذاب رونمایی شد+ عکس

    اقتصادنیوز: باشگاه تراکتور پوستر اختصاص برای دیدار با گل گهر در چارچوب رقابت های جام حذفی را منتشر کرد.
  • فوری/ انتشار لیست جدید قیمت محصولات ایران خودرو+ جدول

    تسنیم: قیمت جدید و نهایی کلیه محصولات تولیدی ایران خودرو ویژه آذرماه ۱۴۰۳ اعلام شد.
  • ادعای ضد ایرانی رژیم صهیونستی در واکنش به قطعنامه شورای حکام

    ایرنا: وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از قطعنامه مخرب شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه (صلح‌آمیز) هسته‌ای ایران حمایت کرد.
  • رهبر کره شمالی به آمریکا هشدار داد

    ايسنا: رسانه دولتی کره شمالی امروز (جمعه) گزارش کرد کیم جونگ اون با اعلام اینکه دولت واشنگتن به افزایش تنش و انجام اقدامات تحریک آمیز دست می‌زند، گفت، شبه جزیره کره هرگز با خطراتی مانند وقوع جنگ هسته‌ای روبه‌رو نبوده است.
  • آمریکا: هیچ تغییری در دکترین هسته‌ای واشنگتن ایجاد نشده است

    ایرنا: کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید با اشاره به تغییرات اخیر ایجاد شده در دکترین هسته‌ای روسیه، تاکید کرد: با وجود اعلام رسمی کاهش آستانه تحمل در استفاده از تسلیحات هسته‌ای از سوی مسکو، هیچ تغییری در دکترین هسته‌ای واشنگتن ایجاد نشده است.
  • فرمانده کل سپاه: حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی مرگ سیاسیِ این رژیم است+ فیلم

    اقتصادنیوز: فرمانده کل سپاه بیان کرد: حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی مرگ سیاسیِ این رژیم است
  • پزشکیان: باید بتوانیم مشکلات را حل کنیم و پاسخگو باشیم+ فیلم

    اقتصادنیوز: رئیس جمهور گفت: ما بهترینیم به این شرط که در عمل خود را نشان دهیم.
  • ادعای منابع عبری: برقراری آتش در لبنان تا چند روز آینده

    ایرنا: منابع صهیونیستی گزارش دادند که طی چند روز آتی در لبنان آتش‌بس برقرار خواهد شد.
  • اولین واکنش زلنسکی به اظهارات جنجالی پوتین درباره موشک‌های دوربرد

    ايسنا: «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین گفت که حملات اخیر نیروهای مسلح این کشور به مناطق بریانسک و کورسک روسیه، اولین مواردی نبوده که کی‌یف در آن‌ها از تسلیحات دوربرد علیه روسیه استفاده کرده است.
  • واکنش عارف به درگذشت اسماعیل شوشتری

    ایرنا: معاون اول رئیس‌جمهور در پیامی درگذشت عالم فقید و فرزانه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد اسماعیل شوشتری را تسلیت گفت.
  • آمریکا هشدار داد: آمادگی استفاده از تسلیحات هسته‌ای را داریم

    ایرنا: توماس بوکانان سخنگوی فرماندهی راهبردی آمریکا (استراتکام) با اشاره به اینکه ارتش ایالات متحده آماده است تا در صورت لزوم از تسلیحات هسته‌ای استفاده کند، تاکید کرد: اما ما این کار را فقط با شرایط قابل قبول برای کشور و منافع آن انجام خواهیم داد.
  • حادثه رانندگی برای اتوبوس مسافران در زاهدان+ جزئیات

    ایرنا: مدیرعامل هلال‌احمر سیستان و بلوچستان از واژگونی یک دستگاه اتوبوس در مسیر ارتباطی زاهدان - زابل با ۲۸ حادثه دیده و چهار مصدوم خبر داد.
  • دیدار وزیر دفاع ایران با نیکلاس مادورو در ونزوئلا+ عکس

    اقتصادنیوز: وزیر دفاع ایران با رئیس جمهور ونزوئلا دیدار کرد.
  • قیمت بلیت هواپیما افزایش خواهد یافت؟

    مهر: دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت: بلیت هواپیما تا پایان سال به دلیل نرخ سوخت افزایشی نخواهد داشت و سال آینده قیمت بلیت حداکثر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت.
  • پیام تسلیت سیدحسن خمینی برای درگذشت اسماعیل شوشتری

    جماران: حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پیامی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل شوشتری وزیر پیشین دادگستری را تسلیت گفت.
  • حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولان بسیج+ عکس

    اقتصادنیوز: رئیس جمهور در گردهمایی سراسری مسئولان بسیج حضور پیدا کرد.
  • اسماعیل شوشتری درگذشت

    جماران: اسماعیل شوشتری سیاستمدار و قاضی ایرانی بود که به مدت ۱۶ سال مسئولیت وزارت دادگستری را برعهده داشت.
  • ترامپ این زن را به عنوان وزیر جدید دادگستری معرفی کرد

    ايسنا: پس از آنکه «مت گیتس» اعلام کرد که از لیست مورد نظر ترامپ برای کاندیداتوری سمت دادستانی کل آمریکا کناره گیری می‌کند، رئیس جمهور منتخب فرد دیگری را برای این سمت معرفی کرد.
  • سه کشور عضو بریکس هم با قطعنامه علیه ایران مخالفت نکردند

    آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا، مصر هم ۱۲ کشوری بودند که به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.‌ونزوئلا هم به دلیل بدهی، از حق رأی برخوردار نبود.
  • واکنش عضو کمیسیون امنیت ملی به صدور قطعنامه علیه ایران/ باید ملاحظات مسایل هسته ای را کنار بگذاریم

    ایلنا: عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: این بار باید هم ما در مجلس و کمیسیون امنیت ملی و هم دولت مصمم باشیم تا تمام ملاحظاتی را که تا به حال نسبت به وضعیت خودمان در راستای مسائل انرژی هسته ای داشته ایم، کنار بگذاریم.
  • راننده کامیون قانون شکن در رودان دستگیر شد

    مهر: معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی هرمزگان در خصوص کلیپ منتشرشده در فضای مجازی با موضوع رفتار جنون آمیز راننده کامیون تریلی در شهرستان رودان، گفت: این راننده راننده راهی زندان شد.
  • وزیر کشور زمان انتخاب سایر استانداران را اعلام کرد

    ایرنا: اسکندر مومنی روز جمعه در گرگان به خبرنگاران اظهار کرد: چند استاندار باقیمانده هم انتخاب شدند که هفته آینده معرفی خواهند شد.
  • سفر وزیر خارجه این کشور به اسرائیل لغو شد/ علت چه بود؟

    ايسنا: به گزارش شبکه تلویزیونی NOS، وزیر امور خارجه هلند تاکید کرد که سفر برنامه ریزی شده‌اش به اراضی اشغالی که قرار بود در روزهای آتی انجام شود، لغو شده است.
  • فوری/ تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد+ جزئیات

    فارس: زمان برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد.
  • انصراف این چهره جنجالی از کابینه ترامپ/ کاخ سفید در شوک

    شفقنا: گزینه مدنظر ترامپ برای تصدی وزارت دادگستری انصراف داد.
  • جهان در آستانه فصل تازه تنش+ جزئیات

    به ادعای نیویورک تایمز قطعنامه ضدایرانی در نشست عادی شورای حکام به رای گذاشته خواهد شد و اگر تصویب شود، در نهایت می‌تواند به تنش‌ها میان تهران و غرب دامن بزند.
  • آمریکا عقب نشینی کرد/ پنتاگون: به دنبال جنگ با روسیه نیستیم

    ايسنا: «سابرینا سینگ» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: «ما به دنبال جنگ با روسیه نیستیم اما قطعا به همراه متحدان و شرکای همفکر خود به حمایت‌ها از اوکراین ادامه می‌دهیم.»
  • غرب آخرین روزنه‌ دیپلماسی را بست/ اروپا آمریکا را در دام انداخت

    اقتصادنیوز: نشنال نیوز با انتشار یادداشتی مدعی شد، شش سال و شش ماه پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک، نگرانی‌های ادعایی در مورد چگونگی محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور وجود دارد.
  • اولین واکنش بایدن به بازداشت نتانیاهو

    تسنیم: جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، حکم بازداشت نتانیاهو و یوآوا گالانت از سوی دیوان بین‌المللی کیفری را «شرم‌آور» توصیف کرد.
  • تسلیت سرلشکر سلامی برای درگذشت مادر شهیدان نمکی

    ايسنا: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت مادر شهیدان رحمت‌الله، شهریار و شهرام نمکی را تسلیت گفت.
  • اروپا برای ترامپ نقشه کشید/ آمریکا در بن بست قرار گرفت

    اقتصادنیوز: نیویورک تایمز با انتشار گزارشی مدعی شد که تروئیکای اروپا و ایالات متحده مدعی‌اند که ایران را به واسطه پیشرفت برنامه هسته‌ای‌اش تحت فشار قرار خواهند داد تا اعتبار ناظر هسته‌ای جهان را پیش از بازگشت دونالد جی. ترامپ به کاخ سفید تقویت کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر