با ابتکار «دنیایاقتصاد» صورت میگیرد
برگزاری دومین همایش و نمایشگاه صنایع غیرآهنی در مهرماه
در این میان، صنایع فلزات غیرآهنی همچون آلومینیوم، مس، سرب، روی، طلا و... کمتر از صنعت فولاد مورد توجه قرار گرفتهاند؛ این در حالی است که صنایع فلزات غیرآهنی و آلیاژهای آنها میتواند مزیت رقابتی گستردهای را برای هر کشور ایجاد کند. برگزاری ۹ دوره همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران و دریافت بازخورد مخاطبان این همایش در مورد خلأ اطلاعاتی در سایر حوزهها از جمله فلزات غیرآهنی، زمینهای شد تا ایده برگزاری همایشی بهمنظور بررسی چشمانداز فلزات غیرآهنی ایران در دستور کار قرار گیرد. تجربه برگزاری ۹ دوره همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران شرایطی را فراهم کرد تا با بررسیهای کارشناسانه، علاوهبر شفاف شدن شرایط فعلی صنعت فولاد ایران و جهان، زمینه رصد نقشه راه این صنعت منطبق با نیاز و ظرفیت کشور صورت گیرد.
با توجه به منابع و بازارهای بالقوه منطقه و کشور ایران در حوزه فلزات غیرآهنی، همچنین تلاش چشمگیر همسایگان در توسعه این صنایع حتی بدون داشتن منابع معدنی آن، لزوم تمرکز بیشتر و ایجاد دیدگاه اقتصادی پایدار در این صنایع، بررسی ابعاد، فرصتها و تهدیدهای موجود در آنها را بیش از پیش نمایان میکند. در حال حاضر، توازن میان تولید و صادرات و مصرف داخلی در بازار این فلزات، از اصلیترین چالشهای حال حاضر این صنایع محسوب میشود.
در عین حال، نامگذاری سالجاری به عنوان «رونق تولید» از یکسو و اعمال تحریمها در حوزه صنایع فلزات غیرآهنی علیه ایران از سوی دیگر، لزوم توجه ویژه به این صنایع، ایجاد مزیتهای رقابتی، تبیین استراتژیهای سرمایهگذاری، ارائه راهکارهای صادرات و نوآوری را بیش از هر زمان دیگری روشن میکند. گروه رسانهای «دنیایاقتصاد» با همکاری شرکت ملی صنایع مس ایران با توجه به تجربه موفق برگزاری «اولین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنایع غیرآهنی و فناوریهای وابسته با نگاهی به تولید و بازار» و بازخورد مخاطبان مبنیبر کارآمد بودن این رویداد، اقدام به برنامهریزی برای برگزاری دومین دوره این همایش کرده است. برگزاری همایشهای صنعتی و تجاری در جهان علاوه بر آنکه فرصتی را برای تبادل اطلاعات و معرفی دستاوردها فراهم میکند، فضایی مناسب برای فعالان صنعتی، کارشناسان و فعالان بازار به وجود میآورد تا در گفتوگوی مستقیم و چهرهبهچهره با یکدیگر، تعامل سازنده داشته باشند؛ دومین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنایع غیرآهنی نیز فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات بین بازیگران اصلی این صنعت اعم از دولت، بخش خصوصی و انجمن های تخصصی داخلی و بینالمللی را فراهم خواهد آورد.
اولین همایش و نمایشگاه صنایع غیرآهنی و فناوریهای وابسته، مهر سال گذشته در پنج محور برگزار شد. «چشمانداز تولید، مصرف و صادرات فلزات غیرآهنی و آلیاژها در افق ۱۴۰۴»، «مزیتهای رقابتی و استراتژیهای سرمایهگذاری در حوزه فلزات غیرآهنی در خاورمیانه»، «رقابتپذیری محصولات فلزی غیرآهنی در بازارهای داخلی و جهانی»، «ارزش افزوده، از محصولات خام تا آلیاژها» و «نقش تکنولوژیهای نوین تولید و بازیافت در اقتصاد صنایع فلزات غیرآهنی» از جمله محورهای دور اول این همایش بود. همچنین در همایش سال گذشته ارزیابی صاحبنظران نشان داد که توسعه فلزات غیرآهنی با ۹چالش اصلی روبه رو است. «نبود استراتژی مشخص در هر شاخه به رغم نقش موثر در ایجاد ارزش افزوده»، «ساختار ناهمگن در بخش دولتی و خصوصی و ضعف حضور بخشخصوصی»، «عدم دسترسی به اطلاعات صحیح به ویژه در واحدهای بخش خصوصی»، «نبود اطلاعات شفاف، در دسترس و قابلاعتماد از وضعیت بازار»، «بازدهی نامطلوب نسبت به مقیاس»، «به روز نبودن برخی فناوریهای موجود»، «تراکم نیروی انسانی و بهرهوری پایین»، «کمبود منابع مالی برای توسعه و نوسازی»، «مشکلات زیرساختها، آب، برق، حمل و نقل» سرفصلهای اصلی ضدتوسعه فلزات غیرآهنی در کشور است؛ موانعی که مورد تایید متولیان دولتی نیز قرار گرفت تا آنها از لزوم تهیه نقشه راهی برای فلزات غیرآهنی سخن بگویند. خلأ برنامه جامع در صنایع غیرآهنی در حالی است که صاحبنظران معتقد بودند برای تدوین برنامه جامع در این صنایع، ابتدا باید مطالعات میدانی و کاملی در زمینههای ذخایر و نتایج اکتشافات، بازارهای داخلی و بینالمللی، انتخاب بازارهای هدف صادراتی، زیرساختها، فناوریهای نو، شیوههای تامین منابع مالی و جذب سرمایه، همچنین تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر انجام شود. در ادامه بررسی مباحث و مسائل صنایع غیرآهنی قرار است دومین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنایع غیرآهنی و فناوریهای وابسته با نگاهی به تولید و بازار، ۹ و ۱۰ مهر ماه ۹۸ در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شود. دومین دوره این همایش با ۶ محور «توازن زنجیره تامین (اکتشاف تا محصول نهایی)، مصرف داخلی و صادرات در بازار صنایع غیرآهنی»، «صادرات در مواجهه با تحریمها، آییننامهها و قوانین داخلی و زیرساختها»، «تامین سرمایه و تبادلات مالی داخلی و بینالمللی»، «بومیسازی و رونق تولید در صنایع غیرآهنی»، «انرژی، آب، محیطزیست و اقتصاد چرخهای در بهرهوری صنایع غیرآهنی»، «بهرهوری، تکنولوژی و نوآوری با نگاهی ویژه بر ارتباط صنعت و دانشگاه» برگزار خواهد شد.
براساس این گزارش، برنامههای توسعهای کشورهای همسایه در تولید فلزات غیرآهنی، لزوم آگاهی از روند عرضه و تقاضا در بازارهای بینالمللی، اثرات مستقیم و غیرمستقیم فلزات غیرآهنی بر یکدیگر و بر آهن و فولاد، صرف هزینههای هنگفت برای تولیدکنندگان داخلی جهت شرکت در رویدادهای بینالمللی، توازن و تعادل داخلی و بینالمللی در تصمیمات کلان صنایع فلزات غیرآهنی مهمترین عواملی هستند که نیاز به برگزاری همایشی در این ابعاد را بیش از پیش نمایان میکند. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش میتوانند با شماره تلفن ۲-۸۷۷۶۲۳۵۰ تماس بگیرند یا به وبسایت http://events.den.ir مراجعه کنند.
ارسال نظر