شماره روزنامه ۶۰۳۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۰۸

  • بوی تحول در صنعت غذا

    دنیای اقتصاد: جهان، در سال‌های اخیر تحولات زیادی را در صنعت غذا شاهد بوده‌است؛ برخی از این تغییرات ناشی از اتفاقات مقطعی مانند جنگ روسیه و اوکراین و تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و برخی ناشی از مشکلات مزمن، مانند مشکلات مرتبط با تغییرات اقلیمی است، بااین‌حال کارشناسان روندهای دیگری را نیز شناسایی کرده‌اند که می‌تواند صنعت غذا را با تحول مواجه کند. در گزارش «بلومبرگ» به دو مورد از این تحولات اشاره شده‌است. مساله اول تغییرات ذائقه غذایی شهروندان برخی کشورها مانند چین است. چین نزدیک به ۱.۵‌میلیارد نفر جمعیت دارد و تغییر در عادات غذایی این کشور می‌تواند اثر قابل‌توجهی بر قیمت مواد غذایی داشته‌باشد. به‌عنوان مثال در سال‌های اخیر چینی‌ها مقدار بیشتری قهوه مصرف کرده‌اند که همین مساله به رشد قیمت دانه قهوه سرعت بخشیده است.
  • نقش پررنگ رایزنان در توسعه‌تجارت با آفریقا

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به‌دستاوردهای اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا ۱۴۰۳ از فراهم‌شدن زمینه‌‌‌‌‌‌های توسعه تجاری با این قاره خبر داد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، لیلا باغبان، با اشاره به تاکیدات مقام‌معظم رهبری در تقویت ارتباط با قاره‌‌‌‌‌‌ آفریقا و آمریکای‌لاتین، گفت: نخستین اقدام برای تقویت و توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی، در زمستان۱۴۰۱ با اجلاس همکاری‌های ایران و غرب‌آفریقا رقم خورد. در این اجلاس که از سوی سازمان توسعه‌تجارت ایران برگزار شد، مقامات دولتی و تجار بخش‌خصوصی از کشورهای غرب‌آفریقا شرکت کردند.
  • بدهی ۲۳همتی دولت به گندمکاران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: از ۱۰ فروردین تاکنون حدود ۱.۵میلیون‌ تن گندم خریداری‌شده، ولی هنوز یک‌ریال هم بابت آن به گندمکاران پرداخت نشده‌است.
  • سهم ۱۰‌درصدی قاچاق در بازار پوشاک

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی ستاد مقابله با قاچاق‌کالا و ارز با بیان اینکه مشاهدات میدانی نشان می‌دهد حدود ۱۰‌درصد بازار پوشاک به کالای قاچاق اختصاص دارد، گفت: بخشی از لوازم‌خانگی کره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای موجود در بازار، تقلبی هستند و فروش کارتن خالی یخچال و فریزرهای کره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای حتی تا چند‌میلیون‌تومان در فروشگاه‌های اینترنتی هم ادعای تقلبی‌بودن کالاها را تایید می‌کند.
  • صنایع در منگنه ارز چندنرخی

    دنیای اقتصاد: قیمت‌گذاری دستوری در شرایطی به یکی از چالش‏‏‌های اصلی بخش تولید تبدیل شده که وزیر صمت معتقد است تا زمانی که صنعتگران ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، امکان حذف قیمت‌گذاری دستوری وجود ندارد. سکاندار وزارت صمت در حالی حذف سیاست‏‏‌ آسیب‏‏‌زای نرخ‏‏‌گذاری دستوری را در ارتباط با دریافت ارز ترجیحی از سوی تولیدکنندگان عنوان می‌کند که فعالان اقتصادی با استناد به مشکلات تخصیص و دریافت ارز با نرخ ترجیحی و خرید مواد اولیه با نرخ آزاد و از طرفی الزام به بازگشت ارز صادراتی به نرخ مصوب نیمایی، خواهان توقف سیاست ارز چندنرخی هستند؛ چرا که برآیند اثرات سیاست ارز چندنرخی بر فضای اقتصاد کلان کشور، حاکی از ایجاد مزیت‏‏‌های ناپایدار در قیمت‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ نسبی‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ نهاده‏‏‌های تولید وارداتی‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ به‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ دلیل‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ انتفاع از نرخ‌های ارز ترجیحی‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌، تضعیف‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ قدرت رقابت‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ نهاده‏‏‌ها و تولیدات داخلی‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌‏‏‌ و تضعیف ‏‏‌تراز تجاری است. سیاست مخرب سرکوب قیمتی نیز علاوه‌بر برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا، سرخوردگی واحدهای تولیدی و کاهش تولید و سرمایه‌گذاری را به دنبال داشته است. این موضوع در کنار دشواری تامین ارز و مواد اولیه، باعث فعالیت بخش تولید با ۴۰‌درصد ظرفیت، روند نزولی سرمایه‌گذاری در بخش مولد و پیشی‏‏‌‏‏‌‏‏‌گرفتن استهلاک از سرمایه‌گذاری جدید شده است.
  • توسعه بی‌سابقه معادن

    محمد فهیمی‌نیا/ پژوهشگر هوش مصنوعی و هوشمندسازی معادن امید اصغری/ دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران
    با افزایش تقاضا برای فلزات و مواد معدنی توسط جمعیت جهانی در حال ‌‌‌رشد، توسعه به سطح بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای رسیده است و به‌‌‌زودی کاهش انتشار دی‌‌‌اکسید کربن‌‌‌ در اقتصاد‌‌‌های پایه در دستور کار قرار خواهد گرفت. شرکت‌های معدن و فلزات نیز از این قاعده مستثنی نیستند و باید علاوه بر ایجاد توسعه‌‌‌های جدید برای مقابله با کمبودهای تامین، تلاش ‌‌‌کنند تا ارزش بیشتری از دارایی‌‌‌های موجود استخراج کنند. افزایش کارآیی عملیاتی و بهبود بهره‌‌‌وری، دو راهکار کلیدی برای حل این مشکل است. این موضوعات از قبل در ذهن شرکت‌های معدنی وجود داشته است؛ چرا که سال‌هاست با کاهش عیار معادن و افزایش هزینه‌‌‌های عملیاتی روبه‌‌‌رو بوده‌‌‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر