«مسوولانه عمل کردن» در قبال جامعه
اگرچه مسوولیت اجتماعی شرکتی، تعهدی نسبت به کل جامعه محسوب میشود، اما این مسوولیت در صنعت غذایی کورش، از داخل شرکت آغاز شده و تعمیم آن، تعهدات و مسوولیتهای اجتماعی را رقم زده است. به همین منظور اقداماتی با هدف توانمندسازی نیروهای مجموعه صورت گرفته است تا هم در حوزه حرفهای و کاری بهروز باشند و هم در زندگی شخصی خود، با مشکلات اقتصادی کمتری روبهرو باشند. برخی از اقداماتی که با این رویکرد تاکنون در شرکت صنعت غذایی کورش انجام شده است، عبارتند از: توجه به تامین نیازهای معیشتی کارکنان، واکنش تشویقی نسبت به موفقیتهای تحصیلی، علمی، ورزشی خانوادههای کارکنان، پرداخت تسهیلات و توجه به مساله مسکن، تامین آموزش و رشد فردی مناسب برای کارکنان؛ به عنوان مثال، ایجاد مرکز آموزش جوارکارگاهی با همکاری سازمان فنی و حرفهای در کارخانههای صنعت غذایی کورش، یکی از آخرین اقدامات شرکت در راستای بحث توانمندسازی کارکنان مجموعه است.
در بخش دوم مسوولیتهای اجتماعی، صنعت غذایی کورش متمرکز بر فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی است. از نظر اقتصادی، باور مجموعه بر این است که ما در برابر جامعه مسوول هستیم و علاوه بر اینکه مجموعهای اقتصادی و رقابتی هستیم، حامیاقتصاد پایداریم و شرکت با این رویکرد موفق به کسب جایگاه مؤدی برتر مالیاتی نیز شده است. بر این اساس، مولفههای مسوولیتهای اقتصادی تعریف شده در شرکت، عبارتند از: مهیا کردن بازده سرمایهگذاری برای مالکان و سهامداران، عکس العمل شرکت در شرایط بحرانی کشور در خصوص تامین و توزیع مناسب مایحتاج ضروری مردم، توجه به تامین مواد اولیه از تولیدکنندگان داخلی، توجه به ایجاد مشاغل مستقیم و غیرمستقیم، ایجاد رونق اقتصادی در صنوف مرتبط با تولیدات مجموعه شامل تولید و توزیع، ایجاد شغل و حقوق منصفانه برای کارکنان، ترویج پیشرفتهای حوزه تکنولوژی و نوآوری، آفرینش محصولات و خدمات جدید.
در بخش اجتماعی نیز معتقد هستیم تنها فروشندگان و خریداران نهایی کالا و خدمات نیستند که از خرید یا فروش یک کالا یا خدمت، سود یا ضرر میکنند؛ بلکه دامنه منافع سهامداران و ذینفعان، بیش از خریداران نهایی است و کل اجتماع میتواند از آن بهرهمند شود. فعالیتهای شرکت علاوه بر ذینفعان در کل جامعه اثربخش است. مهمترین اقدامات انجام شده در این بخش و با این رویکرد، عبارتند از: ایفای نقش در بهبود فرهنگ مصرف از طریق معرفی و عرضه محصولات سلامت محور همچون روغنهای بدون پالم و غنی شده، توجه به مناطق محروم و گروههای آسیبپذیر، توجه به معضل کودکان کار، توجه و فرهنگسازی در رابطه با مساله کار، توجه به حقوق بومی در مناطق مختلف مربوط به مشاغل که همین مورد آخر با تقدیر مسوولان منطقهای همراه بوده است؛ مانند اهدای لوح تقدیر و تشکر مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی به شرکت، جهت ایجاد رونق منطقه. علاوه بر این همکاری با موسسات حمایتی کودکان همچون انجمن کودکان کار، موسسه خیریه زنجیره امید و شیرخوارگاه آمنه، حمایت نقدی و غیر نقدی از هموطنان آسیب دیده در بحرانهای طبیعی و همچنین مشارکت در پروژه احداث زیرساختهای سیستم آبرسانی به مناطق محروم استان سیستان، از جمله مصادیق فعالیتهای خیرخواهانه صنعت غذایی کورش محسوب میشوند.
در کنار همه اینها، توجه به مسائل زیستمحیطی یکی از جدیترین حوزههای مسوولیتهای اجتماعی در صنعت غذایی کورش محسوب میشود؛زیرا اگرچه تعهدات اجتماعی شرکت به چهار جنبه مسوولیت اجتماعی زیستمحیطی، سرمایه انسانی، خیرخواهانه و اخلاقی قابل تقسیم است، اما برای شرکت صنعت غذایی کورش مهمترین بخش، حوزه زیستمحیطی است. چراکه امروزه گرمایش زمین، بالا رفتن میزان سطوح دیاکسیدکربن، تولید روزافزون زباله و استفاده از مواد تجدیدناپذیر در صنایع بستهبندی منجر به بحران محیطزیستی شده است. این امر، تهدیدی برای امنیت غذایی جهانی و مشاغل محسوب شود. به همین دلیل توجه ویژه به مباحث محیطزیستی با راهکارهایی چون استفاده بهینه از منابع آبی، تصفیه کامل پساب کاهش، جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای و... مولفههایی مهم و تاثیرگذار در تصمیمسازیها و اتخاذ سیاستهای شرکت هستند. بر همین اساس، با تکیه به اصول بهرهوری در مصرف انرژی، توجه به انرژیهای پاک و تجدیدپذیر، صرفهجویی در مصرف منابع آبی، دفع پساب و پسماند و احترام به تنوع زیستی در حفاظت از محیط زیست کوشا باشیم.