آمادگی ایران برای بازسازی شبکه برق سوریه
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، رضا اردکانیان در نشست با زهیر خربوطلی افزود: در شرایط فعلی سوریه که نیاز شدید و وسیعی به بازسازی و توسعه دارد، کشورها و شرکتهای زیادی علاقهمند به مشارکت در اجرای پروژههای بخش تولید، توزیع و انتقال برق هستند. وی ادامه داد: طبیعتا این شرکتها باید علاوه بر دانش، تخصص و تجربه و به ویژه عملکرد مناسب در اجرای پروژههای پیشین خود، ضمانتنامههایی مبنی بر حسن اجرای کار به کارفرمای خود ارائه بدهند. وزیر نیرو گفت: با توجه دولت و مجلس مکلف شدهایم تا سه سال آینده ظرفیت نصب شده انرژیهای پاک ایران را به چهار هزار مگاوات برسانیم. شرکتهای ایرانی متعددی در بخش اجرای این واحدها فعال هستند که امیدواریم در جریان این سفر مقدمات اجرای طرحهای مربوط به این بخش در سوریه فراهم شود.
اردکانیان با تاکید بر اینکه شروع همکاریهای دو کشور در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر اتفاق بسیار بزرگی است، عنوان کرد: هر چند ظرفیت فعلی اجرای نیروگاههای تجدیدپذیر ما در سوریه حدود ۵۰ مگاوات است ولی با توجه به موقعیت جغرافیایی سوریه این عرصه در آینده میتواند امتیازات زیادی را به همراه داشته باشد تا مردم سوریه بتوانند از جنبههای مثبت انرژیهای پاک بهرهمند شوند. وی عنوان کرد: برای اجرای طرحهای بزرگتر منتظر امضای موافقتنامه راهبردی میان دو کشور هستیم که امیدواریم در فصل بازسازی سوریه نیز برگ زرین و روشنی در کارنامه همکاریهای دو دولت و ملت ایران و سوریه رقم بخورد. وزیر برق سوریه در دیدار با وزیر نیرو گفت: در برنامههای توسعه و بازسازی شبکه برق کشورمان شرکتهای خصوصی و دولتی ایران در اولویت خواهند بود. زهیر خربوطلی گفت: در جریان جنگ ظالمانه علیه کشور ما یکی از اهداف اصلی تروریستها شبکه برق سوریه بوده است که حدود ۵۰ درصد از آن نابود و موجب تحمیل سه هزار میلیارد لیره خسارت به شبکه برق سوریه شده است. وی با تاکید بر اینکه این اقدام موجب بر هم خوردن توازن میان تولید و مصرف برق در سوریه شده است، ادامه داد: نیاز مصرف برق در سوریه بهصورت مستمر در حال افزایش است بنابراین در تلاش برای بازسازی شبکه برق خود هستیم تا آن را به وضعیت پیش از جنگ برسانیم. خربوطلی اظهار کرد: درصددیم تا از ایران در جریان بازسازی شبکه برق سوریه کمک بگیریم. بنابراین در برنامههای توسعه و بازسازی شبکه برق کشورمان شرکتهای خصوصی و دولتی ایران در اولویت خواهند بود.
وزیر برق سوریه با تاکید بر اینکه نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی لاذقیه با مشارکت گروه مپنا به اجرا در خواهد آمد، ادامه داد: نیروگاه هزار و ۵۶۰ مگاواتی حلب در جریان حمله داعش به این شهر خسارتهای جدی دیده است و عملا هیچ نیروگاهی در این شهر بسیار مهم سوریه برای تولید برق فعال نیست و ناچاریم از طریق خطوط ولتاژ بالا برق را از سایر استانها به این منطقه منتقل کنیم. بنابراین نیازمند راهاندازی نیروگاه جدید این شهر برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون شهر حلب به انرژی هستیم که این مهم در جریان همکاریها میان دو کشور نیز پیگیری خواهد شد. وی تاکید کرد: ما آمادگی داریم با تعداد بیشتری از شرکتهای خصوصی و دولتی ایران وارد مذاکره شویم تا در زمینه اجرای پروژههای راهبردی سوریه در بخش تولید، انتقال، توزیع و انرژیهای تجدیدپذیر به توافق برسیم و آنها را به مرحله اجرا برسانیم. خربوطلی با تاکید بر اینکه تجربه بسیار موفقی در همکاری با شرکتهای ایرانی داشتهایم، ادامه داد: اقدامات بسیار مثبت گروه مپنا تاکنون منجر به افزایش ۹۰۰ مگاواتی ظرفیت برق کشور ما شده است که روند این همکاری همچنان ادامه دارد. همکاریهای وزارت نیرو و گروه مپنا برای احداث این ۹۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در حالی بوده است که تروریستها در نزدیکی محل اجرای این طرحها حضور داشتند. وی گفت: اگر همکاری وزارت نیرو و گروه مپنا برای ایجاد این ظرفیت شکل نمیگرفت طبیعتا امروز با مشکلات بسیار جدیتری در سوریه روبهرو بودیم و باید جیرهبندی سختی را برای مصرف برق اعمال میکردیم. وزیر برق سوریه در پایان با اشاره به اینکه برای راهاندازی نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی با گروه مپنا به توافق رسیدهایم، گفت: در این زمینه نیز مذاکرات متعددی صورت گرفته است تا پس از اجرای این طرح بتوانیم برق را از گروه مپنا خریداری کنیم.
بر اساس این گزارش، وزیر نیرو در حاشیه امضای تفاهمنامه با وزیر برق سوریه گفت: در جریان همکاری وزارت نیرو با وزارت برق سوریه، بخش دولتی تنها یک تسهیلکننده و پشتیبان است و همه نقش بر عهده بخش خصوصی است. اردکانیان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قرارداد همکاری امضا شده با وزیر برق سوریه معادل ۴۱۱ میلیون یورو ارزش دارد، افزود: ظرفیتهای واجد شرایط ایران در صحنه بازسازی سوریه، هم در بخش برق و هم آب و فاضلاب فعالانه حضور خواهند داشت. وی همچنین از امضای موافقتنامه بین گروه مپنا و شرکت برق سوریه درخصوص احداث نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی لاذقیه در روز جاری خبر داد و افزود: موافقتنامه راهبردی بلندمدت بین دو کشور نهایی شده و آماده امضاست. اردکانیان خاطرنشان کرد: با امضای این موافقتنامه همکاریها توسعه بیشتری خواهد یافت؛ همانگونه که تاکنون همکاریهای ما با سوریه برقرار بوده است. وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با طرف سوری اظهار کرد: عرصه جدیدی برای همکاریها درخصوص نیروگاههای تجدیدپذیر فراهم شده و قرار است احداث یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی در دستور کار باشد. وزیر نیرو تصریح کرد: بالغ بر ۸۰۰ مگاوات نیروگاههای مختلف در کشور سوریه برای مراحل بازسازی و تعمیرات معرفی شدهاند. شرکتهای تعمیرات نیروگاهی ایران و سایر ظرفیتهای تخصصی آمادگی دارند تا در این زمینه کار را به مرحله امضا برسانند. وی در پایان اضافه کرد: در زمینه توسعه همکاریهای دوجانبه در صنعت برق نیز مذاکرات خوبی انجام شده است. زهیر خربوطلی، وزیر برق سوریه نیز در جمع خبرنگاران گفت: شرکتهای ایرانی اولویت و بیشترین سهم را در بازسازی سوریه خواهند داشت و زیر برق سوریه ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف برق در سوریه و نیاز به راهاندازی دوباره بخشهای صنعتی، کشاورزی، خدماتی و گردشگری در این کشور، برنامه زمانی احداث نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی لاذقیه را با شرکت مپنا به امضا رساندیم و قرار است عملیات اجرایی این پروژه از آغاز سال آینده کلید بخورد.
وی افزود: طبق برنامه زمانبندی مقرر شده واحد اول گازی این نیروگاه در ۱۵ ماه، واحد دوم گازی در ۲۴ ماه و واحد سوم بخار در ۳۴ ماه تکمیل شود. در کنار این پروژه و به موازات آن خط لوله گاز به طول ۷۰ کیلومتر احداث خواهد شد تا این نیروگاه را تغذیه کند. وزیر برق سوریه همچنین اضافه کرد: توافق دیگر، بازسازی نیروگاه حرارتی حلب است که پس از تامین تجهیزات لازم در سال آینده آغاز خواهد شد.
ارسال نظر